Compliance Officer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Compliance Officer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep compliance officer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je compliance officer wordt.

 

Wat is een Compliance Officer?

De Compliance Officer is verantwoordelijk voor de bescherming van de reputatie en de integriteit van een bedrijf. Het betreft een zeer formele functie. Als Compliance Officer bevind je je tussen de mazen van regel- en wetgeving. Vaak rapporteer je aan de Compliance Manager, wanneer deze voorhanden is in de organisatie. Je identificeert alle wetten en regels die geldend zijn voor de business en signaleert mogelijke compliance-issues. Feitelijk is de Compliance Officer altijd bezig het reputatie -en integriteitrisico  van het bedrijf (en haar medewerkers) of de organisatie zoveel mogelijk te beperken.  

Het is belangrijk dat de Compliance Officer compliance- issues, interpretaties van wet- en regelgeving, makkelijk en begrijpelijk kan communiceren en rapporteren aan de hogere rangen binnen het bedrijf. Hij zal dus het personeel en management bijvoorbeeld bewust moeten maken van compliance-issues, is verantwoordelijk voor het maken van risico-assesments in de business en treedt op als adviseur bij incidenten, hernieuwde regelgevingen en wetten. De Compliance Officer houdt hiervoor alle interne en externe ontwikkelingen omtrent compliancerisico’s uitvoerig in de gaten.

 Eventueel zijn trainingen geven en monitoren ook onderdeel van de functie.Wil je werken als Compliance Officer?

Werk je al als Compliance Officer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Compliance Officer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Compliance Officer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Compliance Officer in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Compliance Manager
 • Juridisch Medewerker
 • Compliance Medewerker
 • Risk Officer
 • Medwerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3300 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Compliance Officer

Wat verdient een Compliance Officer?

Compliance Officers zijn vaak mensen met enige jaren werkervaring. Het betreft meestal een functie die niet alleen op basis van een opleiding maar ook op basis van ervaring wordt ingevuld. Het salaris van een Compliance Officer bestaat meestal uit een vast bedrag dat soms aangevuld wordt met een bonus. Iemand met een tot drie jaar ervaring verdient rond de €3300 bruto per maand. Afhankelijk van zijn rol binnen de organisatie kan dit meer of minder zijn. Een ervaren Compliance Officer of iemand met al een solide carrière en een wat zwaarder project/takenpakket komt in een wat hogere functieschaal en kan tot €70.000 bruto per jaar verdienen (circa €5500 bruto per maand). Bij uitzondering kunnen Compliance Officers nog meer verdienen maar dan is sprake van zeer grote taakomvang en verantwoordelijkheid.

Salarisschaal Compliance Officer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Compliance Officer

Op zoek naar een nieuwe baan als Compliance Officer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Compliance Officer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Compliance Officer vacatures

Vacature Compliance officer
Verstegen Accountants en Adviseurs
Wat kan je? Fiscalist HBO, WO denkniveau Senior werkniveau 5-10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 3000 - € 5500 bruto per maand Flexibele werktijden Lease auto …
Vacature Compliance Officer
Exact personeelsintermediair Den Haag
Als Compliance Officer ben jij één van de unieke persoonlijkheden binnen het Legal & Compliance team van Alphabet Nederland. Je ondersteunt in deze rol bij de ontwikkeling van de Compliance-strategie …
Vacature Compliance Officer
Wissenraet Van Spaendonck
Wissenraet Van Spaendonck in Tilburg is op zoek naar een Compliance Officer die zorgt voor een perfecte naleving en opvolging van de geldende wet- en regelgeving binnen onze organisatie. Werk …
Vacature Traineeship CDD analist
Talent&Pro
Je kent het wel. Je wilt een iPhone X kopen via Marktplaats. De foto’s zien er goed uit, maar de prijs is te laag en de verkoper wil alleen via
Vacature Compliance Officer
Young & Ambitious
Vacature Compliance Officer Heb jij onlangs je een financiële of juridische Bachelor afgerond en ben je op zoek naar een uitdagende baan bij een innovatief adviesbureau ? Lees dan verder!

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Compliance Officer

Wat is de toekomst van Compliance Officer?

De arbeidsmarkt is moeilijk te voorspellen voor iemand die als Compliance Officer aan de slag wil. Over het algemeen is er geen torenhoge werkgelegenheid omdat lang niet alle bedrijven een Compliance Officer nodig hebben en ze deze functie soms nog wel eens intern in willen vullen. Vaak bestaan er alleen vacatures voor Compliance Officers bij grote bank- en verzekeringsorganisaties. Echter, zeker met de intrede van de Wft en Mifid regelingen en de toenemende internationalisering binnen wet en regelgeving is deze tak vrij hectisch en schept ze toch met enige regelmatigheid werkgelegenheid. De laatste jaren is er veel nieuwe regelgeving omtrent witwassen en terrorismebestrijding bijgekomen.  Nieuw zijn onder meer de Wet Financiële Dienstverlening en de Wet Marktmisbruik en de Conceptregeling Toezicht Sanctiewet, welke door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) werd opgesteld. 

Bij goede prestaties behoort een promotie tot Compliance Manager tot de opties. Vaak zie je echter dat functies binnen bedrijven enigszins rouleren. Dat wil zeggen dat men intern wel eens van job verhuist. Veel Compliance Officers zijn bijv. eerst binnen een andere functie werkzaam geweest en verhuizen dan naar deze functie vanwege de uitdaging. Men wordt dan binnen de organisatie omgeschoold/bijgeschoold. 

Baankans Compliance Officer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Compliance Officer worden: Opleidingen tot Compliance Officer

Wil je Compliance Officer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Compliance Officer.

Hoe word je een Compliance Officer? 

Er bestaat geen specifieke vooropleiding voor Compliance Officers. Een Compliance Officer moet over minimaal HBO, maar vaak academisch denk- en werkniveau beschikken, bij voorkeur met een Juridische, Bedrijfseconomische of MER opleiding. Eventueel is ook een financiële achtergrond gewenst aangezien je veelal in de financiële sector of in het verzekeringswezen werkzaam bent.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Compliance Officer

Grip op Compliance / Corporate Governance
Topdocenten Vincent Wanders en Annelies Hogenbirk onthullen hoe u kunt voldoen aan de groeiende regeldrift in Nederland, zonder dat dit ten koste gaat van groei en winstgevendheid en torenhoge boetes oplevert. …
Grip op Compliance / Corporate Governance
Cursus/ training REACH & RoHS II compliance bij levering van voorwerpen
In een kleine groep praktische tips ten aanzien van REACH & RoHS II compliance bij import, productie en levering van voorwerpen (tot juni 2021 online).  Achtergrond Importeurs en fabrikanten hebben …
Cursus/ training REACH & RoHS II compliance bij levering van voorwerpen
Compliance: Foundation Course: compliance made easy
De Foundation Course biedt de grondslagen en basis voor hen die een fundament willen. Voor diegenen die graag door de bomen het bos nog eens willen zien. Voor diegenen die …
Compliance: Foundation Course: compliance made easy
Compliance: anti-corruptie webinar
Het webinar anti-corruptie is een intensieve online bijeenkomst met een kleine groep om te achterhalen wat je nu in de praktijk allemaal zou moeten doen om corruptie terug te dringen, …
Compliance: anti-corruptie webinar
Compliance webinar: Soft controls, hard controls, nudges
Dit compliance webinar geeft antwoord op de vraag: waarom hebben we naast hard controls ook soft controls nodig? Wat zijn het, en hoe kun je die het beste introduceren in …
Compliance webinar: Soft controls, hard controls, nudges

Omscholen of doorgroeien tot Compliance Officer

Als je Compliance Officer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Compliance Officer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Compliance Officer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Compliance Officer?

Competenties en Vaardigheden Compliance Officer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Compliance Officer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Compliance Officer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Compliance Officer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Compliance Officer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Compliance Officer. Als Compliance Officer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Compliance Officer:


zie volledige beschrijving persoonstype Compliance Officer

Vakkennis voor een Compliance Officer

Het is voor een Compliance Officer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Compliance Officer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Compliance Officer

Compliance
Leer de basis van compliant werken als organisatie. De basisregels, wetgeving en inrichting in je organisatie komen aan bod. Compliant werken is essentieel voor het succes van grote organisaties. De …
Compliance
E-Learning Compliance & Integriteit
In de e-learningmodule Compliance & Integriteit worden de gedragsregels voor het tegengaan van belangenverstrengeling  en het belang van  gewenste cultuur en gedrag behandeld. Deze module bestaat uit de volgende hoofdstukken: …
E-Learning Compliance & Integriteit
Build EU GDPR Data Protection Compliance From Scratch
Description **** Updated**** 10+ hours of GDPR content and 60+ templates !!!! No prior GDPR knowledge is needed. We have added new content related to GDPR for HR, GDPR …
Build EU GDPR Data Protection Compliance From Scratch
Creating A Positive Compliance Mindset
Description There’s no question about it: the compliance sector is more dynamic than ever and it continues to evolve.  As expected, there’s some anxiety associated with this shift. Compliance professionals …
Creating A Positive Compliance Mindset
Privacy and Data Protection, Certified GDPR Compliance
What you'll learn Make a clear distinction between privacy and data protection Apply 10 different GDPR principles of processing personal data Apply an option to get a personalized EU Certificate …
Privacy and Data Protection, Certified GDPR Compliance

Werkervaring Compliance Officer

Het is voor een startend Compliance Officer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Compliance Officer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Juridisch Medewerker, Risk Officer, Compliance Manager .

Iets anders leren?

Is Compliance Officer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Compliance Officer

Met wie werkt een Compliance Officer samen? 

De Compliance Officer rapporteert aan de compliance manager. Dit is vaak een senior persoon die de verantwoordelijkheid over de gehele compliance afdeling draagt. Overleg wordt er vaak gevoerd met andere compliance medewerkers, risk officers of medewerkers van de juridische afdeling/compliance medewerkers. Binnen de afdeling waar de Compliance Officer zich begeeft communiceert en controleert hij.


 • Compliance Manager
 • Juridisch Medewerker
 • Compliance Medewerker
 • Risk Officer
 • Medwerker
Compliance Officer


Organisaties waar een Compliance Officer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Compliance Officer meestal werkt.

Waar werkt een Compliance Officer?

Hoewel Compliance Officers in principe ook bij een non-profit organisatie werkzaam kunnen zijn ziet men deze functie vooral terug in het Bank en Verzekeringswezen (Finance en Insurance wereld). Maar in principe bij alle grote bedrijven die reputatie- en integriteitsrisico of enig ander groot risico kunnen lopen (ook op het gebied van werknemers) kunnen Compliance Officers werkzaam zijn. Het betreft dus veelal grote organisaties waar men voor werkt.
 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Compliance Officer

Waar kun je het beste werken als Compliance Officer? Hieronder vind je de best door de Compliance Officer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Compliance Officer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Compliance Officer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Compliance Officer.

Welke competenties heeft een Compliance Officer nodig?

Een Compliance Officer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Compliance Officer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Compliance Officer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Compliance Officer nodig? 

Een goede Compliance Officer is een combinatie van een Bemiddelaar en een Perfectionist. Als Compliance Officer dien je vaak mensen ervan te overtuigen waarom bepaalde zaken aan de hand van veranderende wet- en regelgeving aangepast moet worden. Toezien op naleving hiervan binnen de organisatie vereist daadkracht. Je moet stevig in je schoenen staan en bemiddelen richting je personeel, management enz. Communiceren is een kernwaarde en basiskwaliteit voor een Compliance Officer. Maar juist omdat hij zich vaak temidden van complexe regels en wetten bevindt moet hij ook een perfectionist zijn: nauwkeurigheid, alertheid en scherpte zijn vereist.

Bekijk de persoonstypen voor Compliance Officer


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Compliance Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Compliance Officer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Compliance Officer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Compliance Officer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Compliance Officer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Compliance Officer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Compliance Officer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Compliance Officer iets voor je?

Zou je graag Compliance Officer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Compliance Officer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Compliance Officer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Compliance Officer

Vacature compliance officer
Randstad Groep
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarbij je jouw juridische kennis kunt toepassen in een  werkomgeving met een internationaal karakter? Ben jij gedreven, analytisch, een bevlogen gesprekspartner en krijg …
Vacature compliance officer
Tempo-Team
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarbij je jouw juridische kennis kunt toepassen in een  werkomgeving met een internationaal karakter? Ben jij gedreven, analytisch, een bevlogen gesprekspartner en krijg …
Vacature Compliance Officer
Lexius Search
Our client is a midsized trust firm in Amsterdam and is expanding. Therefore they arelooking for their office in Amsterdam for a talented, motivated and pro-active ComplianceOfficer.The local Compliance Officer …
Vacature Senior Compliance officer Amsterdam
Lexius Search
Our client is an independent trust company in Amsterdam, providing management, domiciliary, accounting and corporate secretarial services in The Netherlands. They provide a one-stop solution for foreign companies needing administrative …
Vacature Junior Compliance Officer
Nederlandse Loterij
Wij zoeken een Junior Compliance Officer! Een enthousiaste persoonlijkheid die zich verantwoordelijk voelt om Nederlandse Loterij nog verder te professionaliseren op het gebied van compliance en erop toeziet dat de …

Actuele blogposts


reacties op Compliance Officer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar