Directeur ICT Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur ICT? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur ict. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur ict wordt.

 

Wat is een Directeur ICT?

 

De directeur Ict  leidt de Ict  afdeling in een bedrijf. De directeur Ict  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Ict binnen het bedrijf.  De directeur Ict  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ict  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ict  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ict  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Ict  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ict  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Ict  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ict  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ict  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ict  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Ict  afdeling niet goed functioneert. De directeur Ict  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ict  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ict  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Ict  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ict  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Ict . Tot slot overlegt de directeur Ict  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Ict  bij hoort. Wil je werken als Directeur ICT?

Werk je al als Directeur ICT en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur ICT worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur ICT, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur ICT in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur ICT

Wat verdient een Directeur ICT?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ict  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ict  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur ICT

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur ICT

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur ICT? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur ICT. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur ICT vacatures

Vacature Senior projectleider ICT | Almelo
Rijksoverheid Almelo
Vacature Projectleider ICT - Senior projectleider ICT Justitiële Informatiedienst Functieomschrijving In de strijd voor een rechtvaardige en veilige wereld helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. We …
Vacature Teamleider ICT Infrastructuur MBO HBO | IT | . - .
Kantoor Eindhoven
Over de werkgeverWij zijn een wereldwijde dienstverlener.Ben jij een teamleider ICT infra?Heb jij ervaring als systeem- / netwerkbeheerder?Vaste baan: Teamleider ICT Infrastructuur | IT | . - . | …
Vacature Projectleider ICT
StudiJob Uitzendbureau
Voor een gezellig bedrijf met een echte ondernemersgeest is StudiJob op zoek naar een Projectleider ICT  voor - u per week.De opdrachtgever maakt het ontvangen en betalen van rekeningen makkelijk …
Vacature Junior Projectleider ICT
StudiJob Uitzendbureau
De opdrachtgever maakt het ontvangen en betalen van rekeningen makkelijk via digitale communicatiekanalen. Dit doen zij met verschillende teams die ondersteund worden door het Tech team dat hun SaaS platform …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur ICT

Wat is de toekomst van Directeur ICT?

 

De directeur Ict  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ict  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ict  al de hoogste functie is binnen de Ict . Wel zou het kunnen dat de directeur Ict  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ict  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur ICT

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur ICT worden: Opleidingen tot Directeur ICT

Wil je Directeur ICT worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur ICT.

Hoe word je een Directeur ICT? 

 

De directeur Ict  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Ict. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ict  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ict  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Ict . Het is van belang dat de directeur Ict  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ict  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Directeur ICT

Enterprise Design
Korte beschrijving: De Enterprise Design aanpak, zorgt er voor dat verschillende disciplines vanaf een gedeeld beeld samen een geintegreerde Digital Transformation neerzetten - van grof naar fijn, agile en iteratief.
Enterprise Design
Online IT Law Summer School
Wilt u écht de diepte in op het gebied van ICT en recht deze zomer? Laat u dan inspireren en uitdagen door onze algemeen directeur en ICT-jurist Arnoud Engelfriet, die …
Online IT Law Summer School
Webinar: Softwarelicenties en SaaS (1 PO)
Met SaaS voorwaarden zet u de grenzen voor uw aansprakelijkheid en verplichtingen tot herstel van fouten of doorvoeren van upgrades. Maar wat zijn de juridische aandachtspunten bij softwarelicenties en SaaS …
Webinar: Softwarelicenties en SaaS (1 PO)

Omscholen of doorgroeien tot Directeur ICT

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Directeur ICT wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur ICT zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur ICT

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur ICT?

Competenties en Vaardigheden Directeur ICT

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur ICT nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur ICT nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur ICT

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur ICT

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur ICT. Als Directeur ICT wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur ICT:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur ICT

Vakkennis voor een Directeur ICT

Het is voor een Directeur ICT ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur ICT zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur ICT

Webinar: Softwarelicenties en SaaS (1 PO)
Met SaaS voorwaarden zet u de grenzen voor uw aansprakelijkheid en verplichtingen tot herstel van fouten of doorvoeren van upgrades. Maar wat zijn de juridische aandachtspunten bij softwarelicenties en SaaS …
Webinar: Softwarelicenties en SaaS (1 PO)

Werkervaring Directeur ICT

Het is voor een startend Directeur ICT die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur ICT is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur ICT, Directeur verkoop .

Iets anders leren?

Is Directeur ICT het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur ICT

Met wie werkt een Directeur ICT samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ict  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ict  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ict  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ict  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ict  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ict  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ict  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur ICT


Organisaties waar een Directeur ICT werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur ICT meestal werkt.

Waar werkt een Directeur ICT?

 

 

De directeur Ict  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Directeur ICT

Waar kun je het beste werken als Directeur ICT? Hieronder vind je de best door de Directeur ICT beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur ICT.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur ICT:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur ICT.

Welke competenties heeft een Directeur ICT nodig?

Een Directeur ICT heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur ICT

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur ICT passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur ICT nodig? 

 

De directeur Ict  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ict  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ict  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ict  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Ict . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur ICT


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Directeur ICT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur ICT

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur ICT

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur ICT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur ICT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur ICT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur ICT. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur ICT iets voor je?

Zou je graag Directeur ICT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur ICT bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur ICT

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar