U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manegemedewerker

Manegemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manegemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De Manegemedewerker werkt op een manege. Op een manege worden paardrijlessen gegeven. De Manegemedewerker verzorgt de paarden en helpt waar nodig bij de lessen.

De werkzaamheden zijn uiteenlopend. De Manegemedewerker mest de stallen uit, voert de paarden, helpt bij de verzorging van de paarden, zadelt de paarden op voor de lessen, zet de paarden in de wei en helpt ook mee in de kantine. Daarnaast moet ook het terrein netjes onderhouden worden en zorgt de Manegemedewerker voor het onderhoud van de tuigage. De Manegemedewerker is verantwoordelijk voor de paarden en moet eventuele veranderingen in gedrag of gezondheid direct opmerken en doorgeven aan de eigenaar van de manege.

De Manegemedewerker verricht fysiek zwaar werk en maakt vaak lange dagen. Ook is de Manegemedewerker meestal buiten werkzaam en moet daarom houden van het werken met dieren en het werken in de buitenlucht. Vaak moet er vroeg begonnen worden met het voeren van de paarden en lopen de manegelessen tot ’s avonds door.

Mensen vonden ons op: Job Manegemedewerker, Baan Manegemedewerker, Manegemedewerker Worden, Functie-eisen Manegemedewerker, Verantwoordelijkheden Manegemedewerker, Functieprofiel Manegemedewerker, Wat doet een Manegemedewerker, Werken als Manegemedewerker.

Manegemedewerker worden: Opleiding tot manegemedewerker

In het werken met paarden is ervaring het belangrijkste. De Manegemedewerker hoeft daarom niet over een passende opleiding te beschikken. Toch wordt dit door sommige werkgevers wel gevraagd. Een passende opleiding is de opleiding Paardenhouderij (MBO). Ook een meer algemene opleiding als Dierverzorging (MBO) kan volstaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manegemedewerker, Manegemedewerker Worden, Opleidingsniveau Manegemedewerker, Scholing Manegemedewerker, Studie Manegemedewerker, Bijscholing Manegemedewerker, Omscholing Manegemedewerker.

Organisaties waar een manegemedewerker doorgaans werkzaam is

De Manegemedewerker is werkzaam op een manege. Op een manege worden paardrijlessen aan jong en oud gegeven. Maneges vallen in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manegemedewerker, Manegemedewerker Worden, Opleidingsniveau Manegemedewerker, Scholing Manegemedewerker, Studie Manegemedewerker, Bijscholing Manegemedewerker, Omscholing Manegemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manegemedewerker

Het salaris van een manegemedewerker is meestal niet erg hoog en vaak wordt voor het minimumloon gewerkt. Omdat er geen CAO is, zijn er vaak ook geen overige arbeidsvoorwaarden. Wel wordt kost en inwoning voor de Manegemedewerker geboden en/of kan de Manegemedewerker een paard kosteloos op de manege stallen.

Mensen vonden ons op: Salaris Manegemedewerker, Loon Manegemedewerker, Wat verdien je als Manegemedewerker, Salarisschaal Manegemedewerker, Salarisindicatie Manegemedewerker, Bonus Manegemedewerker, CAO Manegemedewerker, Brutoloon Manegemedewerker, Nettoloon Manegemedewerker, Vakantiedagen Manegemedewerker, Pensioen Manegemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden manegemedewerker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Manegemedewerker, Vaardigheden Manegemedewerker, Attitude Manegemedewerker, Kwalificaties Manegemedewerker, Competentieprofiel Manegemedewerker.

Boeken voor het beroep manegemedewerker

Wil je meer weten over het beroep manegemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manegemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manegemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Manegemedewerker, Manegemedewerker ebooks, boek Manegemedewerker.

Persoonstypen manegemedewerker

De Manegemedewerker moet het leuk vinden om met paarden en in de buitenlucht te werken. Daarnaast moet de Manegemedewerker ook hard willen werken en lange dagen maken. De Manegemedewerker moet beschikken over voldoende doorzettingsvermogen. Ook goed contact met de klanten is belangrijk. Klanten moeten deskundig geholpen worden door de Manegemedewerker.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manegemedewerker, Karakter Manegemedewerker.

Netwerk manegemedewerker

De Manegemedewerker krijgt te maken met de klant, maar ook met andere medewerkers op de manege. De Manegehouder is de leidinggevende van de Manegemedewerker. Daarnaast helpt de Manegemedewerker ook de Paardrij-Instructrice bij de lessen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manegemedewerker, Medewerkers Manegemedewerker.

Is het beroep manegemedewerker iets voor jou?

Zou je graag manegemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manegemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manegemedewerker, beroepskeuzetest Manegemedewerker, beroep Manegemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manegemedewerker

Er zijn veel maneges in Nederland, maar ook veel mensen die werk in de paarden willen. Het aanbod van Manegemedewerkers is daarom groter dan de vraag en het kan lastig zijn om werk als Manegemedewerker te vinden.

Een Manegemedewerker kan binnen de manege doorgroeien tot Paardrij-Instrutrice. Vaak helpt de Manegemedewerker de Paardrij-Instructrice al bij de lessen en kan de Manegemedewerker later doorstromen. Soms wordt hier door de manege een opleiding voor aangeboden.

Arbeidsmarktperspectief score manegemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manegemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manegemedewerker, Promotie mogelijkheden Manegemedewerker, Carriere Manegemedewerker.

Solliciteren op de functie manegemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manegemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manegemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manegemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manegemedewerker, CV Manegemedewerker, sollicitatie Manegemedewerker.

Interviews met manegemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manegemedewerker

Vacatures manegemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Manegemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manegemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Manegemedewerker werkt op een manege. Op een manege worden paardrijlessen gegeven. De Manegemedewerker verzorgt de paarden en helpt waar nodig bij de lessen.

Beoordeling Manegemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manegemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manegemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep