U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fraudecoördinator

Fraudecoördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fraudecoördinator? Lees de functieomschrijving.

De Fraudecoördinator is verantwoordelijk voor het opsporen en bestrijden van fraude. Vaak gaat hierbij om verzekeringsfraude. Fraude is een vorm van bedrog waarbij dingen anders voorgesteld worden dan dat ze zijn. Dit kan bijvoorbeeld door mondeling of op papier foutieve informatie door te geven. Vaak wordt bij fraude bewust verkeerde informatie gegeven om zo dingen voor elkaar te krijgen die eigenlijk niet kunnen. Hierdoor wordt een onjuiste weergave van de werkelijkheid neergezet. Fraude is wettelijk verboden.

De Fraudecoördinator ontwerpt vaak instrumenten en ontwikkelt processen om fraude op te kunnen sporen en fraudegevallen te kunnen behandelen. De Fraudecoördinator onderzoekt vermoedens van fraude en neemt bij fraude maatregelen. Denk hierbij aan het direct stoppen van de behandeling van de zaak, het terugvorderen van de kosten en zelfs het doen van aangifte bij de politie. Organisaties moeten er op kunnen vertrouwen dat klanten correcte informatie doorgeven en anders moeten maatregelen getroffen worden.

De Fraudecoördinator moet beschikken over een goede kennis van de wet- en regelgeving omtrent fraude. Daarnaast moet de Fraudecoördinator weten welke fases in het onderzoek doorlopen moeten worden en ervan bewust zijn dat waarnemen vaak subjectief is. De Fraudecoördinator moet fraude kunnen herkennen en een onderzoek bij een vermoeden van fraude kunnen starten. Ook moet de Fraudecoördinator een dossier aan kunnen leggen over de fraudezaak om zo bij een eventuele strafprocedure te kunnen helpen.

Mensen vonden ons op: Job Fraudecoördinator, Baan Fraudecoördinator, Fraudecoördinator Worden, Functie-eisen Fraudecoördinator, Verantwoordelijkheden Fraudecoördinator, Functieprofiel Fraudecoördinator, Wat doet een Fraudecoördinator, Werken als Fraudecoördinator.

Fraudecoördinator worden: Opleiding tot fraudecoördinator

Om aan de slag te kunnen als Fraudecoördinator kan de leergang Coördinator Fraudebeheersing gevolgd worden. In deze leergang worden alle aspecten die belangrijk zijn voor de functie Fraudecoördinator behandeld. Deze leergang kan echter alleen gevolgd worden als degene werkzaam is in de verzekeringsbranche of de financiële branche. Ook wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd.

Daarnaast is ook mogelijk om aan de slag te kunnen als Fraudecoördinator door een meer algemene opleiding gevolgd te hebben eventueel aangevuld met ervaring en kennis van het behandelen van schades. Vaak kan daarom via een functie van schadecorrespondent of schadebehandelaar doorgegroeid worden naar de functie van Fraudecoördinator.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fraudecoördinator, Fraudecoördinator Worden, Opleidingsniveau Fraudecoördinator, Scholing Fraudecoördinator, Studie Fraudecoördinator, Bijscholing Fraudecoördinator, Omscholing Fraudecoördinator.

Organisaties waar een fraudecoördinator doorgaans werkzaam is

Omdat er vooral veel fraude wordt gepleegd bij verzekeringen is de Fraudecoördinator vaak werkzaam binnen de verzekeringsbranche. Ook in de financiële branche kan de Fraudecoördinator werkzaam zijn. De organisaties in deze branches zijn werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fraudecoördinator, Fraudecoördinator Worden, Opleidingsniveau Fraudecoördinator, Scholing Fraudecoördinator, Studie Fraudecoördinator, Bijscholing Fraudecoördinator, Omscholing Fraudecoördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fraudecoördinator

Het salaris van een beginnende Fraudecoördinator ligt rond de 2000 euro en kan oplopen als meer ervaring opgedaan wordt en de Fraudecoördinator meer verantwoordelijkheden krijgt. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Fraudecoördinator werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Fraudecoördinator, Loon Fraudecoördinator, Wat verdien je als Fraudecoördinator, Salarisschaal Fraudecoördinator, Salarisindicatie Fraudecoördinator, Bonus Fraudecoördinator, CAO Fraudecoördinator, Brutoloon Fraudecoördinator, Nettoloon Fraudecoördinator, Vakantiedagen Fraudecoördinator, Pensioen Fraudecoördinator.

Competenties, skills & vaardigheden fraudecoördinator

 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Fraudecoördinator, Vaardigheden Fraudecoördinator, Attitude Fraudecoördinator, Kwalificaties Fraudecoördinator, Competentieprofiel Fraudecoördinator.

Boeken voor het beroep fraudecoördinator

Wil je meer weten over het beroep fraudecoördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fraudecoördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fraudecoördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Fraudecoördinator, Fraudecoördinator ebooks, boek Fraudecoördinator.

Persoonstypen fraudecoördinator

Een belangrijke eigenschap van de Fraudecoördinator is het goed kunnen observeren. De Fraudecoördinator moet eventuele fraude kunnen opsporen en goed kunnen beoordelen. Goed inzicht en analytisch vermogen zijn daarom belangrijk (waarnemer). Daarnaast moet de Fraudecoördinator zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (baas). De Fraudecoördinator moet zelf de fraude opsporen en kunnen bestrijden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fraudecoördinator, Karakter Fraudecoördinator.

Netwerk fraudecoördinator

De Fraudecoördinator werkt vaak in team met andere Fraudecoördinatoren. Voor advies en overleg is er veel contact met het team. Daarnaast heeft de Fraudecoördinator ook met anderen contact zoals bijvoorbeeld de politie bij aangifte of andere mensen bij het vermoeden van fraude.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fraudecoördinator, Medewerkers Fraudecoördinator.

Is het beroep fraudecoördinator iets voor jou?

Zou je graag fraudecoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fraudecoördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fraudecoördinator, beroepskeuzetest Fraudecoördinator, beroep Fraudecoördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fraudecoördinator

Ook al is fraude verboden, toch komt het nog altijd voor. Er is daarom voldoende werk voor gedreven en deskundige Fraudecoördinatoren. Vaak kan er binnen een organisatie vanuit een andere functie doorgegroeid worden naar de functie van Fraudecoördinator. De Fraudecoördinator kan zelf doorgroeien naar leidinggevende van het team.

Arbeidsmarktperspectief score fraudecoördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fraudecoördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fraudecoördinator, Promotie mogelijkheden Fraudecoördinator, Carriere Fraudecoördinator.

Solliciteren op de functie fraudecoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fraudecoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fraudecoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fraudecoördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fraudecoördinator, CV Fraudecoördinator, sollicitatie Fraudecoördinator.

Interviews met fraudecoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fraudecoördinator

Vacatures fraudecoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Fraudecoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fraudecoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Fraudecoördinator is verantwoordelijk voor het opsporen en bestrijden van fraude. Vaak gaat hierbij om verzekeringsfraude. Fraude is een vorm van bedrog waarbij dingen anders voorgesteld worden dan dat ze zijn.

Beoordeling Fraudecoördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fraudecoördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fraudecoördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep