U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Hondenuitlaatservice

Medewerker Hondenuitlaatservice worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Hondenuitlaatservice? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Hondenuitlaatservice laat dagelijks op diverse (vaste) tijdstippen meerdere honden tegelijk uit. De honden waar je mee wandelt zijn van mensen die bijvoorbeeld door hun werk niet in staat zijn rond het middaguur met hun hond te lopen, of die door hun fysieke gesteldheid nooit in staat zijn om de hond uit te laten. Medewerkers Hondenuitlaatservice voeren (meestal) intakegesprekken om afspraken te maken over dagen en tijdstippen en om te kijken of de hond wel in de groep past.

De honden worden door de Medewerker Hondenuitlaatservice met een busje opgehaald. Idealiter wonen klanten dus dicht bij elkaar. De Medewerker kent de omgeving en neemt de honden mee naar een goede wandelplek, zodat zij er echt uit zijn. Inclusief vervoer zijn de honden een uur zoet.

Omdat je werkt met een roedel honden heb je voldoende kennis nodig van de rassen, rangen en standen en dergelijke.

Daarnaast komt er bij het houden van een hondenuitlaatservice ook een hoop bedrijfsvoering kijken. Je moet bijvoorbeeld ook klanten werven en financiën regelen.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Hondenuitlaatservice, Baan Medewerker Hondenuitlaatservice, Medewerker Hondenuitlaatservice Worden, Functie-eisen Medewerker Hondenuitlaatservice, Verantwoordelijkheden Medewerker Hondenuitlaatservice, Functieprofiel Medewerker Hondenuitlaatservice, Wat doet een Medewerker Hondenuitlaatservice, Werken als Medewerker Hondenuitlaatservice.

Medewerker Hondenuitlaatservice worden: Opleiding tot medewerker Hondenuitlaatservice

Om een Hondenuitlaatservice te kunnen beginnen of daar aan de slag te gaan is een opleiding niet verplicht. Echter vanuit de branche is er wel een vraag naar meer kennis en kunde. Er zijn daarom opleidingen mogelijk tot erkend Hondenuitlaatservice. Dit zijn cursussen van slechts een paar lesdagen waarin alles aan bod komt wat je over de honden moet weten voor het runnen van een verantwoorde uitlaatservice.

Soms kan een MBO opleiding in de richting van Dierverzorging ook een opstap vormen voor de functie van Medewerker Hondenuitlaatservice. En een HBO opleiding richting Diermanagement bereidt je voor op de mogelijkheid een eigen bedrijf te starten in dienstverlening met dieren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Hondenuitlaatservice, Medewerker Hondenuitlaatservice Worden, Opleidingsniveau Medewerker Hondenuitlaatservice, Scholing Medewerker Hondenuitlaatservice, Studie Medewerker Hondenuitlaatservice, Bijscholing Medewerker Hondenuitlaatservice, Omscholing Medewerker Hondenuitlaatservice.

Organisaties waar een medewerker Hondenuitlaatservice doorgaans werkzaam is

Het uitlaten van honden is een dienst die wordt aangeboden met als doel om geld te verdienen en winst te maken. Dat betekent dat de functie van Medewerker Hondenuitlaatservice valt onder de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Hondenuitlaatservice, Medewerker Hondenuitlaatservice Worden, Opleidingsniveau Medewerker Hondenuitlaatservice, Scholing Medewerker Hondenuitlaatservice, Studie Medewerker Hondenuitlaatservice, Bijscholing Medewerker Hondenuitlaatservice, Omscholing Medewerker Hondenuitlaatservice.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Hondenuitlaatservice

Wat je gaat verdienen als Medewerker Hondenuitlaatservice is niet te zeggen. Vaak wordt ertoe besloten een eigen hondenuitlaatservice op te zetten. Wat de verdiensten zijn hangt dan heel sterk af van hoe het met het bedrijf loopt, hoeveel klanten je heb en de prijzen die je rekent. Een tarief van ongeveer €10 per hond per keer is een goede indicatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Hondenuitlaatservice, Loon Medewerker Hondenuitlaatservice, Wat verdien je als Medewerker Hondenuitlaatservice, Salarisschaal Medewerker Hondenuitlaatservice, Salarisindicatie Medewerker Hondenuitlaatservice, Bonus Medewerker Hondenuitlaatservice, CAO Medewerker Hondenuitlaatservice, Brutoloon Medewerker Hondenuitlaatservice, Nettoloon Medewerker Hondenuitlaatservice, Vakantiedagen Medewerker Hondenuitlaatservice, Pensioen Medewerker Hondenuitlaatservice.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker hondenuitlaatservice

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Leiderschap
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Hondenuitlaatservice, Vaardigheden Medewerker Hondenuitlaatservice, Attitude Medewerker Hondenuitlaatservice, Kwalificaties Medewerker Hondenuitlaatservice, Competentieprofiel Medewerker Hondenuitlaatservice.

Boeken voor het beroep medewerker hondenuitlaatservice

Wil je meer weten over het beroep medewerker hondenuitlaatservice? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker hondenuitlaatservice bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker hondenuitlaatservice te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Hondenuitlaatservice, Medewerker Hondenuitlaatservice ebooks, boek Medewerker Hondenuitlaatservice.

Persoonstypen medewerker Hondenuitlaatservice

Als Medewerker Hondenuitlaatservice moet je boven alles de eigenschappen hebben van een leider. Je zult honden uit gaan laten in grotere groepen en moet telkens weer de rol van roedelleider op je nemen. Zelfverzekerdheid moet in je zitten omdat honden je anders niet zullen accepteren als leider en dat zal de wandelingen een stuk lastiger maken (Baas).

Daarnaast vergt het drie of meer keer per dag een lang stuk wandelen met een groep honden ook een hoop energie van de Medewerker Hondenuitlaatservice. Een praktische instelling en de wil om hond en eigenaar tevreden te houden is van belang voor succes voor het bedrijf op de lange termijn (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Hondenuitlaatservice, Karakter Medewerker Hondenuitlaatservice.

Netwerk medewerker Hondenuitlaatservice

Wanneer je werkzaam bent binnen een hondenuitlaatservice ben je of zelf de leidinggevende van de organisatie of je hebt een leidinggevende boven je staan aan wie je verantwoording af moet leggen. Een andere optie is dat je een eenmanszaak begint en je dus geen contacten hebt met andere medewerkers.

Met wie je wel altijd contact zult hebben zijn de hondeneigenaren. Je haalt en brengt de hond bij de klant en regelt verdere roostering en financiën met hen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Hondenuitlaatservice, Medewerkers Medewerker Hondenuitlaatservice.

Is het beroep medewerker Hondenuitlaatservice iets voor jou?

Zou je graag medewerker Hondenuitlaatservice willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Hondenuitlaatservice bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Hondenuitlaatservice, beroepskeuzetest Medewerker Hondenuitlaatservice, beroep Medewerker Hondenuitlaatservice kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Hondenuitlaatservice

Het is niet eenvoudig om een vacature te vinden binnen bestaande uitlaatservices. En wanneer je begint in als Medewerker, heb je eigenlijk nog maar een mogelijkheid om te groeien. Die mogelijkheid ligt in het krijgen van leidinggevende taken dan wel het beginnen van een eigen uitlaatservice.

Wanneer je een eigen service bent gestart bestaan verdere groeimogelijkheden uit de toename van het aantal honden en/of klanten en uiteindelijk mogelijk het aantrekken van personeel en uitbreiden van het werkterrein.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Hondenuitlaatservice

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Hondenuitlaatservice. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Hondenuitlaatservice, Promotie mogelijkheden Medewerker Hondenuitlaatservice, Carriere Medewerker Hondenuitlaatservice.

Solliciteren op de functie medewerker Hondenuitlaatservice

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Hondenuitlaatservice dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Hondenuitlaatservice belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Hondenuitlaatservice. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Hondenuitlaatservice, CV Medewerker Hondenuitlaatservice, sollicitatie Medewerker Hondenuitlaatservice.

Interviews met medewerker Hondenuitlaatservice

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Hondenuitlaatservice

Vacatures medewerker hondenuitlaatservice

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Hondenuitlaatservice? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Hondenuitlaatservice. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Hondenuitlaatservice laat dagelijks op diverse (vaste) tijdstippen meerdere honden tegelijk uit. De honden waar je mee wandelt zijn van mensen die bijvoorbeeld door hun werk niet in staat zijn rond het middaguur met hun hond te lopen, of die door hun fysieke gesteldheid nooit in staat zijn om de hond uit te laten. Medewerkers Hondenuitlaatservice voeren (meestal) intakegesprekken om afspraken te maken over dagen en tijdstippen en om te kijken of de hond wel in de groep past.

Beoordeling Medewerker Hondenuitlaatservice

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Hondenuitlaatservice' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Hondenuitlaatservice

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep