Gebouwbeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gebouwbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gebouwbeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gebouwbeheerder wordt.

 

Wat is een Gebouwbeheerder?

 

Gebouwbeheer valt onder de discipline Facility Management. Facility Management zorgt voor zo goed mogelijke werkomstandigheden voor het personeel van een bedrijf. Eén van de facilitaire processen binnen een organisatie is gebouwbeheer. Een gebouwbeheerder zorgt ervoor dat het pand en alle installaties goed worden onderhouden, zodat de veiligheid en gezondheid gewaarborgd blijven.

Een gebouwbeheerder stelt een beheervisie en meerjarenonderhoudsplan op voor het bedrijf. Hij bepaalt welke installaties of onderdelen aan vervanging of reparatie toe zijn en maakt hiervoor een planning en begroting.

De gebouwbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud van installaties zoals verwarmings- en koelingsinstallaties en ventilatiesystemen, het sanitair en elektrotechnische installaties. Hij zorgt ervoor dat kapotte apparaten worden gerepareerd, installaties regelmatig worden getest en storingen worden verholpen. De gebouwbeheerder huurt specialisten in, zoals installateurs, en controleert hun werk. Bovendien kan de gebouwbeheerder bepalen welke materialen zich waar moeten bevinden in het bedrijf. Wil je werken als Gebouwbeheerder?

Werk je al als Gebouwbeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gebouwbeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gebouwbeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gebouwbeheerder in één oogopslag

Netwerk:

 • Medewerkers bedrijf
 • Directeur
 • Leveranciers
 • Specialisten (zoals Installateur)

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gebouwbeheerder

Wat verdient een Gebouwbeheerder?

 

Het salaris van een gebouwbeheerder hangt af van zijn opleiding, precieze functie en ervaring. Vaak geldt dat hoe hoger de opleiding van de gebouwbeheerder is, hoe meer hij verdient. Hij kan een bedrag van tussen de 2500 en 5000 euro bruto per maand verwachten.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar een gebouwbeheerder werkt.

Salarisschaal Gebouwbeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gebouwbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Gebouwbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gebouwbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gebouwbeheerder vacatures

Vacature Gebouwbeheerder Datacenter
Independent Recruiters
Als Gebouwbeheerder maak je deel uit van het operations team. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse technische issues die opgelost moeten worden en je werkt aan het upgraden en verbeteren …
Vacature Gebouwbeheerder Onderhoud | Elektro | . - .
WR.nl Solliciteren
FunctieomschrijvingWij zijn een toonaangevende vastgoedonderneming en projectontwikkelaar.Ben jij een Gebouwbeheerder?Heb je ervaring met Elektrotechniek?Vaste baan: Gebouwbeheerder | Elektrotechniek | . - . | GebouwbeheerderVoor de vacature als Gebouwbeheerder Lelystad …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gebouwbeheerder

Wat is de toekomst van Gebouwbeheerder?

 

Lang niet alle bedrijven hebben een gebouwbeheerder, dus het vinden van een baan kan lastig zijn. De grotere bedrijven hebben wel een gebouwbeheerder, dus daar is vaak wel werk te vinden. Wel nemen de meeste bedrijven alleen gebouwbeheerders met ervaring aan. Vooral voor beginnende gebouwbeheerders kan het dus lastig zijn een baan te vinden.

Na jaren van ervaring kan een gebouwbeheerder bij steeds grotere bedrijven aan de slag of een hogere functie binnen het bedrijf krijgen. Ook door middel van cursussen kan een gebouwbeheerder zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. 

Baankans Gebouwbeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Gebouwbeheerder worden: Opleidingen tot Gebouwbeheerder

Wil je Gebouwbeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gebouwbeheerder.

Hoe word je een Gebouwbeheerder? 

 

Er bestaan geen specifieke opleidingen tot gebouwbeheerder, maar wel tot facilitair manager. Opleidingen tot facilitair manager zijn bijvoorbeeld de MBO-opleidingen Facilitair Leidinggevende,  de HBO-opleidingen Facilitair Management en Facilitaire Dienstverlening. Ook een WO-managementopleiding is geschikt. Gebouwbeheerder is slechts een onderdeel van Facility Management, dus het is aan te raden om naast bovengenoemde opleidingen een cursus Gebouwbeheer van enkele dagen of weken te volgen. 

Andere (technische) opleiding zijn vaak ook goed, zoals Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Gebouwbeheerder

Module 2 Gebouwbeheer 2: Wet en Regelgeving voor de Gebouwbeheerder
Algemeen: Gebouwbeheer is een zeer breed begrip. Gebouwbeheer is een afgeleide van de visie en de doelstellingen van het bedrijf. Je wilt als facilitair medewerker de belangen van de organisatie …
Module 2 Gebouwbeheer 2: Wet en Regelgeving voor de Gebouwbeheerder
MHBO Gebouwenbeheer (met coaching)
Het beheren van een gebouw maakt deel uit van Facility Management. Zo houdt een gebouwbeheerder toezicht op de veiligheid en onderhoud van een gebouw en zorgt een gebouwbeheerder ervoor dat …
MHBO Gebouwenbeheer (met coaching)
MHBO Gebouwenbeheer (Blended Learning)
Het beheren van een gebouw maakt deel uit van Facility Management. Zo houdt een gebouwbeheerder toezicht op de veiligheid en onderhoud van een gebouw en zorgt een gebouwbeheerder ervoor dat …
MHBO Gebouwenbeheer (Blended Learning)
MHBO Gebouwenbeheer (op afstand)
Het beheren van een gebouw maakt deel uit van Facility Management. Zo houdt een gebouwbeheerder toezicht op de veiligheid en onderhoud van een gebouw en zorgt een gebouwbeheerder ervoor dat …
MHBO Gebouwenbeheer (op afstand)
MHBO Gebouwenbeheer (groep)
Het beheren van een gebouw maakt deel uit van Facility Management. Zo houdt een gebouwbeheerder toezicht op de veiligheid en onderhoud van een gebouw en zorgt een gebouwbeheerder ervoor dat …
MHBO Gebouwenbeheer (groep)

Omscholen of doorgroeien tot Gebouwbeheerder

Als je Gebouwbeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gebouwbeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gebouwbeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gebouwbeheerder?

Competenties en Vaardigheden Gebouwbeheerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gebouwbeheerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gebouwbeheerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gebouwbeheerder

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Gebouwbeheerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gebouwbeheerder. Als Gebouwbeheerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gebouwbeheerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Gebouwbeheerder

Vakkennis voor een Gebouwbeheerder

Het is voor een Gebouwbeheerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gebouwbeheerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gebouwbeheerder


Werkervaring Gebouwbeheerder

Het is voor een startend Gebouwbeheerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gebouwbeheerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Gebouwbeheerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Gebouwbeheerder

Met wie werkt een Gebouwbeheerder samen? 

 

Het spreekt voor zich dat een gebouwbeheerder veel in contact komt met de andere medewerkers van het bedrijf waar hij werkzaam is. Dit zijn zowel eventuele andere onderhoudsmensen als het overige personeel. Hij stelt vast waar het personeel behoefte aan heeft en hij overlegt en maakt afspraken met hen. Bovendien komt hij in aanraking met de directeur van het bedrijf, evenals met de leveranciers van bijvoorbeeld apparatuur en specialisten die de gebouwbeheerder inhuurt.


 • Medewerkers bedrijf
 • Directeur
 • Leveranciers
 • Specialisten (zoals Installateur)
Gebouwbeheerder


Organisaties waar een Gebouwbeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gebouwbeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Gebouwbeheerder?

 

Een gebouwbeheerder kan bij verschillende organisaties aan de slag. Het gaat dan meestal om de grotere bedrijven, zoals multinationals, verpleeg- en zorginstellingen en hotels. Dit kunnen zowel profit- als non-profitorganisaties zijn.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Gebouwbeheerder

Waar kun je het beste werken als Gebouwbeheerder? Hieronder vind je de best door de Gebouwbeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gebouwbeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gebouwbeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gebouwbeheerder.

Welke competenties heeft een Gebouwbeheerder nodig?

Een Gebouwbeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gebouwbeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gebouwbeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gebouwbeheerder nodig? 

 

Een gebouwbeheerder is energiek, zelfverzekerd en gaat doelgericht en efficiënt te werk. Hij moet knopen doorhakken en alle onderhoudswerkzaamheden in goede banen leiden. Hij is vaak recht-door-zee en weet wat hij wil. Een persoonstype dat bij een gebouwbeheerder past is daarom de succesvolle werker.

Een ander persoonstype dat past bij de gebouwbeheerder is waarnemer. Hij moet steeds zijn ogen open houden. Hij stelt vast waar zich problemen voordoen en waar het personeel op het technische gebied behoefte aan heeft. Ook zorgt hij ervoor dat hij volledig op de hoogte is van wat zich binnen het bedrijf afspeelt. 

Bekijk de persoonstypen voor Gebouwbeheerder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gebouwbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gebouwbeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gebouwbeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gebouwbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gebouwbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gebouwbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gebouwbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gebouwbeheerder iets voor je?

Zou je graag Gebouwbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gebouwbeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gebouwbeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar