Service Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Service Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep service analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je service analist wordt.

 

Wat is een Service Analist?

De (IT) Service Analist maakt analyses van de IT services in een bedrijf, om zo de kosten, capaciteit, beschikbaarheid en veiligheid van het informatiesysteem in kaart te brengen. Op basis van deze analyse geeft de Service Analist advies over door te voeren veranderingen en helpt hij om de benodigde veranderingen daadwerkelijk te implementeren.

Als Service Analist is het dus belangrijk een helikopterview te hebben en aandacht voor gegevens die specifiek het bedrijf in kwestie betreffen.

Naast een goed rapport van de analyse en eventuele conclusies die daaraan verbonden zijn, moet de Service Analist ook een plan opzetten voor de afhandeling van mogelijke probleemscenario's. Dit plan moet dan overgedragen worden aan de personen die verantwoordelijk zijn voor onderhoud aan het systeem.

En omdat elk systeem anders is, is iedere opdracht ook anders en kan de Analist niet zomaar een bedrijf binnenlopen, advies geven, en weer weggaan. Specifieke kennis is even essentieel als analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden om als Service Analist het werk goed te kunnen doen.

Past het beroep Service Analist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Service Analist

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: IT Service Analist

Wil je werken als Service Analist?

Werk je al als Service Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Service Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Service Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Service Analist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • IT'er

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €7800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Service Analist

Wat verdient een Service Analist?

De Service Analist werkt als een consultant en wordt zo per uur betaald. Een maandsalaris ligt waarschijnlijk tussen de €2200 en €7800.

Omdat de Service Analist steeds op contractbasis achter werk aan moet gaan, is het loon verder afhankelijk van de vaardigheid om nieuwe klanten te strikken. Erg specifieke arbeidsvoorwaarden zijn dan ook onmogelijk om te voorspellen.

Salarisschaal Service Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Service Analist

Er zijn geen vacatures Service Analist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Service Analist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Service Analist in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Service Analist

Wat zijn de baankansen voor een Service Analist?

In Nederland zijn er niet veel banen voor specifiek de Service Analist gericht zijn. Vaak komt men in een soortgelijke analistenfunctie terecht, die dan weer net een andere focus heeft.

Als Analist kan men in een bedrijf de leidinggevende worden, maar dit is vaak moeilijk te bereiken omdat de Service Analist zoveel op projectbasis bij verschillende bedrijven werkt.

De actuele kans op werk voor een Service Analist

Het beroep Service Analist is onderdeel van de beroepsfamilie Managers ict (ontwikkeling). De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers ict (ontwikkeling) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Service Analist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Service Analist worden: Opleidingen tot Service Analist

Wil je Service Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Service Analist.

Hoe word je een Service Analist? 

Met een HBO of WO diploma in de IT kan men een baan als Service Analist krijgen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Service Analist

Business Analyse
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Het inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen is de focus van onze Business Analyse training. Bedrijfsprocessen zijn continu aan verandering onderhevig en dienen maximaal bij te …
Business Analyse
Opleiding Data Analyse
Op 1 maart 2022 start de opleiding Data Analyse. Gedurende de opleiding worden de deelnemers opgeleid tot Data Analist. Een Data Analist kenmerkt zich door grote datasets te analyseren en
Opleiding Data Analyse
Workshop App in a Day
Doelgroep Dynamics gebruiker, manager, business analist, beheerder, consultant, ontwikkelaar. Beschrijving Microsoft PowerApps is een online service waarmee u zakelijke Apps kunt bouwen. De Apps draaien in een browser of op …
Workshop App in a Day
DA-100 Data Analyst Associate
Met de DA-100 wordt je officieel Microsoft gecertificeerd data analist. Breng deze 4 dagen door om met leren hoe je een data zo efficiënt mogelijk kunt opschonen, een datamodel moet …
DA-100 Data Analyst Associate
DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI
In deze officiële Microsoft training ontdek je hoe je als data analist schaalbare datamodellen ontwerp en bouwt. Daarnaast komt ook het opschonen en transformeren van data aan bod. Tot slot …
DA-100: Analyzing Data with Microsoft Power BI

Omscholen tot Service Analist

Als je je wilt omscholen tot Service Analist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Service Analist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Service Analist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Service Analist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Service Analist

Als je Service Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Service Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Service Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Service Analist?

Competenties en Vaardigheden Service Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Service Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Service Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Service Analist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Service Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Service Analist. Als Service Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Service Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Service Analist

Vakkennis voor een Service Analist

Het is voor een Service Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Service Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Service Analist

DA-100 Data Analyst Associate
Met de DA-100 wordt je officieel Microsoft gecertificeerd data analist. Breng deze 4 dagen door om met leren hoe je een data zo efficiënt mogelijk kunt opschonen, een datamodel moet …
DA-100 Data Analyst Associate

Werkervaring Service Analist

Het is voor een startend Service Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Service Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Informatieanalist .

Iets anders leren?

Is Service Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Service Analist

Je kunt als Service Analist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Service Analist is onderdeel van de beroepsfamilie Managers ict (ontwikkeling). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Service Analist


Hoofd beroepsgroep Service Analist

Het beroep Service Analist valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers plannen, leiden, coördineren en evalueren de algemene activiteiten van ondernemingen, overheden en andere organisaties en afdelingen. Ze formuleren en herzien beleid, wetten, regels en voorschriften. Ze zijn vaak de eindverantwoordelijke van de betreffende organisatie of afdeling en dragen zorg voor het behalen van de doelstellingen.

 
Netwerk Service Analist

Met wie werkt een Service Analist samen? 

De Service Analist is ten eerste afhankelijk van de klant en moet dus een goede relatie in stand houden met de klanten om te kunnen werken en de analyses aan te rapporteren.

Verder is het vaak nodig voor de Service Analist om met IT'ers om te gaan, die hem dingen kunnen uitleggen en ook in samenwerking met de Service Analist naar oplossingen kunnen zoeken voor de problemen die zijn geconstateerd.


  • Klant
  • IT'er
Service Analist


Organisaties waar een Service Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Service Analist meestal werkt.

Waar werkt een Service Analist?

De Service Analist werkt bij een IT consultancybureau of op contractbasis bij verschillende IT bedrijven.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Service Analist

Waar kun je het beste werken als Service Analist? Hieronder vind je de best door de Service Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Service Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Service Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Service Analist.

Welke competenties heeft een Service Analist nodig?

Een Service Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Service Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Service Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Service Analist nodig? 

De Service Analist moet zich steeds kunnen aanpassen aan een nieuw bedrijf en een nieuw systeem en moet dus veel van uitdaging houden. Ook moet hij innovatief zijn om veranderingen voor te kunnen stellen en door te voeren (Levensgenieter).

Om een goede analyse te kunnen maken, moet de Service Analist verder juist ook gericht zijn op details en alles tot op de bodem uit willen zoeken (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Service Analist


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Service Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Service Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Service Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Service Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Service Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Service Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Service Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Service Analist iets voor je?

Zou je graag Service Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Service Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Service Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar