Credit Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Credit Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep credit controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je credit controller wordt.

 

Wat is een Credit Controller?

Een Credit Controller heeft verschillende taken. Een van de belangrijke taken is de omgang met het eigen klantenpakket. Ook beheert hij de debiteuren bewaakt  hij de kredietlimieten van een bedrijf. Verder controleert een Credit Controller of de afspraken over betalingen worden nagekomen. Daarbij incasseert hij ook; wanneer er niet op tijd betaald wordt maant hij de klant aan. Belangrijk is dat de Credit Controller goed in de gaten houdt of en wanneer er een incassobureau of deurwaarder wordt ingezet.

De rapportages die een Credit Controller maakt vormen een substantieel deel van de functie. Het is wenselijk om volledig en zorgvuldig te rapporteren zodat misverstanden worden voorkomen en eventuele vervolgacties niet nodig zijn. Onnodige acties kunnen de relatie met een klant beschadigen.

Een Credit Controller is in principe de baas van de debiteurenadministratie. Hij heeft daarbij de volgende taken, die afhankelijk van de omvang van het bedrijf licht kunnen variëren: het beheren van de grootboekrekeningen, verwerken van de debiteurenfacturen in de financiële administratie en het opstellen van rekeningoverzichten. Hiernaast onderhoudt een Credit Controller relaties met banken, incassobureas, accountants etc.Wil je werken als Credit Controller?

Werk je al als Credit Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Credit Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Credit Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Credit Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager
  • Klante
  • Debiteuren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

37


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Credit Controller

Wat verdient een Credit Controller?

Het salaris van een Credit Controller ligt ongeveer tussen de €2000 en €4000. Dit wordt voornamelijk bepaald door ervaring en de bedrevenheid in de verschillende gebruikte programma's. Behalve dit salaris zijn er nog enkele andere voordelen in de arbeidsvoorwaarden, zoals ATV dagen of een dertiende maand. Leasecontracten komen minder vaak voor.

Salarisschaal Credit Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Credit Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Credit Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Credit Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Credit Controller vacatures

Credit Controller
TABS Holland
De hoofdtaak van de afdeling Credit Control is het incasseren van uitstaande vorderingen voor de diverse bedrijfsonderdelen van TABS Holland. Facturen moeten betaald worden conform de afgesproken betaaltermijn. Tevens worden …
Debiteurenbeheerder - 5 maanden
Page Personnel
Samen met je collega van debiteurenbeheer ben je verantwoordelijk voor de tijdige betaling van facturen door onze klanten en een goede opvolging hiervan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken …
Debiteurenbeheerder
Page Personnel
Als debiteurenbeheerder zul je verantwoordelijk zijn voor het gehele debiteurenportfolio binnen een mooie organisatie in de Drechtsteden. Doorgroeien is mogelijk en eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd. Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever in …
Credit Controller
Page Personnel
Voor een opdrachtgever in de chemie zijn we opzoek naar een ervaren creditcontroller die het leuk vindt om een enthousiast team van financials te komen versterken. Bedrijfsomschrijving De organisatie die …
Debiteurenbeheerder / Credit Controller
Walters People
Ben jij een ervaren Debiteurenbeheerder / Credit Controller en beschik jij over een sterke sociale en communicatieve vaardigheden? Heb jij een afgeronde MBO4/HBO diploma in de financiële richting? Ben jij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Credit Controller

Wat is de toekomst van Credit Controller?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Credit Controller is niet heel goed. Er zijn weinig plaatsen beschikbaar en gezien de opleiding niet bijzonder zwaar is, is de concurrentie relatief groot. Ook doorgroeimogelijkheden zijn beperkt; voor verdere functies in een bedrijf heeft men vaak een hogere opleiding nodig. Het kan wel zijn dat een Credit Controller na enkele jaren doorgroeit in het bedrijf, maar ook de kans hierop is redelijk beperkt.

Baankans Credit Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

37


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Credit Controller worden: Opleidingen tot Credit Controller

Wil je credit controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Credit Controller? 

Voor de functie van Credit Controller heeft men een HBO diploma nodig, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie. Daarbij wordt ook meestal een aantal jaar (drie tot vijf) in de debiteurenadministratie gevraagd. Een extra cursus volgen is verstandig en verhoogt de kansen. Dat geldt ook voor een lidmaatschap van de Vereniging voor Credit Management (VVCM). Deze vereniging heeft als doel om de kwaliteit van het beroep te verhogen, door onder andere onderzoek te doen en metingen te verrichten.

Het begrijpen van de Engelse taal is vaak een must, evenals het goed gebruik kunnen maken van boekhoudkundige programma's, Officeprogramma's en SAP-programma's.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Credit Controller

Certified Credit Controller (CCC)
Certified Credit Controller® (CCC) De HO-erkende opleiding Certified Credit Controller (CCC) is gericht op iedereen die zich professioneel bezighoudt met credit management, in willekeurig welke organisatie. U maakt vanuit een …
Excel voor debiteurenbeheerders
Tijdens deze training leert u vanuit praktijkcases de werking van Excel. Veel gebruikte en gevraagde functies als o.a. Draaitabellen / Pivottables en Vertikaal zoeken / Vlookup (inclusief fout opsporing) ontbreken …
Training Telefonische Incasso
Telefonische Incasso  In de training Telefonische Incasso leren wij u hoe u de verantwoordelijkheid neemt in debiteuren- gesprekken. U leert zich bewust te worden van de wijze waarop u nu …
Meer opleidingen Credit Controller

Weet je nog niet of je Credit Controller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Credit Controller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Credit Controller

Met wie werkt een Credit Controller samen? 

Een Credit Controller komt voornamelijk in contact met zijn klanten. Bij betalingsachterstanden of andere fouten is het de Credit Controller die in contact komt met de klant, maar ook bij normale situaties bespreekt een hij de situatie met zijn klant of maakt hij afspraken over het terugbetalen. Daarnaast komt hij in contact met zijn manager, aan wie hij rapporteert en met eventuele medewerkers van een incassobureau of deurwaardersbedrijf.


  • Manager
  • Klante
  • Debiteuren
Credit Controller


Organisaties waar een Credit Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Credit Controller meestal werkt.

Waar werkt een Credit Controller?

Een Credit Controller werkt vrijwel altijd voor een financiële instelling met winstoogmerk. Je zal een Credit Controller ook niet bij een non-profit bedrijf vinden, aangezien daar geen kredieten verstrekt worden. Ook bij industriële bedrijven of andere niet-financiële instellingen zul je zelden een Credit Controller tegenkomen.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Credit Controller

Waar kun je het beste werken als Credit Controller? Hieronder vind je de best door de Credit Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Credit Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Credit Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Credit Controller.

Welke competenties heeft een Credit Controller nodig?

Een Credit Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Credit Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Credit Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Credit Controller nodig? 

De Credit Controller is een logisch denker met  een scherp oog, wat er gekoppeld aan een goed analytisch vermogen voor zorgt dat hij betalingsachterstanden op tijd ontdekt en er iets mee kan doen. Hij blijft kalm baseert zich op feiten (Waarnemer). Het is van groot belang dat het contact met de klant goed blijft. Bij problemen zal hij het eerst de vriendelijke benadering proberen en hij niet meteen het conflict opzoeken (Bemiddelaar).  Verder is hij resultaatgericht en geordend, zodat hij het overzicht houdt.

Bekijk de persoonstypen voor Credit Controller


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Credit Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Credit Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Credit Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Credit Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Credit Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Credit Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Credit Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Credit Controller iets voor je?

Zou je graag Credit Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Credit Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Credit Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar