HR Officer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HR Officer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hr officer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hr officer wordt.

 

Wat is een HR Officer?

Het beroep HR Officer kan gezien worden als een beroep met een administratief karakter. Onder deze administratieve taken vallen het verwerken van indienst- en uitdiensttredingen en andere mutaties in het personeelsinformatiesysteem. Het opstellen van standaard correspondentie, zoals onder andere schriftelijke bevestigingen van mutaties, gesprekverslagen en arbeidsovereenkomsten opmaken, vormt de kern van de functie. Deze administratieve taken zijn er ondersteuning van het HR Management.

Naast deze administratieve taken is de HR Officer samen met het HR Management verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Het opstellen van vacatureteksten, het onderhouden van contacten met uitzendbureaus, de voorselectie van kandidaten, het organiseren van sollicitatiegesprekken en de administratieve registratie van alle acties in het personeelsinformatiesysteem behoren tot de werkzaamheden. De HR Officer ondersteunt het HR Management dus bij het hele werving- en selectieproces.

Naast deze primaire taken heeft de HR Officer een algemeen ondersteunende functie voor de personeelsafdeling. Hieronder vallen de administratieve taken, ziekteverzuimbegleiding en andere personele aangelegenheden. Ook het ondersteunen van medewerkers op het gebied van arbeidsongeschiktheid en het onderhouden van contacten met de arbo-dienstverlener en  bedrijfsarts horen tot het takenpakket van de HR Officer.Wil je werken als HR Officer?

Werk je al als HR Officer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HR Officer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor HR Officer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep HR Officer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Officer

Wat verdient een HR Officer?

Het salaris van een HR Officer start ongeveer bij €2000 per maand en kan na enige werkervaring oplopen tot €3500 per maand. Het  is afhankelijk van veel variabelen. Het aantal jaren werkervaring speelt een rol en daarnaast speelt ook de sector waarin het bedrijf opereert een grote rol. Er zullen dus uitschieters naar beneden en boven zijn.

Salarisschaal HR Officer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures HR Officer

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Officer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Officer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 HR Officer vacatures

Vacature HR Officer (German Speaker, 4 days pw)
Ambitious People
HR Officer (German Speaker, 4 days pw) As HR Officer, you will be the "right hand" of the People Manager. You are the contact person for the business, give them …
Vacature HR Officer
Page Personnel
Heb jij al een aantal jaren werkervaring binnen het HR werkveld maar zoek je die extra stap? Als HR Officer binnen deze groeiende organisatie kan je dat vinden! Je zal …
Vacature HR Officer (German Speaker, 4 days pw)
Ambitious People
HR Officer (German Speaker, 4 days pw) As HR Officer, you will be the "right hand" of the People Manager. You are the contact person for the business, give them …
Vacature HR Officer
Manutan
Een compleet nieuwe rol waarin jij ervoor zorgt dat de HR-administratie goed verloopt en bekijkt waar de processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ook ben jij hét aanspreekpunt als het gaat om …
Vacature HR Business Partner (tactisch en operationeel)
Bakker & Bosch HR Diensten
Welke uitdaging hebben wij voor jou ?In deze mobiele functie ben je dé sparringpartner voor de Regiomanager en Winkelmanagers als het gaat om het uit te voeren HR beleid.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HR Officer

Wat is de toekomst van HR Officer?

Tachtig procent van de afgestudeerde studenten Personeel en Arbeid vindt binnen een jaar een baan, meestal op opleidingsniveau (HBO). Na het vervullen van een administratieve functie op HR gebied, is een baan als HR Officer een goede doorgroeimogelijkheid.

De doorgroeimogelijkheden van HR Officer zijn gemiddeld. Na een aantal jaar als HR Officer te hebben gewerkt en ervaring te hebben opgedaan in sector HRM en met het personeelsbeleid is het voor een HR Officer mogelijk om door te groeien naar andere functies binnen de sector HRM, tot aan het niveau van de HR Manager. Hij kan dan een baan gaan vervullen met minder administratieve kanten en meer verantwoordelijkheden.

Baankans HR Officer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

HR Officer worden: Opleidingen tot HR Officer

Wil je HR Officer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de HR Officer.

Hoe word je een HR Officer? 

De opleiding die het best aansluit bij de functie HR Officer is de opleiding Personeel en Arbeid (HBO). Deze opleiding duurt vier jaar.  Werkervaring in een administratieve HR functie is altijd gunstig. Verder komt kennis van arbeidsrecht, sociale wetgeving en HRM-instrumenten goed van pas.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot HR Officer

Strategisch Human Resources Management
HR beleid: wat levert het op en hoe maak je het meetbaar? Op de vraag of en zo ja in welke mate HRM bijdraagt aan het rendement van de organisatie …
Strategisch Human Resources Management
Compensation & Benefits Management (Strategisch management, Strategisch HRM)
Denk en handel in termen van strategisch belonen De opleiding van Vlerick business School biedt u de nodige kennis en inzichten om een ware compensation & benefits professional te worden …
Compensation & Benefits Management (Strategisch management, Strategisch HRM)
Masterclass Strategisch & Data driven HRM (HR-analytics)
Met de Masterclass Strategisch & Data driven HRM kun je betere HR-besluiten nemen waardoor de prestaties van organisaties en het welzijn van medewerkers verbeterd worden. Deze 2-daagse masterclass stelt je
Masterclass Strategisch & Data driven HRM (HR-analytics)
Brandstof voor de HR Manager
ZIET U NOG BOMEN IN HET TRAININGSBOS? Als HR manager wordt u overspoeld door trainingen, info-sessies, workshops en seminars. Enkele noodzakelijk, andere relevant, sommige interessant maar vele redundant.   Hierdoor verliest …
Brandstof voor de HR Manager
HR Business Partner met impact
WAT WILLEN MANAGERS VAN HR … De HR-functie is de laatste jaren drastisch veranderd en wordt anno 2015 opgesplitst in de HR serviceprovider enerzijds en de HR businesspartner anderzijds. De …
HR Business Partner met impact

Omscholen of doorgroeien tot HR Officer

Als je HR Officer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar HR Officer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie HR Officer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een HR Officer?

Competenties en Vaardigheden HR Officer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een HR Officer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een HR Officer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de HR Officer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een HR Officer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep HR Officer. Als HR Officer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen HR Officer:


zie volledige beschrijving persoonstype HR Officer

Vakkennis voor een HR Officer

Het is voor een HR Officer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot HR Officer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen HR Officer

HR Analytics Leader
Transform your career by preparing for a truly strategic role. As the HR Analytics Leader, you will be heading the implementation of data-driven HR practices throughout your organization and become the …
HR Analytics Leader
Strategic HR Metrics
Data-driven HR starts by defining and implementing the right HR metrics. Metrics help determine the efficiency and impact of the workforce and the HR department itself. The Strategic HR Metrics …
Strategic HR Metrics
Digital Learning - Strategisch Human Resources Management
HR beleid: wat levert het op en hoe maak je het meetbaar? Op de vraag of en zo ja in welke mate HRM bijdraagt aan het rendement van de organisatie …
Digital Learning - Strategisch Human Resources Management
Future of Work
Fast-moving, important trends are impacting the world of work around us. These trends already pose major implications for the workforce and people often feel lost by the speed at which …
Future of Work
Post-HBO Senior Human Resource Management
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Human Resource Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding …
Post-HBO Senior Human Resource Management

Werkervaring HR Officer

Het is voor een startend HR Officer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot HR Officer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is HR Officer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk HR Officer

Met wie werkt een HR Officer samen? 

De HR Officer is veel in contact met de HR Manager, omdat de HR Officer deze ondersteunt. Hij helpt de HR Manager bij het werving- en selectieproces en vervult veel administratieve taken van de HR Manager. Naast deze intensieve relatie heeft de HR Officer ook een intensieve relatie met de werknemers van de organisatie. De HR Officer organiseert verschillende processen waarbij werknemers betrokken zijn. Hierbij kan gedacht worden aan functioneringsgesprekken en ziekteverzuimbegeleiding.

Bij het wervings- en selectieproces maakt de HR Officer al kennis met veel sollicitanten voor nieuwe functies of onderhoudt de HR officer de contacten met leveranciers van HR diensten


HR Officer


Organisaties waar een HR Officer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een HR Officer meestal werkt.

Waar werkt een HR Officer?

Voor een HR Adviseur is het mogelijk om binnen een profit en non-profit organisatie te opereren. In beide sectoren is namelijk sprake van personeelsbeleid.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers HR Officer

Waar kun je het beste werken als HR Officer? Hieronder vind je de best door de HR Officer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep HR Officer.

Competenties, Skills en Vaardigheden HR Officer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een HR Officer.

Welke competenties heeft een HR Officer nodig?

Een HR Officer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen HR Officer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij HR Officer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een HR Officer nodig? 

Een HR Officer vervult een ondersteunende functie in een bedrijf. Hij verleent zijn diensten om te zorgen dat alles op de personeelsafdeling goed verloopt. De HR Officer denkt aan het belang van de gehele personeelsafdeling en aan het belang van de hele organisatie en niet aan zijn eigen belang (Gever).

Een HR Officer is loyaal aan zijn werkgever en ondersteunt deze in zijn werkzaamheden, onder andere bij het werving- en selectieproces. De HR Officer is medelevend voor het personeel in het bedrijf, onderhoudt contact met het personeel dat arbeidsongeschikt is en voelt zich verantwoordelijk voor de taken die hij moet vervullen. Dit maakt de HR Officer een loyale werknemer (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor HR Officer


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een HR Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HR Officer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HR Officer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HR Officer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Officer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Officer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Officer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HR Officer iets voor je?

Zou je graag HR Officer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Officer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als HR Officer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures HR Officer

Vacature HR Officer
Olympia
Toe aan de volgende stap in je HR carrière? Heb jij al enige administratieve HR ervaring, ervaring met verzuimcases en al eerder in een omgeving gewerkt waar ook arbo op …
Vacature HR Officer
Page Personnel
Een allround HR Officer functie binnen een technische organisatie waar de focus zal liggen op werving & selectie en verzuim. Daarnaast ondersteun je het HR team op administratief gebied.Omschrijving
Vacature HR assistent - Tijdelijke opdracht van maanden
Page Personnel
Brede, ondersteunende HR positie op tijdelijke (uitzend)basis ter vervanging van iemand die met zwangerschapsverlof gaat. OmschrijvingFungeren als aanspreekpunt voor werknemers op het gebied van HR gerelateerde vragen Ondersteunen van …
Vacature HR Officer
Page Personnel
Voor verschillende nationale en internationale organisaties in regio Utrecht zijn wij regelmatig op zoek naar enthousiaste HR Officers. Heb jij ervaring in een brede HR rol? En ben jij tot …
Vacature HR Officer @ Sanquin Plasma Products (tijdelijk, maanden)
Independent Recruiters
Voor Sanquin Plasma Products zoeken wij tijdelijke ondersteuning voor het HR team in Amsterdam. Sanquin Plasma Products is sinds begin dit jaar verzelfstandigd van de Sanquin organisatie. Dit betekent dat …

Actuele blogposts


reacties op HR Officer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar