U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Groom

Groom worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een groom? Lees de functieomschrijving.

De professionele Groom is de vaste verzorger van het paard en helpt de ruiter waar nodig. De Groom doet de dagelijkse verzorging van het paard en kent het paard daarmee door en door. Daarnaast helpt de Groom bij de dagelijkse training en bij de wedstrijden. De Groom zadelt het paard op, mag het paard soms los- en uitstappen en houdt de starttijden en de concurrentie tijdens wedstrijden in de gaten.

De ruiter vertrouwt volledig op de Groom en de Groom draagt dan ook een grote verantwoordelijkheid. Vaak kent de Groom het paard beter dan de ruiter en kan de kleinste veranderingen bij het paard opmerken. Het welzijn van het paard is het belangrijkste. Omdat de verzorging van het paard dag en nacht doorgaat, moet de Groom flexibel zijn en het niet erg vinden om op onregelmatige tijden te werken.

Naast de verzorging van het paard, draagt de Groom ook zorg voor de spullen en de omgeving. Het uitmesten van de stallen, het onderhouden van het tuig en het inpakken van de spullen voor wedstrijden vallen daarom ook onder de taken van de Groom.  

Mensen vonden ons op: Job Groom, Baan Groom, Groom Worden, Functie-eisen Groom, Verantwoordelijkheden Groom, Functieprofiel Groom, Wat doet een Groom, Werken als Groom.

Groom worden: Opleiding tot groom

Er zijn verschillende MBO opleidingen om Groom te worden zoals medewerker paardenverzorging (tweejarige opleiding) en allround paardenverzorger (driejarige opleiding). Bij deze opleidingen komt de theorie over paarden aan bod, maar naast deze theoretisch kennis is het voor de Groom ook belangrijk om veel praktijkervaring te hebben. Deze wordt vaak opgedaan door diverse stages en eventueel werk. Veel Grooms zullen in hun vrije tijd ook bezig zijn met paarden en daardoor beschikken over jarenlange kennis en ervaring.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Groom, Groom Worden, Opleidingsniveau Groom, Scholing Groom, Studie Groom, Bijscholing Groom, Omscholing Groom.

Organisaties waar een groom doorgaans werkzaam is

Professionele Grooms zijn werkzaam bij grote professionele wedstrijdstallen en zijn in dienst van een ruiter of andere leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Groom, Groom Worden, Opleidingsniveau Groom, Scholing Groom, Studie Groom, Bijscholing Groom, Omscholing Groom.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden groom

Het salaris van een Groom is veelal afhankelijk van de specifieke situatie. Dit hangt af van de werkgever en de precieze werkzaamheden. Vaak is het niet veel meer dan het minimumloon. Vaak wordt er wel kost en inwoning geboden.

Mensen vonden ons op: Salaris Groom, Loon Groom, Wat verdien je als Groom, Salarisschaal Groom, Salarisindicatie Groom, Bonus Groom, CAO Groom, Brutoloon Groom, Nettoloon Groom, Vakantiedagen Groom, Pensioen Groom.

Competenties, skills & vaardigheden groom

 • Flexibiliteit
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Betrokkenheid
Mensen vonden ons op: Kennis Groom, Vaardigheden Groom, Attitude Groom, Kwalificaties Groom, Competentieprofiel Groom.

Boeken voor het beroep groom

Wil je meer weten over het beroep groom? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je groom bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken groom te komen.

Forrest Gump | Winston Groom

Engels | Druk: 2400 | Paperback | 9780552996099 | 240 pagina's

--------------------- THE NOVEL THAT INSPIRED THE 1994 OSCAR-WINNING FILM STARRING TOM HANKS AND SALLY FIELD. 'Bein' an idiot is no box of chocolates' Forrest Gump Laugh, cry, stand up and cheer: Forrest Gump is everyman's story, everyman's dream. A wonde...

Self / Made | Mat Groom

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781534312272 | 192 pagina's

When chaos besieges the kingdom of Arcadia, warrior Amala Citlali uncovers a shocking truth- she's a non-player character in an advanced video game. With her very existence at stake, Amala embarks on a journey across worlds- to escape her prison, find her...

Notes from the Grooming Table | Melissa Verplank

Engels | Druk: 2 | Paperback | 9780692658079 | 640 pagina's

Notes from the grooming table is een Engelstalig boek. Het boek bestaat uit 645 pagina’s. In dit uitgebreide boek worden duidelijk en begrijpelijk de basistechnieken beschreven, zoals gebruik van trimaccessoires, scheren, wassen, de verschillende vachtsoo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Groom, Groom ebooks, boek Groom.

Persoonstypen groom

Een Groom is gek op paarden en leert de paarden goed kennen. Hierdoor merkt de Groom de kleinste veranderingen op en reageert hier direct op. Veranderingen kunnen namelijk betekenen dat er iets aan de hand is en dat er actie moet worden ondernomen.

Ook heeft de Groom veel verantwoordelijkheid voor de verzorging van de paarden en de spullen. De Groom werkt zorgvuldig en zorgt dat alles netjes en op orde blijft.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Groom, Karakter Groom.

Netwerk groom

De Groom is nauw verbonden met de ruiter en moet hier goed mee kunnen samenwerken. Daarnaast kunnen er anders Grooms werkzaam zijn op de stal en krijgt de Groom ook te maken met andere professionals op stal zoals de hoefsmid en de veearts.

Mensen vonden ons op: Collega’s Groom, Medewerkers Groom.

Is het beroep groom iets voor jou?

Zou je graag groom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als groom bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Groom, beroepskeuzetest Groom, beroep Groom kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden groom

Veel mensen die paardrijden willen ook graag met paarden werken. Hierdoor is werk binnen de paarden vaak er gewild. Omdat er ook veel mensen de opleidingen volgen, worden veel werkplaatsen gevuld met stagiaires. Hierdoor kan het lastig zijn om een baan te vinden.

Als je eenmaal werkzaam bent als Groom hangen de doorgroeimogelijkheden af van de organisatie waarvoor de Groom werkzaam is. Toch zijn deze mogelijkheden er wel. Zo kan de Groom bijvoorbeeld de verantwoording over een belangrijker paard krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score groom

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep groom. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Groom, Promotie mogelijkheden Groom, Carriere Groom.

Solliciteren op de functie groom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als groom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor groom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als groom. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Groom, CV Groom, sollicitatie Groom.

Interviews met groom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen groom

Vacatures groom

Op zoek naar een nieuwe baan als Groom? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Groom. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De professionele Groom is de vaste verzorger van het paard en helpt de ruiter waar nodig. De Groom doet de dagelijkse verzorging van het paard en kent het paard daarmee door en door. Daarnaast helpt de Groom bij de dagelijkse training en bij de wedstrijden.

Beoordeling Groom

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Groom' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Groom

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep