U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur IT

Directeur IT worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur IT ? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur IT leidt de IT afdeling in een bedrijf. De directeur IT is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers ervoor zorgen dat de IT afdeling goed blijft functioneren zodat het bedrijf winst kan maken. De directeur IT heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur IT de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur IT hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur IT is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de IT afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur IT goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur IT om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur IT bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur IT dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur IT om snel in te zien wanneer iemand of een team op de IT afdeling niet goed functioneert. De directeur IT wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur IT verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur IT moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de IT zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur IT neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de IT. Tot slot overlegt de directeur IT veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de IT bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur IT , Baan Directeur IT , Directeur IT Worden, Functie-eisen Directeur IT , Verantwoordelijkheden Directeur IT , Functieprofiel Directeur IT , Wat doet een Directeur IT , Werken als Directeur IT .

Directeur IT worden: Opleiding tot directeur IT

 

De directeur IT heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur IT dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur IT verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de IT. Het is van belang dat de directeur IT een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur IT een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur IT , Directeur IT Worden, Opleidingsniveau Directeur IT , Scholing Directeur IT , Studie Directeur IT , Bijscholing Directeur IT , Omscholing Directeur IT .

Organisaties waar een directeur IT doorgaans werkzaam is

 

De directeur IT kan werken voor een profit maar ook voor een non profit organisatie. Beide organisaties kunnen een IT afdeling hebben. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur IT , Directeur IT Worden, Opleidingsniveau Directeur IT , Scholing Directeur IT , Studie Directeur IT , Bijscholing Directeur IT , Omscholing Directeur IT .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur IT

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur IT onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur IT tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur IT , Loon Directeur IT , Wat verdien je als Directeur IT , Salarisschaal Directeur IT , Salarisindicatie Directeur IT , Bonus Directeur IT , CAO Directeur IT , Brutoloon Directeur IT , Nettoloon Directeur IT , Vakantiedagen Directeur IT , Pensioen Directeur IT .

Competenties, skills & vaardigheden directeur it

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur IT , Vaardigheden Directeur IT , Attitude Directeur IT , Kwalificaties Directeur IT , Competentieprofiel Directeur IT .

Boeken voor het beroep directeur it

Wil je meer weten over het beroep directeur it ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur it bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur it te komen.

Lead Fearlessly, Love Hard | Linda Cliatt-Wayman

Finding Your Purpose and Putting It to Work - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781119288534 | 208 pagina's

How leadership with love can make lasting changes, even in the toughest situations Lead Fearlessly, Love Hard offers real, actionable advice for those seeking to change the education system from within. While countless books, articles, and speeches decry ...

Academic Planner July 2019-June 2020 Make It Happen | Jk Roberts

Calendar Weekly Monthly Yearly Schedule Organizer Journal Notebook Appointment 52 Week July 2019-June 2020 a Tool for Time Management - Engels | Paperback | 9781797598291 | 94 pagina's

...

The Window of Certainty | Rob Stones

Defining What Matters in Your School, Exploring the Difference It Makes - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780646949307 | 122 pagina's

The 'Window of Certainty' describes powerful processes that educational leaders can use to build the engagement, commitment and cohesion of their team. It provides school leaders with guiding principles for creating an effective and collaborative school c...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur IT , Directeur IT ebooks, boek Directeur IT .

Persoonstypen directeur IT

 

De directeur IT dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur IT veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur IT moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur IT een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur IT. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur IT , Karakter Directeur IT .

Netwerk directeur IT

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur IT deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur IT verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur IT de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur IT contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur IT aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur IT een secretaresse heeft die zaken voor de directeur IT regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur IT , Medewerkers Directeur IT .

Is het beroep directeur IT iets voor jou?

Zou je graag directeur IT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur IT bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur IT , beroepskeuzetest Directeur IT , beroep Directeur IT kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur IT

 

De directeur IT moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur IT dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur IT al de hoogste functie is binnen de IT. Wel zou het kunnen dat de directeur IT begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur IT zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur IT , Promotie mogelijkheden Directeur IT , Carriere Directeur IT .

Solliciteren op de functie directeur IT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur IT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur IT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur IT . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur IT , CV Directeur IT , sollicitatie Directeur IT .

Interviews met directeur IT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur IT

Vacatures directeur it

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur IT ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur IT . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur IT leidt de IT afdeling in een bedrijf. De directeur IT is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers ervoor zorgen dat de IT afdeling goed blijft functioneren zodat het bedrijf winst kan maken. De directeur IT heeft verschillende taken.

Beoordeling Directeur IT

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur IT ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur IT

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit is werkelijk een geweldig beroep. Ik wil dit voor altijd doen. Je moet vooral erg veel plannen, samenwerken en organiseren. Werkelijk fantastisch.  

Door: Joop

Eerst de diplomas halen.

Door: Henri

Reageer op dit beroep