Implementatiemanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Implementatiemanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep implementatiemanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je implementatiemanager wordt.

 

Wat is een Implementatiemanager?

De Implementatiemanager zorgt ervoor dat de implementatie van een informatiesysteem succesvol verloopt, vanaf de planning van een implementatieproject tot en met de afronding ervan. De Implementatiemanager is het aanspreekpunt voor de klant en er verantwoordelijk voor dat de wensen van de klant goed terugkomen in het ontwerp.

De Implementatiemanager coördineert (de werkzaamheden van) het ontwerpteam. Hij zorgt er steeds voor dat iedereen goed en met hetzelfde doel samenwerkt en dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Om misverstanden te voorkomen moet de Implementatiemanager dus goed kunnen communiceren en delegeren, en overzicht bewaren over de werkzaamheden van de mensen in zijn team.

Hoewel de Implementatiemanager veel tijd besteedt aan het sturen van mensen, staat het project centraal. Het voornaamste doel is om het project zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor is kennis van het implementatieproces onontbeerlijk. De Implementatiemanager heeft inzicht in de verschillende aspecten en fasen van het proces, wat hij gebruikt om het optimaal te laten verlopen. Hij spijkert zijn vakgerichte kennis voortdurend bij, om ook toekomstige klanten bij een project te kunnen ondersteunen.Wil je werken als Implementatiemanager?

Werk je al als Implementatiemanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Implementatiemanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Implementatiemanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Implementatiemanager in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Team
  • Klant
  • Account manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2910 tot €5155

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Implementatiemanager

Wat verdient een Implementatiemanager?

De Implementatiemanager zal een salaris ontvangen dat ongeveer tussen de €2910 en €5155 ligt. Dit wordt bepaald op basis van ervaring en opleidingsniveau en zal per werkgever verschillen.

Als manager heeft men vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en 13e maand.

Salarisschaal Implementatiemanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Implementatiemanager

Er zijn geen vacatures Implementatiemanager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Implementatiemanager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Implementatiemanager in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Implementatiemanager

Wat is de toekomst van Implementatiemanager?

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Implementatiemanager aan de slag te kunnen gaan, aangezien alleen de grotere bedrijven het zich kunnen veroorloven om een vaste positie voor Implementatiemanagement in te ruimen. Wel zijn er goede mogelijkheden om door te groeien omdat de Implementatiemanager met zijn technische en managementvaardigheden ook andere posities kan vervullen.

Baankans Implementatiemanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Implementatiemanager worden: Opleidingen tot Implementatiemanager

Wil je implementatiemanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Implementatiemanager? 

De Implementatiemanager werkt meestal op HBO niveau en heeft daarbij een technische opleiding in de richting van Informatica gevolgd.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Implementatiemanager

Opleiding Verandermanagement & Implementeren
Implementeren is een mix van implementatiemanagement en verandermanagement. Een volwaardig implementatietraject kent twee kanten van een medaille. Implementeren is namelijk niet enkel een kwestie van de harde kant toepassen en de …
Meer opleidingen Implementatiemanager

Weet je nog niet of je Implementatiemanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Implementatiemanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Implementatiemanager

Met wie werkt een Implementatiemanager samen? 

De Implementatiemanager werkt met een team mensen dat werkt aan de implementatie van het product. De Implementatiemanager is de baas en begeleider van dit team, en overlegt in deze hoedanigheid met de klant.

Als het bedrijf verder groot genoeg is, werkt de Implementatiemanager vaak samen met een account manager, die dan het meeste klantcontact op zich zal nemen. De implementatiemanager krijgt dan steeds van de account manager te horen welke opdracht hij moet uitvoeren en wat de wensen van de klant zijn.


  • Team
  • Klant
  • Account manager
Implementatiemanager


Organisaties waar een Implementatiemanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Implementatiemanager meestal werkt.

Waar werkt een Implementatiemanager?

De Implementatiemanager werkt bij grote bedrijven die gericht zijn op het verkopen en implementeren van bepaalde producten. Alleen als het bedrijf groot genoeg is, zal er een divisie voor exclusief  implementatie bestaan, omdat dit werk anders ook door verkopers of ontwikkelaars gedaan kan worden.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Implementatiemanager

Waar kun je het beste werken als Implementatiemanager? Hieronder vind je de best door de Implementatiemanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Implementatiemanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Implementatiemanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Implementatiemanager.

Welke competenties heeft een Implementatiemanager nodig?

Een Implementatiemanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Implementatiemanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Implementatiemanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Implementatiemanager nodig? 

De Implementatiemanager moet de wensen van de klant goed om kunnen zetten in praktische programmaonderdelen, waarmee gewerkt kan worden. Hij stelt hoge eisen aan de implementatie van deze onderdelen of oplossingen om een optimaal functionerend systeem neer te zetten (Perfectionist). Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om deadlines in de gaten te houden en de haalbaarheid van het project te bewaken, om zo een goed eindresultaat neer te kunnen zetten (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Implementatiemanager


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Implementatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Implementatiemanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Implementatiemanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Implementatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Implementatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Implementatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Implementatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Implementatiemanager iets voor je?

Zou je graag Implementatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Implementatiemanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Implementatiemanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar