Kwartiermaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwartiermaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kwartiermaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kwartiermaker wordt.

 

Wat is een Kwartiermaker?

Een Kwartiermaker is een manager die vooruit wordt gestuurd om iets compleet nieuws voor te bereiden. Hij brengt partijen, personen en potentiële partners samen, inspireert deze en creëert vervolgens iets nieuws.

Werkzaamheden van een Kwartiermaker zijn bijvoorbeeld:

-          Doelen van het project in kaart brengen
-          Doelgroepen in kaart brengen
-          Een strategie ontwikkelen
-          Financiering regelen
-          Planning opstelling
-          Personeel aantrekken
-          Het werk verdelen

De Kwartiermaker bedenkt dus hoe een nieuw project vorm moet krijgen. Daarna zorgt hij voor de implementatie, als zelfstandige of met samenwerkende organisaties.

De Kwartiermaker werkt in opdracht van een bedrijf in de publieke sector.Wil je werken als Kwartiermaker?

Werk je al als Kwartiermaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwartiermaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kwartiermaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kwartiermaker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Partners
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwartiermaker

Wat verdient een Kwartiermaker?

Hoeveel een Kwartiermaker verdient, is niet duidelijk. Waarschijnlijk zal het bedrag liggen tussen de €3000,- en €5000,- bruto per maand. Natuurlijk hangt dit bedrag af van de werkgever, verantwoordelijkheden, ervaring en leeftijd van de persoon.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf. Voorbeelden zijn een auto en telefoon van de zaak, doorbetaling bij ziekte en opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Kwartiermaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kwartiermaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kwartiermaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kwartiermaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kwartiermaker vacatures

Vacature Kwartiermaker Werk
Maandag
Over de functieVoor een gemeente in Overijssel ben ik op zoek naar een Kwartiermaker Werk. Als Kwartiermaker Werk ben je de primaire schakel tussen uitvoering, beleid en directie (management). In …
Vacature Kwartiermaker multimodaal knooppunt station Enschede
Yacht
Zorg jij dat verschillende partijen met verschillende belangen bij elkaar komen? Functieomschrijving Voor onze opdrachtgever de gemeente Enschede zijn wij op zoek naar een kwartiermaker multimodaal knooppunt station Enschede. Een …
Vacature Kwartiermaker Sociaal Domein
Maandag
Over de functieKun jij proactief, besluitvaardig, met overtuigingskracht, inlevingsvermogen en bemiddelingskwaliteiten een nieuwe organisatie oprichten? Ben je een sterke netwerker met oog voor het doel en in staat partijen te …
Vacature Kwartiermaker werk ( uur)
PIA
Je bent een kwartiermaker met kennis van en ervaring met de Participatiewet en re-integratie in een gemeentelijke omgeving binnen het domein Werk en Inkomen. Omschrijving van de opdrachtgever: Onze opdrachtgever, …
Vacature Kwartiermaker Werk en Inkomen
Langhenkel-Talenter
Langhenkel-Talenter is op zoek naar een tijdelijk Kwartiermaker Werk en Inkomen ( uur) voor een gemeente in Overijssel.Wat ga je doen?Als kwartiermaker ben je van september tot januari …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwartiermaker

Wat is de toekomst van Kwartiermaker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Kwartiermaker hangt af van de economische situatie. Bij een goede economie zullen meer projecten worden gestart dan bij een slechte economie.

Een Kwartiermaker heeft een verantwoordelijke baan. Doet hij zijn werk goed, dan zal hij door het bedrijf waarvoor hij werkt vaker worden ingezet bij het opzetten van projecten. Hij kan dan steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. 

Baankans Kwartiermaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kwartiermaker worden: Opleidingen tot Kwartiermaker

Wil je Kwartiermaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kwartiermaker.

Hoe word je een Kwartiermaker? 

Om Kwartiermaker te worden, zou je bijvoorbeeld een HBO-opleiding in de richting van Economie, Bestuurskunde of Management. Elk bedrijf heeft andere opleidingseisen. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat je ervaring moet hebben in de Jeugdzorg en daarnaast managementkwaliteiten.

Ook kun je een opleiding doen bij het Kwartiermakersgilde. Deze opleiding wordt aangeboden aan overheidsorganisaties. 

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Kwartiermaker

Veranderkunde
Veranderkundige benaderingen voor een breder repertoire De workshop Veranderkunde is er voor veranderaars die zich willen ontwikkelen en die een stevig fundament willen leggen onder hun verandertrajecten. Veranderen; het lijkt …
Veranderkunde
Blockchain Lead (gericht op organisatie) [BCL]
OVERVIEW Deze training richt zich op de rol van blockchain lead. Een blockchain lead is de eerste aangewezen persoon binnen een organisatie of netwerk die blockchain ontwikkelingen bijhoudt, directie en …
Blockchain Lead (gericht op organisatie) [BCL]

Omscholen of doorgroeien tot Kwartiermaker

Als je Kwartiermaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kwartiermaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kwartiermaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kwartiermaker?

Competenties en Vaardigheden Kwartiermaker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kwartiermaker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kwartiermaker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kwartiermaker

Persoonlijkheid van een Kwartiermaker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kwartiermaker. Als Kwartiermaker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kwartiermaker:


zie volledige beschrijving persoonstype Kwartiermaker

Vakkennis voor een Kwartiermaker

Het is voor een Kwartiermaker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kwartiermaker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kwartiermaker


Werkervaring Kwartiermaker

Het is voor een startend Kwartiermaker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kwartiermaker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Projectleider .

Iets anders leren?

Is Kwartiermaker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kwartiermaker

Met wie werkt een Kwartiermaker samen? 

Een Kwartiermaker komt in aanraking met veel verschillende partijen. Met welke personen en partijen precies hangt uiteraard af van het soort project. Voorbeelden zijn leveranciers, bezorgers, tekstschrijvers enzovoort.

Ook komt de Kwartiermaker in contact met collega’s. Hij verdeelt namelijk het werk. Hij zal zijn vorderingen rapporteren aan een leidinggevende.


  • Partners
  • Collega's
Kwartiermaker


Organisaties waar een Kwartiermaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kwartiermaker meestal werkt.

Waar werkt een Kwartiermaker?

Een Kwartiermaker werkt in opdracht van een organisatie in de publieke sector. Dit zijn in principe profit-organisaties. 

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Kwartiermaker

Waar kun je het beste werken als Kwartiermaker? Hieronder vind je de best door de Kwartiermaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwartiermaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwartiermaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kwartiermaker.

Welke competenties heeft een Kwartiermaker nodig?

Een Kwartiermaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kwartiermaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kwartiermaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kwartiermaker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Kwartiermaker zijn Succesvolle Werker en Baas.

De Kwartiermaker is doelgericht, zelfverzekerd en vastbesloten een nieuw project te laten slagen (Succesvolle Werker).

Bovendien staat de Kwartiermaker stevig in zijn schoenen, heeft hij leidinggevende kwaliteiten en durft hij beslissingen te nemen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Kwartiermaker


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kwartiermaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwartiermaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwartiermaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwartiermaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwartiermaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwartiermaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwartiermaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwartiermaker iets voor je?

Zou je graag Kwartiermaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwartiermaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Kwartiermaker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Kwartiermaker

Vacature Kwartiermaker Werk (HBO/ uur)
Kamphorst Personeelsdiensten
Als kwartiermaker  ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de uitgaven uit het re-integratiebudget en het monitoren van de uitgaven/openstaande verplichtingen en het tijdig afgeven van signalen aan de budgetbeheerder. Verder …
Vacature Kwartiermaker programma Bedrijfsvoering (- uur)
PIA
Je zet het nieuwe programma Bedrijfsvoering ‘in de steigers’ om met een integrale en verbeterde sturing het waterschap wendbaar en klaar te maken voor de toekomst. Omschrijving van de opdrachtgever:

Actuele blogposts


reacties op Kwartiermaker

Edward

De Engelse benaming is,"Quartermaster".H.gr.

Rob

Wat is de Engelse benaming van deze functie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar