Personeels Functionaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Personeels Functionaris? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep personeels functionaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je personeels functionaris wordt.

 

Wat is een Personeels Functionaris?

De Personeelsfunctionaris  adviseert en ondersteunt het management en-of de directie op het gebied van Personeelszaken. Het gaat hier o.m. om kwesties als o.a. arbeidsvoorwaarden, wet- en regelgeving. De Personeelsfunctionaris is het aanspreekpunt voor vragen en kwesties op P&O gebied voor een deel van de organisatie. Men ontwerpt en initieert concrete voorstellen ter verbetering en verandering. Daarnaast ondersteunt men bij functionerings- en beoordelingsgesprekken.  Ook is er een bemiddelende rol weggelegd bij conflictsituaties tussen Manager en Medewerker. Als Personeelsfunctionaris draagt men zorg voor ziekteverzuimbegeleiding en samenwerking met bijvoorbeeld de Arbo-dienst en HR-medewerkers ter voorkoming van ziekteverzuim. Tevens heeft men een adviserende taak vwb juridische aangelegenheden, waaronder ontslagzaken. Het is kortom een veelzijdige P&0 functie.

Past het beroep Personeels Functionaris bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Personeels Functionaris

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: HR functionaris, HR officer, Personeelsfunctionaris

Wil je werken als Personeels Functionaris?

Werk je al als Personeels Functionaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Personeels Functionaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Personeels Functionaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Personeels Functionaris in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager, Medewerker, Bedrijf

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

187


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Personeels Functionaris

Wat verdient een Personeels Functionaris?

Als Personeels Functionaris verdient men zo'n € 5000 tot € 6000 bruto per maand.  Dit hangt mede af van de werkervaring, de opleidingsachtergrond en de onderneming waar men werkt.  Ook de provincie waar men werkt kan deze variatie mede bepalen vanwege verschil in economische status in diverse regio's in Nederland. 

Salarisschaal Personeels Functionaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Personeels Functionaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Personeels Functionaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Personeels Functionaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Personeels Functionaris vacatures

Vacature HR Officer
Page Personnel
Are you looking for your next step in your career? Have you studied HRM and you looking for a great opportunity in HR? If you speak Dutch and English and …
Vacature HR Officer
Page Personnel
Als HR Medewerker heb je een allround functie en ondersteun je het HR team met verschillende operationele HR-processen. Je zal verantwoordelijk zijn voor personeel- en salarisadministratie en daarnaast ondersteun je …
Vacature HR Officer / Business Partner
Page Personnel
In de rol van HR Officer / Business Partner zal je bezig zijn met de uitvoering van het operationele HR-beleid en ondersteun je de HR Manager met de implementatie van …
Vacature HR Officer
Walters People
Ben jij de HR Officer die wij zoeken? Een echte duizendpoot die als spin in het web opereert. Je bent generalistisch ingesteld en durft zelfstandig verantwoordelijkheid te dragen. Om jouw …
Vacature HR medewerker / HR officer
Randstad
Functieomschrijving Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen die graag als HR medewerker of HR officer aan de slag willen gaan! Op dit moment hebben we meerdere vacatures open staan, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Personeels Functionaris

Wat zijn de baankansen voor een Personeels Functionaris?

Een Personeels Functionaris heeft een goed arbeidsperspectief. Indien men verder wil doorgroeien, kan via de bachelor-masterstructuur  in één jaar de Mastertitel worden behaald. Hiermee heeft de Personeels Functionaris op langere termijn meer kans op bijvoorbeeld een leidinggevende functie.

De actuele kans op werk voor een Personeels Functionaris

Het beroep Personeels Functionaris is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken. De kans op werk voor de beroepsfamilie Specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

187

Baankans Personeels Functionaris

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Personeels Functionaris worden: Opleidingen tot Personeels Functionaris

Wil je Personeels Functionaris worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Personeels Functionaris.

Hoe word je een Personeels Functionaris? 

Een Personeels Functionaris wordt men met een HBO-opleiding, gespecialiseerd op het gebied van personeel en arbeid. Dit is een brede opleiding die zich vooral richt op mensen, werk en organisaties. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan beroepskwaliteiten als: werving- en selectie, loopbaanbeleid en het beoordelen van zijn of haar medewerkers.  Ervaring in een soortgelijke functie is een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Personeels Functionaris

Er zijn geen opleidingen Personeels Functionaris aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Personeels Functionaris in werkt

Bekijk alle opleidingen Zakelijke Dienstverlening

Omscholen tot Personeels Functionaris

Als je je wilt omscholen tot Personeels Functionaris is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Personeels Functionaris zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Personeels Functionaris dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Personeels Functionaris

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Personeels Functionaris

Als je Personeels Functionaris wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Personeels Functionaris zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Personeels Functionaris

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Personeels Functionaris?

Competenties en Vaardigheden Personeels Functionaris

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Personeels Functionaris nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Personeels Functionaris nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Personeels Functionaris

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Personeels Functionaris

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Personeels Functionaris. Als Personeels Functionaris wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Personeels Functionaris:


zie volledige beschrijving persoonstype Personeels Functionaris

Vakkennis voor een Personeels Functionaris

Het is voor een Personeels Functionaris ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Personeels Functionaris zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Personeels Functionaris


Werkervaring Personeels Functionaris

Het is voor een startend Personeels Functionaris die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Personeels Functionaris is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Personeels Functionaris het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Personeels Functionaris

Je kunt als Personeels Functionaris een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Personeels Functionaris is onderdeel van de beroepsfamilie Specialisten arbeid, loopbaanontwikkeling en personeelszaken. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Personeels Functionaris


Hoofd beroepsgroep Personeels Functionaris

Het beroep Personeels Functionaris valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Personeels Functionaris

Met wie werkt een Personeels Functionaris samen? 

Als Personeels Functionaris heeft men dagelijks te maken met de medewerkers in het bedrijf. Ook is er regelmatig contact en overleg met andere Personeelsmanagers en wordt er samen vergaderd en beleid afgestemd.


  • Manager, Medewerker, Bedrijf
Personeels Functionaris


Organisaties waar een Personeels Functionaris werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Personeels Functionaris meestal werkt.

Waar werkt een Personeels Functionaris?

Een Personeels Functionaris werkt dagelijks in een zakelijke omgeving van een bedrijf op de afdeling van HRM (Human Resource Management).   Voor het overleg met het manegement heeft de Personeels Functionaris ook veel contact op kantoor en veelal ook in de regio waar men werkt.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Personeels Functionaris

Waar kun je het beste werken als Personeels Functionaris? Hieronder vind je de best door de Personeels Functionaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Personeels Functionaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Personeels Functionaris:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Personeels Functionaris.

Welke competenties heeft een Personeels Functionaris nodig?

Een Personeels Functionaris heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Personeels Functionaris

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Personeels Functionaris passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Personeels Functionaris nodig? 

Een Personeels Functionaris is doelgericht en zelfverzekerd (een Succesvolle Werker) . Ook is een Personeels Functionaris onafhankelijk, stuurt men aan waar nodig, dit om zijn of haar personeel te adviseren, te beoordelen en/of te beschermen. (een Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Personeels Functionaris


Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Personeels Functionaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Personeels Functionaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Personeels Functionaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Personeels Functionaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Personeels Functionaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Personeels Functionaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Personeels Functionaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Personeels Functionaris iets voor je?

Zou je graag Personeels Functionaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Personeels Functionaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Personeels Functionaris

Van Laeken Angelique

kan men dit beroep uitoefenen zonder diploma maar met een jarenlange ervaring (meer dan tien jaar groetjes,Anelique,

Van Laeken Angelique

kan men dit beroep uitoefenen zonder diploma maar met een jarenlange ervaring (meer dan tien jaar groetjes,Anelique,

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar