Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding heeft een onregelmatige baan. Het luchtruim van Nederland en haar bondgenoten dient 24 uur per dag beveiligd te worden en deze Onderofficier speelt hierin een belangrijke rol. De functie vereist enige representativiteit van de Onderofficier, zowel tijdens het werk als daarbuiten. De Onderofficier mag geen strafblad, verkeerde vrienden, losse tong, financiële problemen of een verslaving hebben.

Afhankelijk van de gekozen richting zal de Onderofficier werkzaam worden op een verkeerstoren van een luchtmachtbasis of bij het Air Operations and Control Station (AOCS).

De werkzaamheden van de Onderofficier Luchtverkeersleiding op een verkeerstoren beslaan het controleren van een binnenkomende en uitgaande vluchten binnen het toegewezen gebied. De Luchtverkeersleiding op het AOCS verleend radarsteun aan alle vliegtuigen van of naar een militaire basis of verwerkt vluchtgegevens van alle vluchten in het Nederlandse luchtruim.

De werkzaamheden van de Onderofficier Luchtgevechtsleiding bestaan uit het opstellen van een actueel luchtbeeld, het uitwisselen van deze beelden met bondgenoten en de verspreiding en verwerking van alle inkomende informatie.

De Onderofficier geeft tijdens zijn werkzaamheden leiding aan enkele ondergeschikten, terwijl hij zelf wordt aangestuurd door een Officier of hogere Onderofficier. De Onderofficier dient in staat te zijn de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, de ondergeschikten de benodigde kennis over het materieel en procedures bij te brengen en een goede werksfeer binnen het team te creeëren.

Als militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden op internationale oefeningen of missies.

Mensen vonden ons op: Job Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Baan Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Worden, Functie-eisen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Verantwoordelijkheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Functieprofiel Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Wat doet een Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Werken als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding worden: Opleiding tot onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn twee mogelijkheden om werkzaam te worden als Onderofficier Luchtverkeersleiding of Luchtgevechtsleiding bij de Koninklijke Luchtmacht. Enerzijds is er de mogelijkheid om Korporaal te worden, anderzijds om als 'hogere' Onderofficier dienst te nemen.

Om Korporaal te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma (met de vakken Engels en Nederlands, of een diploma Nederlands als tweede taal op niveau 3). De toekomstige Korporaal mag maximaal 26 jaar oud zijn bij aanvang van de opleiding.

Om Onderofficier te worden dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma VMBO gemengde of theoretische leerweg of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Ook hier moeten Engels en Nederlands (of Nederlands als tweede taal op niveau 3) zijn behaald. De Onderofficier mag maximaal 29 jaar oud zijn bij intreding.

Beiden zullen een fysieke, medische en psychische keuring moeten doorlopen.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Scholing Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Studie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Bijscholing Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Omscholing Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Organisaties waar een onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier wordt de gegadigde geplaatst bij een onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht. Met dit onderdeel dient deelgenomen te worden aan internationale oefeningen en uitzendingen.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding wordt geplaatst bij een vliegbasis van de Luchtmacht op een verkeerstoren, door heel Nederland te vinden, of bij het Air Operations Station in Nieuw Milligen.

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding wordt geplaatst bij het  710e Squadron van het Air Operations Station in Nieuw Milligen.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding Worden, Opleidingsniveau Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Scholing Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Studie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Bijscholing Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Omscholing Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding zal na aanvang van de opleiding direct loon gaan verdienen. In het begin van de opleiding heeft de Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding in spé nog een lage rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding vordert en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon, dat ligt tussen €1197 en €2866, wordt rekening gehouden met werkervaring en leeftijd.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden de opleiding, het uniform en de studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Luchtgevechtsleiding/Luchtverkeersleiding een studie of opleiding te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Loon Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Wat verdien je als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Salarisschaal Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Salarisindicatie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Bonus Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, CAO Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Brutoloon Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Nettoloon Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Vakantiedagen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Pensioen Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Competenties, skills & vaardigheden onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Vaardigheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Attitude Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Kwalificaties Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Competentieprofiel Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Boeken voor het beroep onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding

Wil je meer weten over het beroep onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding ebooks, boek Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Persoonstypen onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

De Onderofficier Luchtverkeersleiding en Onderofficier Luchtgevechtsleiding heeft een zorgzame, loyale, betrouwbare en verantwoordelijke houding. Hij is een echte teamspeler die zich verbonden kan voelen met een gemeenschappelijk doel of hogere zaak (Loyalist). Ook is hij een  zelverzekerde, optimistische, energieke en gedreven persoonlijkheid met een praktische instelling (Succesvolle werker). Deze persoonlijkheidskenmerken worden door de meeste toekomstige werkgevers gewaardeerd.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Karakter Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Netwerk onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

De Onderofficier Luchtgevechtsleiding zal in contact komen met F-16 vliegers. Deze contacten zullen bestaan uit het begeleidend of adviserend zijn bij de te gebruiken route en wapensystemen bij eventuele gevechten. Tevens bestaat er onderling (tussen de Onderofficieren Luchtgevechtsleiding) contact. Hier zou het advies of samenwerking kunnen zijn. De Onderofficier wordt ondersteund door de Korporaal en de Soldaat bij de uitvoering van de opdrachten van Leidinggevende Officieren.

De Onderofficier Luchtverkeersleiding zal niet alleen in contact komen met F-16 Vliegers, maar ook met piloten van andere toestellen. Dit contact zal ondersteunend en controlerend zijn.  Net zoals bij de Luchtgevechtsleiding wordt er samengewerkt met collega's, stuurt men ondergeschikten aan en voert men opdrachten uit van Officieren.

De Luchtverkeersleiding kan in contact komen met piloten van toestellen binnen het toegewezen gebied die daar niet thuis horen. Verder is er geen sprake van externe contacten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Medewerkers Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Is het beroep onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding iets voor jou?

Zou je graag onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, beroepskeuzetest Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Binnen de organisatie van de Koninklijke Luchtmacht is het mogelijk om na afronding van de dienstperiode door te groeien naar hogere functies. Hierbij moet wel voldaan worden aan de gestelde instroomeisen (De opleidingen worden betaald door de Luchtmacht). Tevens is het mogelijk om een andere functie te gaan bekleden op hetzelfde niveau, indien er plaats en belangstelling voor is.

Buiten de Krijgsmacht kan de voormalig Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding werkzaam worden binnen de burgerluchtvaart, bij overheidsfuncties of bij het bedrijfleven. Deze functies zijn afhankelijk van de genoten vooropleidingen.

Momenteel heeft de Luchtmacht nog enkele vacatures voor de Onderofficieren open staan.

Arbeidsmarktperspectief score onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Promotie mogelijkheden Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, Carriere Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Solliciteren op de functie onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, CV Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding, sollicitatie Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding.

Interviews met onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Vacatures onderofficier luchtverkeersleiding / luchtgevechtsleiding

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Onderofficier Luchtverkeersleiding/Luchtgevechtsleiding heeft een onregelmatige baan. Het luchtruim van Nederland en haar bondgenoten dient 24 uur per dag beveiligd te worden en deze Onderofficier speelt hierin een belangrijke rol. De functie vereist enige representativiteit van de Onderofficier, zowel tijdens het werk als daarbuiten.

Beoordeling Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Onderofficier Luchtverkeersleiding / Luchtgevechtsleiding


Recente Blogartikelen

Alle blogberichten