Schadecorrespondent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schadecorrespondent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep schadecorrespondent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je schadecorrespondent wordt.

 

Wat is een Schadecorrespondent?

De Schadecorrespondent behandelt, beoordeelt en betaalt schades. De schades waar de Schadecorrespondent mee te maken krijgt kunnen zeer uiteenlopend zijn en zijn afhankelijk van de organisatie waar de Schadecorrespondent voor werkt. Zo kunnen particuliere schades behandeld worden, maar ook schades van bedrijven. Denk aan brandschade, kapotte ramen maar bijvoorbeeld ook schade door verzuim. Met welke schades de Schadecorrespondent te maken krijgt, ligt aan de organisatie en het vakgebied van de Schadecorrespondent.

De Schadecorrespondent neemt de schade in behandeling. De Schadecorrespondent beoordeelt hoe groot de schade is en bepaalt op basis hiervan hoeveel er betaald wordt. De Schadecorrespondent werkt hierdoor vaak bij verzekeringsmaatschappijen. De beoordeling van de schade wordt ook vaak door een expert gedaan.

Het werk van de Schadecorrespondent is zeer afwisselend en het contact met de klant is erg belangrijk. De klant moet zijn verhaal kunnen doen en aan de hand van dit verhaal en een rapportage van een expert, moet een beoordeling over de ernst van de schade gegeven worden. De Schadecorrespondent moet daarom een goed inzicht in schades hebben. Ook moet de Schadecorrespondent de uitbetaling van de schade bepalen aan de hand van de polisvoorwaarden. De Schadecorrespondent moet ervoor zorgen dat alle stappen goed doorlopen worden en uiteindelijk voor de administratieve afhandeling zorgen. Wil je werken als Schadecorrespondent?

Werk je al als Schadecorrespondent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schadecorrespondent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Schadecorrespondent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Schadecorrespondent in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schadecorrespondent

Wat verdient een Schadecorrespondent?

Het salaris van een beginnende Schadecorrespondent ligt rond de 1500 euro. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt, kan het salaris oplopen tot 3500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie, maar bevatten vaak een 13e maand en vakantiedagen.

Salarisschaal Schadecorrespondent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Schadecorrespondent

Op zoek naar een nieuwe baan als Schadecorrespondent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schadecorrespondent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Schadecorrespondent vacatures

Claims Assistant
PortPeople
Heb jij ervaring met het verwerken van schadeclaim dossiers binnen de containerbranche en ben je op zoek naar een innovatieve en inspirerende werkomgeving?Dan is dit wellicht de functie voor jou!Momenteel zijn wij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schadecorrespondent

Wat is de toekomst van Schadecorrespondent?

Schades komen regelmatig voor en deze moeten voor de verzekering altijd beoordeeld worden. Er is daarom voldoende werk voor een Schadecorrespondent. Doorgroeimogelijkheden voor de Schadecorrespondent  zijn er soms binnen het team.

Baankans Schadecorrespondent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schadecorrespondent worden: Opleidingen tot Schadecorrespondent

Wil je schadecorrespondent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Schadecorrespondent? 

Om te kunnen beginnen als schadecorrespondent moet kennis opgedaan zijn over het verzekeringswezen en de werkzaamheden van de Schadecorrespondent. Vaak wordt om MBO+/HBO werk- en denkniveau gevraagd. Er zijn (korte) basisopleidingen tot Schadecorrespondent die de Schadecorrespondent voorbereiden op de werkzaamheden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Schadecorrespondent

Er zijn geen opleidingen Schadecorrespondent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Schadecorrespondent in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Netwerk Schadecorrespondent

Met wie werkt een Schadecorrespondent samen? 

De Schadecorrespondent heeft geregeld te maken met klanten die schades willen melden. Ook moet de Schadecorrespondent hiervoor experts inschakelen die de schades kunnen beoordelen en een rapportage opstellen. Daarnaast werkt de Schadecorrespondent vaak in een team en moet dus goed kunnen samenwerken.


Schadecorrespondent


Organisaties waar een Schadecorrespondent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Schadecorrespondent meestal werkt.

Waar werkt een Schadecorrespondent?

Omdat de Schadecorrespondent schades afhandelt en deze toetst aan de polisvoorwaarden is de Schadecorrespondent vaak werkzaam voor verzekeringsmaatschappijen. Deze maatschappijen sluiten verzekering af voor particulieren en/of bedrijven en bij schade moet de schade beoordeelt worden en de hoogte van de uitbetaling bepaald worden.


Best beoordeelde werkgevers Schadecorrespondent

Waar kun je het beste werken als Schadecorrespondent? Hieronder vind je de best door de Schadecorrespondent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schadecorrespondent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schadecorrespondent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Schadecorrespondent.

Welke competenties heeft een Schadecorrespondent nodig?

Een Schadecorrespondent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Schadecorrespondent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Schadecorrespondent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Schadecorrespondent nodig? 

De Schadecorrespondent moet uiteenlopende schades goed en deskundig kunnen beoordelen. Goed inzicht en analytisch ingesteld zijn (waarnemer), zijn daarom belangrijke eigenschappen. Daarnaast moet de Schadecorrespondent ook gedreven en zelfverzekerd kunnen werken (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Schadecorrespondent


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Schadecorrespondent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schadecorrespondent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schadecorrespondent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schadecorrespondent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schadecorrespondent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schadecorrespondent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schadecorrespondent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schadecorrespondent iets voor je?

Zou je graag Schadecorrespondent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schadecorrespondent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schadecorrespondent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar