Marketing Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Marketing Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep marketing controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je marketing controller wordt.

 

Wat is een Marketing Controller?

Een Marketing Controller is verantwoordelijk voor het marketingbudget van alle productgroepen. De Marketing Controller houdt zich dus bezig met de budgetopstelling en heeft regelmatig gesprekken met Product managers om te kijken of de uitgaven in lijn liggen met de planning. Bij een overschot of tekort is het aan de Marketing Controller om de risico's en kansen te identificeren.

Daarnaast ondersteunt een Marketing Controller de Marketing Afdeling bij de berekening van financiële gegevens voor nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld de inkoop -en verkoopprijs. Verder verschaft een Marketing Controller budgetoverzichten, financiële gegevens en de maandelijkse afsluiting en rapportage.Wil je werken als Marketing Controller?

Werk je al als Marketing Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Marketing Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Marketing Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Marketing Controller in één oogopslag

Netwerk:

  • Product Manager
  • Marketing Afdeling
  • Finance Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Marketing Controller

Wat verdient een Marketing Controller?

In deze functie ligt het gemiddelde salaris tussen de €4000 en €5000 bruto per maand.

Aangezien er vaak gereisd moet worden is een extralegaal pakket gebruikelijk. Daarnaast is er vaak een bonusregeling, en worden gsm, laptop en transportvergoeding aangeboden.

Salarisschaal Marketing Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Marketing Controller

Er zijn geen vacatures Marketing Controller aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Marketing Controller in werkt.

Meer weten over de sector waar een Marketing Controller in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Marketing Controller

Wat is de toekomst van Marketing Controller?

Het is als Marketing Controller mogelijk om door te groeien naar een hogere functie zoals die van de Finance Manager. Darnaast kan er doorgegroeid worden naar verwante beroepen, eventueel bij grotere bedrijven.

Baankans Marketing Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Marketing Controller worden: Opleidingen tot Marketing Controller

Wil je Marketing Controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Marketing Controller.

Hoe word je een Marketing Controller? 

Voor een baan als Marketing Controller is een opleiding op minimaal HBO niveau. Hierbij kan het beste een opleiding in financiële of economische richting gevolgd worden. Bijvoorbeeld Bedrijfseconomie (HBO of WO) of een Master Finance.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Marketing Controller

Post-HBO Sales Controller
Over de opleiding De Leergang Sales Controller is gericht op het profiel van de General Controller, met als specialiteit de processen op het gebied van Marketing en Sales. In deze …
Post-HBO Sales Controller

Omscholen of doorgroeien tot Marketing Controller

Als je Marketing Controller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Marketing Controller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Marketing Controller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Marketing Controller?

Competenties en Vaardigheden Marketing Controller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Marketing Controller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Marketing Controller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Marketing Controller

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Marketing Controller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Marketing Controller. Als Marketing Controller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Marketing Controller:


zie volledige beschrijving persoonstype Marketing Controller

Vakkennis voor een Marketing Controller

Het is voor een Marketing Controller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Marketing Controller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Marketing Controller


Werkervaring Marketing Controller

Het is voor een startend Marketing Controller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Marketing Controller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Marketing Controller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Marketing Controller

Met wie werkt een Marketing Controller samen? 

De Marketing Controller rapporteert aan de Finance Manager. Daarnaast heeft de Marketing Controller voornamelijk contact met het Marketingteam, Product Managers en het managementteam.


  • Product Manager
  • Marketing Afdeling
  • Finance Manager
Marketing Controller


Organisaties waar een Marketing Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Marketing Controller meestal werkt.

Waar werkt een Marketing Controller?

Marketing Controller is een functie die voornamelijk voorkomt binnen commerciële instellingen. Toch hebben non-profit orgnisaties ook een Marketing Controller nodig die de budgettering en dergelijke in het oog houdt.  

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Marketing Controller

Waar kun je het beste werken als Marketing Controller? Hieronder vind je de best door de Marketing Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Marketing Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Marketing Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Marketing Controller.

Welke competenties heeft een Marketing Controller nodig?

Een Marketing Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Marketing Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Marketing Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Marketing Controller nodig? 

De Marketing Controller is gedreven en heeft een hoge standaard. Eigenschappen van de Marketing Controller zijn eerlijkheid, productiviteit, gedisciplineerdheid en betrouwbaarheid. Ook is hij erg loyaal (Perfectionist). Hij is graag succesvol en productief, wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn zelfverzekerdheid, ijverigheid en energie helpen hem hierbij (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Marketing Controller


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Marketing Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Marketing Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Marketing Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Marketing Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Marketing Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Marketing Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Marketing Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Marketing Controller iets voor je?

Zou je graag Marketing Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Marketing Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Marketing Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar