Financial Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Financial Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep financial controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je financial controller wordt.

 

Wat is een Financial Controller?

Een Financial Controller ondersteunt en adviseert de Raad van Bestuur bij o.a. financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken. De Financial Controller houdt zich bezig met alle aspecten van de financiële huishouding, zoals financiële rapportages, investeringanalyses, kostenverrekingen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarrekeningen en meerjarenplannen.

De baan kent veel overeenkomsten met die van een normale controller, met het verschil dat een Financial Controller zich alleen met financiële zaken bemoeit. Er wordt ook van hem verwacht dat hij zowel gevraagd als ongevraagd adviezen geeft over processen en dergelijke.Wil je werken als Financial Controller?

Werk je al als Financial Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Financial Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Financial Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Financial Controller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Bestuur
  • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3200 tot €12000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

78


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Financial Controller

Wat verdient een Financial Controller?

De arbeidsvoorwaarden kunnen behoorlijk verschillen bij financial controlling. Hoewel het salaris altijd goed is, zullen er bij de hele grote bedrijven gigantische salarissen betaald kunnen worden. Behalve het salaris zijn er vrijwel altijd behoorlijke bonussen, die kunnen oplopen tot 35% van het bruto salaris. Tot de arbeidsvoorwaarden hoort meestal ook een auto, telefoon en mobiel en ook wordt er meestal een goed pension geregeld. Vaak heeft een Financial Controller ook nog andere voordelen.

Salarisschaal Financial Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Financial Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Financial Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Financial Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Financial Controller vacatures

Financial Controller – a.s.r. Asset Management – Utrecht
Klant via Greenberg Nielsen
Salaris: Competitief Pakket Als Financial Controller bij vermogensbeheer krijg je de kans om jouw carrière in de breedste zin van het woord snel te ontwikkelen. Je komt te werken in …
Financial Controller
IKEA Services B.V. via YER
As a Group Functions Financial Controller, you will lead, steer and support the overall Ingka financial reporting. This reporting is beneficial to people & planet, while it also protects and …
Financial Controller
Michael Page International Netherlands SA
As a Financial Controller you will perform monthly, quarterly and annual close process, ensuring that the general ledger is well maintained and closed out in a timely, efficient, and accurate …
Brocacef – Junior Financial Controller - Maarssen
klant via Greenberg Nielsen
Salaris: € - € Als Junior Financial Controller bij Brocacef werk je in een complexe en pragmatische omgeving die volop in beweging is. Je zal optreden als businesspartner voor verschillende …
Financial Controller (Medior/ Senior)
Michael Page
heb jij ervaring op het gebied van hypotheken- en grootboek administraties, en ben jij analytisch en enthousiast? Voor een jonge afdeling volop in ontwikkeling, zoeken wij een gedreven, ambitieuze en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Financial Controller

Wat is de toekomst van Financial Controller?

Een Financial Controller heeft een goed arbeidsmarktperspectief. Doordat het een beroep is met vele eisen, is er meer vraag dan aanbod. Doorgroeimogelijkheden zijn wel beperkt, omdat een Financial Controller de top al bijna heeft bereikt. Hij zou naderhand nog plaats kunnen nemen in het bestuur of eventueel CEO of CFO kunnen worden.

Baankans Financial Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

78


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Financial Controller worden: Opleidingen tot Financial Controller

Wil je financial controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Financial Controller? 

Voor het beroep heb je minstens een HBO Master in Bedrijfseconomie nodig, bij voorkeur iets in de richting van Accountancy. Heel vaak is echter HBO niet genoeg en is een WO Master vereist. Vaak moet je ook geregistreerd staan als accountant. Tien jaar ervaring in de financiële sector is vaak een minimumvereiste, soms ook nog in de industrie waar het bedrijf zich bevindt.

Financial Controllers zijn vaak werkzaam bij internationale bedrijven, dus ook het goed spreken en schrijven van de Engelse taal is een vereiste. Tot slot moet de Financial Controller een goede kennis van Word, Excel en boekhoudkundige programma's hebben.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Financial Controller

Post-HBO Financial Controller
Over de opleiding De Leergang Financial Controller is gericht op managers met een financieel-economische vooropleiding die willen doorgroeien naar een beleidsbepalende functie op dit gebied. De doelstelling van deze opleiding …
Beroepsopleiding: Finance Controller Opleiding
Ben jij een controle freak? als je graag rekent en controles uitvoert is deze job geschikt voor jou! Controllers zijn dé calculatiedeskundigen die grote en kleine projecten bewaken binnen bedrijfsleven …
Business Controller
Ontwikkel jezelf in 8 maanden tot volwaardig business partner.  Ben je (financial) controller en merk je dat steeds meer strategische en bedrijfskundige vraagstukken bij jou worden neergelegd? Dat kan kloppen, …
Master of Science Finance & Control
NVAO geaccrediteerde Master of Science Finance & Control. Waarom deze opleiding volgen? De term ‘control’, vertaald uit het Engels, geeft in het Nederlands de term ‘beheersing’ weer. Het beroep van …
Financieel Management Thuisstudie
Kom financieel goed voor de dag: volg de opleiding Financieel ManagementDe financial controller komt aan je bureau en vraagt: ‘heb je op basis van het vastgestelde budget al een tussentijdse …
Meer opleidingen Financial Controller

Weet je nog niet of je Financial Controller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Financial Controller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Financial Controller

Met wie werkt een Financial Controller samen? 

Een Financial Controller rapporteert aan het bestuur en zal daar heel veel mee in contact komen. Ook het management, dat voor de gegevens zorgt zal veel met hem in contact komen. Verder zal hij via de managers nieuwe strategieën uitzetten.


  • Bestuur
  • Management
Financial Controller


Organisaties waar een Financial Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Financial Controller meestal werkt.

Waar werkt een Financial Controller?

Een Financial Controller werkt altijd voor een profit bedrijf. Een van de taken is om de winst te verhogen en dat hoeft niet bij een non-profit organisatie. Bedrijven waar je Financial Controllers zult tegenkomen zitten in de financiële sector, zoals banken en investeringsmaatschappijen, maar je komt ook Financial Controllers tegen bij industriebedrijven.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Financial Controller

Waar kun je het beste werken als Financial Controller? Hieronder vind je de best door de Financial Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Financial Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Financial Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Financial Controller.

Welke competenties heeft een Financial Controller nodig?

Een Financial Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Financial Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Financial Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Financial Controller nodig? 

Een Financial Controller is een combinatie van een Succesvol werker en een Waarnemer. Zijn gedrevenheid en efficientie verhogen het resultaat, terwijl hij besluitvaardig is, mocht dat nodig zijn. Daarbij kan hij zaken goed beschouwen, is hij kritisch en gierig. Iets wat als Financial Controller goed is, want het is beter voor het resultaat. Als er een doel is, zet hij zich met een grote vastberadenheid daar op in en werkt hij tot het bereikt is. Zijn kalmheid helpt in moeilijkte tijden, evenals zijn optimisme, om het moreel hoog te houden. Andere kenmerken die hij heeft zijn de zelfverzekerheid van een Baas en de kritische houding van een Perfectionist.

Bekijk de persoonstypen voor Financial Controller


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Financial Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Financial Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Financial Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Financial Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Financial Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Financial Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Financial Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Financial Controller iets voor je?

Zou je graag Financial Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Financial Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Financial Controller

Jan

Hallo, Financial controllers kunnen wel degelijk in een non-profit organisatie werken. Dat het een non-profit is wil niet zeggen dat ze geen winst mogen maken, het wil alleen maar zeggen dat de winst niet uitgekeerd mag worden.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar