Hoofd Administratie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Administratie? Lees de functieomschrijving.

Een Hoofd Administratie is verantwoordelijk voor een betrouwbare, volledige en tijdige vastlegging van de bedrijfsadministratie. Hij zorgt ervoor dat alle administratieve processen goed verlopen. Een goede administratie is nodig om de financiële situatie van het bedrijf inzichtelijk te maken en om salarissen en facturen op tijd te betalen. Een Hoofd Administratie geeft leiding aan de afdeling administratie van een bedrijf of instelling en adviseert over het te voeren administratieve beleid. Voorbeelden van werkzaamheden zijn: het instrueren en begeleiden van het uitvoerend personeel (de administratieve medewerkers), hun vragen beantwoorden, toezicht houden op de kwaliteit van de administratie, taken verdelen en activiteiten coördineren, met medewerkers van andere afdelingen overleggen, het informeren van de directie en hen adviseren bij het te voeren beleid. De directie kan door een goede administratie nieuwe ontwikkelingen voorzien, daarop inspelen en op het juiste moment de juiste beslissingen nemen.

Soms is de afdeling administratie verdeeld in onderdelen, bijvoorbeeld financiële administratie of salarisadministratie. Er kan een Hoofd Administratie zijn voor elk onderdeel. Zijn werkzaamheden zijn dan meer gespecificeerd. In kleine bedrijven werkt een Hoofd Administratie alleen. Zijn werkzaamheden kunnen dan uiteenlopen van boekhouding (debiteuren- en crediteurenadministratie) en liquiditeitsbeheer (betalingen, ontvangsten, kredieten en spaartegoeden controleren en bijhouden) tot correspondentie (facturen, herinneringen en aanmaningen versturen)  en rapportage (rapporteren aan directie en belastingdienst ). Vaak gebruikt de Hoofd Administratie boekhoudsoftware waardoor een deel van zijn werkzaamheden geautomatiseerd zijn.

In een groot bedrijf heeft het Hoofd Administratie vaak werknemers onder zich en geeft hij leiding aan hen. Een Hoofd Administratie heeft diepe inhoudelijke kennis op financieel, administratief en organisatorisch gebied en hij is thuis in verzekeringen, belastingen en juridische zaken. Het Hoofd Administratie draagt de verantwoordelijkheid voor de hele afdeling administratie.

Wil je werken als Hoofd Administratie?

Werk je al als Hoofd Administratie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Administratie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Administratie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoofd Administratie in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Administratief Medewerker
 • Financieel Directeur
 • Hoofd Debiteurenadministratie
 • Hoofd Salarisadministratie
 • Controller

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2800 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Administratie

Wat verdient een Hoofd Administratie?

De primaire arbeidsvoowaarden van een Hoofd Administratie zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Het maandelijks salaris ligt tussen de €2800 en €3700 bruto.

Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn: opleidingen en trainingen, pensioenregeling, bonusregeling, spaarloonregeling en een reiskostenvergoeding of lease-auto.

Salarisschaal Hoofd Administratie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoofd Administratie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Administratie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Administratie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Administratie vacatures

Administrateur
Headhuntersteam Amsterdam
Vanwege de stijgende vraag naar meubels en kantoorartikelen is deze opdrachtgever op zoek naar een administrateur om de groei in goede banen vast te leggen.Als administrateur krijg je de verantwoordelijkheid …
Assistent Financial Controller
PDZ Uitzendbureau
Als Medewerker Financiële Administratie ben je verantwoordelijke voor diverse zaken binnen de financiële afdeling. Jij bent dagelijks bezig met onder andere: debiteurenbeheer;het voorbereiden en maken van maand- en jaarafsluitingen;rapportages opstellen; verwerken van …
Sernior administratief medewerker
Baanbreed
Als Senior Administratief Medewerker ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de administratie m.b.t. de emballage. Dit omvat veelal logistiek administratieve werkzaamheden die met het dagelijks functioneren van de …
Hoofd Administratie
Bakker & Bosch HR Diensten
In verband met de pensionering van de huidige Hoofd Administratie zouden zij graag een nieuwe collega willen verwelkomen in deze functie. Als Hoofd Administratie heb je een zelfstandige, allround functie …
Manager Finance & Control
Royal Vriesco / A House of Happiness
•  Verantwoordelijk voor financieel management. Vormgeven strategisch groeibeleid, sparringpartner van de algemeen directeur.• Onderdeel van MT, rapporterend aan algemeen directeur, leidinggevend aan hoofd Administratie.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Administratie

Hoe goed is de toekomst voor de Hoofd Administratie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor iemand met een financieel-economische opleiding is goed. Hoofd Administratie is al een hoge functie, maar een Hoofd Administratie kan nog doorgroeien tot bijvoorbeeld Financieel Manager. Doorgroeien betekent: meer verantwoordelijkheden, meer leidinggevende taken en meer medewerkers onder je.

Baankans Hoofd Administratie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Administratie worden: Opleidingen tot Hoofd Administratie

Hoe word je een Hoofd Administratie? 

Een Hoofd Administratie moet een HBO of WO opleiding hebben gevolgd in de richting bedrijfsadministratie, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, bedrijfsstatistiek, officemanagement of personeel en organisatie.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoofd Administratie

Projectmanagement (PM III)
✅ specifiek voor de industrie   ✅ teamgericht werken aan grote projecten in de industrie   ✅ effectieve projectbeheersing   ✅ toepassen geleerde met effectief teamresultaat >  Resultaat: beheersen van projectcontract en   administratie, …
Life Safari Persoonlijke Effectiviteit
HERKEN JIJ DIT? Je streeft ernaar het maximale uit je leven te halen maar soms leef je op de automatische piloot. Je weken zijn gevuld met afspraken, werk, verjaardagen, administratie …
Life Safari Persoonlijke Ontwikkeling
HERKEN JIJ DIT? Je streeft ernaar het maximale uit je leven te halen maar soms leef je op de automatische piloot. Je weken zijn gevuld met afspraken, werk, verjaardagen, administratie …
Life Safari Persoonlijk Leiderschap
VERGROOT JE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP HERKEN JIJ DIT? Je streeft ernaar het maximale uit je leven te halen maar soms leef je op de automatische piloot. Je weken zijn gevuld met …
Life Safari Loopbaan en Carrièrekeuze
REGIE OVER JE EIGEN LOOPBAAN IN 2 DAGEN! HERKEN JIJ DIT? Je streeft ernaar het maximale uit je leven en werk te halen maar soms leef je op de automatische …
Meer opleidingen Hoofd Administratie

Weet je nog niet of je Hoofd Administratie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoofd Administratie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoofd Administratie

Met wie werkt een Hoofd Administratie samen? 

Een Hoofd Administratie geeft leiding aan Administratief Medewerkers. Hij rapporteert aan en adviseert de directie, meestal de Financieel Manager of FInancieel Directeur. Het Hoofd Admnistratie is de sparringpartner van de Controller.  


 • Administratief Medewerker
 • Financieel Directeur
 • Hoofd Debiteurenadministratie
 • Hoofd Salarisadministratie
 • Controller
Hoofd Administratie


Organisaties waar een Hoofd Administratie werkzaam is

Waar werkt een Hoofd Administratie meestal? 

Een Hoofd Administratie werkt vaak voor een groot bedrijf, dat een uitgebreide afdeling administratie heeft. Een Hoofd Administratie kan ook werken voor een administratie- of accountantskantoor, waar hij verantwoordelijk is voor een aantal externe klanten. Een Hoofd Administratie kan voor allerlei typen bedrijven werken, elk bedrijf doet immers aan administratie.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Administratie

Waar kun je het beste werken als Hoofd Administratie? Hieronder vindt je de best door de Hoofd Administratie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Administratie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Administratie:

Welke competenties heeft een een Hoofd Administratie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoofd Administratie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoofd Administratie nodig? 

Een Hoofd Administratie is een leider. Hij is assertief, zelfstandig, kritisch en kan goed delegeren (Baas). Naast leiding geven voert een Hoofd Administratie ook inhoudelijke werkzaamheden uitl. Hiervoor is het belangrijk dat het Hoofd Administratie nauwkeurig, analytisch en georganiseerd is (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Administratie


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoofd Administratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Administratie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Administratie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Administratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Administratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Administratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Administratie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Administratie iets voor je?

Zou je graag Hoofd Administratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Administratie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Administratie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar