Credit Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Credit Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep credit controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je credit controller wordt.

 

Wat is een Credit Controller?

Een Credit Controller heeft verschillende taken. Een van de belangrijke taken is de omgang met het eigen klantenpakket. Ook beheert hij de debiteuren bewaakt  hij de kredietlimieten van een bedrijf. Verder controleert een Credit Controller of de afspraken over betalingen worden nagekomen. Daarbij incasseert hij ook; wanneer er niet op tijd betaald wordt maant hij de klant aan. Belangrijk is dat de Credit Controller goed in de gaten houdt of en wanneer er een incassobureau of deurwaarder wordt ingezet.

De rapportages die een Credit Controller maakt vormen een substantieel deel van de functie. Het is wenselijk om volledig en zorgvuldig te rapporteren zodat misverstanden worden voorkomen en eventuele vervolgacties niet nodig zijn. Onnodige acties kunnen de relatie met een klant beschadigen.

Een Credit Controller is in principe de baas van de debiteurenadministratie. Hij heeft daarbij de volgende taken, die afhankelijk van de omvang van het bedrijf licht kunnen variëren: het beheren van de grootboekrekeningen, verwerken van de debiteurenfacturen in de financiële administratie en het opstellen van rekeningoverzichten. Hiernaast onderhoudt een Credit Controller relaties met banken, incassobureas, accountants etc.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Credit Controller?

Werk je al als Credit Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Credit Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Credit Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Credit Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Manager
  • Klante
  • Debiteuren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

110


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Credit Controller

Wat verdient een Credit Controller?

Het salaris van een Credit Controller ligt ongeveer tussen de €2000 en €4000. Dit wordt voornamelijk bepaald door ervaring en de bedrevenheid in de verschillende gebruikte programma's. Behalve dit salaris zijn er nog enkele andere voordelen in de arbeidsvoorwaarden, zoals ATV dagen of een dertiende maand. Leasecontracten komen minder vaak voor.

Salarisschaal Credit Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Credit Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Credit Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Credit Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Credit Controller vacatures

Vacature Credit Controller
Page Personnel
Voor een opdrachtgever zijn we opzoek naar een ervaren creditcontroller die het leuk vindt om een enthousiast team van financials te komen versterken. Bedrijfsomschrijving De organisatie die opzoek is naar …
Vacature Jr. Credit Controller
Page Personnel
Voor een mooie organisatie in de Logistiek te Rotterdam ben ik op zoek naar een Junior Credit Controller. Als Junior Credit Controller ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van de …
Vacature Credit and Collections Analyst / Debiteurenbeheerder
Samskip
Functieomschrijving Als Credit and Collections Analyst/Debiteurenbeheerder zorg je ervoor dat alle informatie bekend is die we nodig hebben om de kredietwaardigheid van specifieke klanten te beoordelen. Verantwoordelijk werk, want hiermee
Vacature Credit Controller
Walters People
Heb jij een afgeronde MBO opleiding in financiële richting, affiniteit met cijfers, ervaring als Credit Controller en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging voor 40 uur per week? …
Vacature Debiteurenbeheerder / Creditcontroller
Walters People
Ben jij op zoek naar een positie als Debiteurenbeheerder/Credit Controller en beschik jij over een sterke sociale en communicatieve vaardigheden? Heb jij een afgeronde MBO opleiding in de richting van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Credit Controller

Wat zijn de baankansen voor een Credit Controller?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Credit Controller is niet heel goed. Er zijn weinig plaatsen beschikbaar en gezien de opleiding niet bijzonder zwaar is, is de concurrentie relatief groot. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt; voor verdere functies in een bedrijf heeft men vaak een hogere opleiding nodig. Het kan wel zijn dat een Credit Controller na enkele jaren doorgroeit in het bedrijf, maar ook de kans hierop is redelijk beperkt.

De actuele kans op werk voor een Credit Controller

Het beroep Credit Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

110

Baankans Credit Controller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Credit Controller worden: Opleidingen tot Credit Controller

Wil je Credit Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Credit Controller.

Hoe word je een Credit Controller? 

Voor de functie van Credit Controller heeft men een HBO diploma nodig, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie. Daarbij wordt ook meestal een aantal jaar (drie tot vijf) in de debiteurenadministratie gevraagd. Een extra cursus volgen is verstandig en verhoogt de kansen. Dat geldt ook voor een lidmaatschap van de Vereniging voor Credit Management (VVCM). Deze vereniging heeft als doel om de kwaliteit van het beroep te verhogen, door onder andere onderzoek te doen en metingen te verrichten.

Het begrijpen van de Engelse taal is vaak een must, evenals het goed gebruik kunnen maken van boekhoudkundige programma's, Officeprogramma's en SAP-programma's.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Credit Controller

Certified Credit Controller (CCC)
Certified Credit Controller® (CCC) De HO-erkende opleiding Certified Credit Controller (CCC) is gericht op iedereen die zich professioneel bezighoudt met credit management, in willekeurig welke organisatie. U maakt vanuit een …
Certified Credit Controller (CCC)
Training Telefonische Incasso
Telefonische Incasso  In de training Telefonische Incasso leren wij u hoe u de verantwoordelijkheid neemt in debiteuren- gesprekken. U leert zich bewust te worden van de wijze waarop u nu …
Training Telefonische Incasso
Excel voor debiteurenbeheerders
Tijdens deze training leert u vanuit praktijkcases de werking van Excel. Veel gebruikte en gevraagde functies als o.a. Draaitabellen / Pivottables en Vertikaal zoeken / Vlookup (inclusief fout opsporing) ontbreken …
Excel voor debiteurenbeheerders

Omscholen tot Credit Controller

Als je je wilt omscholen tot Credit Controller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Credit Controller zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Credit Controller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Credit Controller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Credit Controller

Als je Credit Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Credit Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Credit Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Credit Controller?

Competenties en Vaardigheden Credit Controller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Credit Controller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Credit Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Credit Controller

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Credit Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Credit Controller. Als Credit Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Credit Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Credit Controller

Vakkennis voor een Credit Controller

Het is voor een Credit Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Credit Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Credit Controller


Werkervaring Credit Controller

Het is voor een startend Credit Controller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Credit Controller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller, Concerncontroller .

Iets anders leren?

Is Credit Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Credit Controller

Met wie werkt een Credit Controller samen? 

Een Credit Controller komt voornamelijk in contact met zijn klanten. Bij betalingsachterstanden of andere fouten is het de Credit Controller die in contact komt met de klant, maar ook bij normale situaties bespreekt een hij de situatie met zijn klant of maakt hij afspraken over het terugbetalen. Daarnaast komt hij in contact met zijn manager, aan wie hij rapporteert en met eventuele medewerkers van een incassobureau of deurwaardersbedrijf.


  • Manager
  • Klante
  • Debiteuren
Credit Controller


Organisaties waar een Credit Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Credit Controller meestal werkt.

Waar werkt een Credit Controller?

Een Credit Controller werkt vrijwel altijd voor een financiële instelling met winstoogmerk. Je zal een Credit Controller ook niet bij een non-profit bedrijf vinden, aangezien daar geen kredieten verstrekt worden. Ook bij industriële bedrijven of andere niet-financiële instellingen zul je zelden een Credit Controller tegenkomen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Credit Controller

Waar kun je het beste werken als Credit Controller? Hieronder vind je de best door de Credit Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Credit Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Credit Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Credit Controller.

Welke competenties heeft een Credit Controller nodig?

Een Credit Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Credit Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Credit Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Credit Controller nodig? 

De Credit Controller is een logisch denker met  een scherp oog, wat er gekoppeld aan een goed analytisch vermogen voor zorgt dat hij betalingsachterstanden op tijd ontdekt en er iets mee kan doen. Hij blijft kalm baseert zich op feiten (Waarnemer). Het is van groot belang dat het contact met de klant goed blijft. Bij problemen zal hij het eerst de vriendelijke benadering proberen en hij niet meteen het conflict opzoeken (Bemiddelaar).  Verder is hij resultaatgericht en geordend, zodat hij het overzicht houdt.

Bekijk de persoonstypen voor Credit Controller


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Credit Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Credit Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Credit Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Credit Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Credit Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Credit Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Credit Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Credit Controller iets voor je?

Zou je graag Credit Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Credit Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Credit Controller?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Credit Controller

Vacature International Credit Controller
Walters People
Are you fluent in English and also fluent in German, French, Italian or Spanish? Do you have at least 2 years of experience within Credit Control/Accounts Receivable? Are you looking …
Vacature Credit Controller German
Walters People
For a marketleader in the Retail industry we are looking for a Credit Controller who is fluent in English and German (French is a plus). The company is located in …
Vacature Credit controller Steenwijk
Manpower
Over de functie Je legt makkelijk contact met klanten en collega’s, bent secuur en communicatief vaardig. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor deze …
Vacature Credit Controller
Page Personnel
Credit ControllerWerken binnen een innovatieve organisatie binnen de technische sector Bedrijfsomschrijving Voor een goede klant in regio Rotterdam ben ik op zoek naar een Credit Controller. Je komt te werken …
Vacature Debiteurenbeheerder
Page Personnel
Debiteuren beheerderSnel groeiende organisatie met veel mogelijkheden Bedrijfsomschrijving Mijn klant is een snel groeiende organisatie binnen de logistieke sector. Hiervoor ben ik ter uitbreiding van het team opzoek naar een …

Actuele blogposts


reacties op Credit Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar