Hoofd Bouwzaken: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Hoofd Bouwzaken: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Hoofd Bouwzaken. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Hoofd Bouwzaken nodig heeft.Wat doet een Hoofd Bouwzaken? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Hoofd Bouwzaken?

Als Hoofd Bouwzaken ben je hoofd van de afdeling Bouwzaken van bijvoorbeeld een woningcorporatie. Je verantwoordelijk voor de efficiënte en doelmatige uitvoering van dewerkzaamheden op deze afdeling. Je bent voornamelijk bezig met het evalueren en toetsen van het gevoerde beleid aan de bestuurlijke doelstellingen. Verder geef je leiding aan de medewerkers van de afdeling en hou je je bezig met de kosteninvesteringen en de projecten van het bedrijf op het gebied van nieuwbouw en renovatie. 

Je ondersteunt en adviseert verder de directeur van het bedrijf waarvoor je werkt bij de bestuurlijke besluitvorming van de verschillende projecten op het gebied van de bouw. Ook kan het zijn dat je de portefeuillehouder van Bouwzaken ondersteunt bij de ontwikkeling en het onderhoud van onderwerpen die tot zijn portefeuille behoren. 

 

Past het beroep Hoofd Bouwzaken bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Hoofd Bouwzaken

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Manager Bouwzaken


Vacatures Hoofd Bouwzaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Bouwzaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Bouwzaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Hoofd Bouwzaken per ervaringsniveau

junior Hoofd Bouwzaken vacatures startend Hoofd Bouwzaken vacatures senior Hoofd Bouwzaken vacatures beginnend Hoofd Bouwzaken vacatures trainee Hoofd Bouwzaken vacatures leidinggevend Hoofd Bouwzaken vacatures medior Hoofd Bouwzaken vacatures aankomend Hoofd Bouwzaken vacatures ervaren Hoofd Bouwzaken vacatures leerling Hoofd Bouwzaken vacatures vacatures omscholen tot Hoofd Bouwzaken vacatures opleiding tot Hoofd Bouwzaken

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Bouwzaken

Wat verdient een Hoofd Bouwzaken?

Als Hoofd Bouwzaken verdien je tussen de €4888 en €6790 bruto per maand. Dit salaris is vooral afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ook kan het van belang zijn welke opleiding je hebt gevolgd.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zullen erg afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkt. Soms zijn bedrijven gebonden aan bepaalde CAO's waardoor het kan voorkomen dat bedrijven niet veel mogelijkheden hebben met betrekking tot het aanbieden van verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Hoofd Bouwzaken

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Hoofd Bouwzaken

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Hoofd Bouwzaken


Bekijk het salaris Hoofd Bouwzaken per ervaringsniveau

Salaris junior Hoofd Bouwzaken Wat verdient een startend Hoofd Bouwzaken? Wat is het loon senior Hoofd Bouwzaken? beginnend Hoofd Bouwzaken salaris Maximaal salaris trainee Hoofd Bouwzaken Hoeveel verdient een leidinggevend Hoofd Bouwzaken? Wat is het salaris van een medior Hoofd Bouwzaken? Salaris aankomend Hoofd Bouwzaken Wat verdient een ervaren Hoofd Bouwzaken? Welk salaris krijgt een leerling Hoofd Bouwzaken?


Hoofd Bouwzaken worden: Opleidingen tot Hoofd Bouwzaken

Wil je Hoofd Bouwzaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoofd Bouwzaken.

Hoe word je een Hoofd Bouwzaken? 

Om Hoofd Bouwzaken te worden is het belangrijk dat je Universitair werk- en denkniveau hebt. Vaak is ervaring op het gebied van projectbeheer en -management en dan vooral op het terrein van volkshuisvesting, bouwzaken en vastgoed vereist. Er zijn verscheidene opleidingen die tot deze baan kunnen leiden. Onder andere managementopleidingen of bouwgerelateerde opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Bouwzaken

Er zijn geen opleidingen Hoofd Bouwzaken aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Bouwzaken in werkt

Bekijk alle opleidingen Architectuur & Design


Hoofd Bouwzaken worden: Omscholen tot Hoofd Bouwzaken

Als je je wilt omscholen tot Hoofd Bouwzaken is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Hoofd Bouwzaken zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoofd Bouwzaken dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoofd Bouwzaken

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoofd Bouwzaken

Als je Hoofd Bouwzaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Bouwzaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofd Bouwzaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofd Bouwzaken?


Competenties en Vaardigheden Hoofd Bouwzaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Bouwzaken.

Welke competenties heeft een Hoofd Bouwzaken nodig?

Een Hoofd Bouwzaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Coachen
Coachen

Wat betekent de competentie coachen? De competentie coachen heeft de steekwoorden: motiveren, leiderschap, assertiviteit, luisteren

Omschrijving

In teamverband kunnen deze mensen ervoor zorgen dat taken voltooid worden. De coach motiveert anderen, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De coach is betrokken en wil het beste voor zichzelf en voor de ander. Deze mensen luisteren goed en proberen de juiste vragen te stellen. Op die manier proberen ze anderen een bepaalde ontwikkeling door te laten maken.

Sterke punten
De coaches kunnen anderen vaak goed inspireren en motiveren. Bij tegenslagen zijn dit de mensen die het team en de werkzaamheden weer op gang krijgen. Ze motiveren niet alleen, maar zijn over het algemeen ook goede leiders. Ze kunnen mensen aansturen en begeleiden. Daarnaast zijn deze coaches over het algemeen betrouwbaar en willen ze iedereen graag helpen. Deze mensen zijn vaak zelfverzekerd en willen het beste voor zichzelf en voor de ander.

Zwakke punten
Het is mogelijk dat de betrokkenheid van de coach zo groot wordt, dat de prioriteiten op verkeerde aspecten komen te liggen. Deze grote betrokkenheid kan ervoor zorgen dat anderen zich gecontroleerd voelen.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Vaardigheden Hoofd Bouwzaken

 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Punctueel
 • Beslissen
 • Keuzes maken
 • Zelfvertrouwen
 • Luisteren
 • Feedback geven
 • Stimuleren
 • Verbanden leggen
 • Creatief denken
 • Verbeeldingskracht
 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Hoofd Bouwzaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Bouwzaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Bouwzaken nodig? 

Als Hoofd Bouwzaken is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je bent namelijk de leidinggevende van een afdeling en het zal dus belangrijk zijn dat je gezag uitstraalt omdat je zo zorgt dat je alles in de hand houdt. Het komt de werksfeer ten goede als medewerkers het gevoel hebben dat ze te maken hebben met een gezagrijke, sterke leidinggevende (Baas). Verder is het ook belangrijk om ijverig en gedreven te zijn omdat je veel werk tegelijk zal moeten verrichten. Ook is het belangrijk dat je je werk leuk vindt, dit vooral ook in verband met het feit dat een enthousiaste uitstraling een goede invloed heeft op je medewerkers (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Bouwzaken


Eigenschappen Hoofd Bouwzaken

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Hoofd Bouwzaken

Wat zijn de baankansen voor een Hoofd Bouwzaken?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Hoofd Bouwzaken valt niks echt met zekerheid te zeggen. Het zal over het algemeen gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden van een Hoofd Bouwzaken moeten worden gezocht in directiefuncties.

De actuele kans op werk voor een Hoofd Bouwzaken

Het beroep Hoofd Bouwzaken is onderdeel van de beroepsfamilie Managers makelaardij en woondiensten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers makelaardij en woondiensten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Hoofd Bouwzaken

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Hoofd Bouwzaken

Je kunt als Hoofd Bouwzaken een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Hoofd Bouwzaken is onderdeel van de beroepsfamilie Managers makelaardij en woondiensten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Hoofd Bouwzaken

Doorgroei beroepen voor een Hoofd Bouwzaken

Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor

bedrijfsleider administratiekantoor

ondernemer administratiekantoor

Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau

bedrijfsleider actuarieel adviesbureau

ondernemer actuarieel adviesbureau

Hoofd crediteurenadministratie

groepshoofd crediteurenadministratie

teamleider crediteurenadministratie

Hoofd debiteurenadministratie

hoofd debiteurenbeheer

teamleider debiteurenadministratie

creditmanager

groepshoofd debiteurenadministratie

hoofd debiteurenadministratie en incasso

Hoofd administratie

hoofd salarisadministratie

hoofd projectadministratie

teamleider administratie

hoofd personeelsadministratie

chef administratie

provinciaal entadministrateur

hoofd interne administratie

bureauhoofd administratie

Hoofd interne accountantsdienst

Teamleider Salarisadministratie

Teamleider Debiteurenbeheer

Hoofd algemene zaken

teamleider algemene zaken

chef algemene zaken en kabinet

hoofd bestuurszaken

Facilitair manager

facilitair coördinator

hoofd facilitaire dienst

hoofd facilitaire zaken

chef civiele dienst (hotel, instelling)

hoofd civiele dienst (hotel, instelling)

manager civiele dienst (hotel, instelling)

executive housekeeper hotel

huishoudkundige voor inrichtingen

manager housekeeping

hoofd huishouding en verzorging instelling

hoofd huishouding hotel

hoofd huishouding zorginstelling

hoofd huishouding gevangenis

hoofd huishouding ziekenhuis

hoofd huishoudster inrichtingen

afdelingshoofd huishouding zorginstelling

hoofdhuishoudster inrichting, tehuis

vsr kwaliteitscontroleur schoonmaak

afdelingshoofd facilitaire dienst

teamleider facilitaire dienst

hoofd huishoudelijke dienst

hoofd interne dienst (hotel, instelling)

Facility Coördinator

Locatiebeheerder

Afdelingsmanager Housekeeping

Gebouwbeheerder

Bedrijfsleider / ondernemer glazenwasserij

bedrijfsleider glazenwasserij

ondernemer glazenwasserij

Bedrijfsleider / ondernemer autowasstraat

bedrijfsleider autowasstraat

bedrijfsleider/ondernemer autowasbedrijf

ondernemer autowasstraat

manager autowasstraat

Projectleider industriële reiniging

werkvoorbereider industriële reiniging

Projectmanager

Kwartiermaker

Business projectleider

Projectmanager Finance

Projectcoördinator

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Hoofd Bouwzaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Bouwzaken meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Bouwzaken?

Als Hoofd Bouwzaken ben je meestal werkzaam bij een woningcorporatie. Deze zijn vooral gelegen in de profitsector. Ook kan het voorkomen dat je werkzaam bent bij een bedrijf in de vastgoed en makelaardij.


Netwerk Hoofd Bouwzaken

Met wie werkt een Hoofd Bouwzaken samen? 

Als Hoofd Bouwzaken sta je vooral in contact met je medewerkers. Je geeft direct aan hen leiding en jij bent ook eindverantwoordelijke voor hun werk. Daarnaast ben je als er problemen zijn voor hen vaak het eerste aanspreekpunt. Verder zul je in je werk als Hoofd Bouwzaken ook veel in contact komen met de directie om te overleggen over het beleid en de projecten. Een enkele keer kan het voorkomen dat je te maken krijgt met medewerkers van andere afdelingen als je informatie moet inwinnen over projecten.


 • Medewerker
 • Directielid
Hoofd Bouwzaken

Interview met een Hoofd Bouwzaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Hoofd Bouwzaken in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker
 • Directielid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4888 tot €6790

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar