Concerncontroller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Concerncontroller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep concerncontroller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je concerncontroller wordt.

Wat is een Concerncontroller?

De Concerncontroller informeert het bestuur van een corporatie over toekomstige mogelijkheden en risico's. Hiernaast werkt hij in teamverband aan een jaar- en meerjarenplannen en de begroting van de organisatie. Hij adviseert met name over de financiële situatie waarin de corporatie zich bevindt, die goed gecontroleerd moet worden om de corporatie ook in de toekomst winstgevend te laten zijn. De Concerncontroller attendeert het bestuur op mogelijke investeringen en bewaakt de begroting. De mate waarin de Concerncontroller in zijn adviserende rol invloed uitoefent op de directie is afhankelijk van zijn positie en het team waarmee hij werkt.

Vaak heeft de Concerncontroller de leiding over de controllers die bij de verschillende onderdelen van het concern in dienst zijn. Soms is zijn takkenpakket beperkter en is de leiding over de controllers in andere handen. 

De Concerncontroller moet diverse factoren in de gaten houden en veel informatie verzamelen en verwerken om een compleet en gedegen financieel plaatje kunnen presenteren aan het bestuur. Op basis van deze (onderzoeks)gegevens formuleert de Concerncontroller ook zijn adviezen. Hij verzorgt het totaalplaatje van de corporatie, waarin alle losse organisatorische delen zijn samengevoegd en biedt de directie op overzichtelijke wijze inzicht in de (financiële) staat van de hele corporatie. Zo is onder meer eenvoudiger te achterhalen welke delen van de corporatie wel of juist geen winst opleveren en waar geïntervenieerd moet worden.

Wil je werken als Concerncontroller?

Werk je al als Concerncontroller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Concerncontroller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Concerncontroller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Concerncontroller in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bestuurslid
 • Directeur
 • Controller
 • Adviseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €6100 tot €12380

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Concerncontroller

Wat verdient een Concerncontroller?

Een Concerncontroller kan een salaris verwachten dat ligt tussen de €6100 en €12.380 per maand, al kan het salaris bij de wat kleinere bedrijven iets lager liggen. Bij grotere concerns kan het salaris ook hoger zijn, zeker als de Concerncontroller leiding moet geven aan veel verschillende divisies. Naast een hoog salaris kan men altijd rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden of auto's, telefoons en laptops van de zaak.

Salarisschaal Concerncontroller

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Concerncontroller

Op zoek naar een nieuwe baan als Concerncontroller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Concerncontroller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Concerncontroller vacatures

Concerncontroller
Robert Walters
Jeugdbescherming Brabant is op zoek naar een concerncontroller met feeling voor het complexe werkveld en de doelstellingen voor het beschermen van kinderen en volwassenen in een dynamische omgeving. Je gaat …
CONCERNCONTROLLER
Gemeente Veenendaal
De gemeente Veenendaal zoekt een ondernemende en innovatieve concerncontroller die wil bijdragen aan een adaptieve en wendbare organisatie. DE GEMEENTE VEENENDAAL Dit is Veenendaal. Een tot stad uitgegroeid dorp van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Concerncontroller

Wat is de toekomst van Concerncontroller?

Om als Concerncontroller aan werk te komen heb jemeestal flink wat werkervaring nodig en zelfs dan zijn er niet veel posities te vinden. Vanuit een baan of opgebouwd netwerk is het perspectief anders. Er zijn lagere en hogere posities als Concerncontroller te onderscheiden en men kan vanuit een lage positie goed doorgroeien naar een hogere. Buiten het werk als controller zou je manager kunnen worden, of mogelijk een financieel directeur.

Baankans Concerncontroller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Concerncontroller worden: Opleidingen tot Concerncontroller

Wil je concerncontroller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Concerncontroller? 

Om Concerncontroller te worden heeft men een Universitair diploma nodig, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde of Economie. Hierbij kan het helpen om ook nog een postdoctorale opleiding tot Controller te volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Concerncontroller

Meer opleidingen Concerncontroller

Weet je nog niet of je Concerncontroller wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Concerncontroller of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Concerncontroller

Met wie werkt een Concerncontroller samen? 

De Concerncontroller legt zijn adviezen voor aan de bestuursleden van de organisatie en/of de directeur, die dan moeten beslissen of het advies opgevolgd zal worden. Verder is er veel communicatie met de controllers waaraan de Concerncontroller leiding geeft en met adviseurs als die ook bij de organisatie in dienst zijn.


 • Bestuurslid
 • Directeur
 • Controller
 • Adviseur
Concerncontroller


Organisaties waar een Concerncontroller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Concerncontroller meestal werkt.

Waar werkt een Concerncontroller?

Een Concerncontroller kan bij allerlei soorten bedrijven terecht, zowel in de profit als de publieke sector. Aangezien het hier gaat om het controllen van concerns, is het logisch dat een Concerncontroller voor een groep bedrijven werkt en niet bij een simpele, onafhankelijke organisatie te vinden is.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Concerncontroller

Waar kun je het beste werken als Concerncontroller? Hieronder vind je de best door de Concerncontroller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Concerncontroller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Concerncontroller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Concerncontroller.

Welke competenties heeft een Concerncontroller nodig?

Een Concerncontroller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Concerncontroller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Concerncontroller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Concerncontroller nodig? 

De Concerncontroller heeft veel overwicht nodig om zijn adviezen doorgevoerd te krijgen en zal daarom vaak een dominant karakter hebben. Daarbij neemt hij veel verantwoordelijkheden op zich en beschikt hij over goede leidinggevende kwaliteiten (Baas). Daarnaast is het belangrijk dat de Concerncontroller zijn taken efficiënt afhandelt. Een resultaatgerichte houding en de behoefte alles onder controle te houden komen ook goed van pas (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Concerncontroller


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Concerncontroller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Concerncontroller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Concerncontroller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Concerncontroller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Concerncontroller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Concerncontroller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Concerncontroller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Concerncontroller iets voor je?

Zou je graag Concerncontroller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Concerncontroller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Concerncontroller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar