International Controller Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een International Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep international controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je international controller wordt.Wat is een International Controller?

Het werk van een International Controller komt grotendeels overeen met dat van een reguliere controller. Het grote verschil is dat een controller zijn taken binnen een organisatie uitvoert, terwijl een International Controller binnen een internationaal veld opereert. Hij moet onder andere de planning en control cyclus opstellen. Dit houdt onder andere in: het opstellen van de  financiële rapportages, investeringsanalyses, kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarrekening en meerjarenplanningen voor een internationaal opererende organisatie. Een andere taak is het maken van bedrijfseconomische analyses, die hij op een duidelijke manier moet vertalen naar het bedrijf.

Een International Controller analyseert, consodileert en maakt alle rapportages van management en directie op. Regelmatig voert hij audits uit, waardoor processen geoptimaliseerd worden. Hiernaast moet een International Controller een goed contact onderhouden met de CFO en eventuele dochtermaatschappijen. Andere taken van een International Controller zijn het verbeteren van het management. Eventueel maakt hij hiervoor een planning.

Past het beroep International Controller bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep International Controller

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Internationaal Controller


Vacatures International Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als International Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor International Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 International Controller vacatures

Vacature Internationaal Controller
Otolift Trapliften
Locatie: Bergambacht Opleiding: HBO Uren: fulltime Wegens onze groei zijn wij per direct op zoek naar een Internationaal Controller. Als Internationaal Controller ben je op tactisch niveau medeverantwoordelijk voor het …
Vacature Internationaal Controller
Otolift Trapliften
Locatie: BergambachtOpleiding: HBOUren: fulltime Wegens onze groei zijn wij per direct op zoek naar een Internationaal Controller. Als Internationaal Controller ben je op tactisch niveau medeverantwoordelijk voor het vaststellen, controleren …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden International Controller

Wat verdient een International Controller?

Het salaris van een Internnational Controller zal variëren tussen €3500 en €6000. Dit hangt vooral af van ervaring, grootte van het bedrijf en omvang van zijn afdeling. Bonussen zijn vaak van toepassing, evenals andere uitkeringen als een 13de maand en/of vakantietoeslag. Ook worden er vaak kortingen gegeven aan de International Controller. Het leasen van auto, telefoon en laptop is niet ongebruikelijk.

Salarisschaal International Controller

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris International Controller

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon International Controller


International Controller worden: Opleidingen tot International Controller

Wil je International Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de International Controller.

Hoe word je een International Controller? 

Voor de functie van International Controller heb je minimaal een HBO diploma nodig in de richting van Bedrijfskunde of Accountancy. Ook vijf jaar werkervaring is een mininumeis. Daarnaast moet  hij goede kennis hebben van de Engelse taal.

Opleidingen International Controller

PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het Engels
Learn how to present clearly and how to successfully get your message across to an international audience. FOR DUTCH SEE BELOW. How to present both clearly and engaging? How to …
PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het EngelsInternational Controller worden: Omscholen tot International Controller

Als je je wilt omscholen tot International Controller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor International Controller zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor International Controller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor International Controller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot International Controller

Als je International Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar International Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie International Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een International Controller?


Competenties en Vaardigheden International Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een International Controller.

Welke competenties heeft een International Controller nodig?

Een International Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden International Controller

 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Budgetteren
 • Onderhandelen
 • Rekenen
 • Proactief
 • Ondernemend
 • Oplossingsgericht
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen International Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij International Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een International Controller nodig? 

Een International Controller is een echte waarnemer. Hij is analytisch sterk en ontdekt zo eerder fouten en/of mogelijkheden dan anderen. Ook is hij kritisch en zal hij zijn best doen om een organisatie te verbeteren. Hij is scherp en beschouwt zaken van alle kanten (Waarnemer). Daarnaast is hij zeer gedisciplineerd en maakt hij zijn werk altijd af. Met zijn ordelijkheid kan hij zijn verschillende taken goed scheiden, waardoor hij goede resultaten blijft halen. Een International Controller is betrouwbaar en het bestuur geeft hem daarom veel vrijheid (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor International Controller


Eigenschappen International Controller

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief International Controller

Wat zijn de baankansen voor een International Controller?

Een International Controller is in principe een controller. Daardoor zijn er genoeg arbeidsmogelijkheden. Voor specifiek het beroep International Controller is het perspectief wat minder, maar door de redelijk hoge eisen is de concurrentie beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn beter. Een Inational Controller heeft genoeg mogelijkheden om hoger in rang te komen. Zo kan hij controller of financial controller worden van het gehele bedrijf. Ook is er mogelijkheid door te groeien naar een bestuursfunctie of zelfs de positie van CFO, maar deze kans is natuurlijk minimaal.

Ook kan de International Controller met toenemende ervaring ook meer bevoegdheden krijgen, zonder een andere functie te bemachtigen.

De actuele kans op werk voor een International Controller

Het beroep International Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans International Controller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden International Controller

Je kunt als International Controller een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep International Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een International Controller


Organisaties waar een International Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een International Controller meestal werkt.

Waar werkt een International Controller?

Hoewel bedrijven die in verschillende landen opereren lang niet altijd georiënteerd zijn op enkel het maken van winst, werken International Controllers vrijwel altijd voor een profit organistie. Dat is vrij logisch, aangezien een van de belangrijkste taken van een Inational Controller het verbeteren van het resultaat is, oftewel het verhogen van de winst. Een International Controller vind je niet in een specifieke sector, zowel bij banken als industriebedrijven komen ze voor. De bedrijven zijn over het algemeen bedrijven met een grote omzet die in ieder geval internationaal opereren en in meedere landen hele grote verstigingen hebben.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Netwerk International Controller

Met wie werkt een International Controller samen? 

Een International Controller komt veel in contact met het management van zijn afdeling. Samen met het management werkt hij aan projecten om het resultaat te verbeteren en het management levert de gegevens die hij moet analyseren. De veranderingen of oplossingen die hij bedenkt worden via datzelfde management ingevoerd. Hij komt ook veel in contact met de CFO of andere leden van het bestuur. Hij rappoort aan hen, terwijl zij hem opdrachten geven. Eventueel komt hij ook in contact met andere International Controllers, die een andere divisie onder hun hoede hebben en waarmee hij het jaarverslag maakt.


 • CFO
 • Management
International Controller

Interview met een International Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen International Controller:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een International Controller verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als International Controller?

De beroepen die verwant zijn aan International Controller zijn:
Controller
Salaris: €2500 tot €7083
Opleiding: HBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je controller wordt.

Alles over het beroep International Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • CFO
 • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1Ga direct naar