U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Encyclopedist

Encyclopedist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een encyclopedist? Lees de functieomschrijving.

 

Een Encyclopedist is iemand die helpt bij het schrijven van een encyclopedie. Een Encyclopedist verdiept zich in het onderwerp, verzamelt informatie, structureert deze en schrijft het op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier op. Hierbij dient hij steeds de doelgroep voor ogen te houden.

Een encyclopedie is vaak een verzameling van menselijke kennis over een specifiek onderwerp, zoals taal of de medische wereld. Op dit onderwerp wordt heel gedetailleerd ingegaan. Een encyclopedie legt begrippen uit, geeft aan waarom deze begrippen belangrijk zijn en hoe ze zich hebben ontwikkeld. Echter, er bestaan ook algemene encyclopedieën. Die bevatten informatie over allerlei onderwerpen.

Vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw verschenen de eerste digitale encyclopedieën. Deze waren niet op papier toegankelijk, maar op cd-rom, dvd of online.

Het is belangrijk dat een Encyclopedist affiniteit heeft met het onderwerp van de encyclopedie, er kennis over heeft, goed kan schrijven en kan samenwerken.

Mensen vonden ons op: Job Encyclopedist, Baan Encyclopedist, Encyclopedist Worden, Functie-eisen Encyclopedist, Verantwoordelijkheden Encyclopedist, Functieprofiel Encyclopedist, Wat doet een Encyclopedist, Werken als Encyclopedist.

Encyclopedist worden: Opleiding tot encyclopedist

 

Er bestaan geen specifieke opleidingen tot Encyclopedist. Wel is het belangrijk dat je geïnteresseerd bent in het onderwerp van de encyclopedie, goed kunt schrijven en het leuk vindt om onderzoek te doen. Meestal is hiervoor minimaal een HBO denk- en werkniveau nodig.  

Een studie in de richting van taal, communicatie of journalistiek is vaak erg nuttig om Encyclopedist te worden. Er zijn ook cursussen tekstschrijven. Ook studies in de richting van het onderwerp van de encyclopedie, bijvoorbeeld de studie Nederlands voor een encyclopedie over de Nederlandse Taalkunde, zijn belangrijk om mee te kunnen werken aan een encyclopedie over een specifiek onderwerp. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Encyclopedist, Encyclopedist Worden, Opleidingsniveau Encyclopedist, Scholing Encyclopedist, Studie Encyclopedist, Bijscholing Encyclopedist, Omscholing Encyclopedist.

Organisaties waar een encyclopedist doorgaans werkzaam is

 

Een Encyclopedist werkt vaak als freelancer. Hij heeft daarnaast vaak een andere baan, zoals onderzoeker bij een wetenschappelijke instelling. Ook kan een Encyclopedist in loondienst werken bij een profitorganisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Encyclopedist, Encyclopedist Worden, Opleidingsniveau Encyclopedist, Scholing Encyclopedist, Studie Encyclopedist, Bijscholing Encyclopedist, Omscholing Encyclopedist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden encyclopedist

 

Het is niet bekend hoeveel een Encyclopedist verdient. Het bedrag zal liggen tussen de €1800,- en €3000,- bruto per maand, maar is van veel zaken afhankelijk. Het bedrag hangt onder andere af van de ervaring van de Encyclopedist, zijn leeftijd en de grootte en verwachte populariteit van de encyclopedie. Soms is een Encyclopedist ook niet fulltime bezig met zijn opdracht, maar is hij daarnaast bijvoorbeeld onderzoeker bij een wetenschappelijke instelling. 

Een Encyclopedist werkt vaak als freelancer. Werkt hij in loondienst bij een bedrijf, dan zijn de secundaire voorwaarden onder andere afhankelijk van dit bedrijf en de ervaring van de Encyclopedist.

Mensen vonden ons op: Salaris Encyclopedist, Loon Encyclopedist, Wat verdien je als Encyclopedist, Salarisschaal Encyclopedist, Salarisindicatie Encyclopedist, Bonus Encyclopedist, CAO Encyclopedist, Brutoloon Encyclopedist, Nettoloon Encyclopedist, Vakantiedagen Encyclopedist, Pensioen Encyclopedist.

Competenties, skills & vaardigheden encyclopedist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Encyclopedist, Vaardigheden Encyclopedist, Attitude Encyclopedist, Kwalificaties Encyclopedist, Competentieprofiel Encyclopedist.

Boeken voor het beroep encyclopedist

Wil je meer weten over het beroep encyclopedist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je encyclopedist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken encyclopedist te komen.

An Encyclopedist of the Dark Ages, Isidore of Seville. -- | Ernest Brehaut

Engels | Paperback | 9780353235601 | 274 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

An Encyclopedist of the Dark Ages, Isidore of Seville. -- | Ernest Brehaut

Engels | Hardcover | 9780353235618 | 274 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

An Encyclopedist of the Dark Ages | Brehaut Ernest

Isidore of Seville - Engels | Paperback | 9781113517265 | 276 pagina's

This is a pre-1923 historical reproduction that was curated for quality. Quality assurance was conducted on each of these books in an attempt to remove books with imperfections introduced by the digitization process. Though we have made best efforts - the...

Mensen vonden ons op: boeken voor Encyclopedist, Encyclopedist ebooks, boek Encyclopedist.

Persoonstypen encyclopedist

 

Persoonstypen die passen bij een Encyclopedist zijn Perfectionist en Succesvolle Werker.

Een Encyclopedist moet goed en nauwkeurig onderzoek te doen, zich verdiepen in details en net zo lang aan een stuk tekst werken tot zowel inhoudelijk als tekstueel perfect is (Perfectionist).

Tevens moet een Encyclopedist altijd goed werk af te leveren. De Encyclopedist dient zijn teksten af te stemmen op het publiek, een aantrekkelijke schrijfstijl te hanteren en goede formuleringen te gebruiken (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Encyclopedist, Karakter Encyclopedist.

Netwerk encyclopedist

 

Een Encyclopedist zal vaak samen met andere Encyclopedisten werken aan een encyclopedie. Ze wisselen kennis uit, beoordelen elkaars werk en maken afspraken.

Ook komt een Encyclopedist in aanraking met de Vormgever. Afbeeldingen zijn in de meeste encyclopedieën heel erg belangrijk, dus een goede Vormgever is van groot belang. De Vormgever of Tekenaar dient zijn afbeeldingen en lay-out af te stemmen op de wensen van de Opdrachtgever of Uitgever en het werk van de Encyclopedisten.

Een Encyclopedist heeft verder contact met de Uitgever. Ze maken afspraken over de doelgroep, de hoeveelheid informatie enzovoort. De Encyclopedist houdt de Uitgever op de hoogte van de vorderingen.

Bij het werken aan een encyclopedie is er vaak ook een Teamleider. De Encyclopedist luistert naar zijn aanwijzingen en kan met vragen bij hem terecht.

Mensen vonden ons op: Collega’s Encyclopedist, Medewerkers Encyclopedist.

Is het beroep encyclopedist iets voor jou?

Zou je graag encyclopedist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als encyclopedist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Encyclopedist, beroepskeuzetest Encyclopedist, beroep Encyclopedist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden encyclopedist

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Encyclopedist is niet heel groot. Er worden niet heel veel encyclopedieën gemaakt. Vaak kunnen de encyclopedieën ook jaren mee, dus er is niet elk jaar een nieuwe encyclopedie over een specifiek onderwerp nodig. Ook kan het zijn dat een Encyclopedist zich heeft gespecialiseerd in één bepaald onderwerp, dus er moet maar net behoefte zijn aan een encyclopedie over dat onderwerp. Soms hebben Encyclopedisten nog een andere baan, zoals onderzoeker.

Een Encyclopedist kan zich specialiseren in één specifiek onderwerp. Ook kan een Encyclopedist bij goed functioneren meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken toegewezen krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score encyclopedist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep encyclopedist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Encyclopedist, Promotie mogelijkheden Encyclopedist, Carriere Encyclopedist.

Solliciteren op de functie encyclopedist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als encyclopedist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor encyclopedist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als encyclopedist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Encyclopedist, CV Encyclopedist, sollicitatie Encyclopedist.

Interviews met encyclopedist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen encyclopedist

Vacatures encyclopedist

Op zoek naar een nieuwe baan als Encyclopedist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Encyclopedist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Encyclopedist is iemand die helpt bij het schrijven van een encyclopedie. Een Encyclopedist verdiept zich in het onderwerp, verzamelt informatie, structureert deze en schrijft het op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier op. Hierbij dient hij steeds de doelgroep voor ogen te houden.

Beoordeling Encyclopedist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Encyclopedist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Encyclopedist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep