U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Implementatiemanager

Implementatiemanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een implementatiemanager? Lees de functieomschrijving.

De Implementatiemanager zorgt ervoor dat de implementatie van een informatiesysteem succesvol verloopt, vanaf de planning van een implementatieproject tot en met de afronding ervan. De Implementatiemanager is het aanspreekpunt voor de klant en er verantwoordelijk voor dat de wensen van de klant goed terugkomen in het ontwerp.

De Implementatiemanager coördineert (de werkzaamheden van) het ontwerpteam. Hij zorgt er steeds voor dat iedereen goed en met hetzelfde doel samenwerkt en dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Om misverstanden te voorkomen moet de Implementatiemanager dus goed kunnen communiceren en delegeren, en overzicht bewaren over de werkzaamheden van de mensen in zijn team.

Hoewel de Implementatiemanager veel tijd besteedt aan het sturen van mensen, staat het project centraal. Het voornaamste doel is om het project zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor is kennis van het implementatieproces onontbeerlijk. De Implementatiemanager heeft inzicht in de verschillende aspecten en fasen van het proces, wat hij gebruikt om het optimaal te laten verlopen. Hij spijkert zijn vakgerichte kennis voortdurend bij, om ook toekomstige klanten bij een project te kunnen ondersteunen.

Mensen vonden ons op: Job Implementatiemanager, Baan Implementatiemanager, Implementatiemanager Worden, Functie-eisen Implementatiemanager, Verantwoordelijkheden Implementatiemanager, Functieprofiel Implementatiemanager, Wat doet een Implementatiemanager, Werken als Implementatiemanager.

Implementatiemanager worden: Opleiding tot implementatiemanager

De Implementatiemanager werkt meestal op HBO niveau en heeft daarbij een technische opleiding in de richting van Informatica gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Implementatiemanager, Implementatiemanager Worden, Opleidingsniveau Implementatiemanager, Scholing Implementatiemanager, Studie Implementatiemanager, Bijscholing Implementatiemanager, Omscholing Implementatiemanager.

Organisaties waar een implementatiemanager doorgaans werkzaam is

De Implementatiemanager werkt bij grote bedrijven die gericht zijn op het verkopen en implementeren van bepaalde producten. Alleen als het bedrijf groot genoeg is, zal er een divisie voor exclusief  implementatie bestaan, omdat dit werk anders ook door verkopers of ontwikkelaars gedaan kan worden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Implementatiemanager, Implementatiemanager Worden, Opleidingsniveau Implementatiemanager, Scholing Implementatiemanager, Studie Implementatiemanager, Bijscholing Implementatiemanager, Omscholing Implementatiemanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden implementatiemanager

De Implementatiemanager zal een salaris ontvangen dat ongeveer tussen de €2910 en €5155 ligt. Dit wordt bepaald op basis van ervaring en opleidingsniveau en zal per werkgever verschillen.

Als manager heeft men vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en 13e maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Implementatiemanager, Loon Implementatiemanager, Wat verdien je als Implementatiemanager, Salarisschaal Implementatiemanager, Salarisindicatie Implementatiemanager, Bonus Implementatiemanager, CAO Implementatiemanager, Brutoloon Implementatiemanager, Nettoloon Implementatiemanager, Vakantiedagen Implementatiemanager, Pensioen Implementatiemanager.

Competenties, skills & vaardigheden implementatiemanager

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Communicatief vaardig
 • Stressbestendig
 • Leervermogen
 • Conceptueel denken
Mensen vonden ons op: Kennis Implementatiemanager, Vaardigheden Implementatiemanager, Attitude Implementatiemanager, Kwalificaties Implementatiemanager, Competentieprofiel Implementatiemanager.

Boeken voor het beroep implementatiemanager

Wil je meer weten over het beroep implementatiemanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je implementatiemanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken implementatiemanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Implementatiemanager, Implementatiemanager ebooks, boek Implementatiemanager.

Persoonstypen implementatiemanager

De Implementatiemanager moet de wensen van de klant goed om kunnen zetten in praktische programmaonderdelen, waarmee gewerkt kan worden. Hij stelt hoge eisen aan de implementatie van deze onderdelen of oplossingen om een optimaal functionerend systeem neer te zetten (Perfectionist). Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om deadlines in de gaten te houden en de haalbaarheid van het project te bewaken, om zo een goed eindresultaat neer te kunnen zetten (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Implementatiemanager, Karakter Implementatiemanager.

Netwerk implementatiemanager

De Implementatiemanager werkt met een team mensen dat werkt aan de implementatie van het product. De Implementatiemanager is de baas en begeleider van dit team, en overlegt in deze hoedanigheid met de klant.

Als het bedrijf verder groot genoeg is, werkt de Implementatiemanager vaak samen met een account manager, die dan het meeste klantcontact op zich zal nemen. De implementatiemanager krijgt dan steeds van de account manager te horen welke opdracht hij moet uitvoeren en wat de wensen van de klant zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Implementatiemanager, Medewerkers Implementatiemanager.

Is het beroep implementatiemanager iets voor jou?

Zou je graag implementatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als implementatiemanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Implementatiemanager, beroepskeuzetest Implementatiemanager, beroep Implementatiemanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden implementatiemanager

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Implementatiemanager aan de slag te kunnen gaan, aangezien alleen de grotere bedrijven het zich kunnen veroorloven om een vaste positie voor Implementatiemanagement in te ruimen. Wel zijn er goede mogelijkheden om door te groeien omdat de Implementatiemanager met zijn technische en managementvaardigheden ook andere posities kan vervullen.

Arbeidsmarktperspectief score implementatiemanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep implementatiemanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Implementatiemanager, Promotie mogelijkheden Implementatiemanager, Carriere Implementatiemanager.

Solliciteren op de functie implementatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als implementatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor implementatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als implementatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Implementatiemanager, CV Implementatiemanager, sollicitatie Implementatiemanager.

Interviews met implementatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen implementatiemanager

Vacatures implementatiemanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Implementatiemanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Implementatiemanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Implementatiemanager zorgt ervoor dat de implementatie van een informatiesysteem succesvol verloopt, vanaf de planning van een implementatieproject tot en met de afronding ervan. De Implementatiemanager is het aanspreekpunt voor de klant en er verantwoordelijk voor dat de wensen van de klant goed terugkomen in het ontwerp. De Implementatiemanager coördineert (de werkzaamheden van) het ontwerpteam.

Beoordeling Implementatiemanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Implementatiemanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Implementatiemanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep