U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Netwerkmanager

Netwerkmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een netwerkmanager? Lees de functieomschrijving.

De Netwerkmanager heeft de leiding over een team van netwerkbeheerders, dat er voor zorgt dat het netwerk te allen tijde goed blijft functioneren. De Netwerkmanager draagt de eindverantwoordelijkheid voor het netwerk en moet zijn team goed aansturen om het operationeel te houden. Omdat netwerkbeheerders doorgaans autonoom opereren is dit nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Naast het onderhoud van het netwerk, heeft de Netwerkmanager ook de verantwoordelijkheid voor de implementatie van verbeteringen in het netwerk. Ook nieuwe ontwikkelingen moeten voortdurend vertaald worden naar updates van het netwerk, dat zo continu geoptimaliseerd wordt. De Netwerkmanager kan deze veranderingen uit eigen initiatief doorvoeren, maar krijgt soms ook opdrachten voor mutaties van hogerhand.

In de Netwerkmanager komen enerzijds de kennis en kunde van de netwerkbeheerder en anderzijds de competenties van een manager bijeen. Hij heeft actuele kennis van IT en beschikt over het vermogen hierover te communiceren met opdrachtgevers en werknemers. Hij kan een abstract iets als een netwerk goed verbinden aan de organisatie waarvoor hij werkt en het zo naadloos aan laten sluiten bij de behoefte en vraag van werknemers.

Mensen vonden ons op: Job Netwerkmanager, Baan Netwerkmanager, Netwerkmanager Worden, Functie-eisen Netwerkmanager, Verantwoordelijkheden Netwerkmanager, Functieprofiel Netwerkmanager, Wat doet een Netwerkmanager, Werken als Netwerkmanager.

Netwerkmanager worden: Opleiding tot netwerkmanager

De Netwerkmanager heeft een HBO of WO opleiding afgerond in de richting van Informatica (bijv. Technische Informatica of Bedrijfskundige Informatica).

De positie van Netwerkmanager is geen startfunctie. Je zal eerst ervaring op moeten doen in netwerkbeheer en vanuit daar doorgroeien naar deze functie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Netwerkmanager, Netwerkmanager Worden, Opleidingsniveau Netwerkmanager, Scholing Netwerkmanager, Studie Netwerkmanager, Bijscholing Netwerkmanager, Omscholing Netwerkmanager.

Organisaties waar een netwerkmanager doorgaans werkzaam is

De Netwerkmanager werkt bij grote bedrijven met meerdere werklocaties en een complex netwerk. Het type bedrijf kan vanalles zijn omdat er tegenwoordig in de meeste grote bedrijven wel een complex netwerk aanwezig is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Netwerkmanager, Netwerkmanager Worden, Opleidingsniveau Netwerkmanager, Scholing Netwerkmanager, Studie Netwerkmanager, Bijscholing Netwerkmanager, Omscholing Netwerkmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden netwerkmanager

Een Netwerkmanager kan een salaris verwachten van tussen de €2180 en €7160 per maand, afhankelijk van werkervaring en de aard van de functie. Daarnaast kan men over het algemeen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden rekenen, zoals vrije dagen en een goede pensioenregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Netwerkmanager, Loon Netwerkmanager, Wat verdien je als Netwerkmanager, Salarisschaal Netwerkmanager, Salarisindicatie Netwerkmanager, Bonus Netwerkmanager, CAO Netwerkmanager, Brutoloon Netwerkmanager, Nettoloon Netwerkmanager, Vakantiedagen Netwerkmanager, Pensioen Netwerkmanager.

Competenties, skills & vaardigheden netwerkmanager

 • Coachen
 • Conceptueel denken
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
 • Anticiperen
 • Leiderschap
 • Overzicht bewaren
Mensen vonden ons op: Kennis Netwerkmanager, Vaardigheden Netwerkmanager, Attitude Netwerkmanager, Kwalificaties Netwerkmanager, Competentieprofiel Netwerkmanager.

Boeken voor het beroep netwerkmanager

Wil je meer weten over het beroep netwerkmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je netwerkmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken netwerkmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Netwerkmanager, Netwerkmanager ebooks, boek Netwerkmanager.

Persoonstypen netwerkmanager

De Netwerkmanager is verantwoordelijk voor zijn team en moet er voor zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit, op de goede plek ingezet wordt en goed ondersteund wordt om hun potentieel waar te kunnen maken. De Netwerkmanager moet een leider en begeleider zijn (Baas).

Natuurlijk is het belangrijk om het netwerk ten alle tijden goed te laten werken, en moet de Netwerkmanager dit doel niet uit het oog verliezen. Uiteindelijk is een goed functionerend netwerk het belangrijkste (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Netwerkmanager, Karakter Netwerkmanager.

Netwerk netwerkmanager

Het voornaamste contact dat de Netwerkmanager heeft is natuurlijk met zijn team van Netwerkbeheerders. Ook pleegt hij overleg met eventuele andere Netwerkmanagers.

De Netwerkmanager is als leidinggevende het aanspreekpunt voor gebruikers/klanten en moeten deze mensen vooral in geval van storingen goed op de hoogte houden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Netwerkmanager, Medewerkers Netwerkmanager.

Is het beroep netwerkmanager iets voor jou?

Zou je graag netwerkmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als netwerkmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Netwerkmanager, beroepskeuzetest Netwerkmanager, beroep Netwerkmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden netwerkmanager

De Netwerkmanager wordt meestal aangenomen vanuit een andere functie. De makkelijkste weg is via de functie van netwerkbeheerder. Er is genoeg werk in de IT.

Vanuit de functie van Netwerkmanager kan men verder doorgroeien naar een positie in hoger management.

Arbeidsmarktperspectief score netwerkmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep netwerkmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Netwerkmanager, Promotie mogelijkheden Netwerkmanager, Carriere Netwerkmanager.

Solliciteren op de functie netwerkmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als netwerkmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor netwerkmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als netwerkmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Netwerkmanager, CV Netwerkmanager, sollicitatie Netwerkmanager.

Interviews met netwerkmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen netwerkmanager

Vacatures netwerkmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Netwerkmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Netwerkmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Netwerkmanager heeft de leiding over een team van netwerkbeheerders, dat er voor zorgt dat het netwerk te allen tijde goed blijft functioneren. De Netwerkmanager draagt de eindverantwoordelijkheid voor het netwerk en moet zijn team goed aansturen om het operationeel te houden. Omdat netwerkbeheerders doorgaans autonoom opereren is dit nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Beoordeling Netwerkmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Netwerkmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Netwerkmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep