International Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een International Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep international controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je international controller wordt.

 

Wat is een International Controller?

Het werk van een International Controller komt grotendeels overeen met dat van een reguliere controller. Het grote verschil is dat een controller zijn taken binnen een organisatie uitvoert, terwijl een International Controller binnen een internationaal veld opereert. Hij moet onder andere de planning en control cyclus opstellen. Dit houdt onder andere in: het opstellen van de  financiële rapportages, investeringsanalyses, kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarrekening en meerjarenplanningen voor een internationaal opererende organisatie. Een andere taak is het maken van bedrijfseconomische analyses, die hij op een duidelijke manier moet vertalen naar het bedrijf.

Een International Controller analyseert, consodileert en maakt alle rapportages van management en directie op. Regelmatig voert hij audits uit, waardoor processen geoptimaliseerd worden. Hiernaast moet een International Controller een goed contact onderhouden met de CFO en eventuele dochtermaatschappijen. Andere taken van een International Controller zijn het verbeteren van het management. Eventueel maakt hij hiervoor een planning.Wil je werken als International Controller?

Werk je al als International Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je International Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor International Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep International Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • CFO
  • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden International Controller

Wat verdient een International Controller?

Het salaris van een Internnational Controller zal variëren tussen €3500 en €6000. Dit hangt vooral af van ervaring, grootte van het bedrijf en omvang van zijn afdeling. Bonussen zijn vaak van toepassing, evenals andere uitkeringen als een 13de maand en/of vakantietoeslag. Ook worden er vaak kortingen gegeven aan de International Controller. Het leasen van auto, telefoon en laptop is niet ongebruikelijk.

Salarisschaal International Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures International Controller

Er zijn geen vacatures International Controller aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een International Controller in werkt.

Meer weten over de sector waar een International Controller in werkt

Bekijk werken in Banken

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden International Controller

Wat is de toekomst van International Controller?

Een International Controller is in principe een controller. Daardoor zijn er genoeg arbeidsmogelijkheden. Voor specifiek het beroep International Controller is het perspectief wat minder, maar door de redelijk hoge eisen is de concurrentie beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn beter. Een Inational Controller heeft genoeg mogelijkheden om hoger in rang te komen. Zo kan hij controller of financial controller worden van het gehele bedrijf. Ook is er mogelijkheid door te groeien naar een bestuursfunctie of zelfs de positie van CFO, maar deze kans is natuurlijk minimaal.

Ook kan de International Controller met toenemende ervaring ook meer bevoegdheden krijgen, zonder een andere functie te bemachtigen.

Baankans International Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

International Controller worden: Opleidingen tot International Controller

Wil je International Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de International Controller.

Hoe word je een International Controller? 

Voor de functie van International Controller heb je minimaal een HBO diploma nodig in de richting van Bedrijfskunde of Accountancy. Ook vijf jaar werkervaring is een mininumeis. Daarnaast moet  hij goede kennis hebben van de Engelse taal.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot International Controller

PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het Engels
Learn how to present clearly and how to successfully get your message across to an international audience. FOR DUTCH SEE BELOW. How to present both clearly and engaging? How to …
PRESENTATION SKILLS FOR EXPATS AND DUTCH PROFESSIONALS Presenteren in het Engels
international Executive Master of Finance and Control (iEMFC)
Internationale part-time Executive Master opleiding die financiële professionals opleidt tot Register Controller. Engelstalig. Seminars van twee weken onderwijs in Maastricht, Boston USA en Shanghai China. Drie seminars per jaar, in …
international Executive Master of Finance and Control (iEMFC)

Omscholen of doorgroeien tot International Controller

Als je International Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar International Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie International Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een International Controller?

Competenties en Vaardigheden International Controller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een International Controller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een International Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de International Controller

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een International Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep International Controller. Als International Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen International Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype International Controller

Vakkennis voor een International Controller

Het is voor een International Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot International Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen International Controller


Werkervaring International Controller

Het is voor een startend International Controller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot International Controller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller .

Iets anders leren?

Is International Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk International Controller

Met wie werkt een International Controller samen? 

Een International Controller komt veel in contact met het management van zijn afdeling. Samen met het management werkt hij aan projecten om het resultaat te verbeteren en het management levert de gegevens die hij moet analyseren. De veranderingen of oplossingen die hij bedenkt worden via datzelfde management ingevoerd. Hij komt ook veel in contact met de CFO of andere leden van het bestuur. Hij rappoort aan hen, terwijl zij hem opdrachten geven. Eventueel komt hij ook in contact met andere International Controllers, die een andere divisie onder hun hoede hebben en waarmee hij het jaarverslag maakt.


  • CFO
  • Management
International Controller


Organisaties waar een International Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een International Controller meestal werkt.

Waar werkt een International Controller?

Hoewel bedrijven die in verschillende landen opereren lang niet altijd georiënteerd zijn op enkel het maken van winst, werken International Controllers vrijwel altijd voor een profit organistie. Dat is vrij logisch, aangezien een van de belangrijkste taken van een Inational Controller het verbeteren van het resultaat is, oftewel het verhogen van de winst. Een International Controller vind je niet in een specifieke sector, zowel bij banken als industriebedrijven komen ze voor. De bedrijven zijn over het algemeen bedrijven met een grote omzet die in ieder geval internationaal opereren en in meedere landen hele grote verstigingen hebben.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers International Controller

Waar kun je het beste werken als International Controller? Hieronder vind je de best door de International Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep International Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden International Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een International Controller.

Welke competenties heeft een International Controller nodig?

Een International Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen International Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij International Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een International Controller nodig? 

Een International Controller is een echte waarnemer. Hij is analytisch sterk en ontdekt zo eerder fouten en/of mogelijkheden dan anderen. Ook is hij kritisch en zal hij zijn best doen om een organisatie te verbeteren. Hij is scherp en beschouwt zaken van alle kanten (Waarnemer). Daarnaast is hij zeer gedisciplineerd en maakt hij zijn werk altijd af. Met zijn ordelijkheid kan hij zijn verschillende taken goed scheiden, waardoor hij goede resultaten blijft halen. Een International Controller is betrouwbaar en het bestuur geeft hem daarom veel vrijheid (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor International Controller


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een International Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep International Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep International Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie International Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als International Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor International Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als International Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep International Controller iets voor je?

Zou je graag International Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als International Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op International Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar