Financieel Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Financieel Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep financieel analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je financieel analist wordt.

 

Wat is een Financieel Analist?

De Financieel Analist onderzoekt de financiële situatie binnen zijn bedrijf en economische omstandigheden in het algemeen. Hij probeert te voorspellen wat de impact van bepaalde beleidsveranderingen of gebeurtenissen zou kunnen zijn en adviseert het bedrijfsbestuur hierover.

Ontwikkelingen binnen en buiten het bedrijf hebben gevolgen voor de financiële toekomst ervan. Het is daarom belangrijk dat de Financieel Analist continu blijft analyseren en ook de toekomst in zijn berekeningen meeneemt. Hij rapporteert zijn analyses aan de financieel directeur of financieel controller.

Naast het uitvoeren van routine-analyses kan de Financieel Analist ook betrokken zijn bij bepaalde projecten waarbij meerdere scenario's berekend worden en waaruit het meest ideale scenario naar voren komt. Zo heeft de Financieel Analist niet alleen invloed op het economische beleid van de organisatie, maar ook op de daadwerkelijke producten of arbeidsvoorwaarden van haar medewerkers.

Het specifieke takenpakket van de Financieel Analist is afhankelijk van zijn positie binnen de organisatie en de mate van zelfstandigheid die hij heeft. Zo kan het zijn dat de Financieel Analist enkel een assistent is en zo de hele tijd met analyseren en rapporteren bezig is ter ondersteuning van de controller, maar het kan ook zijn dat de Financieel Analist een grote rol speelt in de financieel-economische besluitname.Wil je werken als Financieel Analist?

Werk je al als Financieel Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Financieel Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Financieel Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Financieel Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Controller
  • Financieel Analist
  • Financieel Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3200 tot €5875

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Financieel Analist

Wat verdient een Financieel Analist?

Een Financieel Analist zal over het algemeen tussen de €3200 en €5875 bruto per maand gaan verdienen, afhankelijk van werkervaring en functieinhoud. Als starter heeft men eerder een positie als assistent van de controller, waardoor het salaris lager uitvalt dan in zelfstandige functies. Een Financieel Analist kan ook rekenen op een uitstekend pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere vakantietoeslagen en andere bonussen.

Salarisschaal Financieel Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Financieel Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Financieel Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Financieel Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Financieel Analist vacatures

Vacature (Junior) Financial Analyst
Page Personnel
For an international company in Eindhoven we are looking for a Financial Analyst. The company is a global retailer. It has an international environment. You will work in a team …
Vacature Financieel Analist
Page Personnel
Voor onze klant die actief is in de smeerolie- en brandstoffen branche zijn we op zoek naar een data gedreven Financieel Analist. De standplaats van de positie is Tilburg. In …
Vacature Financial Analyst Controller
Page Personnel
In this role you will be responsible for the USGAAP & Local GAAP and tax compliance for multiple financial accounting is executed in SSC's in Asia. Here the review is …
Vacature Financial Analyst (German)
Page Personnel
Voor een toonaangevende organisatie zijn wij op zoek naar een Financal Accountant die zowel vloeiend Duits als Nederlands spreekt. Het gaat om een fulltime functie voor 40 uur per week.
Vacature Jr. Financial Analyst
Page Personnel
Een internationale organisatie te Leiden die actief is in de FMCG sector. Deze organisatie biedt diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Als Jr. Financial Analyst ben je verantwoordelijk voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Financieel Analist

Wat is de toekomst van Financieel Analist?

De arbeidsmarkt is over het algemeen gunstig voor een Financieel Analist, zolang hij maar aan de juiste criteria voldoet. Het kan zijn dat hij in eerste instantie op een positie als assistent controller of financieel medewerker terecht komt. Het is dan ook handig om een netwerk op te bouwen omdat het doorstromen bevordert en informatie over vacante posities (sneller) bij je terecht komt.

Naarmate men meer werkervaring heeft en een steeds groter netwerk, is het mogelijk om door te groeien tot controller en uiteindelijk zelfs om financieel directeur van een organisatie te worden. Op zelfstandige basis kan men financieel adviseur worden en zo een eigen onderneming starten.

Baankans Financieel Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Financieel Analist worden: Opleidingen tot Financieel Analist

Wil je Financieel Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Financieel Analist.

Hoe word je een Financieel Analist? 

Om Financieel Analist te worden is het nodig om eerst een HBO of WO opleiding in Bedrijfseconomie te volgen, of een soortgelijke opleiding (in financiële richting).

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Financieel Analist

Corporate Finance, Risk & Treasury Management (QT) [Online te volgen gedurende COVID-19!]
Corporate Finance, Risk & Treasury Management (QT). Managen van financiële risico’s, waardecreatie en vergroten van winstgevendheid, versterk de financiële structuur en waarborg continuïteit Managen van financiële risico’s, waardecreatie en vergroten …
Corporate Finance, Risk & Treasury Management (QT) [Online te volgen gedurende COVID-19!]
Corporate Finance [Online te volgen gedurende COVID-19!]
Het effectief opstellen van financieel beleid en het nemen van gedegen financiële beslissingen vergt gevorderde kennis en praktijkervaring van Corporate Finance. Corporate Finance is het vakgebied dat een bredere kijk …
Corporate Finance [Online te volgen gedurende COVID-19!]
Intermediate Accounting for Corporate Finance Advisors
Following the successful delivery of several training programs on “hard” corporate finance skills in the Netherlands, London, New York and Asia I offer since 2015 an open programme primarily focussed …
Intermediate Accounting for Corporate Finance Advisors
Hard corporate finance skills (5 modules of 2 days) on forecasting, valuation, accounting, LBO and M&A modeling
Following the successful delivery of several training programs on “hard” corporate finance skills in the Netherlands, London, New York and Asia I offer since 2015 an open programme primarily focussed …
Hard corporate finance skills (5 modules of 2 days) on forecasting, valuation, accounting, LBO and M&A modeling
Foundations of Finance: Understand the principles of corporate finance. Become more financially confident in five days.
A compact and intensive blended learning program, Foundations of Finance delivers a solid foundation of financial insight and understanding for every professional whose work is (or will be) related to …
Foundations of Finance: Understand the principles of corporate finance. Become more financially confident in five days.

Omscholen of doorgroeien tot Financieel Analist

Als je Financieel Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Financieel Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Financieel Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Financieel Analist?

Competenties en Vaardigheden Financieel Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Financieel Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Financieel Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Financieel Analist

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Financieel Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Financieel Analist. Als Financieel Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Financieel Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Financieel Analist

Vakkennis voor een Financieel Analist

Het is voor een Financieel Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Financieel Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Financieel Analist

Corporate Finance
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Corporate Finance
Corporate Finance For Dummies
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Corporate Finance For Dummies
Corporate Finance: The Core, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Corporate Finance: The Core, Global Edition
Financial Times Handbook of Corporate Finance
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Financial Times Handbook of Corporate Finance
Corporate Finance, Global Edition
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Corporate Finance, Global Edition

Werkervaring Financieel Analist

Het is voor een startend Financieel Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Financieel Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller, Financieel Adviseur, Financieel Directeur .

Iets anders leren?

Is Financieel Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Financieel Analist

Met wie werkt een Financieel Analist samen? 

De Financieel Analist staat onder leiding van een controller of de financieel directeur van het bedrijf. Om informatie te verzamelen zal de Financieel Analist met medewerkers van zijn bedrijf moeten communiceren en indien nodig ook aan bepaalde medewerkers uit moeten leggen wat de financiële informatie precies betekent, om zo goed advies te kunnen geven. Buiten zijn organisatie zal de Financieel Analist met andere Financieel Analisten en/of adviseurs communiceren om zo relevante informatie te verzamelen.


  • Controller
  • Financieel Analist
  • Financieel Directeur
Financieel Analist


Organisaties waar een Financieel Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Financieel Analist meestal werkt.

Waar werkt een Financieel Analist?

Een Financieel Analist komt te werken bij grote organisaties die een eigen financiële afdeling hebben, waarbij men zowel in de commerciële als in de publieke sector terecht kan komen. Het is ook mogelijk om voor een adviesbureau te gaan werken, of zelf een financieel adviesbureau op te zetten.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Financieel Analist

Waar kun je het beste werken als Financieel Analist? Hieronder vind je de best door de Financieel Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Financieel Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Financieel Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Financieel Analist.

Welke competenties heeft een Financieel Analist nodig?

Een Financieel Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Financieel Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Financieel Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Financieel Analist nodig? 

Om goede voorspellingen te kunnen doen en alle alternatieven volledig weer te kunnen geven, is het nodig dat de Financieel Analist grondig en gedisciplineerd te werk gaat. Hij moet alles in de gaten willen houden om zo een optimale oplossing te kunnen presenteren (Perfectionist). Het is ook belangrijk dat de Financieel Analist goed met cijfers om kan gaan, geen verkeerde berekeningen maakt en ook precies weet wat elke berekening inhoudt. Nauwkeurigheid en vakkennis zijn van groot belang (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Financieel Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Financieel Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Financieel Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Financieel Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Financieel Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Financieel Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Financieel Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Financieel Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Financieel Analist iets voor je?

Zou je graag Financieel Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Financieel Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Financieel Analist?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Financieel Analist

Vacature Financial Analyst
Conessence
Je staat in voor de opmaak van verschillende rapporten betreffende KPI's, business parameters bestemd voor de US moederonderneming.Je
Vacature Senior Financial Analyst
Cummins
In this role, you will make an impact in the following ways:
Vacature Jr. Financial Analyst
Page Personnel
Een internationale organisatie te Leiden die actief is in de FMCG sector. Deze organisatie biedt diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Als Jr. Financial Analyst ben je verantwoordelijk voor …
Vacature Associate Financial Analyst – Controlling - European Operating Center
Medtronic
About Medtronic Together, we can change healthcare worldwide. At Medtronic, we push the limits of what technology, therapies and services can do to help alleviate pain, restore health and extend …
Vacature Financieel Analist / Financieel Controller
Vollenhoven Olie
Vollenhoven Olie (Tilburg) is op zoek naar versterking voor de afdeling Finance in de vorm van een Financieel expert met data skills. Ben jij toe aan de tweede stap in

Actuele blogposts


reacties op Financieel Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar