Fraudecoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fraudecoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fraudecoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fraudecoördinator wordt.

 

Wat is een Fraudecoördinator?

De Fraudecoördinator is verantwoordelijk voor het opsporen en bestrijden van fraude. Vaak gaat hierbij om verzekeringsfraude. Fraude is een vorm van bedrog waarbij dingen anders voorgesteld worden dan dat ze zijn. Dit kan bijvoorbeeld door mondeling of op papier foutieve informatie door te geven. Vaak wordt bij fraude bewust verkeerde informatie gegeven om zo dingen voor elkaar te krijgen die eigenlijk niet kunnen. Hierdoor wordt een onjuiste weergave van de werkelijkheid neergezet. Fraude is wettelijk verboden.

De Fraudecoördinator ontwerpt vaak instrumenten en ontwikkelt processen om fraude op te kunnen sporen en fraudegevallen te kunnen behandelen. De Fraudecoördinator onderzoekt vermoedens van fraude en neemt bij fraude maatregelen. Denk hierbij aan het direct stoppen van de behandeling van de zaak, het terugvorderen van de kosten en zelfs het doen van aangifte bij de politie. Organisaties moeten er op kunnen vertrouwen dat klanten correcte informatie doorgeven en anders moeten maatregelen getroffen worden.

De Fraudecoördinator moet beschikken over een goede kennis van de wet- en regelgeving omtrent fraude. Daarnaast moet de Fraudecoördinator weten welke fases in het onderzoek doorlopen moeten worden en ervan bewust zijn dat waarnemen vaak subjectief is. De Fraudecoördinator moet fraude kunnen herkennen en een onderzoek bij een vermoeden van fraude kunnen starten. Ook moet de Fraudecoördinator een dossier aan kunnen leggen over de fraudezaak om zo bij een eventuele strafprocedure te kunnen helpen.

Wil je werken als Fraudecoördinator?

Werk je al als Fraudecoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fraudecoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fraudecoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fraudecoördinator in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fraudecoördinator

Wat verdient een Fraudecoördinator?

Het salaris van een beginnende Fraudecoördinator ligt rond de 2000 euro en kan oplopen als meer ervaring opgedaan wordt en de Fraudecoördinator meer verantwoordelijkheden krijgt. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Fraudecoördinator werkt.

Salarisschaal Fraudecoördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fraudecoördinator

Er zijn geen vacatures Fraudecoördinator aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Fraudecoördinator in werkt.

Meer weten over de sector waar een Fraudecoördinator in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fraudecoördinator

Wat is de toekomst van Fraudecoördinator?

Ook al is fraude verboden, toch komt het nog altijd voor. Er is daarom voldoende werk voor gedreven en deskundige Fraudecoördinatoren. Vaak kan er binnen een organisatie vanuit een andere functie doorgegroeid worden naar de functie van Fraudecoördinator. De Fraudecoördinator kan zelf doorgroeien naar leidinggevende van het team.

Baankans Fraudecoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fraudecoördinator worden: Opleidingen tot Fraudecoördinator

Wil je fraudecoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Fraudecoördinator? 

Om aan de slag te kunnen als Fraudecoördinator kan de leergang Coördinator Fraudebeheersing gevolgd worden. In deze leergang worden alle aspecten die belangrijk zijn voor de functie Fraudecoördinator behandeld. Deze leergang kan echter alleen gevolgd worden als degene werkzaam is in de verzekeringsbranche of de financiële branche. Ook wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd.

Daarnaast is ook mogelijk om aan de slag te kunnen als Fraudecoördinator door een meer algemene opleiding gevolgd te hebben eventueel aangevuld met ervaring en kennis van het behandelen van schades. Vaak kan daarom via een functie van schadecorrespondent of schadebehandelaar doorgegroeid worden naar de functie van Fraudecoördinator.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fraudecoördinator

ITIL V3 Intermediate Service Transition
Deze training is bedoeld voor professionals die een rol als Service Manager, Procesmanager, IT Professional, IT Manager of Service Co?rdinator uitoefenen of ambi?ren. De activiteiten uit de Service Transition/processen Service …
Meer opleidingen Fraudecoördinator

Weet je nog niet of je Fraudecoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fraudecoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fraudecoördinator

Met wie werkt een Fraudecoördinator samen? 

De Fraudecoördinator werkt vaak in team met andere Fraudecoördinatoren. Voor advies en overleg is er veel contact met het team. Daarnaast heeft de Fraudecoördinator ook met anderen contact zoals bijvoorbeeld de politie bij aangifte of andere mensen bij het vermoeden van fraude.


Fraudecoördinator


Organisaties waar een Fraudecoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fraudecoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Fraudecoördinator?

Omdat er vooral veel fraude wordt gepleegd bij verzekeringen is de Fraudecoördinator vaak werkzaam binnen de verzekeringsbranche. Ook in de financiële branche kan de Fraudecoördinator werkzaam zijn. De organisaties in deze branches zijn werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Fraudecoördinator

Waar kun je het beste werken als Fraudecoördinator? Hieronder vind je de best door de Fraudecoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fraudecoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fraudecoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fraudecoördinator.

Welke competenties heeft een Fraudecoördinator nodig?

Een Fraudecoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fraudecoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fraudecoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fraudecoördinator nodig? 

Een belangrijke eigenschap van de Fraudecoördinator is het goed kunnen observeren. De Fraudecoördinator moet eventuele fraude kunnen opsporen en goed kunnen beoordelen. Goed inzicht en analytisch vermogen zijn daarom belangrijk (waarnemer). Daarnaast moet de Fraudecoördinator zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (baas). De Fraudecoördinator moet zelf de fraude opsporen en kunnen bestrijden.

Bekijk de persoonstypen voor Fraudecoördinator


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Fraudecoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fraudecoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fraudecoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fraudecoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fraudecoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fraudecoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fraudecoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fraudecoördinator iets voor je?

Zou je graag Fraudecoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fraudecoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fraudecoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar