Service Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Service Analist? Lees de functieomschrijving.

De (IT) Service Analist maakt analyses van de IT services in een bedrijf, om zo de kosten, capaciteit, beschikbaarheid en veiligheid van het informatiesysteem in kaart te brengen. Op basis van deze analyse geeft de Service Analist advies over door te voeren veranderingen en helpt hij om de benodigde veranderingen daadwerkelijk te implementeren.

Als Service Analist is het dus belangrijk een helikopterview te hebben en aandacht voor gegevens die specifiek het bedrijf in kwestie betreffen.

Naast een goed rapport van de analyse en eventuele conclusies die daaraan verbonden zijn, moet de Service Analist ook een plan opzetten voor de afhandeling van mogelijke probleemscenario's. Dit plan moet dan overgedragen worden aan de personen die verantwoordelijk zijn voor onderhoud aan het systeem.

En omdat elk systeem anders is, is iedere opdracht ook anders en kan de Analist niet zomaar een bedrijf binnenlopen, advies geven, en weer weggaan. Specifieke kennis is even essentieel als analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden om als Service Analist het werk goed te kunnen doen.

Wil je werken als Service Analist?

Werk je al als Service Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Service Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Service Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Service Analist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • IT'er

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €7800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Service Analist

Wat verdient een Service Analist?

De Service Analist werkt als een consultant en wordt zo per uur betaald. Een maandsalaris ligt waarschijnlijk tussen de €2200 en €7800.

Omdat de Service Analist steeds op contractbasis achter werk aan moet gaan, is het loon verder afhankelijk van de vaardigheid om nieuwe klanten te strikken. Erg specifieke arbeidsvoorwaarden zijn dan ook onmogelijk om te voorspellen.

Salarisschaal Service Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Service Analist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Service Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Service Analist? 

In Nederland zijn er niet veel banen voor specifiek de Service Analist gericht zijn. Vaak komt men in een soortgelijke analistenfunctie terecht, die dan weer net een andere focus heeft.

Als Analist kan men in een bedrijf de leidinggevende worden, maar dit is vaak moeilijk te bereiken omdat de Service Analist zoveel op projectbasis bij verschillende bedrijven werkt.

Baankans Service Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Service Analist worden: Opleidingen tot Service Analist

Hoe word je een Service Analist? 

Met een HBO of WO diploma in de IT kan men een baan als Service Analist krijgen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Service Analist

Business Analysis: Essentials [GK2919]
OVERVIEW Nederlands: Het inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen is de focus van onze Business Analyse training. Bedrijfsprocessen zijn continu aan verandering onderhevig en dienen maximaal bij te dragen aan het …
Business Analyse
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Het inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen is de focus van onze Business Analyse training. Bedrijfsprocessen zijn continu aan verandering onderhevig en dienen maximaal bij te …
Workshop App in a Day
DoelgroepDynamics gebruiker, manager, business analist, beheerder, consultant, ontwikkelaar. BeschrijvingMicrosoft PowerApps is een online service waarmee u zakelijke Apps kunt bouwen. De Apps draaien in een browser of op …
Datamodelleren: A Business-oriented Approach to Data Modelling door Alec Sharp
For Overview and Course description in English, please scroll down. Datamodellering is niet alleen essentieel om databases van hoge kwaliteit te ontwerpen, maar ook voor andere technieken zoals workflow modellering …
Data Architecture: Getting Started
Maak kennis met data architectuur. Hoe belangrijk is het om inzicht te krijgen om gestructureerd data binnen je organisatie optimaal in te zetten. In deze cursus maak je kennis met …
Meer opleidingen Service Analist

Weet je nog niet of je Service Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Service Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Service Analist

Met wie werkt een Service Analist samen? 

De Service Analist is ten eerste afhankelijk van de klant en moet dus een goede relatie in stand houden met de klanten om te kunnen werken en de analyses aan te rapporteren.

Verder is het vaak nodig voor de Service Analist om met IT'ers om te gaan, die hem dingen kunnen uitleggen en ook in samenwerking met de Service Analist naar oplossingen kunnen zoeken voor de problemen die zijn geconstateerd.


  • Klant
  • IT'er
Service Analist


Organisaties waar een Service Analist werkzaam is

Waar werkt een Service Analist meestal? 

De Service Analist werkt bij een IT consultancybureau of op contractbasis bij verschillende IT bedrijven.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Service Analist

Waar kun je het beste werken als Service Analist? Hieronder vindt je de best door de Service Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Service Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Service Analist:

Welke competenties heeft een een Service Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Service Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Service Analist nodig? 

De Service Analist moet zich steeds kunnen aanpassen aan een nieuw bedrijf en een nieuw systeem en moet dus veel van uitdaging houden. Ook moet hij innovatief zijn om veranderingen voor te kunnen stellen en door te voeren (Levensgenieter).

Om een goede analyse te kunnen maken, moet de Service Analist verder juist ook gericht zijn op details en alles tot op de bodem uit willen zoeken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Service Analist


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Service Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Service Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Service Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Service Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Service Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Service Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Service Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Service Analist iets voor je?

Zou je graag Service Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Service Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Service Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar