Locatiebeheerder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Locatiebeheerder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Locatiebeheerder. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Locatiebeheerder nodig heeft.Wat doet een Locatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Locatiebeheerder?

Een locatiebeheerder is op een grote instelling voor voortgezet onderwijs verantwoordelijk voor een goed verloop van de 'dagelijkse gang van zaken' op een locatie. Daarnaast behoren toezien op bouw- en onderhoudswerkzaamheden, facilitaire organisatie van activiteiten op de locatie en organisatie van het gebruik van de locatie door externen tot zijn takenpakket. Zijn functie is coördinerend, uitvoerend en leidinggevend van aard. 

Met betrekking tot de dagelijkse gang van zaken zijn zijn taken het afhandelen van uit de les gestuurde leerlingen, het doorvoeren van roosterwijzigingen, het bewaken van orde en veiligheid en fungeert hij als eerste aanspreekpunt voor gebruikers van de locatie. In geval van bijzondere activiteiten regelt hij de ruimtes en de inzet van ondersteunend personeel. Dit doet hij ook bij de verhuur van het gebouw aan externen. Het onderwijsondersteunend personeel kan bestaan uit (hoofd)conciërges, technisch personeel, kantinemedewerkers en receptionisten. De locatiebeheerder verdeelt de taken over het onderwijsondersteunende personeel, stelt draaiboeken op voor werkzaamheden en ziet toe op de uitvoering van deze werkzaamheden.

Hij legt verantwoording af aan de directie.

 

(FUWA-VO)

Past het beroep Locatiebeheerder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Locatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Locatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Locatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Locatiebeheerder per ervaringsniveau

junior Locatiebeheerder vacatures startend Locatiebeheerder vacatures senior Locatiebeheerder vacatures beginnend Locatiebeheerder vacatures trainee Locatiebeheerder vacatures leidinggevend Locatiebeheerder vacatures medior Locatiebeheerder vacatures aankomend Locatiebeheerder vacatures ervaren Locatiebeheerder vacatures leerling Locatiebeheerder vacatures vacatures omscholen tot Locatiebeheerder vacatures opleiding tot Locatiebeheerder

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Locatiebeheerder

Wat verdient een Locatiebeheerder?

Een locatiebeheerder zit in schaal 8 (CAO Voortgezet onderwijs) en verdient daarmee bruto tussen de 1983 en 3009 per maand. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Salarisschaal Locatiebeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Locatiebeheerder

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Locatiebeheerder


Bekijk het salaris Locatiebeheerder per ervaringsniveau

Salaris junior Locatiebeheerder Wat verdient een startend Locatiebeheerder? Wat is het loon senior Locatiebeheerder? beginnend Locatiebeheerder salaris Maximaal salaris trainee Locatiebeheerder Hoeveel verdient een leidinggevend Locatiebeheerder? Wat is het salaris van een medior Locatiebeheerder? Salaris aankomend Locatiebeheerder Wat verdient een ervaren Locatiebeheerder? Welk salaris krijgt een leerling Locatiebeheerder?


Locatiebeheerder worden: Opleidingen tot Locatiebeheerder

Wil je Locatiebeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Locatiebeheerder.

Hoe word je een Locatiebeheerder? 

Een Locatiebeheerder heeft niet per sé een opleiding nodig, maar een technische opleiding past goed. Ook een BHV-certificaat is meestal belangrijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Locatiebeheerder

Er zijn geen opleidingen Locatiebeheerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Locatiebeheerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Locatiebeheerder worden: Omscholen tot Locatiebeheerder

Als je je wilt omscholen tot Locatiebeheerder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Locatiebeheerder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Locatiebeheerder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Locatiebeheerder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Locatiebeheerder

Als je Locatiebeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Locatiebeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Locatiebeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Locatiebeheerder?


Competenties en Vaardigheden Locatiebeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Locatiebeheerder.

Welke competenties heeft een Locatiebeheerder nodig?

Een Locatiebeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Locatiebeheerder

 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Voorbereiden
 • Methodisch werken
 • Prioriteiten stellen
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Locatiebeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Locatiebeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Locatiebeheerder nodig? 

De locatiebeheerder is boven alles dienstverlener. Hij is gevoelig voor wat anderen nodig hebben, schept er genoegen in om hen te helpen. Hij is betrokken en sociaal, kan goed met mensen overweg. Hij is de gastheer van zijn locatie (Gever). Hij neemt zijn werk serieus en heeft een groot plichtsgevoel. Hij doet wat hij moet doen, is betrouwbaar en loyaal aan collega en instelling (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Locatiebeheerder


Eigenschappen Locatiebeheerder

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Trouw
 • Integriteit
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Locatiebeheerder

Wat zijn de baankansen voor een Locatiebeheerder?

Scholen voor voortgezet onderwijs blijven altijd bestaan. Daarom is het arbeidsmarktperspectief voor Locatiebeheerders vrij goed. Wel is het belangrijk een BHV-papier te hebben.

De doorgroeimogelijkheden voor een Locatiebeheerder zijn beperkt. Wellicht kan hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en anderen opleiden.

De actuele kans op werk voor een Locatiebeheerder

Het beroep Locatiebeheerder is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Facilitair managers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Locatiebeheerder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Locatiebeheerder

Je kunt als Locatiebeheerder een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Locatiebeheerder is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Locatiebeheerder

Verwante beroepen Locatiebeheerder

Doorgroei beroepen voor een Locatiebeheerder

Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor

bedrijfsleider administratiekantoor

ondernemer administratiekantoor

Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau

bedrijfsleider actuarieel adviesbureau

ondernemer actuarieel adviesbureau

Hoofd crediteurenadministratie

groepshoofd crediteurenadministratie

teamleider crediteurenadministratie

Hoofd debiteurenadministratie

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Locatiebeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Locatiebeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Locatiebeheerder?

De locatiebeheerder werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Locatiebeheerder

Met wie werkt een Locatiebeheerder samen? 

Een locatiebeheerder stemt zijn werkzaamheden af met en legt verantwoording af aan de directie van zijn locatie. Daarnaast voert hij overleg met andere locatiebeheerders van de instelling, om werkzaamheden gelijk te trekken. Incidenteel heeft de locatiebeheerder contact met ouders, in geval van problemen. Verder heeft hij externe contacten met betrekking tot levering van producten en diensten.


 • Sectordirecteur (Voortgezet onderwijs)
 • Locatiebeheerder (Voortgezet onderwijs)
Locatiebeheerder

Interview met een Locatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Locatiebeheerder:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Locatiebeheerder verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Locatiebeheerder?

De beroepen die verwant zijn aan Locatiebeheerder zijn:
Huisvestingsmedewerker
Salaris: €1839 tot €3009
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Hoofd Facilitaire Zaken
Salaris: €1983 tot €3009
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Locatiebeheerder in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Sectordirecteur (Voortgezet onderwijs)
 • Locatiebeheerder (Voortgezet onderwijs)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1983 tot €3009

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar