Telecommunicatiemanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Telecommunicatiemanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep telecommunicatiemanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je telecommunicatiemanager wordt.

Wat is een Telecommunicatiemanager?

De Telecommunicatiemanager geeft binnen een organisatie vorm aan beleid voor telematica; de combinatie van computers en telecommunicatie. De inhoud van de functie verschilt per bedrijf, de ene keer zal de Telecommunicatiemanager een adviserende rol hebben, de andere keer doet hij op basis van onderzoeksresultaten beleidsvoorstellen en levert hij dus een inhoudelijke bijdrage aan de strategische koers van een organisatie.

Onderzoek en analyse vormen de grondslag van zijn werk. Hij inventariseert de informatiebehoefte binnen bedrijf en bekijkt of bestaande systemen en componenten (als netwerken) hierin voorzien, of dat deze uitgebreid of vernieuwd moeten worden. Hij bekijkt welke nieuwe toepassingen geschikt zijn en vernieuwt systemen en voert aanpassingen door. De Telecommunicatiemanager verzorgt handleidingen en stelt protocollen op, zodat werknemers met nieuwe of uitgebreide systemen kunnen werken. Wanneer nodig geeft hij demonstraties en voorlichting en begeleidt hij het personeel bij het werken met het systeem.

Verder onderzoekt de Teleommunicatiemanager de mogelijkheden voor nieuwe communicatie(vormen) binnen een bedrijf of voor een klant. Ook hierover adviseert hij en verleent hij de nodige ondersteuning bij het gebruik van de nieuwe communicatiemiddelen. Hij kan bijvoorbeeld onderzoeken of het nuttig is om een callcenter op te zetten.

Onderzoeksresultaten, adviezen en beleidsvoorstellen verwerkt hij in rapporten die hij presenteert aan hoger management of de directie. Naast het begeleiden van werknemers kan het ook zijn dat hij personeel aanstuurt en werkzaamheden controleert.
 

Wil je werken als Telecommunicatiemanager?

Werk je al als Telecommunicatiemanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Telecommunicatiemanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Telecommunicatiemanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Telecommunicatiemanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Directie
 • Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2416 tot €3083

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Telecommunicatiemanager

Wat verdient een Telecommunicatiemanager?

De Telecommunicatiemanager verdient rond de €2416 bruto per maand bij aanvang. Dit kan oplopen tot ongeveer €3083 bruto per maand. Werkervaring, opleidingsniveau en precieze functieinhoud zijn van invloed op het salaris.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn een vakantietoeslag van 8% van je gemiddelde maandinkomen, auto van de zaak.

Salarisschaal Telecommunicatiemanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Telecommunicatiemanager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Telecommunicatiemanager

Wat is de toekomst van Telecommunicatiemanager?

Het arbeidsmarktperspectief is niet gunstig. De Telecommunicatiemanager heeft een hogere functie in de ICT, een branche die niet is ontkomen aan de economische crisis. Vacatures zijn nauwelijks te vinden.

Eenmaal in functie kan de Telecommunicatiemanager meer leidinggevende taken naar zich toetrekken of in plaats van adviseren over beleid, beleid vorm gaan geven.

Baankans Telecommunicatiemanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Telecommunicatiemanager worden: Opleidingen tot Telecommunicatiemanager

Wil je telecommunicatiemanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Telecommunicatiemanager? 

De Telecommunicatiemanager moet minimaal HBO werk- en denkniveau hebben. Er zijn meerdere technische studies waarmee je Telecommunicatiemanager kan worden, bijvoorbeeld Bedrijfskundige Informatica en Informatica.
Op Universitair niveau zijn de volgende opleidingen geschikt: Bedrijfswiskunde en Informatica, Bedrijfsinformatietechnologie en Communicatie- en Informatiewetenschappen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Telecommunicatiemanager

Meer opleidingen Telecommunicatiemanager

Weet je nog niet of je Telecommunicatiemanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Telecommunicatiemanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Telecommunicatiemanager

Met wie werkt een Telecommunicatiemanager samen? 

De Telecommunicatiemanager heeft veel contact met hoger management en directie (of opdrachtgever), waaraan hij rapporteert of die hij adviseert. Verder heeft hij contact met werknemers binnen een bedrijf die hij informeert over nieuwe communicatievormen en van wie hij informatie ontvangt die hij nodig heeft bij het onderzoek naar lacunes in communicatiemogelijkheden.
 


 • Directie
 • Medewerkers
Telecommunicatiemanager


Organisaties waar een Telecommunicatiemanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Telecommunicatiemanager meestal werkt.

Waar werkt een Telecommunicatiemanager?

 • Bedrijven
 • Beurzen
 • Helpdesk

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Telecommunicatiemanager

Waar kun je het beste werken als Telecommunicatiemanager? Hieronder vind je de best door de Telecommunicatiemanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Telecommunicatiemanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Telecommunicatiemanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Telecommunicatiemanager.

Welke competenties heeft een Telecommunicatiemanager nodig?

Een Telecommunicatiemanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Telecommunicatiemanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Telecommunicatiemanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Telecommunicatiemanager nodig? 

Het werk van de Telecommunicatiemanager vraagt om precisie. Hij heeft te maken met een veelheid aan onderzoeksgegevens waaruit hij de belangrijkste informatie moet kunnen halen en deze vertalen naar bruikbare adviezen. Werken in de ICT betekent sowieso werken binnen bepaalde kaders, met systemen en componenten. De Telecommunicatiemanager heeft een verantwoordelijke functie en werkt met een hoge standaard (Perfectionist).

De Telecommuncatiemanager moet verder communicatief vaardig zijn, om klanten of directie te overtuigen van het belang van zijn adviezen. Daarnaast heeft hij een leidinggevende functie en moet hij werknemers aan zich kunnen binden en enthousiasmeren voor de vernieuwingen (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Telecommunicatiemanager


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Telecommunicatiemanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Telecommunicatiemanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Telecommunicatiemanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Telecommunicatiemanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Telecommunicatiemanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Telecommunicatiemanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Telecommunicatiemanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Telecommunicatiemanager iets voor je?

Zou je graag Telecommunicatiemanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Telecommunicatiemanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Telecommunicatiemanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar