Expat adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Expat adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep expat adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je expat adviseur wordt.

 

Wat is een Expat adviseur?

 

De expat adviseur adviseert over en regelt alle zaken die te maken hebben met de (tijdelijke) vestiging van buitenlandse werknemers in Nederland. Zo houdt de expat adviseur zich bezig met adviseren over huisvesting, vervoer, hypotheek, scholen voor kinderen, verzekeringen en gezondheidszorg. Een ander belangrijk punt is de visumregeling.

Een aanzienlijk onderdeel van deze adviespraktijk vormt de regelgeving omtrent sociale zekerheid. Zo wordt er bijvoorbeeld op toegezien dat de werknemer in het thuisland belastingtechnisch is uitgeschreven en niet dubbel verzekerd is. Daarom moeten er ook zaken geregeld worden met betrekking tot de situatie in het thuisland van de expat. De expat adviseur houdt zich bezig met speciale belastingbepalingen en internationale verdragen die van toepassing zijn op de situatie van de expat.

De expat adviseur concentreert zich vooral op expats die naar het thuisland van de expat adviseur verhuizen, aangezien deze vooral kennis heeft van de lokale wet- en regelgeving.

In principe fungeert de expat adviseur als een spin in het web en is hij het primaire aanspreekpunt voor alle problemen omtrent wet- en regelgeving die de expat tegenkomt wanneer hij in het buitenland wil werken.Wil je werken als Expat adviseur?

Werk je al als Expat adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Expat adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Expat adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Expat adviseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Expat adviseur

Wat verdient een Expat adviseur?

 

Het salaris van de expat adviseur varieert erg. Het startsalaris ligt ongeveer tussen de 3000 en 4500 euro. Dit kan naar gelang ervaring met name in het bedrijfsleven ook oplopen tot €5000.

Salarisschaal Expat adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Expat adviseur

Er zijn geen vacatures Expat adviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Expat adviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Expat adviseur in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Expat adviseur

Wat is de toekomst van Expat adviseur?

 

Er bestaan goede arbeidsmogelijkheden voor dit specialisme. Vanuit de universiteit kan de expat adviseur vrij vlot doorstromen. Ook in crisistijd blijft er vraag naar expat adviseurs door de toenemende internationalisering van bedrijven, waardoor de perspectieven voor dit beroep goed blijven. De expat adviseur kan op verschillende manieren (niet alleen via de universiteit) deze functie binnenkomen, mits hij een juridische achtergrond en affiniteit met werken met mensen heeft. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, maar deze spitsten zich meer toe op een HR-gerelateerde functie. Te denken valt aan hoofd personeelszaken of HR-directeur.

Baankans Expat adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Expat adviseur worden: Opleidingen tot Expat adviseur

Wil je Expat adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Expat adviseur.

Hoe word je een Expat adviseur? 

 

Er bestaat geen speciale opleiding tot expat adviseur. Wel is een juridische achtergrond gewenst, bijvoorbeeld in het arbeidsrecht, fiscaal recht of fiscale economie (WO). Het volgen van een cursus of bijscholing is tevens mogelijk, evenals training on the job. De expat adviseur werkt naast het juridische vooral op het HR-terrein, waardoor bijvoorbeeld studenten Personeel en Arbeid (HBO) met relevante werkervaring en/of bijscholing ook in aanmerking komen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Expat adviseur

Er zijn geen opleidingen Expat adviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Expat adviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Expat adviseur

Als je Expat adviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Expat adviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Expat adviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Expat adviseur?

Competenties en Vaardigheden Expat adviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Expat adviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Expat adviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Expat adviseur

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Expat adviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Expat adviseur. Als Expat adviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Expat adviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Expat adviseur

Vakkennis voor een Expat adviseur

Het is voor een Expat adviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Expat adviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Expat adviseur


Werkervaring Expat adviseur

Het is voor een startend Expat adviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Expat adviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals HR Adviseur, HR Manager/Directeur, Hoofd Administratie .

Iets anders leren?

Is Expat adviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Expat adviseur

Met wie werkt een Expat adviseur samen? 

 

De expat adviseur rapporteert vooral aan individuele opdrachtgevers en heeft hierbij het meeste contact met het hoofd van de HR-afdeling van de werkgever van de expat. De expat adviseur vormt de spil tussen de opdrachtgever en de klant. Wanneer de expat adviseur zaken als werkvergunningen moet regelen, komt hij met een breed scala aan beroepsgroepen in aanraking. Te denken valt aan de overheid, sociale zekerheidsinstellingen, gemeentes, makelaars en financieel specialisten.

 


Expat adviseur


Organisaties waar een Expat adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Expat adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Expat adviseur?

 

Aangezien zowel internationale bedrijven als overheden en NGO’s te maken hebben met expats, is de expat adviseur zowel werkzaam in de profit- als non-profitsector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Expat adviseur

Waar kun je het beste werken als Expat adviseur? Hieronder vind je de best door de Expat adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Expat adviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Expat adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Expat adviseur.

Welke competenties heeft een Expat adviseur nodig?

Een Expat adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Expat adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Expat adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Expat adviseur nodig? 

 

De expat adviseur moet allereerst goed empatisch vermogen hebben. Hij moet openstaan voor alle vragen en zich kunnen inleven in de situatie van de expat. Hij moet vooruit kunnen denken om toekomstige problemen te kunnen voorzien en oplossingsgericht zijn. Uiteraard moet een expat adviseur goed met mensen kunnen werken (inlevingsvermogen).

Gezien de brede aard van de werkzaamheden, moet de expat adviseur organisatorisch sterk zijn. Hij moet het overzicht kunnen bewaren, goed kunnen managen en veel initiatief durven nemen. Het is hierbij belangrijk contacten te kunnen onderhouden, ook met buitenlandse partners, en gestructureerd te werk te gaan. In feite moet de expat adviseur de expat door het hele proces, van visumregeling tot aan het regelen van een school voor de kinderen, kunnen leiden (coachen).

Bekijk de persoonstypen voor Expat adviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Expat adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Expat adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Expat adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Expat adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Expat adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Expat adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Expat adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Expat adviseur iets voor je?

Zou je graag Expat adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Expat adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Expat adviseur

Kroesje

Ik ben HR Relocation Officer geweest. Ik denk dat dit op hetzelfde neerkomt gezien de profielomschrijving hierboven. Expats zijn een leuke doelgroep. Mijn Engels verbeterde aanzienlijk. Er is echter een verschil tussen gepriviligieerde en niet-gepriviligieerde expats. De eerste doelgroep is het leukst, dit zijn normale buitenlandse werknemers zoals jij en ik. De tweede doelgroep kunnen bijvoorbeeld ambassadeurs of rechters zijn en die kunnen nogal verwaand overkomen. Het leven zo gemakkelijk mogelijk maken voor de expat in mijn thuisland vond ik het leukste om te doen. Alleen het is vaak wel een backoffice functie en ik ben meer een frontoffice type dus was die administratie op een gegeven moment zat. Maar zeker een leuke, afwisselende baan waarbij dienstverlening centraal staat!  

Kroesje

Ik ben HR Relocation Officer geweest. Ik denk dat dit op hetzelfde neerkomt gezien de profielomschrijving hierboven. Expats zijn een leuke doelgroep. Mijn Engels verbeterde aanzienlijk. Er is echter een verschil tussen gepriviligieerde en niet-gepriviligieerde expats. De eerste doelgroep is het leukst, dit zijn normale buitenlandse werknemers zoals jij en ik. De tweede doelgroep kunnen bijvoorbeeld ambassadeurs of rechters zijn en die kunnen nogal verwaand overkomen. Het leven zo gemakkelijk mogelijk maken voor de expat in mijn thuisland vond ik het leukste om te doen. Alleen het is vaak wel een backoffice functie en ik ben meer een frontoffice type dus was die administratie op een gegeven moment zat. Maar zeker een leuke, afwisselende baan waarbij dienstverlening centraal staat!  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar