Kwartiermaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kwartiermaker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kwartiermaker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kwartiermaker wordt.

 

Wat is een Kwartiermaker?

Een Kwartiermaker is een manager die vooruit wordt gestuurd om iets compleet nieuws voor te bereiden. Hij brengt partijen, personen en potentiële partners samen, inspireert deze en creëert vervolgens iets nieuws.

Werkzaamheden van een Kwartiermaker zijn bijvoorbeeld:

-          Doelen van het project in kaart brengen
-          Doelgroepen in kaart brengen
-          Een strategie ontwikkelen
-          Financiering regelen
-          Planning opstelling
-          Personeel aantrekken
-          Het werk verdelen

De Kwartiermaker bedenkt dus hoe een nieuw project vorm moet krijgen. Daarna zorgt hij voor de implementatie, als zelfstandige of met samenwerkende organisaties.

De Kwartiermaker werkt in opdracht van een bedrijf in de publieke sector.

Past het beroep Kwartiermaker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Kwartiermaker?

Werk je al als Kwartiermaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kwartiermaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kwartiermaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kwartiermaker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Partners
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kwartiermaker

Wat verdient een Kwartiermaker?

Hoeveel een Kwartiermaker verdient, is niet duidelijk. Waarschijnlijk zal het bedrag liggen tussen de €3000,- en €5000,- bruto per maand. Natuurlijk hangt dit bedrag af van de werkgever, verantwoordelijkheden, ervaring en leeftijd van de persoon.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf. Voorbeelden zijn een auto en telefoon van de zaak, doorbetaling bij ziekte en opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Kwartiermaker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Kwartiermaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kwartiermaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kwartiermaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kwartiermaker vacatures

Vacature Interim Kwartiermaker Social Domein
SWKGroep
Voor de SWKGroep zijn wij per direct op zoek naar een Interim Kwartiermaker Sociaal Domein 32 tot 36 uur per week, dagen in overleg Jouw opdracht Jij bent als kwartiermaker …
Vacature Kwartiermaker gebiedsontwikkeling spoorzone Dordrecht
Yacht Nederland BV
placeholder
Vacature Kwartiermaker Buurtteams
Actief Werkt! Uitzendbureau
Heb jij ervaring als Kwartiermaker bij een gemeentelijke organisatie en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging voor minimaal een jaar? Lees dan snel verder!De buurtteams zijn in ontwikkeling. …
Vacature Kwartiermaker National Coordination Centre
Rijksoverheid - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Utrecht | 24-36 uur | schaal 13 | wo | Solliciteer vóór 30 november! Kwartiermaker National Coordination Centre(Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO))FunctieomschrijvingBen jij dé pionier die nationale en Europese ambtelijk-bestuurlijke …
Vacature Kwartiermaker Ontwikkelagenda onderwijs en jeugdhulp
Certusgroep
Over de functieAls Kwartiermaker ben je, samen met de betrokken partners, verantwoordelijk voor het opstellen van een ontwikkelagenda waarin bovenstaande opgaven een plek krijgen. Je bent in staat een ontwikkelagenda …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kwartiermaker

Wat zijn de baankansen voor een Kwartiermaker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Kwartiermaker hangt af van de economische situatie. Bij een goede economie zullen meer projecten worden gestart dan bij een slechte economie.

Een Kwartiermaker heeft een verantwoordelijke baan. Doet hij zijn werk goed, dan zal hij door het bedrijf waarvoor hij werkt vaker worden ingezet bij het opzetten van projecten. Hij kan dan steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. 

De actuele kans op werk voor een Kwartiermaker

Het beroep Kwartiermaker is onderdeel van de beroepsfamilie Managers projectmatige dienstverlening. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers projectmatige dienstverlening is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Kwartiermaker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Kwartiermaker worden: Opleidingen tot Kwartiermaker

Wil je Kwartiermaker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kwartiermaker.

Hoe word je een Kwartiermaker? 

Om Kwartiermaker te worden, zou je bijvoorbeeld een HBO-opleiding in de richting van Economie, Bestuurskunde of Management. Elk bedrijf heeft andere opleidingseisen. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat je ervaring moet hebben in de Jeugdzorg en daarnaast managementkwaliteiten.

Ook kun je een opleiding doen bij het Kwartiermakersgilde. Deze opleiding wordt aangeboden aan overheidsorganisaties. 

De 4 best beoordeelde opleidingen tot Kwartiermaker

Veranderkunde
Veranderkundige benaderingen voor een breder repertoire De workshop Veranderkunde is er voor veranderaars die zich willen ontwikkelen en die een stevig fundament willen leggen onder hun verandertrajecten. Veranderen; het lijkt …
Veranderkunde
Blockchain Lead (gericht op organisatie) [BCL]
OVERVIEW Deze training richt zich op de rol van blockchain lead. Een blockchain lead is de eerste aangewezen persoon binnen een organisatie of netwerk die blockchain ontwikkelingen bijhoudt, directie en …
Blockchain Lead (gericht op organisatie) [BCL]
Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid - Dag
Je bent programmamanager, kwartiermaker, manager of bestuurder en je wilt je inzicht in financieel management en bedrijfsvoering vergroten. Je wilt meedenken over de toekomst van de publieke organisatie op het …
Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid - Dag
Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid - Virtual Classroom
Je bent programmamanager, kwartiermaker, manager of bestuurder en je wilt je inzicht in financieel management en bedrijfsvoering vergroten. Je wilt meedenken over de toekomst van de publieke organisatie op het …
Masterclass Bedrijfsvoering binnen de Overheid - Virtual Classroom

Omscholen tot Kwartiermaker

Als je je wilt omscholen tot Kwartiermaker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kwartiermaker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kwartiermaker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kwartiermaker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kwartiermaker

Als je Kwartiermaker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kwartiermaker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kwartiermaker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kwartiermaker?

Competenties en Vaardigheden Kwartiermaker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kwartiermaker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kwartiermaker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kwartiermaker

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Kwartiermaker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kwartiermaker. Als Kwartiermaker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kwartiermaker:


zie volledige beschrijving persoonstype Kwartiermaker

Vakkennis voor een Kwartiermaker

Het is voor een Kwartiermaker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kwartiermaker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kwartiermaker


Werkervaring Kwartiermaker

Het is voor een startend Kwartiermaker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kwartiermaker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Projectleider .

Iets anders leren?

Is Kwartiermaker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Kwartiermaker

Je kunt als Kwartiermaker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Kwartiermaker is onderdeel van de beroepsfamilie Managers projectmatige dienstverlening. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Kwartiermaker

Verwante beroepen Kwartiermaker

Mogelijke specialisaties voor een Kwartiermaker

Doorgroei beroepen voor een Kwartiermaker

Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor bedrijfsleider administratiekantoor ondernemer administratiekantoor Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau bedrijfsleider actuarieel adviesbureau ondernemer actuarieel adviesbureau Hoofd crediteurenadministratie groepshoofd crediteurenadministratie teamleider crediteurenadministratie Hoofd debiteurenadministratie
hoofd debiteurenbeheer teamleider debiteurenadministratie creditmanager groepshoofd debiteurenadministratie hoofd debiteurenadministratie en incasso Hoofd administratie hoofd salarisadministratie hoofd projectadministratie teamleider administratie hoofd personeelsadministratie chef administratie provinciaal entadministrateur hoofd interne administratie bureauhoofd administratie Hoofd interne accountantsdienst Teamleider Salarisadministratie Teamleider Debiteurenbeheer Bedrijfsleider / ondernemer kamerverhuurbedrijf bedrijfsleider kamerverhuurbedrijf ondernemer kamerverhuurbedrijf Vestigingsdirecteur makelaarskantoor Manager woondiensten vestigingsmanager woningbouwvereniging wijkmanager woondiensten hoofd verhuur woondiensten hoofd verhuur- en bewonerszaken woondiensten hoofd wijkbeheer woondiensten manager sociaal beheer woondiensten Manager woningbouwvereniging manager overkoepelend orgaan woningorganisaties Hoofd Bouwzaken Hoofd algemene zaken teamleider algemene zaken chef algemene zaken en kabinet hoofd bestuurszaken Facilitair manager facilitair coördinator hoofd facilitaire dienst hoofd facilitaire zaken chef civiele dienst (hotel, instelling) hoofd civiele dienst (hotel, instelling) manager civiele dienst (hotel, instelling) executive housekeeper hotel huishoudkundige voor inrichtingen manager housekeeping hoofd huishouding en verzorging instelling hoofd huishouding hotel hoofd huishouding zorginstelling hoofd huishouding gevangenis hoofd huishouding ziekenhuis hoofd huishoudster inrichtingen afdelingshoofd huishouding zorginstelling hoofdhuishoudster inrichting, tehuis vsr kwaliteitscontroleur schoonmaak afdelingshoofd facilitaire dienst teamleider facilitaire dienst hoofd huishoudelijke dienst hoofd interne dienst (hotel, instelling) Facility Coördinator Locatiebeheerder Afdelingsmanager Housekeeping Gebouwbeheerder Bedrijfsleider / ondernemer glazenwasserij bedrijfsleider glazenwasserij ondernemer glazenwasserij Bedrijfsleider / ondernemer autowasstraat bedrijfsleider autowasstraat bedrijfsleider/ondernemer autowasbedrijf ondernemer autowasstraat manager autowasstraat Projectleider industriële reiniging werkvoorbereider industriële reiniging
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Kwartiermaker

Het beroep Kwartiermaker valt binnen de hoofdberoepsgroep Managers

Managers leiden ondernemingen, organisaties en overheden. Managers bepalen de doelstellingen, de strategie en het beleid van de organisatie of de afdeling. Daaropvolgend zorgen Managers ervoor dat de juiste activiteiten worden uitgevoerd en zorgen ze ervoor dat de benodigde middelen hiervoor beschikbaar zijn. Ze evalueren de resultaten en bepalen of de strategie, het beleid en de activiteiten de doelstellingen behalen. Op basis daarvan wordt het beleid, de activiteiten en de budgetten doorgezet, herzien of aangepast. Een manager is vaak de eindverantwoordelijke voor het resultaat en de werkwijze van de organisatie.

Veelvoorkomende taken en verantwoordelijkheden van de hoofdgroep Managers

 • het formuleren en/of adviseren van beleid, budgetten, wet- en regelgeving
 • het bepalen van de doelstellingen, de normen en prestatie indicatoren
 • zorgen voor beleid, procedures en systemen om de resultaten te evalueren
 • het autoriseren van materiële, personele en financiële middelen om de activiteiten te kunnen uitvoeren
 • het monitoren en evalueren van de prestaties van de organisatie, de afdeling en de medewerkers 
 • het selecteren of goedkeuren van de selectie van personeel
 • zorgen voor naleving van gezondheids- en veiligheidseisen 
 • plannen en aansturen van de dagelijkse werkzaamheden
 • vertegenwoordigen van de organisatie of afdeling tijdens vergaderingen of bijeenkomsten

 

Beroepen binnen de hoofdgroep Managers worden ingedeeld in de volgende subhoofdgroepen:

 • 11 Topbestuurders, leden wetgevende instanties, beleidvoerende functies
 • 12 Managers op administratief en commercieel gebied
 • 13 Managers productie en gespecialiseerde dienstverlening
 • 14 Managers horeca, detailhandel en overige diensten

 
Netwerk Kwartiermaker

Met wie werkt een Kwartiermaker samen? 

Een Kwartiermaker komt in aanraking met veel verschillende partijen. Met welke personen en partijen precies hangt uiteraard af van het soort project. Voorbeelden zijn leveranciers, bezorgers, tekstschrijvers enzovoort.

Ook komt de Kwartiermaker in contact met collega’s. Hij verdeelt namelijk het werk. Hij zal zijn vorderingen rapporteren aan een leidinggevende.


 • Partners
 • Collega's
Kwartiermaker


Organisaties waar een Kwartiermaker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kwartiermaker meestal werkt.

Waar werkt een Kwartiermaker?

Een Kwartiermaker werkt in opdracht van een organisatie in de publieke sector. Dit zijn in principe profit-organisaties. 

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Kwartiermaker

Waar kun je het beste werken als Kwartiermaker? Hieronder vind je de best door de Kwartiermaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kwartiermaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kwartiermaker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kwartiermaker.

Welke competenties heeft een Kwartiermaker nodig?

Een Kwartiermaker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kwartiermaker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kwartiermaker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kwartiermaker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Kwartiermaker zijn Succesvolle Werker en Baas.

De Kwartiermaker is doelgericht, zelfverzekerd en vastbesloten een nieuw project te laten slagen (Succesvolle Werker).

Bovendien staat de Kwartiermaker stevig in zijn schoenen, heeft hij leidinggevende kwaliteiten en durft hij beslissingen te nemen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Kwartiermaker


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kwartiermaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kwartiermaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kwartiermaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kwartiermaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kwartiermaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kwartiermaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kwartiermaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kwartiermaker iets voor je?

Zou je graag Kwartiermaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kwartiermaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kwartiermaker

Edward

De Engelse benaming is,"Quartermaster".H.gr.

Rob

Wat is de Engelse benaming van deze functie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar