U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gebouwbeheerder

Gebouwbeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gebouwbeheerder? Lees de functieomschrijving.

 

Gebouwbeheer valt onder de discipline Facility Management. Facility Management zorgt voor zo goed mogelijke werkomstandigheden voor het personeel van een bedrijf. Eén van de facilitaire processen binnen een organisatie is gebouwbeheer. Een gebouwbeheerder zorgt ervoor dat het pand en alle installaties goed worden onderhouden, zodat de veiligheid en gezondheid gewaarborgd blijven.

Een gebouwbeheerder stelt een beheervisie en meerjarenonderhoudsplan op voor het bedrijf. Hij bepaalt welke installaties of onderdelen aan vervanging of reparatie toe zijn en maakt hiervoor een planning en begroting.

De gebouwbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud van installaties zoals verwarmings- en koelingsinstallaties en ventilatiesystemen, het sanitair en elektrotechnische installaties. Hij zorgt ervoor dat kapotte apparaten worden gerepareerd, installaties regelmatig worden getest en storingen worden verholpen. De gebouwbeheerder huurt specialisten in, zoals installateurs, en controleert hun werk. Bovendien kan de gebouwbeheerder bepalen welke materialen zich waar moeten bevinden in het bedrijf. 

Mensen vonden ons op: Job Gebouwbeheerder, Baan Gebouwbeheerder, Gebouwbeheerder Worden, Functie-eisen Gebouwbeheerder, Verantwoordelijkheden Gebouwbeheerder, Functieprofiel Gebouwbeheerder, Wat doet een Gebouwbeheerder, Werken als Gebouwbeheerder.

Gebouwbeheerder worden: Opleiding tot gebouwbeheerder

 

Er bestaan geen specifieke opleidingen tot gebouwbeheerder, maar wel tot facilitair manager. Opleidingen tot facilitair manager zijn bijvoorbeeld de MBO-opleidingen Facilitair Leidinggevende,  de HBO-opleidingen Facilitair Management en Facilitaire Dienstverlening. Ook een WO-managementopleiding is geschikt. Gebouwbeheerder is slechts een onderdeel van Facility Management, dus het is aan te raden om naast bovengenoemde opleidingen een cursus Gebouwbeheer van enkele dagen of weken te volgen. 

Andere (technische) opleiding zijn vaak ook goed, zoals Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gebouwbeheerder, Gebouwbeheerder Worden, Opleidingsniveau Gebouwbeheerder, Scholing Gebouwbeheerder, Studie Gebouwbeheerder, Bijscholing Gebouwbeheerder, Omscholing Gebouwbeheerder.

Organisaties waar een gebouwbeheerder doorgaans werkzaam is

 

Een gebouwbeheerder kan bij verschillende organisaties aan de slag. Het gaat dan meestal om de grotere bedrijven, zoals multinationals, verpleeg- en zorginstellingen en hotels. Dit kunnen zowel profit- als non-profitorganisaties zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gebouwbeheerder, Gebouwbeheerder Worden, Opleidingsniveau Gebouwbeheerder, Scholing Gebouwbeheerder, Studie Gebouwbeheerder, Bijscholing Gebouwbeheerder, Omscholing Gebouwbeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gebouwbeheerder

 

Het salaris van een gebouwbeheerder hangt af van zijn opleiding, precieze functie en ervaring. Vaak geldt dat hoe hoger de opleiding van de gebouwbeheerder is, hoe meer hij verdient. Hij kan een bedrag van tussen de 2500 en 5000 euro bruto per maand verwachten.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar een gebouwbeheerder werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Gebouwbeheerder, Loon Gebouwbeheerder, Wat verdien je als Gebouwbeheerder, Salarisschaal Gebouwbeheerder, Salarisindicatie Gebouwbeheerder, Bonus Gebouwbeheerder, CAO Gebouwbeheerder, Brutoloon Gebouwbeheerder, Nettoloon Gebouwbeheerder, Vakantiedagen Gebouwbeheerder, Pensioen Gebouwbeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden gebouwbeheerder

 • Organiseren
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Gebouwbeheerder, Vaardigheden Gebouwbeheerder, Attitude Gebouwbeheerder, Kwalificaties Gebouwbeheerder, Competentieprofiel Gebouwbeheerder.

Boeken voor het beroep gebouwbeheerder

Wil je meer weten over het beroep gebouwbeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gebouwbeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gebouwbeheerder te komen.

Zakboek Wet- en regelgeving bestaande gebouwen en installaties 2019 |

voor gebouwbeheerders en inspecteurs - Nederlands | Druk: 2019 | Pocket | 9789082964806 | 224 pagina's

Altijd op de hoogte zijn van de laatste wet- en regelgeving omtrent bestaande gebouwen en installaties? Nu verkrijgbaar: editie 2019 van het zakboek “Wet- en regelgeving bestaande gebouwen en installaties” Weet u over welke documenten u moet beschikken om...

Mensen vonden ons op: boeken voor Gebouwbeheerder, Gebouwbeheerder ebooks, boek Gebouwbeheerder.

Persoonstypen gebouwbeheerder

 

Een gebouwbeheerder is energiek, zelfverzekerd en gaat doelgericht en efficiënt te werk. Hij moet knopen doorhakken en alle onderhoudswerkzaamheden in goede banen leiden. Hij is vaak recht-door-zee en weet wat hij wil. Een persoonstype dat bij een gebouwbeheerder past is daarom de succesvolle werker.

Een ander persoonstype dat past bij de gebouwbeheerder is waarnemer. Hij moet steeds zijn ogen open houden. Hij stelt vast waar zich problemen voordoen en waar het personeel op het technische gebied behoefte aan heeft. Ook zorgt hij ervoor dat hij volledig op de hoogte is van wat zich binnen het bedrijf afspeelt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gebouwbeheerder, Karakter Gebouwbeheerder.

Netwerk gebouwbeheerder

 

Het spreekt voor zich dat een gebouwbeheerder veel in contact komt met de andere medewerkers van het bedrijf waar hij werkzaam is. Dit zijn zowel eventuele andere onderhoudsmensen als het overige personeel. Hij stelt vast waar het personeel behoefte aan heeft en hij overlegt en maakt afspraken met hen. Bovendien komt hij in aanraking met de directeur van het bedrijf, evenals met de leveranciers van bijvoorbeeld apparatuur en specialisten die de gebouwbeheerder inhuurt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gebouwbeheerder, Medewerkers Gebouwbeheerder.

Is het beroep gebouwbeheerder iets voor jou?

Zou je graag gebouwbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gebouwbeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gebouwbeheerder, beroepskeuzetest Gebouwbeheerder, beroep Gebouwbeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gebouwbeheerder

 

Lang niet alle bedrijven hebben een gebouwbeheerder, dus het vinden van een baan kan lastig zijn. De grotere bedrijven hebben wel een gebouwbeheerder, dus daar is vaak wel werk te vinden. Wel nemen de meeste bedrijven alleen gebouwbeheerders met ervaring aan. Vooral voor beginnende gebouwbeheerders kan het dus lastig zijn een baan te vinden.

Na jaren van ervaring kan een gebouwbeheerder bij steeds grotere bedrijven aan de slag of een hogere functie binnen het bedrijf krijgen. Ook door middel van cursussen kan een gebouwbeheerder zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. 

Arbeidsmarktperspectief score gebouwbeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gebouwbeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gebouwbeheerder, Promotie mogelijkheden Gebouwbeheerder, Carriere Gebouwbeheerder.

Solliciteren op de functie gebouwbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gebouwbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gebouwbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gebouwbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gebouwbeheerder, CV Gebouwbeheerder, sollicitatie Gebouwbeheerder.

Interviews met gebouwbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gebouwbeheerder

Vacatures gebouwbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Gebouwbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gebouwbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Gebouwbeheer valt onder de discipline Facility Management. Facility Management zorgt voor zo goed mogelijke werkomstandigheden voor het personeel van een bedrijf. Eén van de facilitaire processen binnen een organisatie is gebouwbeheer.

Beoordeling Gebouwbeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gebouwbeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gebouwbeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep