Netwerkbeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Netwerkbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep netwerkbeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je netwerkbeheerder wordt.

 

Wat is een Netwerkbeheerder?

De Netwerkbeheerder zorgt ervoor dat het netwerk van een bedrijf beveiligd is en operationeel blijft. Alle apparaten die via een netwerk in verbinding staan, zoals computers, printers, modems, telefoons etc., zijn alleen bruikbaar door een functioneel netwerk. De Netwerkbeheerder moet dit netwerk zo installeren dat gebruikers ermee kunnen werken en zo onderhouden dat het beschermd is tegen hackers en virussen en er geen storingen in het netwerk optreden.

Als er toch een storing is, of ergens iets anders fout gaat, is het de taak van de Netwerkbeheerder om het probleem te localiseren en te verhelpen. Indien nodig schakelt hij externe expertise in om het probleem op te lossen. Ook is het voor de veiligheid en functionaliteit van het netwerk belangrijk om veiligheidsprocedures op te stellen en nieuwe ontwikkelingen in netwerkbeheer in de gaten te houden.

De blijvende gebruiksvriendelijkheid van het netwerk en de voortdurende updates maken dat de Netwerkbeheerder leidinggevenden en werknemers over het functioneren van het netwerk moet adviseren.

De Netwerkbeheerder werkt in een team, waarbij de precieze taken en grootte van het team afhankelijk zijn van het bedrijf.

Wil je werken als Netwerkbeheerder?

Werk je al als Netwerkbeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Netwerkbeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Netwerkbeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Netwerkbeheerder in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leidinggevende
  • Werknemer
  • Leverancier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

47


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Netwerkbeheerder

Wat verdient een Netwerkbeheerder?

Een MBO er begint met een salaris van tussen de €1650 en €1800. Dit salaris kan oplopen tot ca. €3200 en voor een HBO'er mogelijk nog hoger uitkomen. Ook is er soms de mogelijkheid om cursussen op kosten van het bedrijf te gaan volgen.

Salarisschaal Netwerkbeheerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Netwerkbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Netwerkbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Netwerkbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Netwerkbeheerder vacatures

Netwerkbeheerder regio Utrecht
StackOps B.V.
De netwerkinfrastructuur beheren en af en toe naar de klant voor de datacenters? Een hele gevarieerde job in de regio Utrecht. Wat ga je doen? De focus ligt op het …
Gepassioneerde Netwerkbeheerder (CCNA)
i Share
i-share is op zoek naar een netwerkbeheerder met passie voor het vak. Je bent ambitieus en wil het beste uit je zelf halen in opdrachten bij onze klanten. Je hebt …
Netwerkbeheerder
RFC IT Holding B.V.
Als Netwerkbeheerder combineer je technische vaardigheden met gevoel voor prioriteiten en met een scherp oog voor continuïteit. Door jouw input draag je bij aan het 24/7 beschikbaar zijn van het …
Medior en Senior Netwerkbeheerder gezocht, Veenendaal
CareerValue B.V.
In deze functie van Netwerkbeheerder ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van Netwerk/Firewall designs voor diverse klanten in het groot MKB. Je kan de behoefte van de klant …
Systeem- en Netwerkbeheerder gezocht | 32, 36 of 40 uur, Haarlem
CareerValue B.V.
Ben je breed onderlegd op het gebied van Microsoft (cloud) en Netwerk omgevingen? heb je goede communicatieve vaardigheden en deel jij graag jouw kennis met collega's? Lees dan snel verder …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Netwerkbeheerder

Wat is de toekomst van Netwerkbeheerder?

De Netwerkbeheerder kan bij veel bedrijven aan het werk, waardoor de arbeidsmarkt gunstig is. Voor echte doorgroeimogelijkheden, tot teamleider of iets dergelijks, heeft men doorgaans wel een HBO diploma nodig.

Baankans Netwerkbeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

47


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Netwerkbeheerder worden: Opleidingen tot Netwerkbeheerder

Wil je netwerkbeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Netwerkbeheerder? 

Om Netwerkbeheerder te kunnen worden moet je een MBO opleiding Netwerkbeheer op niveau 4 volgen. Ook kan je of een HBO opleiding in de IT doen, bijvoorbeeld Informatica.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Netwerkbeheerder

Network Troubleshooting TCP/IP
Voor wie: Medewerkers die zich in hun dagelijkse werkzaamheden richten op onderhoud of implementatie van TCP/IP gebaseerde componenten. Dit geldt voor traditionele functies als systeem- en netwerkbeheerder, maar ook voor …
Network Fundamentals
Voor wie: Medewerkers die in hun dagelijkse werkzaamheden in aanraking komen met een op TCP/IP gebaseerd netwerk. Dit geldt voor traditionele functies als systeem- en netwerkbeheerder, maar ook voor functies …
MHBO Leergang Netwerkbeheer (privé-les)
Een MHBO opleiding van VSK-Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft u met een MHBO opleiding een prima basis. Een netwerkbeheerder …
MHBO Netwerkbeheer (privé-les)
Een MHBO opleiding van VSK-Academy vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft u met een MHBO opleiding een prima basis. Een netwerkbeheerder …
MBO Netwerkbeheer (privé-les)
Een netwerkbeheerder heeft een verantwoordelijke baan binnen de organisatie. Deze functie vraag om specifieke kennis van netwerken, infrastructuren en analytisch vermogen om snel storingen te kunnen vinden en oplossen. Deze …
Meer opleidingen Netwerkbeheerder

Weet je nog niet of je Netwerkbeheerder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Netwerkbeheerder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Netwerkbeheerder

Met wie werkt een Netwerkbeheerder samen? 

De Netwerkbeheerder werkt vaak zelfstandig in het onderhouden van het netwerk. Als er iets misgaat, of advies ingewonnen moet worden, dan voert de Netwerkbeheerder overleg met de leidinggevende of medewerker die een probleem geconstateerd heeft. Hoeveel van dit probleemgerichte werk de Netwerkbeheerder moet doen ligt sterk aan zijn preciezed functie en de grootte van het bedrijf. Verder is er contact nodig met leveranciers over de werking van apparatuur of de aankoop van nieuwe producten.


  • Leidinggevende
  • Werknemer
  • Leverancier
Netwerkbeheerder


Organisaties waar een Netwerkbeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Netwerkbeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Netwerkbeheerder?

Alle bedrijven die draaien op een operationeel netwerk hebben behoefte aan de diensten va een Netwerkbeheerder. Dit kan in vele verschillende bedrijven zijn, met verschillende netwerken en ieder weer een andere indeling van de functie.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Netwerkbeheerder

Waar kun je het beste werken als Netwerkbeheerder? Hieronder vind je de best door de Netwerkbeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Netwerkbeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Netwerkbeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Netwerkbeheerder.

Welke competenties heeft een Netwerkbeheerder nodig?

Een Netwerkbeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Netwerkbeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Netwerkbeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Netwerkbeheerder nodig? 

Om een netwerk optimaal te laten werken moet de Netwerkbeheerder een zo veilig en functioneel mogelijk netwerk op te zetten en dit continu updaten en verbeteren (Perfectionist). Om dit goed te kunnen doen en problemen op te lossen, moet hij opmerkzaam zijn en goed details kunnen waarnemen en onderscheiden (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Netwerkbeheerder


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Netwerkbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Netwerkbeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Netwerkbeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Netwerkbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Netwerkbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Netwerkbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Netwerkbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Netwerkbeheerder iets voor je?

Zou je graag Netwerkbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Netwerkbeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Netwerkbeheerder

achmed zonder gel

Vet cool man ik ga wel werken hier dan word ik vast rijk!!! >_____>

achmed zonder gel

Vet cool man ik ga wel werken hier dan word ik vast rijk!!! >_____>

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar