Facilitair Manager worden: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Facilitair Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Facilitair Manager, zoals: "Wat doet een Facilitair Manager?", of "Wat verdient een Facilitair Manager? of "Hoe word je een Facilitair Manager?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Facilitair Manager nodig heeft.Wat is een Facilitair Manager?

De Facilitair Manager (Facility Manager) is degene die als het ware het huishouden van de organisatie regelt. De Facilitair Manager zorgt ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn waardoor de medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. De Facilitair Manager bestuurt en beheerst de ondersteunende activiteiten. Hierdoor kan de Facilitair Manager op het strategische niveau haar doelstelling bereiken en kunnen de medewerkers op praktisch vlak hun werk optimaal uitvoeren.

 

 

Past het beroep Facilitair Manager bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Facilitair Manager?

De taken van de Facilitair Manager zijn divers. Naast de meer praktische zaken, moet de Facilitair Manager ook leiding geven aan bepaalde facilitaire diensten. Ook mag de Facilitair Manager steeds meer op strategisch niveau meedenken. Kan het ziekteverzuim bijvoorbeeld worden verminderd door een optimale werkomgeving te bieden? Hierdoor kan het bedrijf veel kosten besparen en de facilitaire organisatie een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

De Facilitair Manager heeft grofweg vijf hoofdtaken:

 • Het ondersteunen van de medewerkers.
 • Het efficiënt inrichten van het gebouw.
 • Het onderhouden van de contacten met externe leveranciers.
 • Strategisch meedenken
 • Leiding geven aan de beveiliging, schoonmakers, catering etc.

 

Om zijn werk goed uit te kunnen voeren, moet de Facilitair Manager beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Ook moet de Facilitair Manager goed kunnen plannen en organiseren en opmerkzaam zijn. De Facilitair Manager moet ook een aanspreekpunt voor medewerkers zijn en werkt uiteindelijk voor hen. Daarnaast moet de Facilitair Manager ook een goed commercieel en financieel inzicht hebben om het bedrijfsmatige aspect niet uit het oog te verliezen.

Andere namen het beroep Facilitair Manager

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Manager Facilitair, Teamleider facilitair, Facility Manager, Teamleider Facility, Facility Officer, Hoofd Technische Services, Hoofd Technische Dienst


Vacatures Facilitair Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Facilitair Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facilitair Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Facilitair Manager vacatures

Vacature Hoofd Technische Dienst
Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark
Als Hoofd Technische Dienst werk jij voor twee hotels in Amsterdam; het Leonardo Royal Hotel Amsterdam én het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark. Jij bent verantwoordelijk voor beide teams en stuurt …
Vacature Hoofd Technische Dienst
Leonardo Royal Hotel Amsterdam
Als Hoofd Technische Dienst werk jij voor twee hotels in Amsterdam; het Leonardo Royal Hotel Amsterdam én het Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark. Jij bent verantwoordelijk voor beide teams en stuurt …
Vacature Facility Officer
Ubiway Retail HQ
Ubiway Retail is het bedrijf achter de vier ketens Press Shop, Relay, Hubiz en ubi Press Shop and More. In onze winkels die gespecialiseerd zijn in '
Vacature Hoofd Technische Dienst
Tribe Amsterdam City
TRIBE Amsterdam City (opening Q1 2022) is een nieuw te openen 4* sterren hotel en een uniek concept binnen Nederland (en het eerste, dus een PRIMEUR). Dit design hotel (192 …
Vacature Maintenance & Facility Manager
LGA Engineering
Functieomschrijving:Als Maintenance Manager ga je de onderhoudsafdeling aansturen en in goede banen leiden.Je draagt de verantwoordelijkheid voor het

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Facilitair Manager

Wat verdient een Facilitair Manager?

Het gemiddelde salaris van de Facilitair Manager ligt rond de €3800,-. Het startsalaris van de Facilitair Manager hangt sterk af van het opleidingsniveau. Als de Facilitair Manager een afgeronde WO opleiding heeft, ligt het startsalaris vaak rond de €3000,-. Als de Facilitair Manager een HBO opleiding heeft gevolgd en begint als bijvoorbeeld Assistent Facilitair Manager ligt het startsalaris rond de €1900,-. Naarmate ervaring opgedaan wordt kan het salaris oplopen naar een maximum van rond de €7000,-.

Salarisschaal Facilitair Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Facilitair Manager

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Facilitair Manager


Facilitair Manager worden: Opleidingen tot Facilitair Manager

Wil je Facilitair Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Facilitair Manager.

Hoe word je een Facilitair Manager? 

Sommige Facilitair Managers rollen in het vak vanuit een meer specialistische functie. Ze hebben dan vaak een financiële opleiding en achtergrond en willen zich gaan verbreden. Ook kan de Facilitair Manager de HBO opleiding Facility Management volgen. Deze brede opleiding behandelt de diverse aspecten waar de Facilitair Manager mee te maken krijgt.

Opleidingen Facilitair Manager

Facilitair Manager
Algemeen Wie kent niet het gevoel om als facility manager op een andere golflengte te zitten dan de rest van het bedrijf? Het gevoel dat je speelbal bent van machten …
Facilitair Manager
MHBO Facilitair Management
Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een uitdagende baan als …
MHBO Facilitair Management
HBO Workshop - Strategisch Facility Management
Alle workshops worden op een praktijkgerichte manier verzorgd. Tijdens de eendaagse workshop wordt gestart met een korte uitleg over de theorie. Deze theorie dient als fundering onder de verdere workshop. …
HBO Workshop - Strategisch Facility Management
Basisopleiding Facilitair Management
Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren sterk …
Basisopleiding Facilitair Management
HBO Facilitair Management
Werken binnen het vakgebied facilitair management betekent afwisseling en veelzijdigheid. Binnen dit werkveld speelt een goede communicatie en organisatie een belangrijke rol. Deze opleiding is niet alleen geschikt voor facilitair …
HBO Facilitair ManagementFacilitair Manager worden: Omscholen tot Facilitair Manager

Als je je wilt omscholen tot Facilitair Manager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Facilitair Manager zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Facilitair Manager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Facilitair Manager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Facilitair Manager

Als je Facilitair Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Facilitair Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Facilitair Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Facilitair Manager?


Competenties en Vaardigheden Facilitair Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Facilitair Manager.

Welke competenties heeft een Facilitair Manager nodig?

Een Facilitair Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Vaardigheden Facilitair Manager

 • Luisteren
 • Analytisch vermogen
 • Effectief communiceren
 • Vragen stellen
 • Geduld
 • Verbanden leggen
 • Openheid
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Beslissen
 • Prioriteiten stellen
 • Methodisch werken
 • Voorbereiden
 • Bemiddelen
 • Creativiteit
 • Overtuigingskracht
 • Zelfvertrouwen
 • Budgetteren
 • Plannen
 • Leiding geven
 • Keuzes maken
 • Creatief denken
 • Methodisch ontwerpen
 • Vernieuwend
 • Rekenen
 • Onderhandelen
 • Motiveren
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Facilitair Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Facilitair Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Facilitair Manager nodig? 

De Facilitair Manager moet goed kunnen plannen en organiseren. De Facilitair Manager moet het overzicht kunnen houden, deels leiding kunnen geven en onafhankelijk te werk kunnen gaan (Succesvolle werker). De Facilitair Manager moet de faciliteiten zo regelen dat de medewerkers een optimaal resultaat kunnen behalen. De Facilitair Manager moet dus betrokken zijn bij de behoeftes van de medewerkers (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Facilitair Manager


Eigenschappen Facilitair Manager

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Facilitair Manager

Wat zijn de baankansen voor een Facilitair Manager?

Er is voldoende vraag naar Facilitair Managers. De Facilitair Manager kan doorgroeien naar de functie van Facilitair Manager vanuit een meer specialistische functie. Ook kan de Facilitair Manager eerst als Facilitair Medewerker of als Assistent Facilitair Manager aan de slag gaan om vervolgens door te groeien naar de functie van Facilitair Manager. 

De actuele kans op werk voor een Facilitair Manager

Het beroep Facilitair Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Facilitair managers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

377

Baankans Facilitair Manager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Facilitair Manager

Je kunt als Facilitair Manager een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Facilitair Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Facilitair Manager

Doorgroei beroepen voor een Facilitair Manager

Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor bedrijfsleider administratiekantoor ondernemer administratiekantoor Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau bedrijfsleider actuarieel adviesbureau ondernemer actuarieel adviesbureau Hoofd crediteurenadministratie groepshoofd crediteurenadministratie teamleider crediteurenadministratie Hoofd debiteurenadministratie
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Facilitair Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Facilitair Manager meestal werkt.

Waar werkt een Facilitair Manager?

De Facilitair Manager werkt meestal op de facilitaire afdeling van een organisatie. De Facilitair Manager kan in diverse sectoren aan het werk. Zo kan de Facilitair Manager in de vastgoedsector, de zorg of in het bank- en verzekeringswezen. Ook kan de Facilitair Manager bij een grotere facilitaire organisatie aan de slag. De Facilitair Manager is dan voor meerdere gebouwen in de regio verantwoordelijk. De Facilitair Manager werkt meestal in de profit sector.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Netwerk Facilitair Manager

Met wie werkt een Facilitair Manager samen? 

De Facilitair Manager heeft veel te maken met de andere medewerkers van de organisatie. Daarnaast heeft de Facilitair Manager ook contact met het bestuur of management, heeft de Facilitair Manager de leiding over schoonmakers, beveiliging en catering en werkt vaak in een team met andere Facility Medewerkers.


Facilitair Manager

Interview met een Facilitair Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Facilitair Manager:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Facilitair Manager verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Facilitair Manager?

De beroepen die verwant zijn aan Facilitair Manager zijn:
Facilitair Medewerker
Salaris: €1300 tot €2500
Opleiding: MBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Manager bedrijfsbureau
Salaris: €2000 tot €4500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Facilitair Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

377Ga direct naar