Hoofd Facilitaire Dienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Facilitaire Dienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd facilitaire dienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd facilitaire dienst wordt.

 

Wat is een Hoofd Facilitaire Dienst?

Een Hoofd Facilitaire Dienst maakt deel uit van en geeft leiding aan de facilitaire dienst van een (sector van) een brede scholengemeenschap, die verder nog bestaat uit (hoofd)conciërges, onderhoudsmedewerkers, kantinepersoneel, technisch medewerkers en mogelijk andere ondersteunende uitvoerende krachten. De afdeling facilitaire zaken draagt zorg voor de huisvesting, onderhoud van gebouwen, bewaking en beveiliging, kantine en receptie, inkoop van goederen en diensten en de repro. Het Hoofd Facilitaire Dienst heeft voornamelijk een coördinerende, leidinggevende en adviserende functie.

Hij houdt toezicht op de voortgang van onderhoudswerkzaamheden, uitvoering van ARBO-taken en beveiliging van het gebouw. Ook voert hij overleg met leveranciers van diensten en producten. Hij stelt een jaarlijks werkplan op en ziet toe op de uitvoering daarvan. Hij verdeelt de taken over de medewerkers van de facilitaire dienst, draagt bij aan personeelszorg en beheert het budget van de dienst. Tot slot adviseert hij de directie over de ontwikkeling van (nieuw)bouwplannen en de technische kant daarvan. Daarnaast fungeert hij als tussenpersoon in verbouwingskwesties door enerzijds de directie te adviseren en anderzijds overleg te voeren met aannemers. Hij legt verantwoording af aan de (sector)directie.

De functie kan iets verschillen van bovenstaande omschrijving. Soms zal het Hoofd Facilitaire Dienst leiding geven aan het voltallige onderwijsondersteunende personeel, inclusief bijvoorbeeld onderwijsassistenten en administratieve krachten. Ook kan de functie gecombineerd zijn met hoofd ICT.

(FUWA-VO)Wil je werken als Hoofd Facilitaire Dienst?

Werk je al als Hoofd Facilitaire Dienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Facilitaire Dienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Facilitaire Dienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Facilitaire Dienst in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Sectordirecteur
  • (Hoofd)conciërge

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2009 tot €3739

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Facilitaire Dienst

Wat verdient een Hoofd Facilitaire Dienst?

Een Hoofd Facilitaire Dienst zit in schaal 10 (CAO Voortgezet onderwijs) en verdient daarmee tussen de €2009 en €3739 bruto per maand.

Daarnaast bestaan in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en zijn er gunstige voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Salarisschaal Hoofd Facilitaire Dienst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd Facilitaire Dienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Facilitaire Dienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Facilitaire Dienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Facilitaire Dienst vacatures

Facility Manager Hard Services
Independent Recruiters Groep
Facility Manager Hard Services gezocht voor een voedselproductie omgeving in de buurt van Woerden. Als Facility Manager ben jij bekend in een productie omgeving en is veiligheid voor jou het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Facilitaire Dienst

Wat is de toekomst van Hoofd Facilitaire Dienst?

Het aantal vacatures voor ondersteunend personeel neemt af, evenals het aantal vacatures dat gevuld wordt. Vermoedelijk blijft het aantal vacatures dalen, maar is er wel werk. Het Hoofd Facilitaire Dienst zit aan de top van de facilitaire dienstverlening. Hierbinnen kan hij dus niet verder groeien. Hij zou eenzelfde functie kunnen zoeken bij een grotere instelling.

Baankans Hoofd Facilitaire Dienst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Facilitaire Dienst worden: Opleidingen tot Hoofd Facilitaire Dienst

Wil je hoofd facilitaire dienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoofd Facilitaire Dienst? 

Een Hoofd Facilitaire Dienst heeft minimaal HBO niveau, een relevante opleiding, en werkervaring (bij voorkeur in een onderwijsinstelling).

Een mogelijke opleiding is HBO Facility Management.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Facilitaire Dienst

Er zijn geen opleidingen Hoofd Facilitaire Dienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Facilitaire Dienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Netwerk Hoofd Facilitaire Dienst

Met wie werkt een Hoofd Facilitaire Dienst samen? 

Het Hoofd Facilitaire Diensten heeft een omvangrijk netwerk dat bestaat uit iedereen die op enige manier gebruik maakt van het gebouw. Hij ontvangt klachten, onderhoudt contacten met de leveranciers van goederen en diensten, adviseert de directie, stuurt uitvoerende werknemers als conciërges en doet de communicatie met brandweer, politie en andere hulpinstanties.


  • Sectordirecteur
  • (Hoofd)conciërge
Hoofd Facilitaire Dienst


Organisaties waar een Hoofd Facilitaire Dienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Facilitaire Dienst meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Facilitaire Dienst?

Het Hoofd Facilitaire Dienst werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Facilitaire Dienst

Waar kun je het beste werken als Hoofd Facilitaire Dienst? Hieronder vind je de best door de Hoofd Facilitaire Dienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Facilitaire Dienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Facilitaire Dienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Facilitaire Dienst.

Welke competenties heeft een Hoofd Facilitaire Dienst nodig?

Een Hoofd Facilitaire Dienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Facilitaire Dienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Facilitaire Dienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Facilitaire Dienst nodig? 

Het Hoofd Facilitaire Dienst kan uitstekend met mensen overweg en is een echte teamspeler. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is een loyale, betrouwbare collega en leidinggevende (Loyalist). Hij heeft een sterke persoonlijkheid en een onafhankelijke, zelfverzekerde uitstraling. Dit maakt dat hij mensen weet te motiveren en sturen en aan zich binden kan (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Facilitaire Dienst


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Hoofd Facilitaire Dienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Facilitaire Dienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Facilitaire Dienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Facilitaire Dienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Facilitaire Dienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Facilitaire Dienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Facilitaire Dienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Facilitaire Dienst iets voor je?

Zou je graag Hoofd Facilitaire Dienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Facilitaire Dienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Facilitaire Dienst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar