Onderofficier Verbindingen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderofficier Verbindingen? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Verbindingsdienst werkt binnen een peloton van de Verbindingsdienst. Binnen het peloton zal hij onder leiding staan van een Officier Verbindingen en zal hij zelf leiding geven aan een team Verbindelaars. De werkzaamheden van de Onderofficier beslaan het opbouwen en in stand houden van de communicatiesystemen binnen de Koninklijke Landmacht. De systemen variëren van de ouderwetse telefoon, radio, fax en zelfs briefpost tot high-tech state-of-the-art internet, satelliet en ICT-verbindingen. De Onderofficier draagt  verantwoordelijkheid over het toegewezen materieel, de prestaties van zijn team, het niveau van zijn medewerkers en het plannen van scholing voor zijn eenheid.

De Verbindingsdienst zorgt er niet alleen voor dat alle eenheden van de Landmacht met elkaar in contact kunnen staan, maar beoogt tevens te voorkomen dat de informatie terecht komt bij personen die hier geen toestemming voor hebben. De Verbindingsdienst garandeert efficiënte, effectieve en veilige connecties. Omdat de verbindingen op alle mogelijke momenten werkend dienen te zijn, moet de Onderofficier over een goede fysieke gesteldheid, stressbestendigheid  en discipline beschikken.

Als militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden in het kader van internationale oefeningen en missies. Ook is het zo dat de Onderofficier geen verkeerde vrienden, financiële problemen, drugs- en/of alcoholverslaving of een strafblad mag hebben. De Onderofficier heeft een verantwoordelijke functie en dient dit zowel binnen als buiten zijn werk uit te dragen.

Wil je werken als Onderofficier Verbindingen?

Werk je al als Onderofficier Verbindingen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderofficier Verbindingen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Onderofficier Verbindingen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Onderofficier Verbindingen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Officier Verbindingen
  • Reguliere eenheden
  • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1197 tot €2866

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderofficier Verbindingen

Wat verdient een Onderofficier Verbindingen?

De Onderofficier Verbindingsdienst krijgt na aanvang van de opleiding meteen loon betaald. Aanvankelijk bezit de toekomstige Verbindelaar een lagere rang en krijgt hij naar die rang betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang en dus ook het loon van de gegadigde stijgen. Bij de vaststelling van het loon zal er rekening worden gehouden met leeftijd en werkervaring.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Verbindingsdienst een studie of opleiding te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Onderofficier Verbindingen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderofficier Verbindingen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderofficier Verbindingen

Hoe goed is de toekomst voor de Onderofficier Verbindingen? 

De Onderofficier kan na het uitzitten van een dienverplichting bijtekenen voor eenzelfde functie of doorgroeien naar hogere (Onder)Officiersfuncties, indien er wordt voldaan aan de gestelde instroomeisen en kwaliteitsnormen. De benodigde opleidingen kunnen behaald worden op kosten van de Landmacht. Het is ook mogelijk om een andere Officiersfunctie te gaan bekleden, hiervoor dient wel een vaktechnische opleiding gevolgd te worden.

Buiten Defensie is het mogelijk om in de ICT werkzaam te worden. Afhankelijk van de vacatures en voorkeuren kan dit bij de overheid of in het bedrijfsleven zijn. Bovendien is het mogelijk dat de oud-Onderofficier voor zichzelf gaat beginnen.

Momenteel heeft de Landmacht vacatures open staan voor de Onderofficier Verbindingen.

Baankans Onderofficier Verbindingen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderofficier Verbindingen worden: Opleidingen tot Onderofficier Verbindingen

Hoe word je een Onderofficier Verbindingen? 

Om toegelaten te worden tot de opleiding Onderofficier Verbindingsdienst dient men minimaal in het bezit te zijn van een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg met wiskunde, een diploma Vrede & Veiligheid niveau-2 met een voltooide dienstperiode, geslaagde psychologische test en een wiskunde certificaat óf een VMBO diploma met voltooide dienstperiode én bevestigend advies van de (voormalig) commandant, succesvol afgelegde psychologische test en een certificaat wiskunde.

Daarnaast moet de gegadigde minimaal 1.55 meter lang zijn. Het is toegestaan om een bril of contactlenzen te dragen.

De Opleiding zal bestaan uit drie maanden Algemene Militaire Opleiding in Weert, gevolgd door een Onderofficier-vormend gedeelte van vij maanden, waarna de opleiding wordt afgesloten met een vaktechnisch onderdeel.

Na afronding van de opleiding geldt er een dienverplichting van vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderofficier Verbindingen

Meer opleidingen Onderofficier Verbindingen

Weet je nog niet of je Onderofficier Verbindingen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderofficier Verbindingen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderofficier Verbindingen

Met wie werkt een Onderofficier Verbindingen samen? 

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zal de Onderofficier onder leiding staan van de Officier Verbindingsdienst. Het contact met de Officier zal adviserend vanuit de Onderofficier en sturend vanuit de Officier zijn. De Onderofficier zal verantwoordelijkheid dragen over, leiding geven aan end e opleidingen en trainingen verzorgen van zijn ondergeschikten.

Buiten het team zal de Onderofficier in contact komen met de reguliere eenheden van de Landmacht waarvoor hij de verbindingen op orde dient te brengen. Buiten Defensie zal er geen contact zijn met burger of vijand. Het is bij uitzendingen wel mogelijk om alsO\ Onderofficier leiding te moeten geven aan patrouilles. Tijdens deze patrouilles zal de Onderofficier als 'infanteris' optreden en hij kan in die hoedanigheid wel in contact komen met de vijand of met de burger.


  • Officier Verbindingen
  • Reguliere eenheden
  • Burger
Onderofficier Verbindingen


Organisaties waar een Onderofficier Verbindingen werkzaam is

Waar werkt een Onderofficier Verbindingen meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Verbindingsdienst wordt de gegadigde geplaatst bij een onderdeel van de Landmacht in Nederland.

De plaatsing zal bij de 13e of 43e Gemechaniseerde Brigade in Oirschot of Havelte, het Operationeel Ondersteuningscommando Land in Apeldoorn of Het Harde óf de 11e Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen zijn.

Met de eenheid zal worden deelgenomen aan internationale oefeningen en uitzendingen.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Onderofficier Verbindingen

Waar kun je het beste werken als Onderofficier Verbindingen? Hieronder vindt je de best door de Onderofficier Verbindingen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderofficier Verbindingen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderofficier Verbindingen:

Welke competenties heeft een een Onderofficier Verbindingen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Onderofficier Verbindingen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Onderofficier Verbindingen nodig? 

De Onderofficier Verbindingsdienst is een ijverige, zelfverzekerde, energieke, praktische en gedreven persoon. Soms kan de Onderofficier ietwat defensief, ongeduldig, dominant en prestatiegericht over komen (Succesvolle werker). Daarnaast is de Onderofficier een volhardende, scherpzinnige, objectieve, analytische en op zijn tijd afstandelijke, koppige, achterdochtige persoon (Waarnemer).

De Onderofficier is op zoek naar veiligheid door middel van het gebruik van zijn kennis en wil voldoen aan maatschappelijk ideaal. Tijdens zijn werkzaamheden komt dit terug: De Onderofficier verzorgt de communicatie en daarmee de operationaliteit binnen de maatschappelijk verantwoordelijke organisatie van de Landmacht.

Bekijk de persoonstypen voor Onderofficier Verbindingen


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderofficier Verbindingen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderofficier Verbindingen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderofficier Verbindingen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderofficier Verbindingen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderofficier Verbindingen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderofficier Verbindingen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderofficier Verbindingen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderofficier Verbindingen iets voor je?

Zou je graag Onderofficier Verbindingen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderofficier Verbindingen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderofficier Verbindingen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar