Directeur ICT: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Directeur ICT: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Directeur ICT? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Directeur ICT wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Directeur ICT, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Directeur ICT


Vacatures Directeur ICT

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Directeur ICT?

 

De directeur Ict  leidt de Ict  afdeling in een bedrijf. De directeur Ict  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Ict binnen het bedrijf.  De directeur Ict  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ict  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ict  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ict  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Ict  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ict  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Ict  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ict  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ict  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ict  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Ict  afdeling niet goed functioneert. De directeur Ict  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ict  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ict  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Ict  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ict  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Ict . Tot slot overlegt de directeur Ict  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Ict  bij hoort. 


Past het beroep Directeur ICT bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Directeur ICT per stad

Vacatures Directeur ICT Alkmaar

Vacatures Directeur ICT Almelo

Vacatures Directeur ICT Almere

Vacatures Directeur ICT Alphen aan den Rijn

Vacatures Directeur ICT Amersfoort

Vacatures Directeur ICT Amstelveen

Vacatures Directeur ICT Amsterdam

Vacatures Directeur ICT Apeldoorn

Vacatures Directeur ICT Arnhem

Vacatures Directeur ICT Assen

Vacatures Directeur ICT Bergen op Zoom

Vacatures Directeur ICT Breda

Vacatures Directeur ICT Capelle aan den IJssel

Vacatures Directeur ICT Delft

Vacatures Directeur ICT Den Bosch

Vacatures Directeur ICT Den Haag

Vacatures Directeur ICT Den Helder

Vacatures Directeur ICT Deventer

Vacatures Directeur ICT Doetinchem

Vacatures Directeur ICT Dordrecht

Vacatures Directeur ICT Ede

Vacatures Directeur ICT Eindhoven

Vacatures Directeur ICT Emmen

Vacatures Directeur ICT Enschede

Vacatures Directeur ICT Gouda

Vacatures Directeur ICT Groningen

Vacatures Directeur ICT Haarlem

Vacatures Directeur ICT Haarlemmermeer

Vacatures Directeur ICT Heerlen

Vacatures Directeur ICT Helmond

Vacatures Directeur ICT Hengelo

Vacatures Directeur ICT Hilversum

Vacatures Directeur ICT Hoogeveen

Vacatures Directeur ICT Hoorn

Vacatures Directeur ICT Katwijk

Vacatures Directeur ICT Leeuwarden

Vacatures Directeur ICT Leiden

Vacatures Directeur ICT Lelystad

Vacatures Directeur ICT Maastricht

Vacatures Directeur ICT Middelburg

Vacatures Directeur ICT Nieuwegein

Vacatures Directeur ICT Nijmegen

Vacatures Directeur ICT Oss

Vacatures Directeur ICT Purmerend

Vacatures Directeur ICT Roermond

Vacatures Directeur ICT Roosendaal

Vacatures Directeur ICT Rotterdam

Vacatures Directeur ICT Schiedam

Vacatures Directeur ICT Spijkenisse

Vacatures Directeur ICT Terneuzen

Vacatures Directeur ICT Tilburg

Vacatures Directeur ICT Utrecht

Vacatures Directeur ICT Veenendaal

Vacatures Directeur ICT Venlo

Vacatures Directeur ICT Vlaardingen

Vacatures Directeur ICT Westland

Vacatures Directeur ICT Zaanstad

Vacatures Directeur ICT Zeist

Vacatures Directeur ICT Zoetermeer

Vacatures Directeur ICT Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Directeur ICT

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Directeur ICT?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ict  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ict  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.


Meer weten over het salaris Directeur ICT

Salaris aankomend Directeur ICT Salaris junior Directeur ICT Wat is het salaris van een medior Directeur ICT? Welk salaris krijgt een senior Directeur ICT?


Hoe word je een Directeur ICT? 

 

De directeur Ict  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Ict. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ict  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ict  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Ict . Het is van belang dat de directeur Ict  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ict  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen Directeur ICT

Uitgelicht
Gratis infosessie omscholing naar de IT
Enterprise Design
Korte beschrijving De Enterprise Design aanpak zorgt er voor dat verschillende disciplines vanaf een gedeeld beeld samen een geïntegreerde Digitale Transformatie neerzetten - van grof naar fijn, agile en iteratief.
Enterprise DesignOmscholen tot Directeur ICT

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Directeur ICT. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directeur ICT

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directeur ICT

Als je Directeur ICT wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur ICT zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur ICT

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Directeur ICT?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Directeur ICT

Een Directeur ICT heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Organiseren
Organiseren

Steekwoorden: netwerken, communicatief vaardig, plannen, informatie beheren, gestructureerd 

Omschrijving

Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.

Goede punten
Personen die goed kunnen organiseren, kunnen goed plannen en efficiënt en gestructureerd werken. Ook stellen ze prioriteiten en weten ze via welke kanalen ze wat kunnen regelen. Ze zijn vaak ook goed in communiceren en netwerken.

Zwakke punten
Mensen die dingen regelen, kunnen soms niet goed samenwerken. Zij hebben al precies in hun hoofd wat er moet gebeuren en vinden dan soms vervelend als een ander zich ermee komt bemoeien. Ook vergt het organiseren van dingen vaak veel energie en dit kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Directeur ICT

 • Analyseren
 • Systematisch denken
 • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
 • Analytisch vermogen
 • Inlevingsvermogen
 • Logisch redeneren
 • Plannen
 • Gestructureerd werken
 • Prioriteiten stellen
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Ontspannenheid
 • Improvisatievermogen
 • Sensitiviteit
 • Harmonie creëren
 • Gezamenlijk resultaat bereiken
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur ICT nodig? 

 

De directeur Ict  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ict  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ict  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ict  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Ict . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 


Eigenschappen Directeur ICT

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerdheid
 • Waarnemendheid
 • Gedetailleerdheid
 • LeergierigheidWat zijn de baankansen voor een Directeur ICT?

 

De directeur Ict  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ict  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ict  al de hoogste functie is binnen de Ict . Wel zou het kunnen dat de directeur Ict  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ict  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

De actuele kans op werk voor een Directeur ICT

Het beroep Directeur ICT is onderdeel van de beroepsfamilie Managers ict (algemeen). De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers ict (algemeen) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Directeur ICT

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Directeur ICT

Het beroep Directeur ICT is onderdeel van de beroepsfamilie Managers ict (algemeen).


Waar werkt een Directeur ICT?

 

 

De directeur Ict  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 


Met wie werkt een Directeur ICT samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ict  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ict  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ict  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ict  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ict  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ict  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ict  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur ICT

Verwante beroepen Directeur ICT:

Directeur verkoop
Salaris: €4500 tot €6500
Opleiding: Geen Cursus / Bijscholing HBO WO MBA
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Directeur ICT
Salaris: €4500 tot €6500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO MBA
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Directeur ICT in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar