Hoofd Bouwzaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Bouwzaken? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd bouwzaken. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd bouwzaken wordt.

 

Wat is een Hoofd Bouwzaken?

Als Hoofd Bouwzaken ben je hoofd van de afdeling Bouwzaken van bijvoorbeeld een woningcorporatie. Je verantwoordelijk voor de efficiënte en doelmatige uitvoering van dewerkzaamheden op deze afdeling. Je bent voornamelijk bezig met het evalueren en toetsen van het gevoerde beleid aan de bestuurlijke doelstellingen. Verder geef je leiding aan de medewerkers van de afdeling en hou je je bezig met de kosteninvesteringen en de projecten van het bedrijf op het gebied van nieuwbouw en renovatie. 

Je ondersteunt en adviseert verder de directeur van het bedrijf waarvoor je werkt bij de bestuurlijke besluitvorming van de verschillende projecten op het gebied van de bouw. Ook kan het zijn dat je de portefeuillehouder van Bouwzaken ondersteunt bij de ontwikkeling en het onderhoud van onderwerpen die tot zijn portefeuille behoren. 

 Wil je werken als Hoofd Bouwzaken?

Werk je al als Hoofd Bouwzaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Bouwzaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Bouwzaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Bouwzaken in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker
  • Directielid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4888 tot €6790

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Bouwzaken

Wat verdient een Hoofd Bouwzaken?

Als Hoofd Bouwzaken verdien je tussen de €4888 en €6790 bruto per maand. Dit salaris is vooral afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ook kan het van belang zijn welke opleiding je hebt gevolgd.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zullen erg afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkt. Soms zijn bedrijven gebonden aan bepaalde CAO's waardoor het kan voorkomen dat bedrijven niet veel mogelijkheden hebben met betrekking tot het aanbieden van verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Hoofd Bouwzaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd Bouwzaken

Er zijn geen vacatures Hoofd Bouwzaken aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hoofd Bouwzaken in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hoofd Bouwzaken in werkt

Bekijk werken in Architectuur & Design

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Bouwzaken

Wat is de toekomst van Hoofd Bouwzaken?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Hoofd Bouwzaken valt niks echt met zekerheid te zeggen. Het zal over het algemeen gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden van een Hoofd Bouwzaken moeten worden gezocht in directiefuncties.

Baankans Hoofd Bouwzaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hoofd Bouwzaken worden: Opleidingen tot Hoofd Bouwzaken

Wil je Hoofd Bouwzaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoofd Bouwzaken.

Hoe word je een Hoofd Bouwzaken? 

Om Hoofd Bouwzaken te worden is het belangrijk dat je Universitair werk- en denkniveau hebt. Vaak is ervaring op het gebied van projectbeheer en -management en dan vooral op het terrein van volkshuisvesting, bouwzaken en vastgoed vereist. Er zijn verscheidene opleidingen die tot deze baan kunnen leiden. Onder andere managementopleidingen of bouwgerelateerde opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Bouwzaken

Er zijn geen opleidingen Hoofd Bouwzaken aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Bouwzaken in werkt

Bekijk alle opleidingen Architectuur & Design

Omscholen of doorgroeien tot Hoofd Bouwzaken

Als je Hoofd Bouwzaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Bouwzaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofd Bouwzaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofd Bouwzaken?

Competenties en Vaardigheden Hoofd Bouwzaken

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoofd Bouwzaken nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoofd Bouwzaken nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoofd Bouwzaken

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap

Persoonlijkheid van een Hoofd Bouwzaken

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoofd Bouwzaken. Als Hoofd Bouwzaken wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoofd Bouwzaken:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoofd Bouwzaken

Vakkennis voor een Hoofd Bouwzaken

Het is voor een Hoofd Bouwzaken ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoofd Bouwzaken zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoofd Bouwzaken


Werkervaring Hoofd Bouwzaken

Het is voor een startend Hoofd Bouwzaken die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoofd Bouwzaken is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Hoofd Bouwzaken het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hoofd Bouwzaken

Met wie werkt een Hoofd Bouwzaken samen? 

Als Hoofd Bouwzaken sta je vooral in contact met je medewerkers. Je geeft direct aan hen leiding en jij bent ook eindverantwoordelijke voor hun werk. Daarnaast ben je als er problemen zijn voor hen vaak het eerste aanspreekpunt. Verder zul je in je werk als Hoofd Bouwzaken ook veel in contact komen met de directie om te overleggen over het beleid en de projecten. Een enkele keer kan het voorkomen dat je te maken krijgt met medewerkers van andere afdelingen als je informatie moet inwinnen over projecten.


  • Medewerker
  • Directielid
Hoofd Bouwzaken


Organisaties waar een Hoofd Bouwzaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Bouwzaken meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Bouwzaken?

Als Hoofd Bouwzaken ben je meestal werkzaam bij een woningcorporatie. Deze zijn vooral gelegen in de profitsector. Ook kan het voorkomen dat je werkzaam bent bij een bedrijf in de vastgoed en makelaardij.


Best beoordeelde werkgevers Hoofd Bouwzaken

Waar kun je het beste werken als Hoofd Bouwzaken? Hieronder vind je de best door de Hoofd Bouwzaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Bouwzaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Bouwzaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Bouwzaken.

Welke competenties heeft een Hoofd Bouwzaken nodig?

Een Hoofd Bouwzaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Bouwzaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Bouwzaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Bouwzaken nodig? 

Als Hoofd Bouwzaken is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je bent namelijk de leidinggevende van een afdeling en het zal dus belangrijk zijn dat je gezag uitstraalt omdat je zo zorgt dat je alles in de hand houdt. Het komt de werksfeer ten goede als medewerkers het gevoel hebben dat ze te maken hebben met een gezagrijke, sterke leidinggevende (Baas). Verder is het ook belangrijk om ijverig en gedreven te zijn omdat je veel werk tegelijk zal moeten verrichten. Ook is het belangrijk dat je je werk leuk vindt, dit vooral ook in verband met het feit dat een enthousiaste uitstraling een goede invloed heeft op je medewerkers (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Bouwzaken


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd Bouwzaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Bouwzaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Bouwzaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Bouwzaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Bouwzaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Bouwzaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Bouwzaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Bouwzaken iets voor je?

Zou je graag Hoofd Bouwzaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Bouwzaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Bouwzaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar