Recruitment Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recruitment Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep recruitment consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je recruitment consultant wordt.

 

Wat is een Recruitment Consultant?

Als Recruitment Consultant houd je je vooral bezig met het acquireren van opdrachten en de werving en selectie van personeel.

Het binnenhalen van klanten is dus stap een in het hele proces. Je boort hiervoor bestaande netwerken aan maar bent ook in het dagelijks leven altijd bezig met het leggen van contacten en signaleren van mogelijkheden.

Naast werving en selectie van klanten en uitbreiding van het netwerk is een belangrijk onderdeel van de taken van de Recruitment Consultant het onderhouden van de bestaande externe contacten. Door het onderhouden van contacten blijven klanten eerder van je diensten gebruik maken.

Het wervingswerk van personeel begint wanneer je een opdrachtgever hebt binnengehaald of wanneer een klant een aanvraag indient. Aan de hand van de eisen en wensen van de zoekende partij bekijk jij wie in jouw bestand het meest voldoet en wie je eventueel kunt voorstellen. Je maakt afspraken en spreekt de mensen om te zien of ze echt geschikt zijn. Je beoordeelt ze objectief op hun kwaliteiten en waarde voor de openstaande functie en biedt de gemaakte selectie vervolgens aan aan de klant.Wil je werken als Recruitment Consultant?

Werk je al als Recruitment Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recruitment Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Recruitment Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Recruitment Consultant in één oogopslag

Netwerk:

 • Recruitment Consultant
 • Recruiter
 • Leidinggevende Recruitmentbureau
 • Recruitment Manager
 • Regiomanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2600 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

284


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recruitment Consultant

Wat verdient een Recruitment Consultant?

Gemiddeld verdient een Recruitment Consultant een bedrag van €4100 bruto per maand. Voor een trainee kan dat beginnen zo rond de €1400 euro en voor een manager met meer dan tien jaar ervaring kan dit oplopen tot een bedrag van tegen de €6000. Daarbij is tevens van invloed in welke sector je eigen werkgever opereert.

Daarnaast krijgen Recruitment Consultants ook bonussen op basis van hun prestaties. Haal je meer klanten binnen en koppel je meer werkgevers aan werknemers dan krijg je extra's waardoor je salaris uiteindelijk aardig wat hoger uit kan vallen. Bonussen en commissies zijn heel gebruikelijk in de sector.

Overige voorkomende arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld een laptop, telefoon en eindejaarsbonussen.

Salarisschaal Recruitment Consultant

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Recruitment Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Recruitment Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Recruitment Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Recruitment Consultant vacatures

Vacature Recruitment Consultant
Sales Eleven
Toe aan de volgende stap in jouw carrière? Wil jij verantwoordelijk zijn voor jouw eigen succes en voel jij je thuis in de recruitment branche? Dan zoeken wij jou als …
Vacature (Sr./ Associate) Recruitment Consultant
Michael Page International Netherlands SA
Als consultant op het gebied van Finance werk je samen met een gespecialiseerd team aan uitdagende vacatures in een interessante, groeiende markt. Gedurende de week houd je je bezig met …
Vacature Recruitment Consultant
Page Personnel
Ben jij een sociaal en communicatief persoon die harder gaat lopen van bonus? Dan is dit de job waarin je jouw kwaliteiten kunt gaan combineren zodat je doelen bereikt worden. …
Vacature Trainee – Sales / Recruitment Consultant
StackOps B.V.
Je hebt je hbo diploma binnen. Je browset de vacaturesites door voor een passende instap of je bent al een paar jaar werkzaam maar bent nog niet lekker geland. Hoe …
Vacature Junior recruitment consultant – Greenberg Nielsen
Greenberg Nielsen
Wil jij werken bij een partij waar er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling? Heb jij al enige ervaring in de recruitmentbranche maar wil je hier nog veel meer over …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recruitment Consultant

Wat is de toekomst van Recruitment Consultant?

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Recruitment Consultant. Zowel in binnen- als buitenland worden goede krachten gezocht die helpen bij werving en selectie.

Soms zul je een bedrijf binnenkomen als trainee of anders als junior medewerker. Je doorgroeimogelijkheden zijn de functie van Senior Recruitment Consultant en daarna bij voldoende ervaring ook management, regiomanager en directeur. Uiteindelijk kun je er dan zelf voor kiezen het bureau uit te breiden en meer personeel aan te nemen en grotere of meer opdrachten te verwerken dan wel meer vestigingen te starten.

Baankans Recruitment Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

284


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Recruitment Consultant worden: Opleidingen tot Recruitment Consultant

Wil je Recruitment Consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Recruitment Consultant.

Hoe word je een Recruitment Consultant? 

Om aan de slag te kunnen als Recruitment Consultant wordt meestal HBO of WO niveau verlangd. Hierbij wordt niet altijd een studierichting genoemd. Echter een goede opstap zou kunnen zijn een opleiding Recruitment of Sales. Eventueel uit te breiden met Internet Rwcruitment.

Is sommige gevallen worden ook traineeships door bedrijven aangeboden waarmee je kunt groeien naar Recruitment Consultant.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Recruitment Consultant

Social Media Recruitment
Werkgevers moeten alles uit de kast trekken om de juiste mensen aan zich te binden. Om je employer brand te laden en specifieke doelgroepen succesvol te bereiken, heb je al je
Social Media Recruitment
Online Recruitment 3.0 - Trends & Ontwikkelingen (Incompany)
Kandidaten succesvoller werven en sneller selecteren dan de concurrentie kan écht! Maar dan moet u er wel voor zorgen dat uw organisatie meegaat met de laatste recruitment trends en die
Online Recruitment 3.0 - Trends & Ontwikkelingen (Incompany)
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Kost recruitment via LinkedIn jou veel tijd? Vind je niet de juiste kandidaten? Krijg je weinig reacties op jouw berichten? Of betaal je teveel geld voor een duur LinkedIn account?
LinkedIn Recruitment (Werving via LinkedIn)
Referral recruitment
Referrals vormen vaak de meest waardevolle sollicitanten voor een organisatie. Het via via werven wordt dan ook steeds belangrijker. In deze masterclass leer je hoe je een goede basis legt …
Referral recruitment
Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment via Social Media
Hoe kunnen we ons werkgeversmerk versterken? Hoe kunnen we kandidaten bereiken buiten de gebaande paden? Of sneller en efficiënter talent werven? Door de vele - ook nieuwe- mogelijkheden van LinkedIn,
Arbeidsmarktcommunicatie & Recruitment via Social Media

Omscholen of doorgroeien tot Recruitment Consultant

Als je Recruitment Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Recruitment Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Recruitment Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Recruitment Consultant?

Competenties en Vaardigheden Recruitment Consultant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Recruitment Consultant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Recruitment Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Recruitment Consultant

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Recruitment Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Recruitment Consultant. Als Recruitment Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Recruitment Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Recruitment Consultant

Vakkennis voor een Recruitment Consultant

Het is voor een Recruitment Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Recruitment Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Recruitment Consultant

Online-opleiding Recruitment; de basis
Er is steeds meer vraag naar recruiters. Niet zo gek, want met een aantrekkende arbeidsmarkt zijn er steeds minder mensen beschikbaar voor het zelfde aantal vacatures. Branches als ICT, Techniek …
Online-opleiding Recruitment; de basis
Social Recruitment & Boolean Search
Met de komst van het internet is er heel veel veranderd op het gebied van recruitment. Zo zijn er veel meer verschillende kanalen waar jij je kandidaten vandaan kan halen. …
Social Recruitment & Boolean Search
Handbook of Strategic Recruitment and Selection
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Handbook of Strategic Recruitment and Selection
Live online class remote recruitment
In de deze online class krijg je inzicht in hoe het remote sollicitatie proces eruit ziet en een gesprek gevoerd kan worden. De start van de live online class op …
Live online class remote recruitment
Online Training Recruitment Marketing
Herken jij het gevoel dat je wilt starten met Recruitment Marketing maar niet weet waar je zou moeten beginnen? Of heb je nu een vacaturestop en wil je klaar zijn …
Online Training Recruitment Marketing

Werkervaring Recruitment Consultant

Het is voor een startend Recruitment Consultant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Recruitment Consultant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Recruiter .

Iets anders leren?

Is Recruitment Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Recruitment Consultant

Met wie werkt een Recruitment Consultant samen? 

Als Recruitment Consultant maak je deel uit van een commercieel bedrijf gericht op het koppelen van werkgever en werknemer. Op de werkvloer zullen dus meerdere Recruitment Consultants aanwezig zijn. Je zult niet zo zeer direct met hen samenwerken, maar krijgt als collega's met elkaar te maken op een vaak competitieve manier. Daarnaast heb je een leidinggevende binnen het recruitmentbureau waar je verantwoording aan af moet leggen.

In je zoektochten naar opdrachtgevers krijg je te maken met medewerkers uit de bedrijven die mogelijk personeel zoeken. Soms zul je via via werken en zo een bedrijf langs een willekeurige medewerker op personeelszaken binnenkomen en soms krijg je te maken met de recruiter van het betreffende bedrijf.

Aan de andere kant zijn er ook de werkzoekenden waarmee je in contact komt en die je interviewt om een match te maken.


 • Recruitment Consultant
 • Recruiter
 • Leidinggevende Recruitmentbureau
 • Recruitment Manager
 • Regiomanager
Recruitment Consultant


Organisaties waar een Recruitment Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Recruitment Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Recruitment Consultant?

Een recruitmentbureau waar de Recruitment Consultant werkt is bedoeld om winst te maken. Het is een dienst die wordt verleend na betaling. Dat betekent dat de functie dus valt onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Recruitment Consultant

Waar kun je het beste werken als Recruitment Consultant? Hieronder vind je de best door de Recruitment Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

CRS Consultants Sales Recruitment

Locatie: Noord-Brabant

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Recruitment Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Recruitment Consultant.

Welke competenties heeft een Recruitment Consultant nodig?

Een Recruitment Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Recruitment Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Recruitment Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Recruitment Consultant nodig? 

Een Recruitment Consultant moet productief werken om zo veel mogelijk opdrachten en werkzoekenden aan elkaar te koppelen. Daarin werk je eerlijk en ordelijk om het niet alleen voor jezelf maar ook voor andere betrokkenen duidelijk te houden. Mensen moeten kunnen vertrouwen op dat je je werk goed uitvoert en de perfecte match zult vinden (Perfectionist).

Als Recruitment Consultant kijk je objectief naar de kandidaten en functies en analyseer je de mogelijkheden. Je hebt hier een scherp oog voor en maakt met je kennis en expertise zoveel mogelijk de goede keuze (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Recruitment Consultant


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Recruitment Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recruitment Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recruitment Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recruitment Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recruitment Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recruitment Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recruitment Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recruitment Consultant iets voor je?

Zou je graag Recruitment Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recruitment Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Recruitment Consultant?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Recruitment Consultant

Vacature Junior Recruitment Consultant
KESER Interim & Recruitment B.V.
Snel ontwikkelen, snel eigen verantwoordelijkheid, snelle groei. Wie is Keser? Als Keserianen zijn wij volop in ontwikkeling. Per 1 april (dat is geen grapje) een prachtig nieuw kantoor in Den …
Vacature Recruitment Consultant
Ambitious People
Recruitment Consultant Ben jij op zoek naar de ideale stap na je studie of huidige baan? Zoek dan niet langer en solliciteer snel. In zes maanden gaan wij jou met …
Vacature Medior recruitment consultant- Greenberg Nielsen
Greenberg Nielsen
Heb je ervaring in recruitment maar wil je meer regie over je werk en ontwikkeling? Geniet jij van je werk maar zoek je een duidelijk groeipad? Voor Greenberg Public Services …
Vacature Senior Supply Chain recruitment consultant
Walters People
Heb jij ervaring als Recruitment Consultant en ben je toe aan een volgende stap naar een Senior positie? Heb jij altijd al de ambitie gehad om een eigen team aan …
Vacature Recruitment Consultant Public
Walters People
Word jij graag uitgedaagd en sta jij sterk in jouw schoenen? Heb jij doorzettingsvermogen en de drive om de beste match te maken tussen klant en kandidaat? Heb jij daarnaast …

Actuele blogposts


reacties op Recruitment Consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar