Arbeidsdeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arbeidsdeskundige? Lees de functieomschrijving.

De Arbeidsdeskundige beoordeelt of en en in hoeverre mensen arbeidsgeschikt zijn. Daarbij is hij voornamelijk geïnteresseerd in wat een cliënt nog wél kan en dus in wat zijn arbeidsmogelijkheden zijn. De bevindingen van de verzekeringsarts - die de medische kant bekijkt - neemt hij mee in zijn analyse. Een Arbeidsdeskundige heeft daarnaast een of meerdere gesprekken met de cliënt en verzamelt informatie over diens arbeidsverleden en opleidingsniveau. Op basis van het totaal aan informatie bepaalt een Arbeidsdeskundige wat voor werk iemand nog kan doen, waarmee hij voldoende kan verdienen. Hij maakt een rapport van zijn bevindingen. De conclusies van een Arbeidsdeskundige kunnen grote gevolgen hebben voor cliënten die daardoor wel of juist niet een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheidsuitkering gaan ontvangen.

Een Arbeidsdeskundige kan vervolgens een rol spelen in de reintegratie van de cliënt. Arbeidsdeskundige en cliënt bekijken wat de arbeidsmogelijkheden zijn en selecteren eventueel geschikte werkgevers. Deze werkgevers probeert hij te stimuleren om werkzoekenden met arbeidsbeperkingen aan te nemen en kan eventueel als bemiddelaar optreden tussen cliënt en werkgever. Hierbij heeft hij oog voor eventuele voorzieningen die aanwezig moeten zijn voor bepaalde cliënten om te kunnen werken (invalidentoilet, ergonomische computerhardware).

Wil je werken als Arbeidsdeskundige?

Werk je al als Arbeidsdeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arbeidsdeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Arbeidsdeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arbeidsdeskundige in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Arbeidsdeskundige
 • Werkgever
 • Cliënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3213 tot €4377

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arbeidsdeskundige

Wat verdient een Arbeidsdeskundige?

De Arbeidsdeskundige verdient rond de €3213 bruto per maand bij aanvang, wat kan oplopen tot ongeveer €4377.

De salarissen zijn afhankelijk van CAO schalen en de toekomstige werkgever.

Eventuele secundaire voorwaarde is een vakantietoeslag van 8% op je gemiddelde maandinkomen.

Salarisschaal Arbeidsdeskundige

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Arbeidsdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Arbeidsdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arbeidsdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Arbeidsdeskundige vacatures

Arbeidsdeskundige
Certus Groep
Over de functie Als arbeidsonderzoeker bepaal je wat de kortste weg naar duurzame uitstroom uit de bijstand is. Dit doe jij op basis van een traject van arbeidsdiagnostische onderzoeken, praktijkobservaties …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arbeidsdeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Arbeidsdeskundige? 

Het aantal vacatures voor de Arbeidsdeskundige is gemiddeld. Om als Arbeidsdeskunige aan het werkt te gaan moet je aan een beperkt aantal eisen voldoen, wat het aantal sollicitanten groot maakt.
Werkervaring beïnvloedt je doorgroeimogelijkheden.

Baankans Arbeidsdeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Arbeidsdeskundige worden: Opleidingen tot Arbeidsdeskundige

Hoe word je een Arbeidsdeskundige? 

De Arbeidsdeskundige moet minimaal een vierjarige HBO opleiding hebben gedaan om zijn beroep te kunnen uitoefenen. Hierna moet hij de (basis)opleiding tot Arbeidsdeskundige volgen. Die is op HBO niveau.

Tevens moet hij geregistreerd staan in het landelijke register voor Arbeidsdeskundigen; hier heb je een diploma voor nodig.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Arbeidsdeskundige

Post HBO - Opleiding tot arbeidsdeskundige
De functie van arbeidsdeskundige is een ervaringsvak. Die wetenschap samen met onze visie op arbeidsdeskundig leiderschap vormen de fundering van deze opleiding. Een intensieve opleiding waarin het vak, de praktijk …
Abonnement bij- en nascholing arbeidsdeskundige
De uitdaging: duurzame inzetbaarheid Mensen werken niet meer hun hele arbeidzame leven bij één bedrijf. Ze zijn meer dan ooit zelf verantwoordelijk voor hun inzetbaarheid op langere termijn. Maar ook …
Register casemanagement verzuim
Register casemanagement verzuim Het verzuimproces is complex geworden, waarin wet- en regelgeving en vele actoren (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, UWV, leidinggevenden, medewerker etc.) betrokken zijn. Dit vraagt om een regisseur die (klant-) …
Basiscursus personenschade
* * * De cursus met startdatum 14 november gaat gegarandeerd door * * * Dé basis voor een specialisatie in personenschade Wil je je als jurist gaan toeleggen op …
Letselschade van A tot Z (inclusief Workshop Zichtbaar Succes)
De basiscursus ‘Letselschade van A tot Z’ is bedoeld voor beginnend juridisch secretaresses en andere ondersteuners in de letselschadepraktijk, die graag meer inzicht en kennis willen verkrijgen van de specifieke …
Meer opleidingen Arbeidsdeskundige

Weet je nog niet of je Arbeidsdeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Arbeidsdeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Arbeidsdeskundige

Met wie werkt een Arbeidsdeskundige samen? 

De Arbeidsdeskundige werkt samen met andere Arbeidsdeskundigen, voornamelijk om informatie uit te wisselen.
Door een goed netwerk te hebben van werkgevers, zorgt hij ervoor dat hij snel werk vindt voor cliënten en een goed contract opstelt tussen de werkgever en de werknemer.
 


 • Arbeidsdeskundige
 • Werkgever
 • Cliënt
Arbeidsdeskundige


Organisaties waar een Arbeidsdeskundige werkzaam is

Waar werkt een Arbeidsdeskundige meestal? 
 • Verzekeraars
 • Reïntegratiebedrijven
 • Letselschadebureaus

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arbeidsdeskundige

Waar kun je het beste werken als Arbeidsdeskundige? Hieronder vindt je de best door de Arbeidsdeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arbeidsdeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arbeidsdeskundige:

Welke competenties heeft een een Arbeidsdeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Arbeidsdeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Arbeidsdeskundige nodig? 

De Arbeidsdeskundige probeert om in bepaalde situaties de oplossing te vinden die voor alle partijen het meest wenselijk is. Mensen komen niet onterecht in de WAO terecht, arbeidsgeschikten krijgen een handvat om de reintegratie te starten (Bemiddelaar). Een Arbeidsdeskundige moet zich verder wegwijs kunnen maken in veel verschillende informatie en hij moet de werkomgeving goed kunnen inschatten op geschiktheid voor de cliënt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Arbeidsdeskundige


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Arbeidsdeskundige

Rachid el Hamri is arbeidsdeskundige.

Ben je benieuwd wat een arbeidsdeskundige allemaal doet op een dag? Rachid el Hamri is arbeidsdeskundige en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Arbeidsdeskundige

Beoordeling van het beroep Arbeidsdeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arbeidsdeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arbeidsdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arbeidsdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arbeidsdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arbeidsdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arbeidsdeskundige iets voor je?

Zou je graag Arbeidsdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arbeidsdeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar