Beroepskeuzeadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beroepskeuzeadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beroepskeuzeadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beroepskeuzeadviseur wordt.

Wat is een Beroepskeuzeadviseur?

Als Beroepskeuzeadviseur ondersteun je mensen bij het kiezen van een beroep en carrièrepad. Je zal altijd als eerste beginnen met vragen aan cliënten waarvoor ze precies advies willen inwinnen. Pas dan kan je namelijk bepalen hoe je het advies gaat inkleden en welke aspecten er aan bod moeten komen. Je moet dus goed doorvragen om inzicht te krijgen in de vraag of problemen die cliënt heeft. Alleen zo kan je een cliënt helpen uitvinden wat hij of zij wil.

Om een nog beter overzicht te krijgen laat je je cliënt vaak ook een beroepskeuzetest invullen. Weet een cliënt ongeveer wat hij of zij wil dan ga je onderzoeken of dit ook haalbaar is. Je kijkt hier als Beroepskeuzeadviseur naar de competenties van de cliënt en naar fysieke mogelijkheden. Soms kan een cliënt namelijk lichamelijke beperkingen hebben waardoor het uitoefenen van een bepaald beroep niet haalbaar is. Na gesprekken te hebben gevoerd met je cliënt kom je tot je advies en maak je een rapport met daarin de belangrijkste conclusies die uit de gesprekken naar voren zijn gekomen. Ook kan je als Beroepskeuzeadviseur trainingen geven die cliënten meer mogelijkheden moeten bieden op de arbeidsmarkt, zoals het verkennen van de arbeidsmarkt of hoe je te gedragen tijdens sollicitaties.

Wil je werken als Beroepskeuzeadviseur?

Werk je al als Beroepskeuzeadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beroepskeuzeadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beroepskeuzeadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beroepskeuzeadviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • Cliënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beroepskeuzeadviseur

Wat verdient een Beroepskeuzeadviseur?

Als Beroepskeuzeadviseur ligt je gemiddelde inkomen zo rond de €2200 bruto per maand. Dit salaris is wel zeer afhankelijk van je ervaring en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ben je namelijk bij een CWI werkzaam dan zul je vaak minder verdinen dan bij een consultancybureau. De secundaire arbeidsvoorwaarden zullen ook sterk verschillen per bedrijf. Het ene bedrijf zal namelijk wel een auto van de zaak aanbieden terwijl een ander bedrijf dat misschien niet doet en alleen vakantiedagen vergoedt.

Salarisschaal Beroepskeuzeadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Beroepskeuzeadviseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beroepskeuzeadviseur

Wat is de toekomst van Beroepskeuzeadviseur?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Beroepskeuzeadviseur is weinig bekend. Over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn. Wel is het zo dat er de laatste jaren meer vraag naar is omdat mensen dus vaker gaan twijfelen over hun verdere loopbaan en hun beroep, dit komt vooral omdat er steeds meer aanbod is in beroepen. De doorgroeimogelijkheden van een Beroepskeuzeadviseur zijn redelijk beperkt, je zal wel eventueel een managementfunctie kunnen bekleden binnen een bedrijf op het gebied van Personeel & Arbeid, zeker als je de vooropleiding HBO Personeel&Arbeid hebt afgerond. Voor andere mogelijkheden binnen die sector zal vaak een extra opleiding of cursus nodig  zijn.

Baankans Beroepskeuzeadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Beroepskeuzeadviseur worden: Opleidingen tot Beroepskeuzeadviseur

Wil je beroepskeuzeadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Beroepskeuzeadviseur? 

Omdat Beroepskeuzeadviseur geen beschermd beroep is mag iedereen de titel voeren. Het is daarentegen wel een beroep waarvoor je in elk geval een HBO opleiding nodig hebt wil je professioneel over kunnen komen. Een goede HBO opleiding is bijvoorbeeld Personeel en Arbeid of Psychologie met een specialisatie in de richting van Loopbaanadvies. Het kan verstandig om na je opleiding eerst in dienst te gaan bij een P&O afdeling of een uitzendbureau om ervaring op te doen. Dit is belangrijk omdat je zo de mensen beter kan adviseren. Je hebt die ervaring namelijk nodig om je beter te inleven in cliënten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Beroepskeuzeadviseur

Meer opleidingen Beroepskeuzeadviseur

Weet je nog niet of je Beroepskeuzeadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Beroepskeuzeadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Beroepskeuzeadviseur

Met wie werkt een Beroepskeuzeadviseur samen? 

Je cliënten zijn je voornaamste netwerk. Hier breng je een groot deel van je dag mee door en zij zijn ook vaak de leveranciers van nieuwe cliënten. Andere Beroepskeuzeadviseurs of loopbaanadviseurs kunnen ook behoren tot je netwerk maar hier zul je niet veel nieuwe cliënten door werven. Soms kan het ook zijn dat je contacten hebt binnen de sector Personeel & Arbeid of de wervingssector. Ben je werkzaam in een reïntegratiebedrijf dan kan het ook zijn dat je samenwerkt met bedrijfsartsen of psychologen om een cliënt echt goed op weg te kunnen helpen.


  • Cliënten
Beroepskeuzeadviseur


Organisaties waar een Beroepskeuzeadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beroepskeuzeadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Beroepskeuzeadviseur?

Als Beroepskeuzeadviseur ben je vaak werkzaam bij een CWI , reïntegratiebureau of een bedrijf in P&O. Dit zijn allemaal bedrijven gelegen in de profit sector. Je kunt ook je eigen bedrijf hebben. Bij deze verschillende bedrijven heb je ook verschillende werkzaamheden, zo zal je bij een reïntegratiebureau bredere taken hebben en zal je werk bij een P&O bedrijf vooral gericht zijn op de HR aspecten van je baan.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Beroepskeuzeadviseur

Waar kun je het beste werken als Beroepskeuzeadviseur? Hieronder vind je de best door de Beroepskeuzeadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beroepskeuzeadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beroepskeuzeadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beroepskeuzeadviseur.

Welke competenties heeft een Beroepskeuzeadviseur nodig?

Een Beroepskeuzeadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beroepskeuzeadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beroepskeuzeadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beroepskeuzeadviseur nodig? 

Als Beroepskeuzeadviseur is het belangrijk om analytisch te zijn. Je moet namelijk goed de problemen van de cliënten kunnen inzien en de hoofdzaken van de bijzaken weten te onderscheiden. Verder is het ook erg belangrijk als Beroepskeuzeadviseur om objectief te blijven, om te zorgen dat je een zo goed mogelijk advies kan geven (Waarnemer). Verder is het ook erg belangrijk dat je ijverig en gedreven bent om te zorgen dat je je werk als Beroepskeuzeadviseur zo goed mogelijk kan uitvoeren (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Beroepskeuzeadviseur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Beroepskeuzeadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beroepskeuzeadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beroepskeuzeadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beroepskeuzeadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beroepskeuzeadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beroepskeuzeadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beroepskeuzeadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beroepskeuzeadviseur iets voor je?

Zou je graag Beroepskeuzeadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beroepskeuzeadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beroepskeuzeadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar