Afdelingsmanager Housekeeping Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Afdelingsmanager Housekeeping? Lees de functieomschrijving.

De Afdelingsmanager Housekeeping staat aan het hoofd van de huishoudelijke dienst van een hotel of congrescentrum. Een Afdelingsmanager is verantwoordelijk voor het commerciële, financiële, en operationele beleid van zijn afdeling, evenals het personeelsbeleid.

De Afdelingsmanager Housekeeping geeft leiding aan de housekeeping-medewerkers en is eindverantwoordelijk voor het klaarmaken van de kamers voor het verblijf van gasten. Hieronder valt ook linnenbeheer, het schoonmaken van publieke ruimtes en het controleren van de technische voorzieningen op de kamers.

De Afdelingsmanager Housekeeping organiseert, plant en controleert de werkzaamheden op de afdeling. Zo motiveert en stuurt de Afdelingsmanager het personeel aan en geeft waar nodig aanwijzingen. Ook maakt hij het werkrooster voor de werknemers. Als er problemen zijn of vragen van gasten die het personeel van de huishoudelijke dienst niet kan afhandelen dan lost de Afdelingsmanager Housekeeping dit op.

Ook personeelsbeleid valt onder de taken van de Afdelingsmanager. Zo is de Afdelingsmanager Housekeeping betrokken bij het selecteren en aannemen van nieuwe medewerkers en verantwoordelijk voor het inwerken hiervan.

Daarnaast heeft het werk van de Afdelingsmanager Housekeeping een financiële component. Hij bewaakt het budget en levert cijfers en informatie aan voor begrotingen, investeringen en verbeteringen van de afdeling aan het management. De Afdelingsmanager bewaakt zo de efficiency van de afdeling. Tevens houdt de Afdelingsmanager zich bezig met de inkoop van middelen en diensten bij externe dienstverleners en leveranciers.

Wil je werken als Afdelingsmanager Housekeeping?

Werk je al als Afdelingsmanager Housekeeping en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Afdelingsmanager Housekeeping worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Afdelingsmanager Housekeeping, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Afdelingsmanager Housekeeping in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker Housekeeping
  • Hotelmanager
  • Front Office Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1870 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Afdelingsmanager Housekeeping

Wat verdient een Afdelingsmanager Housekeeping?

Het salaris van een Afdelingsmanager housekeeping is afhankelijk van de grootte van de afdeling waar de Afdelingsmanager werkzaam is en lopen naar schatting uiteen van zo'n €1870 tot €2300 bruto per maand. Wanneer je werkt in een  groot hotel met een grote huishoudelijke afdeling en veel medewerkers, zal het salaris hoger uitvallen dan bij een klein hotel waar de Afdelingsmanager Housekeeping aan weinig medewerkers leiding geeft.

Ook wanneer een Afdelingsmanager Housekeeping grote verantwoordelijkheden heeft zoals het zelfstandig inkopen van externe dienstverlening en middelen zal het salaris hoger uitvallen.

Salarisschaal Afdelingsmanager Housekeeping

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Afdelingsmanager Housekeeping

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Afdelingsmanager Housekeeping

Hoe goed is de toekomst voor de Afdelingsmanager Housekeeping? 

Binnen de hotelwereld bestaan er veel doorgroeimogelijkheden. Zo kan een Afdelingsmanager Housekeeping na veel ervaring binnen het hotel uiteindelijk doorgroeien naar algemeen hotelmanager.

Deze heeft  de leiding over alle activiteiten binnen een hotel en stuurt de overige managers binnen het hotel aan. Als men werkzaam is bij een kleiner hotel kan is het mogelijk om over te stappen naar een groot internationaal hotelbedrijf, waar de taken van de manager breder zijn. Tevens is het mogelijk om een hogere managementfunctie binnen de directie te gaan bekleden. Ook behoort het tot de mogelijkheden om met behulp van de ervaring die is opgedaan als hotelmanager uiteindelijk zelf een hotel op te richten. 

Baankans Afdelingsmanager Housekeeping

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Afdelingsmanager Housekeeping worden: Opleidingen tot Afdelingsmanager Housekeeping

Hoe word je een Afdelingsmanager Housekeeping? 

Om aan de slag te gaan als Afdelingsmanagemer Housekeeping kan men de opleiding  Afdelingsmanager volgen op MBO niveau 4. Deze opleiding omvat verschillende uitstroomprofielen, waaronder her profiel Housekeepingmanager.

Ook zijn er HBO opleidingen die kunnen leiden tot een baan als Afdelingsmanager Housekeeping. Zo kan men de opleiding  Hotel- en Eventmanagement  of  Hogere hotelschool volgen. De opleiding  Hotel- en Eventmanagement  combineert de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement. De HBO opleidingen zijn, in vergelijking met de MBO variant, vaak meer gericht op managementtaken. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Afdelingsmanager Housekeeping

Meer opleidingen Afdelingsmanager Housekeeping

Weet je nog niet of je Afdelingsmanager Housekeeping wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Afdelingsmanager Housekeeping of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Afdelingsmanager Housekeeping

Met wie werkt een Afdelingsmanager Housekeeping samen? 

Een Afdelingsmanager Housekeeping werkt voortdurend samen met een groot aantal werknemers. Zo staat de Afdelingsmanager aan het hoofd van de huishoudelijke afdeling, waar de hij het personeel coacht en ondersteunt. Tevens werkt een Afdelingsmanager Housekeeping samen met andere Afdelingsmanagers binnen het hotel, om de werkzaamheden goed op elkaar af te kunnen stemmen. Met de algemeen hotelmanager of directie heeft de Afdelingsmanager veel contact. Hij legt  verantwoording af en levert cijfers voor begrotingen of investeringen en andere informatie ter verbetering van de werkomgeving aan.


  • Medewerker Housekeeping
  • Hotelmanager
  • Front Office Manager
Afdelingsmanager Housekeeping


Organisaties waar een Afdelingsmanager Housekeeping werkzaam is

Waar werkt een Afdelingsmanager Housekeeping meestal? 

Een Afdelingsmanager Housekeeping is werkzaam bij een hotel. Hij werkt hierbij voornamelijk in het huishoudelijke gedeelte van het hotel met de gastverblijven. De aard van het hotel kan echter uiteenlopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad. Hoe groter het hotel, des te meer verantwoordelijkheden de Afdelingsmanager Housekeeping heeft. Ook zal het aantal afdelingshoofden waarmee de Afdelingsmanager samenwerkt varieren.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Afdelingsmanager Housekeeping

Waar kun je het beste werken als Afdelingsmanager Housekeeping? Hieronder vindt je de best door de Afdelingsmanager Housekeeping beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Afdelingsmanager Housekeeping.

Competenties, Skills en Vaardigheden Afdelingsmanager Housekeeping:

Welke competenties heeft een een Afdelingsmanager Housekeeping nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Afdelingsmanager Housekeeping

Wat voor persoonlijkheid heb je als Afdelingsmanager Housekeeping nodig? 

Omdat de Afdelingsmanager aan het hoofd staat van de gehele afdeling huishoudelijke dienst van een hotel, zijn leidinggevende kwaliteiten belangrijk. Het is immers de taak van de afdelingsmanager om de medewerkers te motiveren en aan te sturen. De persoonlijkheidsprofiel van de ‘baas’ sluit daarom aan bij een beroep als frontoffice manager. De baas heeft een krachtige en rechtvaardige persoonlijkeid en is vaak erg zelfstandig (Baas).

Ook het persoonlijkheidsprofiel van de ‘perfectionist’ sluit aan bij het beroep van Afdelingsmanager Housekeeping. De perfectionist is erg precies en ziet de zaken graag perfect geregeld. Omdat de Afdelingsmanager Housekeeping verantwoordelijk is voor het verblijfsgereed maken van de hotelkamers, is het belangrijk dat de Afdelingsmanager kritisch is. De kamers en faciliteiten dienen immers optimaal in orde te zijn voordat de gasten arriveren. Ook het oog voor detail van de perfectionist komt hierbij goed van pas (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Afdelingsmanager Housekeeping


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Afdelingsmanager Housekeeping

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Afdelingsmanager Housekeeping

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Afdelingsmanager Housekeeping

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Afdelingsmanager Housekeeping

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Afdelingsmanager Housekeeping dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Afdelingsmanager Housekeeping belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Afdelingsmanager Housekeeping. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Afdelingsmanager Housekeeping iets voor je?

Zou je graag Afdelingsmanager Housekeeping willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Afdelingsmanager Housekeeping bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar