Divisie Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Divisie Controller? Lees de functieomschrijving.

Een Divisie Controller (Division Controller/Group Controller) doet grotendeels hetzelfde werk als een gewone controller, alleen dan binnen een bepaalde divisie. Hij houdt toezicht op de financiële processen binnen die afdeling en zal meehelpen om financiële kansen te creëren. Het analyseren businesskansen is een van de belangrijkste taken van een Divisie Controller. Hij werkt nauw samen met de manager van de divisie, met name in geval van teamaangelegenheden en teamoverstijgende rapportages. Daarnaast adviseert hij de manager over de financiële markten en eventuele ontwikkelingen en veranderingen hierin.

Een Divisie Controller draagt bij aan de rapportages voor het halfjaarrapport en het jaarverslag. Hij moet bijvoorbeeld controleren of alle analyseerbare variabelen, als klantkredietlimiet of productielijn, in het verslag zijn opgenomen. Het ontwikkelen en verbeteren van rapportagetools en -processen is een van zijn hoofdtaken. Soms wordt de Divisie Controller betrokken bij eventuele overnames en draait hij mee in projecten met betrekking tot deelnemingen of procesverbeteringen. Een Division Controller heeft een afwisselende baan, waarbij dagelijks andere dingen aan bod komen. Zijn bevoegdheden binnen zijn divisie zijn groot en deze kunnen met de jaren groeien.

Wil je werken als Divisie Controller?

Werk je al als Divisie Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Divisie Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Divisie Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Divisie Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bestuur
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €13000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Divisie Controller

Wat verdient een Divisie Controller?

Salarissen van Divisie Controller lopen sterk uiteen. Bij een kleiner bedrijf kan een starter beginnen bij ongeveer €3000 in de maand, terwijl een salaris bij een groot bedrijf kan oplopen tot €13000. De grootte van het bedrijf en de ervaring van een Divisie Controller bepalen het salaris.

In de arbeidsvoorwaarden komen bonussen regelmatig voor, die tot 50% van het bruto salaris kunnen oplopen. Daarbij worden er goede pensioenen aangeboden, zijn er vaak kortingen voor de Divisie Controller en is het leasen van een auto, telefoon of laptop niet ongebruikelijk. Soms wordt zelfs een verhuizing volledig vergoed.

Salarisschaal Divisie Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Divisie Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Divisie Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Divisie Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Divisie Controller vacatures

Group Controller
Paques Technology BV
Roles and ResponsibilitiesImplement, maintain and operate the Group project control framework based on the Group strategy;Identify and pro-actively deal with risk areas within the company which do not comply …
Trainee Business Analyst
Walters People
Heb jij net jouw HBO/WO diploma op zak, of verwacht je deze binnenkort te halen? Wil jij je verder ontwikkelen middels een Traineeship tot Business Analyst / Controller binnen een …
Assistent (Business) Controller
Optisport Exploitaties
Optisport Exploitaties zoekt een Assistent (Business) Controller voor het Shared Service Center op het hoofdkantoor in Tilburg. Optisport is een toonaangevende en innovatieve exploitant in de sport-, welzijns- en recreatiebranche. Wij …
Financial Controller
Top Mondzorg BV
Ben jij op zoek naar een veelzijdige fulltime functie als financial controller? Spreekt een dynamische, snelgroeiende en internationale omgeving jou aan en sta je stevig in je schoenen? Dan ben …
Junior Finance Controller
Atlas Professionals
Are you a concise, detail-oriented and result driven people-person that can get things done? Then you might be the one we are looking for. Atlas Professionals, leading global HR service …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Divisie Controller

Hoe goed is de toekomst voor de Divisie Controller? 

Hoewel er voor specifiek het beroep van Divisie Controller niet bijzonder veel vacatures zijn, zijn de arbeidsmarktperspectieven toch redelijk. Een Divisie Controller kan met zijn ervaring en opleidingsachtergrond meestal ook aan het werk als gewoon controller, financial controller etc., bijvoorbeeld bij kleinere bedrijven. Doorgroeimogelijkheden zijn ook aanwezig. Een Divisie Controller kan naderhand doorgroeien tot een gewone controller die op bedrijfsniveau actief is of eventueel tot CFO.

Ook bestuursfuncties zijn niet uitgesloten.

Baankans Divisie Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Divisie Controller worden: Opleidingen tot Divisie Controller

Hoe word je een Divisie Controller? 

Van een Divisie Controller wordt een Universtitair denkniveau verwacht. Relevante WO Masters zijn Bedrijfseconomie of Accountancy. Daarbij verwacht men dat je ofwel geregistreerd staat als registeraccountant ofwel als registercontroller. Drie tot tien jaar ervaring in financiële functies is noodzakelijk, leidinggevende functies of ervaring bij een internationaal georiënteerd bedrijf gelden als een voordeel. Hiernaast moet men het spreken en schrijven en luisteren naar de Engelse taal uitstekend onder de knie hebben. Ook verwacht men dat een Divisie Controller uitstekend kan werken met Officeprogramma's en met enkele boekhoudkundige programma's, zoals Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Resource Planning (MRP).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Divisie Controller

Meer opleidingen Divisie Controller

Weet je nog niet of je Divisie Controller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Divisie Controller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Divisie Controller

Met wie werkt een Divisie Controller samen? 

Een Divisie Controller werkt grotendeels samen met de manager van de divisie. Samen leiden ze de divisie en de Controller adviseert de manager over veranderingen in financiële markten. Behalve met de manager komt de Divisie Controller ook veel in contact met de andere werknemers van de divisie, bijvoorbeeld wanneer gegevens moeten worden verwerkt of als er een verandering optreedt in strategie of bedrijfsprocessen. Buiten zijn divisie komt hij voornamelijk in contact met het bestuur, waaraan hij rapporteert en met eventuele andere Divisie Controllers, als ze aan het jaarverslag of halfjaarrapport werken.


  • Bestuur
  • Manager
Divisie Controller


Organisaties waar een Divisie Controller werkzaam is

Waar werkt een Divisie Controller meestal? 

Een Divisie Controller heeft ondere als taak het resultaat te verbeteren, oftewel de winst te verhogen. Daarom zien we alleen Divisie Controllers bij instellingen in de profit sector. Bedrijven die meerdere divisies hebben zijn sowieso meestal commercieel, aangezien non-profit instellingen zelden zo groot worden. De bedrijven waar Divisie Controllers voornamelijk werken zijn meestal de echt grote bedrijven die internationaal aanzien hebben en grote omzetten halen. Vaak zitten Divisie Controllers bij financiële instellingen, die meestal meerdere divisies (zoals verzekeringen, kredieten en investeringen) hebben. Hierdoor zalmen ook bij conglomeraten vaker een Division Controller zien.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Divisie Controller

Waar kun je het beste werken als Divisie Controller? Hieronder vindt je de best door de Divisie Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Divisie Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Divisie Controller:

Welke competenties heeft een een Divisie Controller nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Divisie Controller

Wat voor persoonlijkheid heb je als Divisie Controller nodig? 

Een Divisie Controller is analytisch en en scherpzinnig, waardoor hij duidelijke en correcte conclusies kan trekken. Feiten zijn belangrijk voor hem in het analyseren van resultaten. Een Divisie Controller geldt als een specialist omdat hij zo gefixeerd is op zijn analyses. Hij blijft kalm en kan zaken goed beschouwen (Waarnemer).
Een Divisie Controller kan verder door zijn ordelijkheid zijn vele verschillende taken goed scheiden en steeds goed uitvoeren. Hij is gedisciplineerd en geldt als betrouwbaar, wat in zijn functie zeer belangrijk is. Soms wordt een Divisie Controller zelfs als te kritisch beschouwd, maar dat is in zijn beroep een voordeel (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Divisie Controller


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Divisie Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Divisie Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Divisie Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Divisie Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Divisie Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Divisie Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Divisie Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Divisie Controller iets voor je?

Zou je graag Divisie Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Divisie Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Divisie Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar