Teamleider Debiteurenbeheer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Teamleider Debiteurenbeheer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Teamleider Debiteurenbeheer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Teamleider Debiteurenbeheer nodig heeft.Wat doet een Teamleider Debiteurenbeheer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Teamleider Debiteurenbeheer?

De Teamleider Debiteurenbeheer is verantwoordelijk voor het beheren van de uitstaande vorderingen binnen het commerciële en financiële beleid. Men stuurt het betreffende team aan om erop toe te zien dat klanten binnen de gestelde termijn betalen.  Nauwkeurig toezicht op de debiteurenportefeuille is van groot belang. Hiertoe zal vanwege openstaande vorderingen actie ondernomen moeten worden zoals: klanten nabellen of schriftelijk aanmanen van debiteuren. De teamleider Debiteurenbeheer is daarnaast de aangewezen persoon om leiding te geven aan het verloop van goede communicatie met de commerciële afdeling over de status van de klanten. De Teamleider Debiteurenbeheer bepaalt het moment voor het sturen van vorderingen ter incasso. Voor een aantal zaken geldt het aanpakken van commercieel uiterst gevoelige dispuutzaken die discreet dienen te worden behandeld om tot een juiste oplossing te kunnen komen. Een Teamleider Debiteurenbeheer beoordeelt eveneens de kredietrisico's van nieuwe en bestaande debiteuren door de financiële gegevens te controleren, eventueel aan te vullen met financiële rapportages van derden.

 

 

Past het beroep Teamleider Debiteurenbeheer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Teamleider Debiteurenbeheer

Op zoek naar een nieuwe baan als Teamleider Debiteurenbeheer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Teamleider Debiteurenbeheer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Teamleider Debiteurenbeheer per ervaringsniveau

junior Teamleider Debiteurenbeheer vacatures startend Teamleider Debiteurenbeheer vacatures senior Teamleider Debiteurenbeheer vacatures beginnend Teamleider Debiteurenbeheer vacatures trainee Teamleider Debiteurenbeheer vacatures leidinggevend Teamleider Debiteurenbeheer vacatures medior Teamleider Debiteurenbeheer vacatures aankomend Teamleider Debiteurenbeheer vacatures ervaren Teamleider Debiteurenbeheer vacatures leerling Teamleider Debiteurenbeheer vacatures vacatures omscholen tot Teamleider Debiteurenbeheer vacatures opleiding tot Teamleider Debiteurenbeheer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamleider Debiteurenbeheer

Wat verdient een Teamleider Debiteurenbeheer?

Een Teamleider Debiteurenbeheer verdient zo'n € 2500 tot € 3500 bruto, afhankelijk van de opgedane werkervaring. Bereidheid en mogelijkheid tot het volgen van vakgerichte opleidingen/cursussen worden op prijs gesteld.

Salarisschaal Teamleider Debiteurenbeheer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Teamleider Debiteurenbeheer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Teamleider Debiteurenbeheer


Bekijk het salaris Teamleider Debiteurenbeheer per ervaringsniveau

Salaris junior Teamleider Debiteurenbeheer Wat verdient een startend Teamleider Debiteurenbeheer? Wat is het loon senior Teamleider Debiteurenbeheer? beginnend Teamleider Debiteurenbeheer salaris Maximaal salaris trainee Teamleider Debiteurenbeheer Hoeveel verdient een leidinggevend Teamleider Debiteurenbeheer? Wat is het salaris van een medior Teamleider Debiteurenbeheer? Salaris aankomend Teamleider Debiteurenbeheer Wat verdient een ervaren Teamleider Debiteurenbeheer? Welk salaris krijgt een leerling Teamleider Debiteurenbeheer?


Teamleider Debiteurenbeheer worden: Opleidingen tot Teamleider Debiteurenbeheer

Wil je Teamleider Debiteurenbeheer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Teamleider Debiteurenbeheer.

Hoe word je een Teamleider Debiteurenbeheer? 

Een Teamleider Debiteurenbeheer heeft HBO werk- en denkniveau.  Minimaal wordt 5 tot 8 jaar werkervaring binnen het vakgebied vereist en heeft men inmiddels gewerkt als Debiteurenbeheerder of Credit Controller.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Teamleider Debiteurenbeheer

Er zijn geen opleidingen Teamleider Debiteurenbeheer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Teamleider Debiteurenbeheer in werkt

Bekijk alle opleidingen Zakelijke Dienstverlening


Teamleider Debiteurenbeheer worden: Omscholen tot Teamleider Debiteurenbeheer

Als je je wilt omscholen tot Teamleider Debiteurenbeheer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Teamleider Debiteurenbeheer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Teamleider Debiteurenbeheer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Teamleider Debiteurenbeheer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Teamleider Debiteurenbeheer

Als je Teamleider Debiteurenbeheer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Teamleider Debiteurenbeheer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Teamleider Debiteurenbeheer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Teamleider Debiteurenbeheer?


Competenties en Vaardigheden Teamleider Debiteurenbeheer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Teamleider Debiteurenbeheer.

Welke competenties heeft een Teamleider Debiteurenbeheer nodig?

Een Teamleider Debiteurenbeheer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Overtuigen
Overtuigen

Steekwoorden: aanzetten tot actie, luisteren, sensitiviteit, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen weten op een bepaalde manier anderen te overtuigen van hun opvattingen. Zij gebruiken hiervoor argumenten, maar kunnen ook emoties gebruiken om hun verhaal kracht bij te zetten. Zij proberen hiermee anderen bijvoorbeeld aan te zetten tot actie. Overtuigers houden rekening met hun eigen belangen en dat van een ander.

Sterke punten
Overtuigers kunnen over het algemeen duidelijk en helder communiceren. Zij hebben van te voren bedacht wat ze willen vertellen en hoe ze de anderen willen overtuigen. Ze hebben een bepaalde structuur in het verhaal. Om mensen te overtuigen, luisteren deze personen ook goed. Zij proberen achterliggende opvattingen te achterhalen en baseren hierop hun argumenten. Deze mensen hebben vaak een goede balans tussen argumenten met feiten en argumenten met emotie.

Zwakke punten
Sommige overtuigers willen zo graag anderen overtuigen van hun gelijk, dat ze zich opdringen. Hierdoor wordt er een bepaalde weerstand opgebouwd, waardoor de boodschap niet meer overkomt op het publiek. Daarnaast zijn er overtuigers die teveel gebruik maken van zogenaamde drogredenen, zij voeren argumenten aan die niet feitelijk juist zijn. Dit verpakken zij in een mooi verhaal en proberen op die manier anderen te overtuigen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Teamleider Debiteurenbeheer

 • Vasthoudendheid
 • Doelgericht
 • Zelfkennis
 • Ambitie
 • Rustig blijven
 • Methodisch werken
 • Controleren
 • Luisteren
 • Beslissen
 • Argumenteren
 • Aandacht voor details
 • Zelfvertrouwen
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Keuzes maken
 • Resultaatgerichtheid
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Teamleider Debiteurenbeheer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Teamleider Debiteurenbeheer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Teamleider Debiteurenbeheer nodig? 

Een Teamleider Debiteurenbeheer maakt een goede analyse van de situatie in bedrijven, dat maakt zijn optreden meer inzichtelijk voor de opdrachtgever (Een Waarnemer).  Er wordt eveneens een onafhankelijk en zelfverzekerde werkhouding verlangd (Baas) om het team waarmee men werkt, goed te kunnen aansturen.  

 

Bekijk de persoonstypen voor Teamleider Debiteurenbeheer


Eigenschappen Teamleider Debiteurenbeheer

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Teamleider Debiteurenbeheer

Wat zijn de baankansen voor een Teamleider Debiteurenbeheer?

Een Teamleider Debiteurenbeheer is qua eindniveau wel een topfunctie. Aan de hand van werkervaring zou men zich nog kunnen verbreden door internationale ervaring op te doen voor grotere bedrijven in het buitenland.

De actuele kans op werk voor een Teamleider Debiteurenbeheer

Het beroep Teamleider Debiteurenbeheer is onderdeel van de beroepsfamilie Managers financiën en administratie. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers financiën en administratie is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Teamleider Debiteurenbeheer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Teamleider Debiteurenbeheer

Je kunt als Teamleider Debiteurenbeheer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Teamleider Debiteurenbeheer is onderdeel van de beroepsfamilie Managers financiën en administratie. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Teamleider Debiteurenbeheer

Doorgroei beroepen voor een Teamleider Debiteurenbeheer

Bedrijfsleider / ondernemer kamerverhuurbedrijf

bedrijfsleider kamerverhuurbedrijf

ondernemer kamerverhuurbedrijf

Vestigingsdirecteur makelaarskantoor

Manager woondiensten

vestigingsmanager woningbouwvereniging

wijkmanager woondiensten

hoofd verhuur woondiensten

hoofd verhuur- en bewonerszaken woondiensten

hoofd wijkbeheer woondiensten

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Teamleider Debiteurenbeheer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Teamleider Debiteurenbeheer meestal werkt.

Waar werkt een Teamleider Debiteurenbeheer?

Een Teamleider Debiteurenbeheer is veelal werkzaam in een zakelijke omgeving als coördinator van een team. Dit kan in bedrijfsleven zijn maar ook bij een overheidsbedrijf zoals bijvoorbeeld bij de Provincie of een Ministerie.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Netwerk Teamleider Debiteurenbeheer

Met wie werkt een Teamleider Debiteurenbeheer samen? 

Een Teamleider Debiteurenbeheer heeft dagelijks contact met de mensen van zijn team. Ook de klant/debiteur behoort tot zijn werkcontacten. Daarnaast heeft de Teamleider Debiteurenbeheer te maken met de administratie en een mogelijk juridisch traject in geval van commercieel gevoelige dispuutzaken.


Teamleider Debiteurenbeheer

Interview met een Teamleider Debiteurenbeheer

Hans Vermeulen is debiteurenbeheerder en portefeuillehouder assurantiën.

Ben je benieuwd wat een debiteurenbeheerder allemaal doet op een dag? Hans Vermeulen vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Teamleider Debiteurenbeheer

Alles over het beroep Teamleider Debiteurenbeheer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar