Portfolio Manager IT Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Portfolio Manager IT? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep portfolio manager it. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je portfolio manager it wordt.

Wat is een Portfolio Manager IT?

De Portfolio Manager in de IT-branche houdt zich bezig met het beheer van de verschillende IT-projecten in een bedrijf, om zo orde en duidelijkheid te scheppen. Pas als alle IT-projecten en -voorzieningen binnen een organisatie geinventariseerd  en in kaart gebracht zijn, kan men deze optimaal gaan gebruiken.

In sommige organisaties zal de Portfolio Manager trachten om alle mogelijke data over de IT in een portfolio te combineren. Bij andere organisaties is het mogelijk of nodig om twee portfolios te creëeren; een met de IT-projecten  en een voor de IT-voorzieningen. Hoeveel portfolio's de Portfolio Manager ook moet onderhouden, steeds geldt dat onderzoek het belangrijkste onderdeel van het werk is.

Gegevens over meerdere projecten en voorzieningen moeten georganiseerd worden in een overzicht.  Hiervoor is speurwerk nodig. De Portfolio Manager moet dan ook goed de beschikbare gegevens doorspitten om hieruit de  relevante data te destilleren. Van deze relevante data maakt hij een overzichtsplaatje: het portfolio. Dit kan dan door anderen gebruikt worden om veranderingen of nieuwe projecten te initialiseren.

Wil je werken als Portfolio Manager IT?

Werk je al als Portfolio Manager IT en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Portfolio Manager IT worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Portfolio Manager IT, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Portfolio Manager IT in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Projectmanager
  • IT'er
  • Bestuur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Portfolio Manager IT

Wat verdient een Portfolio Manager IT?

Omdat er weinig Portfolio Managers in de IT zijn in Nederland is het moeilijk om een salarisindicatie te geven. Vermoedelijk zal het salaris van een Portfolio Manager overeenkomen met dat van andere managers in de IT, en dus tussen de €2000 en €6000 liggen.

Salarisschaal Portfolio Manager IT

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Portfolio Manager IT

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Portfolio Manager IT

Wat is de toekomst van Portfolio Manager IT?

De Portfolio Manager is in de IT in Nederland op het moment nog ondervertegenwoordigd. Dit kan in de toekomst veranderen, maar op het moment is de arbeidsmarkt dus niet erg gunstig. Als men een baan als Portfolio Manager heeft gevonden kan men wel makkelijk verder doorgroeien in management.

Baankans Portfolio Manager IT

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Portfolio Manager IT worden: Opleidingen tot Portfolio Manager IT

Wil je portfolio manager it worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Portfolio Manager IT? 

Een Portfolio Manager kan in de IT terechtkomen met een diploma in HBO of WO, of een MBA. De richting die men voor de opleiding kiest zal in Management of Informatica zitten, omdat deze richtingen twee verschillende aspecten van het werk van de Portfolio Manager weergeven. Een andere soortgelijke opleiding is ook mogelijk.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Portfolio Manager IT

ITIL Service Offerings & Agreements
ITIL SERVICE OFFERINGS & AGREEMENTS Binnen de certificering van ITIL® worden vier niveaus onderscheiden: Foundation, Intermediate, Expert en Master. Deze training maakt deel uit van het Intermediate niveau van de ITIL® …
MoP® Foundation Management of Portfolios - Private Classroom
Target Audience This certification is aimed at those involved in a range of formal and informal portfolio management roles encompassing investment decision making, project and programme delivery, and benefits realization. …
MoP® Practitioner Management of Portfolios - Private Classroom
Target Audience This certification is aimed at those involved in a range of formal and informal portfolio management roles encompassing investment decision making, project and programme delivery, and benefits realization. …
Management of Portfolios Foundation + exam [MOP-F]
OVERVIEW Management of Portfolios (MoP) provides advice and examples of how to apply principles, practices, and techniques that together enable the most effective balance of organisational change and business as …
Investment Funds Xplained - Luxembourg
"Fund management can seem daunting – yet investors and financial advisers must drill down into a manager’s investment philosophy and process.  You need to be armed with the right questions, …
Meer opleidingen Portfolio Manager IT

Weet je nog niet of je Portfolio Manager IT wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Portfolio Manager IT of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Portfolio Manager IT

Met wie werkt een Portfolio Manager IT samen? 

De Portfolio Manager brengt veel tijd door met de projectmanagers en IT'ers in het bedrijf, om de benodigde informatie te kunnen krijgen. Het is belangrijk om met deze mensen goed samen te werken, zodat men niet tegengewerkt wordt. De Portfolio Manager legt verder zijn portfolio voor het bestuur, de hogere managers, die er dan mee aan de slag kunnen en kunnen vragen om advies of andere gegevens.


  • Projectmanager
  • IT'er
  • Bestuur
Portfolio Manager IT


Organisaties waar een Portfolio Manager IT werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Portfolio Manager IT meestal werkt.

Waar werkt een Portfolio Manager IT?

De Portfolio Manager IT werkt bij grote IT-bedrijven, waar meerdere processen op zo'n manier door elkaar lopen dat er een Portfolio Manager nodig is.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Portfolio Manager IT

Waar kun je het beste werken als Portfolio Manager IT? Hieronder vind je de best door de Portfolio Manager IT beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Portfolio Manager IT.

Competenties, Skills en Vaardigheden Portfolio Manager IT:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Portfolio Manager IT.

Welke competenties heeft een Portfolio Manager IT nodig?

Een Portfolio Manager IT heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Portfolio Manager IT

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Portfolio Manager IT passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Portfolio Manager IT nodig? 

Als Portfolio Manager zit je tussen de verschillende afdelingen van het bedrijf in. Het is dan ook belangrijk om overal kritisch tegenover te staan. Zomaar dingen aannemen van mensen kan ertoe leiden dat de verkeerde data in het portfolio terechtkomen, en dat kan serieuze consequenties hebben. Dit ziet de Portfolio Manager in (Loyalist).

Om alle relevante data naar boven te kunnen halen, moet de Portfolio Manager aandacht hebben voor detail, maar het grote plaatje niet uit het oog verliezen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Portfolio Manager IT


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Portfolio Manager IT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Portfolio Manager IT

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Portfolio Manager IT

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Portfolio Manager IT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Portfolio Manager IT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Portfolio Manager IT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Portfolio Manager IT. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Portfolio Manager IT iets voor je?

Zou je graag Portfolio Manager IT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Portfolio Manager IT bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Portfolio Manager IT

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar