Personeel en Organisatie Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Personeel en Organisatie Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep personeel en organisatie adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je personeel en organisatie adviseur wordt.

 

Wat is een Personeel en Organisatie Adviseur?

Als Personeel en Organisatie Adviseur ben je voornamelijk bezig met het adviseren en ondersteunen van de directie, het management maar soms ook de personeelsmedewerkers van een bedrijf organisatie. Je hebt als Personeel en Organisatie Adviseur dus vooral een ondersteunende en adviserende functie. Je hoofdtaken zijn voornamelijk het verzamelen van informatie en het onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden met het personeel. Een andere grote taak die je als Personeel en Organisatie Adviseur hebt is het opstellen van het personeelsbeleid. Soms kan het ook nodig zijn dat je moet bemiddelen bij conflicten tussen managers en medewerkers en dat je oplossingen voor die problemen moet aandragen. Naast administratieve taken vervul je dus ook rol in de persoonlijke contacten tussen medewerkers en managers.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je takenpakket als Personeel en Organisatie Adviseur afhankelijk is van de grootte van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Het kan namelijk zijn dat je in grote organisaties in een team werkt en dat je dan de taken onderling verdeelt. Je hebt dan vaak te maken met verschillende specialisaties op bepaalde gebieden en jij bent dan vaak ook gespecialiseerd in een bepaald onderdeel zodat je een vaste taak hebt. In kleinere organisaties zal het al sneller voorkomen dat je alle taken uit moet voeren en breed ingezet wordt. Eigenlijk ben je als Personeel en Organisatie Adviseur ook een soort beleidsmedewerker op het gebied van personeel en organisatie. Jij moet er namelijk als P&O Adviseur voor zorgen dat de doelstellingen die de organisatie opstelt worden vertaald naar concrete plannen voor het personeel en de organisatie.

.Wil je werken als Personeel en Organisatie Adviseur?

Werk je al als Personeel en Organisatie Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Personeel en Organisatie Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Personeel en Organisatie Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Personeel en Organisatie Adviseur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Managers
  • Medewerkers
  • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Personeel en Organisatie Adviseur

Wat verdient een Personeel en Organisatie Adviseur?

Als beginnend P&O Adviseur verdien je zo rond de €2300 bruto per maand. Heb je meer ervaring dan zal je salaris zo rond de €3100 á €3700 per maand liggen. Dit salaris is wel weer erg afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt. Werk je namelijk bij een klein bedrijf dan zal je salaris lager liggen dan wanneer je bij een groot bedrijf werkzaam bent. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier erg van afhankelijk. Bij een groot bedrijf zul je namelijk sneller een auto van de zaak aangeboden krijgen dan bij een klein bedrijf.

Salarisschaal Personeel en Organisatie Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Personeel en Organisatie Adviseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Personeel en Organisatie Adviseur

Wat is de toekomst van Personeel en Organisatie Adviseur?

Het arbeidsmarktperspectief van een P&O Adviseur is over het algemeen gemiddeld. Er valt echter wel weinig met zekerheid over te zeggen omdat het ook altijd weer afhankelijk is van de economische situatie. Zal het namelijk goed gaan in het bedrijfsleven (indirect gaat het dan vaak ook goed met de economie) dan zal er meer vraag zijn naar P&O Adviseurs. Bedrijven zullen dan namelijk meer medewerkers aannemen en dus zullen er ook meer adviseurs nodig zijn om het beleid rondom medewerkers goed te coördineren. Gaat het daarentegen slecht met het bedrijfsleven dan zullen er juist meer mensen ontslagen worden (dit vraagt weliswaar ook coördinatie dooreen P&O Adviseur) dan zal er over het algemeen iets minder vraag zijn naar een P&O Adviseur, tenzij het om grootschalige ontslagen zijn wat veel coördinatie en advies vraagt en er dus meer Adviseurs ingeschakeld moeten worden. De doorgroeimogelijkheden als P&O Adviseur zijn redelijk  breed. Je kunt namelijk doorgroeien tot Personeel en Organisatie Manager maar ook tot Adviseur of Senior P&O Adviseur.

Baankans Personeel en Organisatie Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Personeel en Organisatie Adviseur worden: Opleidingen tot Personeel en Organisatie Adviseur

Wil je Personeel en Organisatie Adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Personeel en Organisatie Adviseur.

Hoe word je een Personeel en Organisatie Adviseur? 

Er zijn verschillende manieren om P&O Adviseur te worden. Je kunt namelijk na je MBO opleiding als assistent beginnen en zo (vaak na bijscholing) je opwerken tot P&O Adviseur. Ook kun je instromen in het vak als je al een andere sociale opleiding hebt als basis, zoals Toegepaste Psychologie (HBO). Dit vereist dan vaak wel dat je nog wat aanvullende cursussen doet. Maar de makkelijkste en meest effectieve manier om P&O Adviseur te worden is door de HBO opleiding Personeel en Arbeid te volgen. Heb je deze opleiding namelijk gevolgd dan kun je zonder verdere cursussen of opleidingen Personeel en Organisatie Adviseur worden.

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Personeel en Organisatie Adviseur

HRM (Personeelsmanagement) Thuisstudie
Ontwikkel je tot deskundig HR-adviseur: volg de opleiding HRM op HBO-niveauHuman resource management, het is een mooie naam voor personeelsmanagement. Altijd op zoek naar verbeterkansen. Hoe ga je als personeelsmanager …
HRM (Personeelsmanagement) Thuisstudie
HBO Personeelsmanagement
Een succesvolle organisatie is gebaat bij een goede relatie tussen personeel en management. Het ontwikkelen van de medewerkers vormt hiervoor een belangrijke factor. Tijdens de opleiding HBO Personeelsmanagement doorloop je …
HBO Personeelsmanagement
Integraal management
Wil je de professionele uitvoering van je functie verbeteren? De HAN heeft een speciaal opleidingsprogramma voor integraal management ontwikkeld. Wanneer je deze module hebt gevolgd, ben je een professional op
Integraal management
De rol van de ambtelijk secretaris bij versterking van medezeggenschap (OR / Clientenraad / bestuur)
Voor ambtelijk secretarissen - primair van die van de Ondernemingsraad, maar ook voor (ambtelijk) secretarissen van de Raad van Bestuur, RvC/RvT of cliëntenraad. De ambtelijk secretaris ondersteunt het medezeggenschapsorgaan (en/of …
De rol van de ambtelijk secretaris bij versterking van medezeggenschap (OR / Clientenraad / bestuur)

Omscholen of doorgroeien tot Personeel en Organisatie Adviseur

Als je Personeel en Organisatie Adviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Personeel en Organisatie Adviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Personeel en Organisatie Adviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Personeel en Organisatie Adviseur?

Competenties en Vaardigheden Personeel en Organisatie Adviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Personeel en Organisatie Adviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Personeel en Organisatie Adviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Personeel en Organisatie Adviseur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Personeel en Organisatie Adviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Personeel en Organisatie Adviseur. Als Personeel en Organisatie Adviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Personeel en Organisatie Adviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Personeel en Organisatie Adviseur

Vakkennis voor een Personeel en Organisatie Adviseur

Het is voor een Personeel en Organisatie Adviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Personeel en Organisatie Adviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Personeel en Organisatie Adviseur


Werkervaring Personeel en Organisatie Adviseur

Het is voor een startend Personeel en Organisatie Adviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Personeel en Organisatie Adviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals HR Adviseur .

Iets anders leren?

Is Personeel en Organisatie Adviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Personeel en Organisatie Adviseur

Met wie werkt een Personeel en Organisatie Adviseur samen? 

Als P&O Adviseur heb je vooral contact met managers. Met hen heb je vaak overleg over het te voeren beleid en je adviseert hen ook als er problemen zijn met medewerkers. Ook met de medewerkers van de organisatie heb je veel contact. Voor hen ben je vaak een eerste aanspreekpunt als er problemen zijn en je bemiddelt waneer nodig tussen de managers en de medewerkers. Daarnaast zul je ook veel contact hebben met de directie van de organisatie. Je adviseert hen en overlegt met hen over het beleid op het gebied van personeel en organisatie.


  • Managers
  • Medewerkers
  • Directie
Personeel en Organisatie Adviseur


Organisaties waar een Personeel en Organisatie Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Personeel en Organisatie Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een Personeel en Organisatie Adviseur?

Als P&O Adviseur kun je werkzaam zijn in grote organisaties maar ook de wat kleinschaligere organisaties. Wel werk je vaak in een organisatie met 15 medewerkers of meer. Je kunt in heel veel verschillende sectoren terecht omdat bijna alle bedrijven wel een personeel en organisatie afdeling hebben. In de wat grote organisaties ben je vaak ook onderdeel van een team omdat het dan om zulke grote aantallen medewerkers gaat dat het beleid vaak veel groter is en verschillende Adviseurs een bepaalde specialisatie hebben waar ze zich op richten.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Personeel en Organisatie Adviseur

Waar kun je het beste werken als Personeel en Organisatie Adviseur? Hieronder vind je de best door de Personeel en Organisatie Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Nationale Opera en Ballet

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0

SWB

Locatie: Overijssel

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Personeel en Organisatie Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Personeel en Organisatie Adviseur.

Welke competenties heeft een Personeel en Organisatie Adviseur nodig?

Een Personeel en Organisatie Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Personeel en Organisatie Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Personeel en Organisatie Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Personeel en Organisatie Adviseur nodig? 

Als P&O Adviseur is het belangrijk dat  je vriendelijk en geduldig bent. Dit komt namelijk goed van pas als je moet bemiddelen tussen medewerkers en managers als zij problemen hebben (Bemiddelaar). Verder is het ook belangrijk dat je ijverig en gedreven bent want je zult vaak hard moeten werken en veel taken tegelijk moet uitvoeren. Ruimdenkendheid is ook altijd een goed eigenschap voor een P&O Adviseur omdat je vaak verschillende oplossingen zal moeten kunnen aandragen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Personeel en Organisatie Adviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Personeel en Organisatie Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Personeel en Organisatie Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Personeel en Organisatie Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Personeel en Organisatie Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Personeel en Organisatie Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Personeel en Organisatie Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Personeel en Organisatie Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Personeel en Organisatie Adviseur iets voor je?

Zou je graag Personeel en Organisatie Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Personeel en Organisatie Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Personeel en Organisatie Adviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar