Btw specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Btw specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep btw specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je btw specialist wordt.

 

Wat is een Btw specialist?

Een btw specialist is gespecialiseerd in het advies geven over btw (brutto toegoevoegde waarde) oftewel de omzetbelasting. Een btw specialist geeft advies aan het bedrijfsleven zoals MKB organisaties. Een btw specialist is doorgaands in dienst van een accountants- of belastingsadvieskantoor of een andere financiële advies instelling. De werkzaamheden van een btw specialist komen in het algemeen overeen met die van een consultant. Net zoals een consultant wordt een btw specialist ingehuurd om advies te geven bij een bepaald vraagstuk. Het verschil is echter dat een btw specialist zich helemaal heeft gespecialiseerd in het btw recht. Een btw specialist adviseert zijn cliënten over hoe deze met de btw waarde om dienen te gaan. In de praktijk komt dit neer op het optimaliseren van het belastingsvoordeel van de organisatie. Een btw specialist bekijkt en analyseert alle fiscale gegevens van een organisatie en bepaald vervolgens of er belastingsvoordeel te behalen is.  Een btw specialist is in feite een gespecialiseerde belastingsadviseur. 

 

 
 
 
 

Wil je werken als Btw specialist?

Werk je al als Btw specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Btw specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Btw specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Btw specialist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Btw specialist

Wat verdient een Btw specialist?

Omdat een btw specialist een gespecialiseerd beroep is verdient een btw specialist doorgaands meer dan een reguliere belastingsadviseur. Dit bedrag is bij aanvang circa 2.500 tot 3.000 euro per maand maar kan oplopen tot 10.000 per maand als de btw specialist meer ervaring op doet. 

 

 
 
 
 

Salarisschaal Btw specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Btw specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Btw specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Btw specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Btw specialist vacatures

BTW specialist, Amsterdam
VanLoman
Fiscaal advies op het hoogste niveau. Zowel in de internationale als de nationale context. De meerwaarde van zelfstandigheid en commercialiteit is groot. Ruimte om je eigen carrière vorm te geven. …
BTW specialist
VanLoman
Fiscaal advies op het hoogste niveau. Zowel in de internationale als de nationale context. De meerwaarde van zelfstandigheid en commercialiteit is groot. Ruimte om je eigen carrière vorm te geven. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Btw specialist

Wat is de toekomst van Btw specialist?

Het algemene arbeidsperspectief is goed te noemen. Belasting zal altijd betaald moeten worden dus zal er ook altijd vraag zijn naar mensen die hier over kunnen adviseren. Btw specialist worden is dan ook niet moeilijk mits de kandidaat de benodigde opleidingen heeft voltooid. Het behalen van deze opleidingen is echter niet voor iedereen weg gelegd.  Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Bij goed functioneren kan een btw specialist verantwoordelijk worden voor grotere cliënten en projecten. 

 

 
 
 
 

Baankans Btw specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Btw specialist worden: Opleidingen tot Btw specialist

Wil je btw specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Btw specialist? 

Een btw specialist is doorgaands hoger opgeleidt, HBO of WO. Om btw specialist te worden dien je een fiscale/economische opleiding te doen. Opleidingen zoals accountancy, fiscaal recht en fiscale economie zijn goede voorbeelden van opleidingen waarmee men btw specialist kan worden. Deze opleidingen worden bijna aan alle hogescholen en universiteiten in Nederland gegeven.

 

 
 
 
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Btw specialist

Video Assessment opname MfN
Video assessment MfN/ADR Match-it specialist in het maken van video’s voor live en DVD mediation assessment. U kunt boeken via onderstaand kalender of u kunt zich hier inschrijven. Klik op de …
Webinar: Softwarelicenties en SaaS (1 PO)
Met SaaS voorwaarden zet u de grenzen voor uw aansprakelijkheid en verplichtingen tot herstel van fouten of doorvoeren van upgrades. Maar wat zijn de juridische aandachtspunten bij softwarelicenties en SaaS …
Masterclass Testamenten
Voor wie geschikt Voor de financieel professional die z’n kennis up to date wil houden en/of zijn PE punten wil behalen. Deelnemers ontvangen de volgende punten:De Register belastingadviseurs (RB) 3 …
Middelbare Milieukunde (MMK)
Wil jij jouw organisatie verrijken met een breed scala aan kennis en vaardigheden op het gebied van milieu, communicatie, handhaving en controles? Volg dan onze MMK-opleiding! Na de opleidingMet …
Mediation assessment ADR/MfN International Certified Mediator®
Video assessment MfN/ADR Match-it specialist in het maken van video’s voor live en DVD mediation assessment. U kunt boeken via onderstaand kalender of u kunt zich hier inschrijven. Klik op de …
Meer opleidingen Btw specialist

Weet je nog niet of je Btw specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Btw specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Btw specialist

Met wie werkt een Btw specialist samen? 

Een btw specialist werkt doorgaands op locatie. Dit betekend dat de btw specialist bij het bedrijf op bezoek is dat de btw specialist in heeft gehuurd. Omdat een btw specialist doorgaands veel jaarverslagen en andere fiscale rapporten door dient te nemen komt deze werkwijze vaak voor. Zodoende heeft de btw specialist veel extern contact met de klanten. Intern contact kan een btw specialist hebben met andere collega btw specialisten.

 

 
 
 
 

Btw specialist


Organisaties waar een Btw specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Btw specialist meestal werkt.

Waar werkt een Btw specialist?

Een btw specialist werkt doorgaands bij een financieel adviesbureau zoals een accountantskantoor of belastingsadviesbureau. Dit zijn doorgaands profit organisaties. Bij de overheid zijn ook enkele btw specialisten actief hetzij in veel mindere mate dan in het bedrijfsleven. 

 

 
 
 
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Btw specialist

Waar kun je het beste werken als Btw specialist? Hieronder vind je de best door de Btw specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Btw specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Btw specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Btw specialist.

Welke competenties heeft een Btw specialist nodig?

Een Btw specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Btw specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Btw specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Btw specialist nodig? 

Een btw specialist moet onderzoekend van geest zijn. Daarnaast een goed analytisch vermogen hebben om alle fiscale aspecten van een bepaalde organisatie helder te kunnen analyseren. Een btw specialist past daarom goed bij het persoonstype de waarnemer. Naast analytisch vermogen is het belangrijk dat een btw specialist beschikt over discipline en integerheid. Een btw specialist krijgt immers veel vertrouwelijke informatie te zien van de bedrijven waar de btw specialist werkzaam is. Met deze informatie dient dan ook correct en terughoudend om worden gegaan. Daarom past het persoonstype de perfectionist ook goed bij de btw specialist. 

 

 
 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Btw specialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Btw specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Btw specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Btw specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Btw specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Btw specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Btw specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Btw specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Btw specialist iets voor je?

Zou je graag Btw specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Btw specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Btw specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar