U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Aftersales Engineer

Aftersales Engineer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een aftersales Engineer? Lees de functieomschrijving.

Als Aftersales Engineer in de automotive branch fungeer je als een helpdeskmedewerker bij problemen met alles wat wielen heeft. Niet alleen moet je beschikken over de technische kennis, maar ook over de sociale skills om met klanten om te gaan (die klachten hebben). De ondersteuning die je biedt is voornamelijk op technisch gebied. Het is van belang om veel kennis en ervaring te hebben van en met auto's en alles wat met automotive te maken heeft.

Naast het behandelen en afhandelen van klachten is het ook van belang om structurele fouten en problemen te signaleren en deze terug te koppelen naar het management. Zo fungeer je als één van de eerste lijnen die productiefouten kan opsporen binnen de automotive branch. Wanneer je de informatie teruggekoppeld hebt is het van belang dat er direct een plan wordt opgesteld om de betreffende producten terug te halen en de fout te herstellen.

Natuurlijk is het van belang om alle informatie die wordt verzameld op de helpdesk terug te koppelen naar de aftersales manager zodat deze de database up to date kan houden.

Mensen vonden ons op: Job Aftersales Engineer, Baan Aftersales Engineer, Aftersales Engineer Worden, Functie-eisen Aftersales Engineer, Verantwoordelijkheden Aftersales Engineer, Functieprofiel Aftersales Engineer, Wat doet een Aftersales Engineer, Werken als Aftersales Engineer.

Aftersales Engineer worden: Opleiding tot aftersales Engineer

Om als Aftersales Engineer aan het werk te gaan moet je een HBO opleiding afgerond hebben, bij voorkeur Werktuigbouwkunde. Deze vierjarige opleiding stoomt je in principe klaar voor een breed scala aan automotive beroepen en zal je meer dan genoeg theoretische en praktische kennis opleveren om tot een goed beroep te komen binnen deze branch. Er kan eventueel gekozen worden voor een cursus of bijscholing na deze studie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Aftersales Engineer, Aftersales Engineer Worden, Opleidingsniveau Aftersales Engineer, Scholing Aftersales Engineer, Studie Aftersales Engineer, Bijscholing Aftersales Engineer, Omscholing Aftersales Engineer.

Organisaties waar een aftersales Engineer doorgaans werkzaam is

Aftersales Engineers werken in een branche die, zoals de functienaam al zegt, onder andere om aankoop en verkoop draait, dus in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Aftersales Engineer, Aftersales Engineer Worden, Opleidingsniveau Aftersales Engineer, Scholing Aftersales Engineer, Studie Aftersales Engineer, Bijscholing Aftersales Engineer, Omscholing Aftersales Engineer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden aftersales Engineer

Als Aftersales Engineer heb je een startsalaris van ongeveer €1747 bruto per maand, wat kan oplopen tot ongeveer €2241 bruto per maand. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit vakantietoeslag en reiskostenvergoeding en verschillende andere voordelen die per werknemer verschillen.

Mensen vonden ons op: Salaris Aftersales Engineer, Loon Aftersales Engineer, Wat verdien je als Aftersales Engineer, Salarisschaal Aftersales Engineer, Salarisindicatie Aftersales Engineer, Bonus Aftersales Engineer, CAO Aftersales Engineer, Brutoloon Aftersales Engineer, Nettoloon Aftersales Engineer, Vakantiedagen Aftersales Engineer, Pensioen Aftersales Engineer.

Competenties, skills & vaardigheden aftersales engineer

 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Kennis van automatisering
 • Sociale vaardigheden
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Aftersales Engineer, Vaardigheden Aftersales Engineer, Attitude Aftersales Engineer, Kwalificaties Aftersales Engineer, Competentieprofiel Aftersales Engineer.

Boeken voor het beroep aftersales engineer

Wil je meer weten over het beroep aftersales engineer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je aftersales engineer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken aftersales engineer te komen.

Long Term Warranty and After Sales Service | Anisur Rahman

Concept, Policies and Cost Models - Engels | Druk: 2015 ed. | Paperback | 9783319162706 | 113 pagina's

This volume presents concepts, policies and cost models for various long-term warranty and maintenance contracts. It offers several numerical examples for estimating costs to both the manufacturer and consumer. Long-term warranties and maintenance contrac...

Achieving Brand Loyalty in China through After-Sales Services | Alexander Frass

With a Particular Focus on the Influences of Cultural Determinants - Engels | Druk: 1st ed. 2016 | Paperback | 9783658143664 | 317 pagina's

This paper provides a guideline for how the entire process chain of automotive after-sales services could be researched in China. In addition, Schwartz's individual level value theory is introduced as a beneficial operationalisation approach to cultural m...

Long Term Warranty and After Sales Service | Anisur Rahman

Concept, Policies and Cost Models - Engels | E-book | 9783319162713

This volume presents concepts, policies and cost models for various long-term warranty and maintenance contracts. It offers several numerical examples for estimating costs to both the manufacturer and consumer. Long-term warranties and maintenance contrac...

Mensen vonden ons op: boeken voor Aftersales Engineer, Aftersales Engineer ebooks, boek Aftersales Engineer.

Persoonstypen aftersales Engineer

Wanneer je werkt als een Aftersales Engineer is het van belang om mensen en hun problemen serieus te nemen en over een groot analytisch vermogen te beschikken. Zodoende zullen de technische mankementen sneller duidelijk worden en kan het probleem sneller verholpen worden. Oog voor detail is dus van groot belang (Waarnemer).

Als Aftersales Engineer ben je gericht op kwaliteit en prestatiegericht werken. Deze twee eigenschappen zijn van groot belang aangezien je de klant wilt laten zien dat er serieus omgegaan wordt met het probleem en dat dit ook zo secuur mogelijk opgelost gaat worden (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Aftersales Engineer, Karakter Aftersales Engineer.

Netwerk aftersales Engineer

De Aftersales Engineer houdt zich voornamelijk bezig met de technische ondersteuning na het verkopen van de producten. Dit betekent dat hij veel in contact staat met de klanten die vragen hebben of technische ondersteuning behoeven. Alle informatie moet teruggekoppeld worden naar de afdelingschef of manager en de Engineer krijgt ook hulp van de monteurs en de technicus. Het werken als een team maakt dat de problemen sneller en efficiënter worden opgelost.

Mensen vonden ons op: Collega’s Aftersales Engineer, Medewerkers Aftersales Engineer.

Is het beroep aftersales Engineer iets voor jou?

Zou je graag aftersales Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als aftersales Engineer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Aftersales Engineer, beroepskeuzetest Aftersales Engineer, beroep Aftersales Engineer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden aftersales Engineer

De recente ontwikkelingen die de autobranche doormaakt zijn niet positief voor het arbeidsmarktperspectief van de Aftersales Engineer (in Nederland). Het is van belang om daar rekening mee te houden gezien de bedrijven die steeds meer fabrieken  openen in derdewereldlanden. Het voordeel van dit beroep is net als die van de APK keurmeester, zolang er auto's zijn is er ook vraag naar service medewerkers.

De doorgroeimogelijkheden zijn er, maar die vergen wel bijscholing en extra cursussen. Denk bijvoorbeeld aan afdelingschef.

Arbeidsmarktperspectief score aftersales Engineer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep aftersales Engineer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Aftersales Engineer, Promotie mogelijkheden Aftersales Engineer, Carriere Aftersales Engineer.

Solliciteren op de functie aftersales Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als aftersales Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor aftersales Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als aftersales Engineer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Aftersales Engineer, CV Aftersales Engineer, sollicitatie Aftersales Engineer.

Interviews met aftersales Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen aftersales Engineer

Vacatures aftersales engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Aftersales Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Aftersales Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Aftersales Engineer in de automotive branch fungeer je als een helpdeskmedewerker bij problemen met alles wat wielen heeft. Niet alleen moet je beschikken over de technische kennis, maar ook over de sociale skills om met klanten om te gaan (die klachten hebben). De ondersteuning die je biedt is voornamelijk op technisch gebied.

Beoordeling Aftersales Engineer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Aftersales Engineer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Aftersales Engineer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep