casemanager verzuimbeleid Taken, Verantwoordelijkheden, Vacatures en Opleidingen

`

Wat is een casemanager verzuimbeleid?

Het beroep casemanager verzuimbeleid is een variant van het beroep personeelsfunctionaris en is onderdeel van de beroepsfamilie specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken

Beschrijving van het moederberoep personeels functionaris

De Personeelsfunctionaris  adviseert en ondersteunt het management en-of de directie op het gebied van Personeelszaken. Het gaat hier o.m. om kwesties als o.a. arbeidsvoorwaarden, wet- en regelgeving. De Personeelsfunctionaris is het aanspreekpunt voor vragen en kwesties op P&O gebied voor een deel van de organisatie. Men ontwerpt en initieert concrete voorstellen ter verbetering en verandering. Daarnaast ondersteunt men bij functionerings- en beoordelingsgesprekken.  Ook is er een bemiddelende rol weggelegd bij conflictsituaties tussen Manager en Medewerker. Als Personeelsfunctionaris draagt men zorg voor ziekteverzuimbegeleiding en samenwerking met bijvoorbeeld de Arbo-dienst en HR-medewerkers ter voorkoming van ziekteverzuim. Tevens heeft men een adviserende taak vwb juridische aangelegenheden, waaronder ontslagzaken. Het is kortom een veelzijdige P&0 functie.

Andere beroepen binnen de beroepsfamilie specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken


Past het beroep casemanager verzuimbeleid bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures casemanager verzuimbeleid

Wil je een beter salaris verdienen als casemanager verzuimbeleid? Misschien kan je via deze vacatures een loonsverhoging krijgen

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

casemanager verzuimbeleid worden: Opleidingen tot casemanager verzuimbeleid

Wil je casemanager verzuimbeleid worden? Hieronder vind je de opleidingen voor de casemanager verzuimbeleid.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot casemanager verzuimbeleid

Er zijn geen opleidingen casemanager verzuimbeleid aanwezig.


Doorgroei mogelijkheden casemanager verzuimbeleid

Je kunt als casemanager verzuimbeleid een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep casemanager verzuimbeleid is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een casemanager verzuimbeleid


Hoofd beroepsgroep casemanager verzuimbeleid

Het beroep casemanager verzuimbeleid valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische wetenschappelijke kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. Binnen deze beroepen staat wetenschappelijk handelen centraal om nieuwe inzichten toe te passen en/of te onderwijzen.

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.

Het opleidings- en werk- denkniveau van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten ligt gemiddeld genomen op (Post-)HBO en WO niveau. In meerdere gevallen kunnen de kennis en vaardigheden ook via werkervaring en additionele training worden opgedaan.

Veelvoorkomende taken & werkzaamheden van onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten.

 • het uitvoeren van analyses en onderzoek en het ontwikkelen van concepten, theorieën en operationele methoden
 • het adviseren over of toepassen van bestaande wetenschappelijke kennis
 • het doceren van theorie en praktijk van een of meer disciplines op verschillende onderwijsniveaus (MBO,  HBO, Universitair)
 • het onderwijzen en opleiden van personen met leermoeilijkheden of speciale behoeften
 • het verstrekken van diverse zakelijke, juridische en sociale diensten
 • het maken en/of uitvoeren van kunst
 • het geven van spirituele of psychologische begeleiding
 • het opstellen van wetenschappelijke artikelen en rapporten

 

Het begeleiden van andere werknemers kan bij de verantwoordelijkheden horen.

Subhoofd beroepsgroepen onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

Beroepen in deze hoofdgroep worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 21 Ingenieurs en onderzoekers wis-, natuur- en technische wetenschappen
 • 22 Specialisten gezondheidszorg
 • 23 Docenten
 • 24 Specialisten bedrijfsbeheer en administratie
 • 25 Specialisten informatie- en communicatietechnologie
 • 26 Juristen, sociaal wetenschappers en kunstenaars


Solliciteren op de functie casemanager verzuimbeleid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als casemanager verzuimbeleid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor casemanager verzuimbeleid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als casemanager verzuimbeleid. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep casemanager verzuimbeleid iets voor je?

Zou je graag casemanager verzuimbeleid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als casemanager verzuimbeleid bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Ga direct naar