Shopmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Shopmanager? Lees de functieomschrijving.

Een Shopmanager is verantwoordelijk voor zijn eigen winkel binnen de telecomsector. Binnen deze winkel kan de Shopmanager zijn eigen beleid voeren. Hij is verantwoordelijk voor onder andere verkoop, inkoop, marketing, administratie en zijn personeel. De Shopmanager legt verantwoording af aan de Areamanager. Het personeel in de winkel wordt aangestuurd door de Shopmanager, waarbij hij ook verschillende trainingen en cursussen geeft.  

De Shopmanager is samen met de Assistent Manager en de andere personeelsleden het gezicht van de betreffende winkel. De Shopmanager is het aanspreekpunt voor zowel zijn personeel als de klanten. Hij is op de hoogte van alle ontwikkelingen en eventuele problemen binnen de winkel en weet alles van de nieuwste producten en diensten. De functie van Shopmanager valt te vergelijken met die van een zelfstandig ondernemer. Er moeten belangrijke beslissingen genomen worden en daarbij horen ook de benodigde risico’s.  

Naast de kennis over de producten en diensten is het van belang dat de Shopmanager kennis heeft van marketing, administratie en in- en verkoop. Service en klangerichtheid staat bij de Shopmanager hoog in het vaandel. Hij heeft als taak om groei mogelijk te maken voor de winkel en het personeel.

Wil je werken als Shopmanager?

Werk je al als Shopmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Shopmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Shopmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Shopmanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Shopmanager

Wat verdient een Shopmanager?

Een Shopmanager ontvangt als starter rond de €1800 bruto per maand. Dit salaris is op basis van een fulltime dienstverband. Maximaal kan een Shopmanager rond de €2500 bruto per maand verdienen. Naast het salaris kan een Shopmanager vaak bonussen ontvangen. Deze bonussen hangen samen met de verkoop en omzet van de betreffende winkel. Een Shopmanager heeft over het algemeen goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Shopmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Shopmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Shopmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Shopmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Shopmanager vacatures

Assistent Department Manager Kindermode
Independent Recruiters Groep
Assistent Department Manager Kindermode gezocht in Amsterdam. Samen met je team van verkoopmedewerkers ben je iedere dag bezig om de gasten in de watten te leggen. Heb jij ervaring in …
Online Marketeer RepRapWorld
RepRapWorld
ReprapWorld is dé webwinkel waar zowel iedere 3D-print liefhebber als professional terecht kan voor een breed assortiment 3D-printers, filament, hoogwaardige onderdelen en betaalbare 3D-printdiensten. Al meer dan 7 jaar is …
Accountmanager - Airport Retail
Young & Ambitious
Zoek jij een Accountmanager functie bij een grote internationale organisatie? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is communiceren jouw sterkste eigenschap? Draai jij je hand voor geen enkele deadline om?
Stage Content Webshop eCommerce (vanaf januari 2020)
A.S. Watson
Wil jij een bijdrage leveren aan een van de meest drukbezochte websites in de retail? Ben jij op zoek naar een stage waarin je de vrijheid krijgt om jezelf te
Stage Content Webshop eCommerce (per direct)
A.S. Watson
Wil jij een bijdrage leveren aan een van de meest drukbezochte websites in de retail? Ben jij op zoek naar een stage waarin je de vrijheid krijgt om jezelf te

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Shopmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Shopmanager? 

Een Shopmanager kent de formule van de organisatie; hij is bekend met de producten en diensten die worden geleverd. Er zijn een aantal doorgroeimogelijkheden. De Shopmanager kan doorgroeien naar Area Manager. Hij kan deze functie bereiken door middel van de cursussen en bijscholing die worden aangeboden. Naast de functie van Area Manager is het mogelijk dat de Shopmanager doorgroeit naar andere managementfuncties.

Baankans Shopmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Shopmanager worden: Opleidingen tot Shopmanager

Hoe word je een Shopmanager? 

Voor de functie Shopmanager wordt een afgeronde MBO opleiding gevraagd. De opleiding Ondernemer/Manager Detailhandel past goed bij deze functie. Deze MBO niveau-4 opleiding kan in vier jaar afgerond worden. Naast een vooropleiding kan een Shopmanager binnen de organisatie vaak aan cursussen en bijscholen deelnemen.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Shopmanager

Shopmanager
Ben jij een echte commerciële duizendpoot? Heb jij een talent voor organisatie? Dan is een uitdagende baan als Shopmanager helemaal iets voor jou! Als Shopmanager ben jij Ben jij een …
Leidinggeven voor shopmanagers
Als shopmanager sta je voor de uitdaging om samen met je team klantverwachtingen te overtreffen. Daarnaast wil je met een gemotiveerde club medewerkers op efficiënte wijze commerciële resultaten boeken. Het …
Meer opleidingen Shopmanager

Weet je nog niet of je Shopmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Shopmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Shopmanager

Met wie werkt een Shopmanager samen? 

Een Shopmanager heeft veel contact met klanten en het personeel in de winkel. De Shopmanager moet het personeel aansturen en hij werkt nauw met hen samen. Ook is de Shopmanager het aanspreekpunt voor klanten. Intern heeft de Shopmanager voornamelijk contact met de Assistent Manager en de Area Manager. Samen met de Assistent Manager runt de Shopmanager de winkel. De Shopmanager legt verantwoording over zijn winkel af aan de Area Manager.


Shopmanager


Organisaties waar een Shopmanager werkzaam is

Waar werkt een Shopmanager meestal? 

De Shopmanager werkt voornamelijk in commerciële organisaties. De winkel waarvoor de Shopmanager verantwoordelijk is, is over het algemeen een onderdeel van een grotere organisatie.  De Shopmanager werkt vaak in een klein teamverband. Meestal heeft de Shopmanager een Assistent Manager en samen leiden zij de winkel. De verantwoordelijkheid voor de omzet ligt bij Shopmanager, daarnaast kan hij een eigen beleid voeren. De Shopmanager is wel verplicht verantwoording af te leggen en de bedrijfsformule van de organisatie te hanteren.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Shopmanager

Waar kun je het beste werken als Shopmanager? Hieronder vindt je de best door de Shopmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Shopmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Shopmanager:

Welke competenties heeft een een Shopmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Shopmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Shopmanager nodig? 

Een Shopmanager is onafhankelijk, hij heeft de verantwoordelijkheid over een eigen winkel. De Shopmanager voert een eigen beleid, als het maar past in de formule van de organisatie als geheel. Een tweede kenmerk van een Shopmanager is zijn beschermende houding. Hij heeft een verantwoordelijke rol voor de winkel en het personeel. Daarnaast is hij zelfverzekerd; het is van belang dat een hij zijn verantwoordelijkheden erkent en besluiten durft te nemen. Als laatste kenmerk van een Shopmanager komt 'direct' naar voren. Een Shopmanager moet personeel aan kunnen sturen en taken kunnen delegeren (Baas).

Een Shopmanager heeft bepaalde verantwoordelijkheden en regels waarmee hij werkt. De Shopmanager moet principieel zijn ingesteld om deze verantwoordelijkheden en regels te kunnen doorvoeren. Om een eigen winkel te kunnen leiden is het van belang dat de Shopmanager een realistisch beeld heeft van de markt en zijn winkel (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Shopmanager


Baas


Lees meer

Interview met een Shopmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Shopmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Shopmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Shopmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Shopmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Shopmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Shopmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Shopmanager iets voor je?

Zou je graag Shopmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Shopmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Shopmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar