Fraudecoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fraudecoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fraudecoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fraudecoördinator wordt.

 

Wat is een Fraudecoördinator?

De Fraudecoördinator is verantwoordelijk voor het opsporen en bestrijden van fraude. Vaak gaat hierbij om verzekeringsfraude. Fraude is een vorm van bedrog waarbij dingen anders voorgesteld worden dan dat ze zijn. Dit kan bijvoorbeeld door mondeling of op papier foutieve informatie door te geven. Vaak wordt bij fraude bewust verkeerde informatie gegeven om zo dingen voor elkaar te krijgen die eigenlijk niet kunnen. Hierdoor wordt een onjuiste weergave van de werkelijkheid neergezet. Fraude is wettelijk verboden.

De Fraudecoördinator ontwerpt vaak instrumenten en ontwikkelt processen om fraude op te kunnen sporen en fraudegevallen te kunnen behandelen. De Fraudecoördinator onderzoekt vermoedens van fraude en neemt bij fraude maatregelen. Denk hierbij aan het direct stoppen van de behandeling van de zaak, het terugvorderen van de kosten en zelfs het doen van aangifte bij de politie. Organisaties moeten er op kunnen vertrouwen dat klanten correcte informatie doorgeven en anders moeten maatregelen getroffen worden.

De Fraudecoördinator moet beschikken over een goede kennis van de wet- en regelgeving omtrent fraude. Daarnaast moet de Fraudecoördinator weten welke fases in het onderzoek doorlopen moeten worden en ervan bewust zijn dat waarnemen vaak subjectief is. De Fraudecoördinator moet fraude kunnen herkennen en een onderzoek bij een vermoeden van fraude kunnen starten. Ook moet de Fraudecoördinator een dossier aan kunnen leggen over de fraudezaak om zo bij een eventuele strafprocedure te kunnen helpen.

Past het beroep Fraudecoördinator bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Fraudecoördinator?

Werk je al als Fraudecoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fraudecoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fraudecoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fraudecoördinator in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fraudecoördinator

Wat verdient een Fraudecoördinator?

Het salaris van een beginnende Fraudecoördinator ligt rond de 2000 euro en kan oplopen als meer ervaring opgedaan wordt en de Fraudecoördinator meer verantwoordelijkheden krijgt. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Fraudecoördinator werkt.

Salarisschaal Fraudecoördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Fraudecoördinator

Er zijn geen vacatures Fraudecoördinator aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Fraudecoördinator in werkt.

Meer weten over de sector waar een Fraudecoördinator in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fraudecoördinator

Wat zijn de baankansen voor een Fraudecoördinator?

Ook al is fraude verboden, toch komt het nog altijd voor. Er is daarom voldoende werk voor gedreven en deskundige Fraudecoördinatoren. Vaak kan er binnen een organisatie vanuit een andere functie doorgegroeid worden naar de functie van Fraudecoördinator. De Fraudecoördinator kan zelf doorgroeien naar leidinggevende van het team.

De actuele kans op werk voor een Fraudecoördinator

Het beroep Fraudecoördinator is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Controllers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Fraudecoördinator

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Fraudecoördinator worden: Opleidingen tot Fraudecoördinator

Wil je Fraudecoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Fraudecoördinator.

Hoe word je een Fraudecoördinator? 

Om aan de slag te kunnen als Fraudecoördinator kan de leergang Coördinator Fraudebeheersing gevolgd worden. In deze leergang worden alle aspecten die belangrijk zijn voor de functie Fraudecoördinator behandeld. Deze leergang kan echter alleen gevolgd worden als degene werkzaam is in de verzekeringsbranche of de financiële branche. Ook wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd.

Daarnaast is ook mogelijk om aan de slag te kunnen als Fraudecoördinator door een meer algemene opleiding gevolgd te hebben eventueel aangevuld met ervaring en kennis van het behandelen van schades. Vaak kan daarom via een functie van schadecorrespondent of schadebehandelaar doorgegroeid worden naar de functie van Fraudecoördinator.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fraudecoördinator

Er zijn geen opleidingen Fraudecoördinator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fraudecoördinator in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Fraudecoördinator

Als je je wilt omscholen tot Fraudecoördinator is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Fraudecoördinator zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Fraudecoördinator dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Fraudecoördinator

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Fraudecoördinator

Als je Fraudecoördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Fraudecoördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Fraudecoördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Fraudecoördinator?

Competenties en Vaardigheden Fraudecoördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Fraudecoördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Fraudecoördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Fraudecoördinator

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Fraudecoördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Fraudecoördinator. Als Fraudecoördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Fraudecoördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Fraudecoördinator

Vakkennis voor een Fraudecoördinator

Het is voor een Fraudecoördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Fraudecoördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Fraudecoördinator


Werkervaring Fraudecoördinator

Het is voor een startend Fraudecoördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Fraudecoördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Fraudecoördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Fraudecoördinator

Je kunt als Fraudecoördinator een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Fraudecoördinator is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Fraudecoördinator


Hoofd beroepsgroep Fraudecoördinator

Het beroep Fraudecoördinator valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Fraudecoördinator

Met wie werkt een Fraudecoördinator samen? 

De Fraudecoördinator werkt vaak in team met andere Fraudecoördinatoren. Voor advies en overleg is er veel contact met het team. Daarnaast heeft de Fraudecoördinator ook met anderen contact zoals bijvoorbeeld de politie bij aangifte of andere mensen bij het vermoeden van fraude.


Fraudecoördinator


Organisaties waar een Fraudecoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fraudecoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Fraudecoördinator?

Omdat er vooral veel fraude wordt gepleegd bij verzekeringen is de Fraudecoördinator vaak werkzaam binnen de verzekeringsbranche. Ook in de financiële branche kan de Fraudecoördinator werkzaam zijn. De organisaties in deze branches zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Fraudecoördinator

Waar kun je het beste werken als Fraudecoördinator? Hieronder vind je de best door de Fraudecoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fraudecoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fraudecoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fraudecoördinator.

Welke competenties heeft een Fraudecoördinator nodig?

Een Fraudecoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fraudecoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fraudecoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fraudecoördinator nodig? 

Een belangrijke eigenschap van de Fraudecoördinator is het goed kunnen observeren. De Fraudecoördinator moet eventuele fraude kunnen opsporen en goed kunnen beoordelen. Goed inzicht en analytisch vermogen zijn daarom belangrijk (waarnemer). Daarnaast moet de Fraudecoördinator zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (baas). De Fraudecoördinator moet zelf de fraude opsporen en kunnen bestrijden.

Bekijk de persoonstypen voor Fraudecoördinator


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Fraudecoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fraudecoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fraudecoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fraudecoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fraudecoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fraudecoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fraudecoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fraudecoördinator iets voor je?

Zou je graag Fraudecoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fraudecoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fraudecoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar