Business Controller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Business Controller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep business controller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je business controller wordt.

 

Wat is een Business Controller?

Een Business Controller helpt de directie van een bedrijf bij het beheersen van de financiële huishouding. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de planning en controlcyclus binnen een bedrijf, die bestaat uit financiële rapportages, investeringsanalyses, kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, de jaarrekening en meerjarenplanning. Een andere belangrijke taak is het verbeteren van operationele processen en controles. Vaak is een Business Controller werkzaam in het bankwezen, maar ook wel eens daarbuiten.

Een Business Controller houdt zich ook bezig met het optimaliseren van management. Hij onderzoekt mogelijkheden om het management in een bedrijf naar een hoger niveau te tillen en stelt hiervoor plannen op. Ook operating planning behoort tot de taken van de Business Controller. Het vaststellen van de huidige positie van een bedrijf, de gewenste positie van een bedrijf, hoe daar te komen en hoe progressie hierin gemeten kan worden zijn vragen waarmee de Business Controller zich bezighoudt. Essentieel is het bepalen van een duidelijk doel en de mogelijkheid de mate van vooruitgang te kunnen meten.

Wil je werken als Business Controller?

Werk je al als Business Controller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Business Controller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Business Controller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Business Controller in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Directeur
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3200 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

41


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Business Controller

Wat verdient een Business Controller?

De arbeidsvoorwaarden voor een functie als Business Controller zijn goed. Startsalarissen zijn aardig, ongeveer €3200 per maand, en kunnen behoorlijk oplopen tot €10.000 naarmate de Business Controller werkervaring opdoet . Leaseauto's, telefoon en laptop van de zaak zijn niet ongebruikelijk. Bonussen evenmin. Deze kunnen oplopen tot 35% van bruto jaarloon. Een dertiende maand en vakantietoeslag worden ook regelmatig uitgekeerd.

Salarisschaal Business Controller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Business Controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Business Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Business Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Business Controller vacatures

Business Controller
Witteveen+Bos
Ben jij als business controller de sparringpartner voor het management? Als business controller bij Witteveen+Bos zorg je voor de betrouwbaarheid van financiële (project) informatie en kritische prestatie indicatoren en ben …
Business Controller
Michael Page International Netherlands SA
Delivering adequate information about the performance of the business to the Finance Manager and the Management Team. Responsible for the whole planning & control cycle. Client Details The client has …
Junior Business Controller
Page Personnel
Junior Business Controller Werken binnen een internationale organisatie in de FMCG sector Bedrijfsomschrijving Mijn klant is een Internationale speler binnen de FMCG sector. Wereldwijd heeft het bedrijf werknemers en zijn …
Business Controller
Yacht
Op zoek naar veel doorgroeimogelijkheden? Functieomschrijving Voor een van onze opdrachtgevers, een grote internationale organisatie met het hoofdkantoor in Utrecht, zijn wij op zoek naar een enthousiaste (assistent) Business Controller …
Business controller
Van Rens mobiliteit bv
Heb jij als RC ervaring met het werken in een projectorganisatie en ben jij toe aan nieuwe uitdagingen? Voel jij je thuis in een dynamische werkomgeving waar je als rechterhand …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Business Controller

Wat is de toekomst van Business Controller?

Als volwaardig Business Controller heeft iemand een lange weg afgelegd, met opleiding en het opdoen van werkervaring. Als je eenmaal aan de eisen voldoet zijn er genoeg aanbiedingen. De functie van  Business Controller wordt binnen vele bedrijven uitgevoerd en het aantal mensen dat aan alle voorwaarden voldoet is klein. Er is meer vraag dan aanbod.

De doorgroeimogelijkheden zijn redelijk beperkt, maar zijn er nog wel. Een Business Controller kan een bestuursfunctie vervullen, hij kan CFO worden of misschien zelfs CEO. Daarnaast kan hij als hij goed functioneert overstappen naar een groter bedrijf dat hem meer betaalt en meer verantwoordelijkheden geeft.

Baankans Business Controller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

41


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Business Controller worden: Opleidingen tot Business Controller

Wil je business controller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Business Controller? 

Voor sommige vacatures is een HBO diploma in Bedrijfseconomie of Accountancy genoeg, maar voor de meeste vacatures is een WO Master Bedrijfseconomie of Accountancy noodzakelijk. Daarbij wordt vaak nog de opleiding tot Registercontroller of Registeraccountant geëist, die drie jaar duurt. Ook een ervaring van drie tot tien jaar op het gebied van controlling is vaak noodzakelijk, evenals het goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal. Daarbij verwacht men goede kennis van Word en Excel en van boekhoudkundige programma's.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Business Controller

Business Controller
Ontwikkel jezelf in 8 maanden tot volwaardig business partner.  Ben je (financial) controller en merk je dat steeds meer strategische en bedrijfskundige vraagstukken bij jou worden neergelegd? Dat kan kloppen, …
Business Controller
Uitgebreid Met de vernieuwde Post-Bachelor Business Controller werk je zowel aan je vakinhoudelijke expertise als aan je persoonlijke ontwikkeling. De gedachte achter dit vernieuwde programma is om een nieuwe generatie …
Sustainability Controller for Enterprise Excellence (SCEE) 42 PE-punten
Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Expert in sustainability control, 42 PE-punten. Hoe gaat u om met de klimaatverandering en kunt u sturen en adviseren in de transformatie naar een duurzame …
Business controller
De opleiding business controller biedt je alle kennis die je nodig hebt om op strategisch niveau advies en ondersteuning te bieden.  In deze opleiding op HBO-niveau leer je welke stappen …
Post-HBO Sales Controller
Over de opleiding De Leergang Sales Controller is gericht op het profiel van de General Controller, met als specialiteit de processen op het gebied van Marketing en Sales. In deze …
Meer opleidingen Business Controller

Weet je nog niet of je Business Controller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Business Controller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Business Controller

Met wie werkt een Business Controller samen? 

Als Business Controller ben je continu in contact met je bestuur. Je hebt een van de hoogste niet-bestuurlijke functies in het bedrijf. Het bestuur moet geïnformeerd worden over de operationele processen en hoe het management verbeterd is. Ook moet het bestuur geïnformeerd worden over de planning en control cyclus en andere financiële resultaten van het bedrijf.

Een Business Controller komt ook veel in contact met het management waarmee hij zijn plannen bedenkt en waarlangs deze plannen in het bedrijf geïmplementeerd worden. Ook geven de managers hem de informatie op basis waarvan de Business Controller zijn taken uitvoert.


  • Directeur
  • Manager
Business Controller


Organisaties waar een Business Controller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Business Controller meestal werkt.

Waar werkt een Business Controller?

Een Business Controller werkt  voornamelijk voor financiële instellingen, zoals banken of investeringsmaatschappijen. Hij zal dus werken bij profit instellingen. Overigens zien we ook Business Controllers bij andere bedrijven, in de IT bijvoorbeeld. Een taak van een Business Controller is om de winst te verhogen, dus het is vrij logischdat hij werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Business Controller

Waar kun je het beste werken als Business Controller? Hieronder vind je de best door de Business Controller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Business Controller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Business Controller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Business Controller.

Welke competenties heeft een Business Controller nodig?

Een Business Controller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Business Controller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Business Controller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Business Controller nodig? 

Een Business Controller is gedreven en efficiënt, waardoor hij resultaten boekt. Hij is echter wel kalm en zal objectief en kritisch de zaken analyseren en van alle kanten bekijken. Hij is beheersd en gecontroleerd, wat helpt bij het bereiken van goede financiële resultaten (Waarnemer). Hij stelt doelen waar hij met grote vastberadenheid naartoe werkt. Een Business Controller is niet bang om belangrijke besluiten te nemen. Hij is zelfverzekerd en gedisciplineerd (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Business Controller


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Business Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Business Controller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Business Controller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Business Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Business Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Business Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Business Controller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Business Controller iets voor je?

Zou je graag Business Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Business Controller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Business Controller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar