HR Adviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HR Adviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hr adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hr adviseur wordt.

 

Wat is een HR Adviseur?

De HR Adviseur houdt zich bezig met het personeelsbeleid  (Human Resource Management) en het organisatiebeleid van een organisatie. Hier vallen verschillende taken onder. De HR Adviseur heeft een adviserende functie naar het management en een leidinggevende met betrekking tot het personeels- en organisatiebeleid. Hieronder valt het advies geven met betrekking op ontwikkelingen van medewerkers, werving en selectie, functioneringsgesprekken en beoordelingen en salarissen.

De HR Adviseur houdt zicht ook bezig met conflictregulering en conflictbemiddeling. Vooral de conflicten tussen managers en medewerkers hebben zijn aandacht.

Naast deze werkzaamheden heeft de HR Adviseur ook een aantal administratieve taken op personeelsafdeling. Hieronder valt het administreren van en rapporteren over personeelsinformatie.

Uiteindelijk kan de HR Adviseur gezien worden als coach, bemiddelaar, intermediar, informatiepunt en regelaar.

 
 

Wil je werken als HR Adviseur?

Werk je al als HR Adviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HR Adviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor HR Adviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep HR Adviseur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €4250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

28


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Adviseur

Wat verdient een HR Adviseur?

Een HR Adviseur start meestal met een salaris rond de €3500. Dit  kan oplopen tot ongeveer €4250, met de mogelijkheid om in het bedrijfsleven nog meer te verdienen. Doorgaans krijgen de werknemers een 13de maand en zijn er aan de functie goede arbeidsvoorwaarden verbonden.

Salarisschaal HR Adviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures HR Adviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als HR Adviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor HR Adviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 HR Adviseur vacatures

Uitgelicht
HR Adviseur
Coolblue
Als HR Adviseur coach en adviseer je leidinggevenden in het aansturen van teamleden. Hoe word ik HR Adviseur bij Coolblue, Jij maakt Coolblue elke dag een beetje beter en zorgt …
HR adviseur
Randstad
Locatie Amsterdam Functieomschrijving Een allround functie als HR adviseur waar veel ruimte is voor eigen initiatief? Klinkt goed toch! Voor een bouwbedrijf in Amsterdam-Noord zijn wij op zoek naar een …
HR adviseur
Walters People
Heb jij een studie afgerond in de richting Human Resources? Heb jij al enkele jaren ervaring als HR medewerker / HR Adviseur? Lijkt het je leuk om je in te …
HR Adviseur
Walters People
Als adviseur ben je een daadkrachtige en fijne gesprekspartner die in staat is relaties op te bouwen en te onderhouden op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie. Ben je …
Hr Adviseur
Driessen
Ben jij die innovatieve HR professional die de juiste verbindingen legt?Vastgeroeste patronen binnen onze organisatie? Echt niet!We stellen ons continue de vraag hoe iets beter kan en handelen daar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HR Adviseur

Wat is de toekomst van HR Adviseur?

Tachtig procent van de afgestudeerde studenten Personeel en Arbeid vind binnen een jaar een baan, meestal op opleidingsniveau (HBO). Na een aantal jaar werken is een baan als HR adviseur voor deze afgestudeerden haalbaar.

Doorgroeimogelijkheden voor specifiek het beroep HR Adviseur zijn er ook. Een HR Adviseur begint meestal met veel administratieve taken en minder verantwoordelijkheden. Deze functie wordt een Junior HR Adviseur genoemd. Na een periode gewerkt te hebben en ervaring op gedaan te hebben met het werk, kan de Junior HR Adviseur doorgroeien tot een Senior HR Adviseur. Dit houdt in dat de HR Adviseur dan het beroep geheel uit gaat oefenen en meer verantwoordelijkheid krijgt. Het salaris stijgt dan vaak mee en de administratieve taken vallen vaak weg.

Baankans HR Adviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

28


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

HR Adviseur worden: Opleidingen tot HR Adviseur

Wil je hr adviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een HR Adviseur? 

De opleiding die het best aansluit bij de functie HR Adviseur is de opleiding Personeel en Arbeid (HBO) Deze opleiding duurt vier jaar. Naast deze opleiding is voor deze functie meestal minimaal drie jaar werkervaring vereist in een relevante functie.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot HR Adviseur

Training adviesvaardigheden
Als HR-professional moet u regelmatig adviseren. Van u wordt een deskundig advies verwacht, maar ook een advies dat in lijn is met de organisatie. Daarnaast heeft u een inbreng in …
2Xplain Adviesvaardigheden 2-daagse
Vergroot als HR- salarisadviseur het effect van uw advies Om draagvlak te creëren voor uw ideeën zult u een goede samenwerkingsrelatie moeten opbouwen, waarbij het achterhalen van de impliciete wensen …
Integraal Vitaliteitsmanagement (HR, Arbo, Arbeid en Gezondheid, Management, Duurzame inzetbaarheid)
In samenwerking met het Nederlands Kennisnetwerk Vitaliteit (NKV) heeft HAN SENECA een opleiding ontwikkeld, waarin u praktische en onderbouwde handvatten krijgt voor uw vitaliteitsvraagstukken. U krijgt inzichten in de verschillende …
Personal branding voor HR professionals
Als HR Professional wilt u graag toegevoegde waarde leveren voor de organisatie. En u wilt zorgen dat dat gezien wordt, zodat uw input en uw rol serieus genomen worden. Resultaat
HR gesprekken voeren
In deze driedaagse training verdiep je je in thema’s als werving en selectie, ontwikkeling, verzuim en lastige situaties. Je creëert een organisatiebrede visie op deze thema’s. Komen bij jou als …
Meer opleidingen HR Adviseur

Weet je nog niet of je HR Adviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding HR Adviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk HR Adviseur

Met wie werkt een HR Adviseur samen? 

De HR Adviseur heeft een adviserende functie ten aanzien van het management en de leidinggevenden binnen het bedrijf en heeft hierdoor intensief contact met deze partijen. Daarnaast heeft hij intensief contact met de werknemers omdat hij zich bezighoudt met het personeelsbeleid binnen het bedrijf. Ook conflictregulering hierbij een grote rol. De HR Adviseur probeert conflicten tussen werkgever en werknemers te reguleren en onderhoudt intensief contact met beide partijen. Bij conflictregulering wordt door de werknemers vaak een vakbond ingeschakeld. Zodoende heeft de HR Adviseur vaak contact met verschillende vakbonden.


HR Adviseur


Organisaties waar een HR Adviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een HR Adviseur meestal werkt.

Waar werkt een HR Adviseur?

Voor een HR Adviseur is het mogelijk om binnen een profit en non-profit organisatie te opereren. In beide sectoren is namelijk sprake van personeelsbeleid.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers HR Adviseur

Waar kun je het beste werken als HR Adviseur? Hieronder vind je de best door de HR Adviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Sanitairwinkel

Locatie: Noord-Brabant

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden HR Adviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een HR Adviseur.

Welke competenties heeft een HR Adviseur nodig?

Een HR Adviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen HR Adviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij HR Adviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een HR Adviseur nodig? 

De HR Adviseur moet zorgen voor een goede link tussen de werkgever en werknemer en moet conflicten zien te verhelpen of voorkomen. De HR Adviseur moet zorgen dat beide partijen tevreden zijn met het personeels- en organisatiebeleid. De HR Adviseur kan daardoor gezien worden als een bemiddelaar tussen twee partijen in het bedrijf (Bemiddelaar).

De HR Adviseur geeft advies aan management en leidinggevende met betrekking tot verschillende zaken binnen de organisatie. Ook is de HR Adviseur een ander soort gever, hij cijfert zichzelf weg, om daarmee het beste resultaat voor andere partijen binnen het bedrijf te bereiken. Hiermee probeert hij conflicten te voorkomen (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor HR Adviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een HR Adviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HR Adviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HR Adviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HR Adviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Adviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Adviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Adviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HR Adviseur iets voor je?

Zou je graag HR Adviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Adviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op HR Adviseur

Pieper

Een HR Adviseur die direct start op € 3.500? Moet ik nog tegenkomen... Verlaag dat maar naar € 2.700 / € 2.800

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar