Facilitair Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Facilitair Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep facilitair manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je facilitair manager wordt.

 

Wat is een Facilitair Manager?

De Facilitair Manager (Facility Manager) is degene die als het ware het huishouden van de organisatie regelt. De Facilitair Manager zorgt ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn waardoor de medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. De Facilitair Manager bestuurt en beheerst de ondersteunende activiteiten. Hierdoor kan de Facilitair Manager op het strategische niveau haar doelstelling bereiken en kunnen de medewerkers op praktisch vlak hun werk optimaal uitvoeren.

 

De Facilitair Manager heeft grofweg vijf hoofdtaken:

-         Het ondersteunen van de medewerkers.

-         Het efficiënt inrichten van het gebouw.

-         Het onderhouden van de contacten met externe leveranciers.

-         Strategisch meedenken

-         Leiding geven aan de beveiliging, schoonmakers, catering etc.

De taken van de Facilitair Manager zijn divers. Naast de meer praktische zaken, moet de Facilitair Manager ook leiding geven aan bepaalde facilitaire diensten. Ook mag de Facilitair Manager steeds meer op strategisch niveau meedenken. Kan het ziekteverzuim bijvoorbeeld worden verminderd door een optimale werkomgeving te bieden? Hierdoor kan het bedrijf veel kosten besparen en de facilitaire organisatie een bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.

 

Om zijn werk goed uit te kunnen voeren, moet de Facilitair Manager beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Ook moet de Facilitair Manager goed kunnen plannen en organiseren en opmerkzaam zijn. De Facilitair Manager moet ook een aanspreekpunt voor medewerkers zijn en werkt uiteindelijk voor hen. Daarnaast moet de Facilitair Manager ook een goed commercieel en financieel inzicht hebben om het bedrijfsmatige aspect niet uit het oog te verliezen.Wil je werken als Facilitair Manager?

Werk je al als Facilitair Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Facilitair Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Facilitair Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Facilitair Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Facilitair Manager

Wat verdient een Facilitair Manager?

Het gemiddelde salaris van de Facilitair Manager ligt rond de €3800,-. Het startsalaris van de Facilitair Manager hangt sterk af van het opleidingsniveau. Als de Facilitair Manager een afgeronde WO opleiding heeft, ligt het startsalaris vaak rond de €3000,-. Als de Facilitair Manager een HBO opleiding heeft gevolgd en begint als bijvoorbeeld Assistent Facilitair Manager ligt het startsalaris rond de €1900,-. Naarmate ervaring opgedaan wordt kan het salaris oplopen naar een maximum van rond de €7000,-.

Salarisschaal Facilitair Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Facilitair Manager

Er zijn geen vacatures Facilitair Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Facilitair Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Facilitair Manager in werkt

Bekijk werken in Facilitaire Dienstverlening

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Facilitair Manager

Wat is de toekomst van Facilitair Manager?

Er is voldoende vraag naar Facilitair Managers. De Facilitair Manager kan doorgroeien naar de functie van Facilitair Manager vanuit een meer specialistische functie. Ook kan de Facilitair Manager eerst als Facilitair Medewerker of als Assistent Facilitair Manager aan de slag gaan om vervolgens door te groeien naar de functie van Facilitair Manager. 

Baankans Facilitair Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Facilitair Manager worden: Opleidingen tot Facilitair Manager

Wil je Facilitair Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Facilitair Manager.

Hoe word je een Facilitair Manager? 

Sommige Facilitair Managers rollen in het vak vanuit een meer specialistische functie. Ze hebben dan vaak een financiële opleiding en achtergrond en willen zich gaan verbreden. Ook kan de Facilitair Manager de HBO opleiding Facility Management volgen. Deze brede opleiding behandelt de diverse aspecten waar de Facilitair Manager mee te maken krijgt.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Facilitair Manager

MHBO Facilitair Management
Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een uitdagende baan als …
MHBO Facilitair Management
Facilitair Medewerker Allround Incompany
Facilitair Medewerker Allround Algemeen Je bent facilitair medewerker en je wilt je taken nog professioneler uitvoeren. Je verstaat jouw vak, maar je bent nog niet toe aan de wat zwaardere cursus Facility Manager: Assistent. Tijdens …
Facilitair Medewerker Allround Incompany
Basisopleiding Facilitair Management (privé-les)
Algemeen   Bij facilitair management draait het om het zorg dragen voor goede werk ondersteunende voorzieningen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de veiligheid en beveiliging van een organisatie, de …
Basisopleiding Facilitair Management (privé-les)
USM BOOSTCAMP: maak een succes van ESM, ITIL, ASL en BiSL, voor Facility en IT service management, en verbeter je dienstverlening met een universeel managementsysteem
Wie een succes wil maken van ITIL (v3 of 4), ASL, BiSL, of enige andere set van practices (ISO27001, NEN7510, ISO41000, COBIT, etc.), heeft een eenvoudig leerbaar, geïntegreerd managementsysteem nodig …
USM BOOSTCAMP: maak een succes van ESM, ITIL, ASL en BiSL, voor Facility en IT service management, en verbeter je dienstverlening met een universeel managementsysteem
Facility management
Traditioneel beschouwen directie en aandeelhouders, bedrijfsgebouwen als een noodzakelijk kwaad dat substantieel bijdraagt tot de overhead van de organisatie. En toch moet huisvesting, gebouwenbeheer of Facility Management meer en meer …
Facility management

Omscholen of doorgroeien tot Facilitair Manager

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Facilitair Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Facilitair Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Facilitair Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Facilitair Manager?

Competenties en Vaardigheden Facilitair Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Facilitair Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Facilitair Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Facilitair Manager

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Facilitair Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Facilitair Manager. Als Facilitair Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Facilitair Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Facilitair Manager

Vakkennis voor een Facilitair Manager

Het is voor een Facilitair Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Facilitair Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Facilitair Manager

Basisopleiding Facilitair Management
Algemeen Steeds meer organisaties zien de toegevoegde waarde van goed functionerende facilitaire activiteiten binnen hun organisatie. Iedere organisatie heeft met facilitaire activiteiten te maken. Facilitair management is de laatste jaren …
Basisopleiding Facilitair Management
MHBO Facilitair Management
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een facilitaire afdeling …
MHBO Facilitair Management
HBO Facilitair Management
Algemeen Werken binnen het vakgebied facilitair management betekent afwisseling en veelzijdigheid. Binnen dit werkveld speelt een goede communicatie en organisatie een belangrijke rol. Deze opleiding is niet alleen geschikt voor …
HBO Facilitair Management
Post-HBO Senior Facility Management
Algemeen Wilt u na uw afgeronde HBO studie een uitdagende vervolgstap maken? De Post-HBO Senior Facility Management opleiding geeft u een verbreding en verdieping op uw vorige studie. Deze opleiding biedt …
Post-HBO Senior Facility Management
HBO Facilitair Management (1 jaar)
Algemeen Werken binnen het vakgebied facilitair management betekent afwisseling en veelzijdigheid. Binnen dit werkveld speelt een goede communicatie en organisatie een belangrijke rol. Deze opleiding is niet alleen geschikt voor …
HBO Facilitair Management (1 jaar)

Werkervaring Facilitair Manager

Het is voor een startend Facilitair Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Facilitair Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Facilitair Medewerker .

Iets anders leren?

Is Facilitair Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Facilitair Manager

Met wie werkt een Facilitair Manager samen? 

De Facilitair Manager heeft veel te maken met de andere medewerkers van de organisatie. Daarnaast heeft de Facilitair Manager ook contact met het bestuur of management, heeft de Facilitair Manager de leiding over schoonmakers, beveiliging en catering en werkt vaak in een team met andere Facility Medewerkers.


Facilitair Manager


Organisaties waar een Facilitair Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Facilitair Manager meestal werkt.

Waar werkt een Facilitair Manager?

De Facilitair Manager werkt meestal op de facilitaire afdeling van een organisatie. De Facilitair Manager kan in diverse sectoren aan het werk. Zo kan de Facilitair Manager in de vastgoedsector, de zorg of in het bank- en verzekeringswezen. Ook kan de Facilitair Manager bij een grotere facilitaire organisatie aan de slag. De Facilitair Manager is dan voor meerdere gebouwen in de regio verantwoordelijk. De Facilitair Manager werkt meestal in de profit sector.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Facilitair Manager

Waar kun je het beste werken als Facilitair Manager? Hieronder vind je de best door de Facilitair Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

KwadrantGroep

Locatie: Friesland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Facilitair Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Facilitair Manager.

Welke competenties heeft een Facilitair Manager nodig?

Een Facilitair Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Facilitair Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Facilitair Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Facilitair Manager nodig? 

De Facilitair Manager moet goed kunnen plannen en organiseren. De Facilitair Manager moet het overzicht kunnen houden, deels leiding kunnen geven en onafhankelijk te werk kunnen gaan (Succesvolle werker). De Facilitair Manager moet de faciliteiten zo regelen dat de medewerkers een optimaal resultaat kunnen behalen. De Facilitair Manager moet dus betrokken zijn bij de behoeftes van de medewerkers (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Facilitair Manager


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Facilitair Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Facilitair Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Facilitair Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Facilitair Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Facilitair Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Facilitair Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Facilitair Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Facilitair Manager iets voor je?

Zou je graag Facilitair Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Facilitair Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Facilitair Manager

tja

- ik zie geen vacatures - en onder het kopje 'facilitair manager' vind ik dit een rare zin..mét ook nog een spelfout (je vind... moet toch écht ... je vindt  (met een 't' erachter zijn) ! : 'Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner ' 

manager

Dit zijn geen ongewone salarissen.Gr.

Jaccob Cohen

Tot €7000 in de maand voor facilitaire manager onmogelijk .. Vast met een master diploma 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar