Financieel Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Financieel Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep financieel analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je financieel analist wordt.

 

Wat is een Financieel Analist?

De Financieel Analist onderzoekt de financiële situatie binnen zijn bedrijf en economische omstandigheden in het algemeen. Hij probeert te voorspellen wat de impact van bepaalde beleidsveranderingen of gebeurtenissen zou kunnen zijn en adviseert het bedrijfsbestuur hierover.

Ontwikkelingen binnen en buiten het bedrijf hebben gevolgen voor de financiële toekomst ervan. Het is daarom belangrijk dat de Financieel Analist continu blijft analyseren en ook de toekomst in zijn berekeningen meeneemt. Hij rapporteert zijn analyses aan de financieel directeur of financieel controller.

Naast het uitvoeren van routine-analyses kan de Financieel Analist ook betrokken zijn bij bepaalde projecten waarbij meerdere scenario's berekend worden en waaruit het meest ideale scenario naar voren komt. Zo heeft de Financieel Analist niet alleen invloed op het economische beleid van de organisatie, maar ook op de daadwerkelijke producten of arbeidsvoorwaarden van haar medewerkers.

Het specifieke takenpakket van de Financieel Analist is afhankelijk van zijn positie binnen de organisatie en de mate van zelfstandigheid die hij heeft. Zo kan het zijn dat de Financieel Analist enkel een assistent is en zo de hele tijd met analyseren en rapporteren bezig is ter ondersteuning van de controller, maar het kan ook zijn dat de Financieel Analist een grote rol speelt in de financieel-economische besluitname.

Wil je werken als Financieel Analist?

Werk je al als Financieel Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Financieel Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Financieel Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Financieel Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Controller
  • Financieel Analist
  • Financieel Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3200 tot €5875

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

18


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Financieel Analist

Wat verdient een Financieel Analist?

Een Financieel Analist zal over het algemeen tussen de €3200 en €5875 bruto per maand gaan verdienen, afhankelijk van werkervaring en functieinhoud. Als starter heeft men eerder een positie als assistent van de controller, waardoor het salaris lager uitvalt dan in zelfstandige functies. Een Financieel Analist kan ook rekenen op een uitstekend pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere vakantietoeslagen en andere bonussen.

Salarisschaal Financieel Analist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Financieel Analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Financieel Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Financieel Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Financieel Analist vacatures

Brocacef – Financial Analyst Accounting - Maarssen
Klant via Greenberg Nielsen
Brocacef – Financial Analyst Accounting - Maarssen Als Financial Analyst Accounting bij Brocacef werk je in een complexe en pragmatische omgeving die volop in beweging is. Je zal optreden als …
Financieel analist, Amersfoort
Werkzoeken.nl
De kranten staan er vol mee: internetcriminaliteit, witwasschandalen, corruptie en allerlei andere soorten fraude. Zaken die moeten worden opgelost, het liefst nog voordat ze met koeienletters in de krant verschijnen. …
Financieel analist
ABN AMRO Amersfoort
Over de functie De kranten staan er vol mee: internetcriminaliteit, witwasschandalen, corruptie en allerlei andere soorten fraude. Zaken die moeten worden opgelost, het liefst nog voordat ze met koeienletters in …
TEMP Financial Analyst - English - Utrecht area
Abroad Experience Recruitment Agency
Our international client who are an international non-profit organisation is looking for a proactive temporary Financial Analyst for approximately 4 months. Responsibilities/Tasks The Financial Analyst is expected to manage the …
Financial Analyst / Asian Markets
Walters People
Would you like to continue your analytical and finance career, working for a global organisation that focuses on the Asian markets? Do you have strong analytical skills combined with a …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Financieel Analist

Wat is de toekomst van Financieel Analist?

De arbeidsmarkt is over het algemeen gunstig voor een Financieel Analist, zolang hij maar aan de juiste criteria voldoet. Het kan zijn dat hij in eerste instantie op een positie als assistent controller of financieel medewerker terecht komt. Het is dan ook handig om een netwerk op te bouwen omdat het doorstromen bevordert en informatie over vacante posities (sneller) bij je terecht komt.

Naarmate men meer werkervaring heeft en een steeds groter netwerk, is het mogelijk om door te groeien tot controller en uiteindelijk zelfs om financieel directeur van een organisatie te worden. Op zelfstandige basis kan men financieel adviseur worden en zo een eigen onderneming starten.

Baankans Financieel Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

18


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Financieel Analist worden: Opleidingen tot Financieel Analist

Wil je financieel analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Financieel Analist? 

Om Financieel Analist te worden is het nodig om eerst een HBO of WO opleiding in Bedrijfseconomie te volgen, of een soortgelijke opleiding (in financiële richting).

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Financieel Analist

Excel basis tot expert, Power BI
Excel en Power BI-cursus Bij de intake inventariseer ik de behoeften van de verschillende deelnemers wat betreft het huidige en het gewenste niveau en pas daar het programma en de oefeningen op …
Opleiding CDD/KYC analist
Bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat hoog op de lijst in de financiële sector. Vanzelfsprekend hebben financieel professionals hierin een cruciale rol Bestrijding van fraude, witwaspraktijken en terrorismefinanciering staat …
Excel Voor Financial Expert 14 PE-Uren "Triple.is"
FinancialExcel.org Deze training vertegenwoordigd 14 PE-Punten: U geeft zelf vier voorkeur datums op voor de te volgen training! Informatie Als financieel medewerker moet u in korte tijd veel data verwerken om …
Strategisch Werkkapitaal Management & Supply Chain Finance
Ontdek in twee dagen alle aspecten van werkkapitaal analyse, performance indicatoren en optimalisatie. Realiseer een structureel betere cashpositie en bepaal de optimale financieringsconstructie. Cash is King regeert en van u …
Meer opleidingen Financieel Analist

Weet je nog niet of je Financieel Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Financieel Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Financieel Analist

Met wie werkt een Financieel Analist samen? 

De Financieel Analist staat onder leiding van een controller of de financieel directeur van het bedrijf. Om informatie te verzamelen zal de Financieel Analist met medewerkers van zijn bedrijf moeten communiceren en indien nodig ook aan bepaalde medewerkers uit moeten leggen wat de financiële informatie precies betekent, om zo goed advies te kunnen geven. Buiten zijn organisatie zal de Financieel Analist met andere Financieel Analisten en/of adviseurs communiceren om zo relevante informatie te verzamelen.


  • Controller
  • Financieel Analist
  • Financieel Directeur
Financieel Analist


Organisaties waar een Financieel Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Financieel Analist meestal werkt.

Waar werkt een Financieel Analist?

Een Financieel Analist komt te werken bij grote organisaties die een eigen financiële afdeling hebben, waarbij men zowel in de commerciële als in de publieke sector terecht kan komen. Het is ook mogelijk om voor een adviesbureau te gaan werken, of zelf een financieel adviesbureau op te zetten.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Financieel Analist

Waar kun je het beste werken als Financieel Analist? Hieronder vind je de best door de Financieel Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Financieel Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Financieel Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Financieel Analist.

Welke competenties heeft een Financieel Analist nodig?

Een Financieel Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Financieel Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Financieel Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Financieel Analist nodig? 

Om goede voorspellingen te kunnen doen en alle alternatieven volledig weer te kunnen geven, is het nodig dat de Financieel Analist grondig en gedisciplineerd te werk gaat. Hij moet alles in de gaten willen houden om zo een optimale oplossing te kunnen presenteren (Perfectionist). Het is ook belangrijk dat de Financieel Analist goed met cijfers om kan gaan, geen verkeerde berekeningen maakt en ook precies weet wat elke berekening inhoudt. Nauwkeurigheid en vakkennis zijn van groot belang (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Financieel Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Financieel Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Financieel Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Financieel Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Financieel Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Financieel Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Financieel Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Financieel Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Financieel Analist iets voor je?

Zou je graag Financieel Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Financieel Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Financieel Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar