Regional Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Regional Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep regional controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je regional controller wordt.

 

Wat is een Regional Controller?

Een Regional Controller doet hetzelfde als een gewone controller. Het grote verschil is dat een Regional Controller dit in een specifiek land of gebied doet, terwijl een normale controller zijn taken doet voor het hele bedrijf. Een Regional Controller geeft financiële verklaringen af en maakt de planning en control cyclus. Dit bestaat uit onder andere financiële rapportages, investeringsanalyses, kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarrekening en meerjarenplanningen. Ook is de Regional Controller voor zijn afdeling accountant.

Een andere taak is het maken van bedrijfseconomische analyses, die hij op een duidelijke manier moet vertalen naar het bedrijf. Een Regional Controller analyseert, consodileert en maakt alle rapportages van management en directie op. Regelmatig voert hij audits uit, waardoor processen geoptimaliseerd worden. Hiernaast moet een Regional Controller een goed contact onderhouden met de CFO en eventuele dochtermaatschappijen. Andere taken van een Regional Controller zijn het verbeteren van het management. Eventueel maakt hij dan ook plannen om het management te verbeteren.Wil je werken als Regional Controller?

Werk je al als Regional Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Regional Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Regional Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Regional Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager
  • Accountants

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Regional Controller

Wat verdient een Regional Controller?

Als Regional Controller heb je redelijke arbeidsvoorwaarden. Salarissen lopen uiteen tussen de €3500 en €6000, afhankelijk van de ervaring en de grootte van het bedrijf. Behalve salarissen zijn bonussen niet ongebruikelijk en soms worden er ook aandeelopties gegeven. Ook andere vergoedingen die bovenop het salaris komen zijn niet ongebruikelijk. Daarbij komen vaak ook nog leasecontracten. Deze kunnen betrekking hebben op telefoon, laptop of auto.

Salarisschaal Regional Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Regional Controller

Er zijn geen vacatures Regional Controller aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Regional Controller in werkt.

Meer weten over de sector waar een Regional Controller in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Regional Controller

Wat is de toekomst van Regional Controller?

Er zijn redelijk zware eisen voor het beroep van Regional Controller. Daardoor is er niet al te veel mogelijk. De vraag is daarentegen ook niet bijster hoog, dus er is een redelijk evenwicht. Het voordeel voor een Regional Controller is  dat wanneer er een tekort aan vraag is, hij nog eventueel als gewone controller of financial controller aan de slag kan. Dit zijn functies die grotendeels dezelfde eisen kennen.

Qua doorgroeimogelijkheden zit het redelijk goed. Er zijn nog genoeg hogere functies in het bedrijf, zoals de functie van controller of CFO. Eventueel is het mogelijk een bestuursfunctie te gaan bekleden.

Baankans Regional Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Regional Controller worden: Opleidingen tot Regional Controller

Wil je Regional Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Regional Controller.

Hoe word je een Regional Controller? 

Voor de functie van Regional Controller is WO Master in economische richting, bij voorkeur Accountancy of Finance, noodzakelijk. Daarbij is vaak ook een ervaring van vijf tot tien jaar vereist in de financiële sector. Een vergunning voor registeraccountant (RA) of registercontroller (RC) geldt als een pre. Een Regional Controller moet ook kennis hebben van de internationale standaarden van accounting, plus de kennis van software voor boekhouden. De programma's van Office, zoals Excel en Word, worden vaak gebruikt en een een Regional Controller moet hiermee kunnen werken. Ook moet hij het spreken en schrijven van de Engelse taal op een hoog niveau machtig zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Regional Controller

Er zijn geen opleidingen Regional Controller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Regional Controller in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Regional Controller

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Regional Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Regional Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Regional Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Regional Controller?

Competenties en Vaardigheden Regional Controller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Regional Controller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Regional Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Regional Controller

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Regional Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Regional Controller. Als Regional Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Regional Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Regional Controller

Vakkennis voor een Regional Controller

Het is voor een Regional Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Regional Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Regional Controller


Werkervaring Regional Controller

Het is voor een startend Regional Controller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Regional Controller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller .

Iets anders leren?

Is Regional Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Regional Controller

Met wie werkt een Regional Controller samen? 

Als Regional Controller kom je voornamelijk in contact met de manager, aan wie je rapporteert en wiens opdrachten je uitvoert. Ook werken ze samen aan effectievere manieren om het bedrijf te leiden of bespreken ze de financiële resultaten die een Regional Controller heeft. Die financiële resultaten zijn mede gerealiseerd door de accountants. Daar komt een Rregional Controller ook veel mee in contact. Samen werken ze aan de financiële gegevens, houden ze uitgaven in de gaten en wordt er, indien noodzakelijk, bezuinigd volgens plannen die vaak van hun komen. Hierbuiten zal de Regional Controller nog eventueel met auditors spreken, maar dit zal zelden gebeuren.


  • Manager
  • Accountants
Regional Controller


Organisaties waar een Regional Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Regional Controller meestal werkt.

Waar werkt een Regional Controller?

Regional Controllers hebben als een van hun voornaamste taken resultaten te verbeteren, oftewel de winst verhogen. Dit soort doelstellingen komen alleen voor bij profit instellingen. Een Regional Controller komt niet specifiek in een bepaalde sector voor. Zowel bij industriebedrijven als financiële instellingen als diensteninstellingen kan hij nodig zijn. De bedrijven die een Regional Controller in dienst hebben wel vaak een grote omzet en zijn internationaal actief. Maar dat is niet noodzakelijk. Zo hebben soms ook bedrijven die maar in een land aanwezig zijn Regional Controllers in dienst. Deze bedrijven zijn echter wel vaak in een groot land actief en zijn meestal zeer verspreid.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Regional Controller

Waar kun je het beste werken als Regional Controller? Hieronder vind je de best door de Regional Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Regional Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Regional Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Regional Controller.

Welke competenties heeft een Regional Controller nodig?

Een Regional Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Regional Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Regional Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Regional Controller nodig? 

Een Regional Controller heeft een goed analytisch vermogen en is kritisch, waardoor hij de resultaten scherp kan beroordelen. Hij houdt afstand, waardoor hij altijd redelijk onafhankelijk kan oordelen en weet in de meest stressvolle situaties nog kalm te blijven. En een Regional Controller is gierig en dat komt in deze functie uitstekend van pas (Waarnemer).

Een Regional Controller heeft veel verschillende taken en dat hij goed orde kan houden zorgt ervoor dat hij nog steeds alles goed kan scheiden. Een Regional Controller is betrouwbaar en kan geen fouten accepteren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Regional Controller


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Regional Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Regional Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Regional Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Regional Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Regional Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Regional Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Regional Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Regional Controller iets voor je?

Zou je graag Regional Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Regional Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Regional Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar