Divisie Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Divisie Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep divisie controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je divisie controller wordt.

 

Wat is een Divisie Controller?

Een Divisie Controller (Division Controller/Group Controller) doet grotendeels hetzelfde werk als een gewone controller, alleen dan binnen een bepaalde divisie. Hij houdt toezicht op de financiële processen binnen die afdeling en zal meehelpen om financiële kansen te creëren. Het analyseren businesskansen is een van de belangrijkste taken van een Divisie Controller. Hij werkt nauw samen met de manager van de divisie, met name in geval van teamaangelegenheden en teamoverstijgende rapportages. Daarnaast adviseert hij de manager over de financiële markten en eventuele ontwikkelingen en veranderingen hierin.

Een Divisie Controller draagt bij aan de rapportages voor het halfjaarrapport en het jaarverslag. Hij moet bijvoorbeeld controleren of alle analyseerbare variabelen, als klantkredietlimiet of productielijn, in het verslag zijn opgenomen. Het ontwikkelen en verbeteren van rapportagetools en -processen is een van zijn hoofdtaken. Soms wordt de Divisie Controller betrokken bij eventuele overnames en draait hij mee in projecten met betrekking tot deelnemingen of procesverbeteringen. Een Division Controller heeft een afwisselende baan, waarbij dagelijks andere dingen aan bod komen. Zijn bevoegdheden binnen zijn divisie zijn groot en deze kunnen met de jaren groeien.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Divisie Controller?

Werk je al als Divisie Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Divisie Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Divisie Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Divisie Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bestuur
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €13000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Divisie Controller

Wat verdient een Divisie Controller?

Salarissen van Divisie Controller lopen sterk uiteen. Bij een kleiner bedrijf kan een starter beginnen bij ongeveer €3000 in de maand, terwijl een salaris bij een groot bedrijf kan oplopen tot €13000. De grootte van het bedrijf en de ervaring van een Divisie Controller bepalen het salaris.

In de arbeidsvoorwaarden komen bonussen regelmatig voor, die tot 50% van het bruto salaris kunnen oplopen. Daarbij worden er goede pensioenen aangeboden, zijn er vaak kortingen voor de Divisie Controller en is het leasen van een auto, telefoon of laptop niet ongebruikelijk. Soms wordt zelfs een verhuizing volledig vergoed.

Salarisschaal Divisie Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Divisie Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Divisie Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Divisie Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Divisie Controller vacatures

Vacature Group Controller
Dümmen Orange The Netherlands B.V.
Dümmen Orange is wereldwijd de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. Voor onze afdeling Group Control in De Lier zoeken …
Vacature Group controller voor een innovatieve, internationale organisatie
Flexibility
Voor een innovatieve, internationale verhuurder van promotievoertuigen in de regio Utrecht zijn wij op zoek naar een group controller. De functieIn deze functie heb je onderstaande taken en verantwoordelijkheden: - …
Vacature GROUP CONTROLLER + MEDIA + AMSTERDAM
James Woodman
Client DetailsVoor deze grote speler in de IT in de regio van Amsterdam zoek ik een Group Controller die gaat helpen om dit bedrijf op strategisch en operationeel gebied naar …
Vacature GROUP CONTROLLER + MEDIA + AMSTERDAM
James Woodman
DescriptionGroup Controller - jouw verantwoordelijkheden:Door jouw ervaring ben jij in staat om sterke en concrete analyses te maken op basis van de financiële status van het bedrijf, om vervolgens de …
Vacature Group Controller
Robert Walters
Ben jij iemand die graag het verhaal achter de cijfers wil weten? Ben je praktisch ingesteld en energiek? Voor WPS Parking Systems, een innovatieve en internationale organisatie in Eindhoven, zijn …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Divisie Controller

Wat zijn de baankansen voor een Divisie Controller?

Hoewel er voor specifiek het beroep van Divisie Controller niet bijzonder veel vacatures zijn, zijn de arbeidsmarktperspectieven toch redelijk. Een Divisie Controller kan met zijn ervaring en opleidingsachtergrond meestal ook aan het werk als gewoon controller, financial controller etc., bijvoorbeeld bij kleinere bedrijven. Doorgroeimogelijkheden zijn ook aanwezig. Een Divisie Controller kan naderhand doorgroeien tot een gewone controller die op bedrijfsniveau actief is of eventueel tot CFO.

Ook bestuursfuncties zijn niet uitgesloten.

De actuele kans op werk voor een Divisie Controller

Het beroep Divisie Controller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Divisie Controller

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Divisie Controller worden: Opleidingen tot Divisie Controller

Wil je Divisie Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Divisie Controller.

Hoe word je een Divisie Controller? 

Van een Divisie Controller wordt een Universtitair denkniveau verwacht. Relevante WO Masters zijn Bedrijfseconomie of Accountancy. Daarbij verwacht men dat je ofwel geregistreerd staat als registeraccountant ofwel als registercontroller. Drie tot tien jaar ervaring in financiële functies is noodzakelijk, leidinggevende functies of ervaring bij een internationaal georiënteerd bedrijf gelden als een voordeel. Hiernaast moet men het spreken en schrijven en luisteren naar de Engelse taal uitstekend onder de knie hebben. Ook verwacht men dat een Divisie Controller uitstekend kan werken met Officeprogramma's en met enkele boekhoudkundige programma's, zoals Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Resource Planning (MRP).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Divisie Controller

Er zijn geen opleidingen Divisie Controller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Divisie Controller in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen tot Divisie Controller

Als je je wilt omscholen tot Divisie Controller is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Divisie Controller zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Divisie Controller dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Divisie Controller

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Divisie Controller

Als je Divisie Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Divisie Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Divisie Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Divisie Controller?

Competenties en Vaardigheden Divisie Controller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Divisie Controller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Divisie Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Divisie Controller

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Divisie Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Divisie Controller. Als Divisie Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Divisie Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Divisie Controller

Vakkennis voor een Divisie Controller

Het is voor een Divisie Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Divisie Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Divisie Controller


Werkervaring Divisie Controller

Het is voor een startend Divisie Controller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Divisie Controller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller, Concerncontroller .

Iets anders leren?

Is Divisie Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Divisie Controller

Met wie werkt een Divisie Controller samen? 

Een Divisie Controller werkt grotendeels samen met de manager van de divisie. Samen leiden ze de divisie en de Controller adviseert de manager over veranderingen in financiële markten. Behalve met de manager komt de Divisie Controller ook veel in contact met de andere werknemers van de divisie, bijvoorbeeld wanneer gegevens moeten worden verwerkt of als er een verandering optreedt in strategie of bedrijfsprocessen. Buiten zijn divisie komt hij voornamelijk in contact met het bestuur, waaraan hij rapporteert en met eventuele andere Divisie Controllers, als ze aan het jaarverslag of halfjaarrapport werken.


  • Bestuur
  • Manager
Divisie Controller


Organisaties waar een Divisie Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Divisie Controller meestal werkt.

Waar werkt een Divisie Controller?

Een Divisie Controller heeft ondere als taak het resultaat te verbeteren, oftewel de winst te verhogen. Daarom zien we alleen Divisie Controllers bij instellingen in de profit sector. Bedrijven die meerdere divisies hebben zijn sowieso meestal commercieel, aangezien non-profit instellingen zelden zo groot worden. De bedrijven waar Divisie Controllers voornamelijk werken zijn meestal de echt grote bedrijven die internationaal aanzien hebben en grote omzetten halen. Vaak zitten Divisie Controllers bij financiële instellingen, die meestal meerdere divisies (zoals verzekeringen, kredieten en investeringen) hebben. Hierdoor zalmen ook bij conglomeraten vaker een Division Controller zien.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Divisie Controller

Waar kun je het beste werken als Divisie Controller? Hieronder vind je de best door de Divisie Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Divisie Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Divisie Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Divisie Controller.

Welke competenties heeft een Divisie Controller nodig?

Een Divisie Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Divisie Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Divisie Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Divisie Controller nodig? 

Een Divisie Controller is analytisch en en scherpzinnig, waardoor hij duidelijke en correcte conclusies kan trekken. Feiten zijn belangrijk voor hem in het analyseren van resultaten. Een Divisie Controller geldt als een specialist omdat hij zo gefixeerd is op zijn analyses. Hij blijft kalm en kan zaken goed beschouwen (Waarnemer).
Een Divisie Controller kan verder door zijn ordelijkheid zijn vele verschillende taken goed scheiden en steeds goed uitvoeren. Hij is gedisciplineerd en geldt als betrouwbaar, wat in zijn functie zeer belangrijk is. Soms wordt een Divisie Controller zelfs als te kritisch beschouwd, maar dat is in zijn beroep een voordeel (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Divisie Controller


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Divisie Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Divisie Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Divisie Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Divisie Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Divisie Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Divisie Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Divisie Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Divisie Controller iets voor je?

Zou je graag Divisie Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Divisie Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Divisie Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar