Netwerkbeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Netwerkbeheerder? Lees de functieomschrijving.

De Netwerkbeheerder zorgt ervoor dat het netwerk van een bedrijf beveiligd is en operationeel blijft. Alle apparaten die via een netwerk in verbinding staan, zoals computers, printers, modems, telefoons etc., zijn alleen bruikbaar door een functioneel netwerk. De Netwerkbeheerder moet dit netwerk zo installeren dat gebruikers ermee kunnen werken en zo onderhouden dat het beschermd is tegen hackers en virussen en er geen storingen in het netwerk optreden.

Als er toch een storing is, of ergens iets anders fout gaat, is het de taak van de Netwerkbeheerder om het probleem te localiseren en te verhelpen. Indien nodig schakelt hij externe expertise in om het probleem op te lossen. Ook is het voor de veiligheid en functionaliteit van het netwerk belangrijk om veiligheidsprocedures op te stellen en nieuwe ontwikkelingen in netwerkbeheer in de gaten te houden.

De blijvende gebruiksvriendelijkheid van het netwerk en de voortdurende updates maken dat de Netwerkbeheerder leidinggevenden en werknemers over het functioneren van het netwerk moet adviseren.

De Netwerkbeheerder werkt in een team, waarbij de precieze taken en grootte van het team afhankelijk zijn van het bedrijf.

Wil je werken als Netwerkbeheerder?

Werk je al als Netwerkbeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Netwerkbeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Netwerkbeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Netwerkbeheerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Werknemer
  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

83


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Netwerkbeheerder

Wat verdient een Netwerkbeheerder?

Een MBO er begint met een salaris van tussen de €1650 en €1800. Dit salaris kan oplopen tot ca. €3200 en voor een HBO'er mogelijk nog hoger uitkomen. Ook is er soms de mogelijkheid om cursussen op kosten van het bedrijf te gaan volgen.

Salarisschaal Netwerkbeheerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Netwerkbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Netwerkbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Netwerkbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Netwerkbeheerder vacatures

Netwerkbeheerder bij IT-Workz
IT Workz
Werk je graag aan innovatieve projecten? Ben jij op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op netwerk gebied en hou je ervan om hierover te sparren? Wij nodigen jou …
Netwerkbeheerder
Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen
Werken in het back Office team (ICT beheer) van de afdeling ICT van de KNAW betekent iedere dag de spil zijn tussen de IT afdeling en al haar klanten. Je …
ICT support medewerker
Vriesco International Fabrics / A House of Happiness
Voor onze ICT afdeling zijn wij op zoek naar een betrokken ICT Support medewerker.  Wij zijn een platte organisatie waar veel In House gebeurt. Je gaat deel uitmaken van een ICT-afdeling …
IT netwerkbeheerder bij Alliander | Amsterdam
Alliander
Jouw energie Je versterkt als IT netwerkbeheerder onze IT-afdeling van formaat, waar zo’n 700 IT-specialisten werkzaam zijn. En dan maak je direct deel uit van de technologische kern van Alliander …
Senior Netwerkbeheerder bij IT-Workz
IT Workz
Werk je graag aan innovatieve projecten? Ben jij op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op netwerk gebied en hou je ervan om hierover te sparren? Wij nodigen jou …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Netwerkbeheerder

Hoe goed is de toekomst voor de Netwerkbeheerder? 

De Netwerkbeheerder kan bij veel bedrijven aan het werk, waardoor de arbeidsmarkt gunstig is. Voor echte doorgroeimogelijkheden, tot teamleider of iets dergelijks, heeft men doorgaans wel een HBO diploma nodig.

Baankans Netwerkbeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

83


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Netwerkbeheerder worden: Opleidingen tot Netwerkbeheerder

Hoe word je een Netwerkbeheerder? 

Om Netwerkbeheerder te kunnen worden moet je een MBO opleiding Netwerkbeheer op niveau 4 volgen. Ook kan je of een HBO opleiding in de IT doen, bijvoorbeeld Informatica.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Netwerkbeheerder

MBO Netwerkbeheer (1 jaar)
Een netwerkbeheerder heeft een verantwoordelijke baan binnen de organisatie. Deze functie vraag om specifieke kennis van netwerken, infrastructuren en analytisch vermogen om snel storingen te kunnen vinden en oplossen. Deze …
HBO Netwerkbeheer (1 jaar)
Het beschikbaar houden van een netwerk voor de interne gebruikers vraagt om specialistische kennis. U dient hierbij klantgericht te werken, zodat u de vertaalslag kunt maken tussen de gebruikers en …
MHBO Netwerkbeheer
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een netwerkbeheerder heeft …
MHBO Netwerkbeheer (1 jaar)
Een MHBO opleiding van Flex Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een …
MHBO Leergang Netwerkbeheer
Een MHBO opleiding van Holland Opleidingen Groep vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. …
Meer opleidingen Netwerkbeheerder

Weet je nog niet of je Netwerkbeheerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Netwerkbeheerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Netwerkbeheerder

Met wie werkt een Netwerkbeheerder samen? 

De Netwerkbeheerder werkt vaak zelfstandig in het onderhouden van het netwerk. Als er iets misgaat, of advies ingewonnen moet worden, dan voert de Netwerkbeheerder overleg met de leidinggevende of medewerker die een probleem geconstateerd heeft. Hoeveel van dit probleemgerichte werk de Netwerkbeheerder moet doen ligt sterk aan zijn preciezed functie en de grootte van het bedrijf. Verder is er contact nodig met leveranciers over de werking van apparatuur of de aankoop van nieuwe producten.


  • Leidinggevende
  • Werknemer
  • Leverancier
Netwerkbeheerder


Organisaties waar een Netwerkbeheerder werkzaam is

Waar werkt een Netwerkbeheerder meestal? 

Alle bedrijven die draaien op een operationeel netwerk hebben behoefte aan de diensten va een Netwerkbeheerder. Dit kan in vele verschillende bedrijven zijn, met verschillende netwerken en ieder weer een andere indeling van de functie.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Netwerkbeheerder

Waar kun je het beste werken als Netwerkbeheerder? Hieronder vindt je de best door de Netwerkbeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Netwerkbeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Netwerkbeheerder:

Welke competenties heeft een een Netwerkbeheerder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Netwerkbeheerder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Netwerkbeheerder nodig? 

Om een netwerk optimaal te laten werken moet de Netwerkbeheerder een zo veilig en functioneel mogelijk netwerk op te zetten en dit continu updaten en verbeteren (Perfectionist). Om dit goed te kunnen doen en problemen op te lossen, moet hij opmerkzaam zijn en goed details kunnen waarnemen en onderscheiden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Netwerkbeheerder


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Netwerkbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Netwerkbeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Netwerkbeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Netwerkbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Netwerkbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Netwerkbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Netwerkbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Netwerkbeheerder iets voor je?

Zou je graag Netwerkbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Netwerkbeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Netwerkbeheerder

achmed zonder gel

Vet cool man ik ga wel werken hier dan word ik vast rijk!!! >_____>

achmed zonder gel

Vet cool man ik ga wel werken hier dan word ik vast rijk!!! >_____>

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar